ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

περιβαλλον

Ενημερωτική ημερίδα διοργανώνει το τμήμα Αλιείας του Επαρχείου Λαγκαδά με τίτλο «Ιχθυοπληθυσμοί των λιμνών Βόλβης και Κορώνειας: προηγούμενη, σημερινή και μελλοντική κατάσταση», στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Καινοτόμες τεχνολογίες φυσικής αναπαραγωγής εμπορικών αυτοχθόνων ειδών ψαριών εσωτερικών υδάτων επιλεγμένων με μεθόδους μοριακής γενετικής», που χρηματοδοτήθηκε από Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 και ώρα έναρξης 17:00 μμ. μέχρι 21:00 μμ. και θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Νέας Μαδύτου.Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξουν η Έπαρχος Λαγκαδά κα. Πόπη Καλαϊτζή και ο Δήμαρχος Μαδύτου κ. Όχουνος Βλαδίμηρος ενώ θα χαιρετήσουν και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων...
Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τη ζωή των υγροτόπων Βόλβης και Κορώνειας στο παρελθόν, η παρουσίαση της σημερινής εικόνας τους αλλά και παρουσίαση φυσικών μεθόδων αναπαραγωγής ψαριών με σύγχρονες τεχνολογίες. «Η συμμετοχή του Επαρχείου Λαγκαδά και ιδιαίτερα του δραστήριου τμήματος Αλιείας στο σημαντικό ερευνητικό αυτό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποδεικνύει την έμπρακτη ενεργοποίησή μας για τη διατήρηση και ανάδειξη των λιμνών μας. Δυστυχώς η Κορώνεια δεν έχει ψάρια από 1995. Η Βόλβη όμως έχει ακόμη εξαιρετικής ποιότητας ψάρια για τα οποία είναι και ονομαστή. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το περιβάλλον μας, να το προστατέψουμε και να το επανορθώσουμε με βάση το χθες ώστε να το παραδώσουμε καλύτερο στα παιδιά μας αύριο». Δήλωσε η Έπαρχος Λαγκαδά κα. Πόπη Καλαϊτζή με αφορμή τη συμμετοχή του Επαρχείου Λαγκαδά στην ημερίδα της Παρασκευής.