ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

νεα τροπη για τα πυρομαχικα

Τον έντονο προβληματισμό αξιωματικών του Στρατού και αξιωματούχων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει προκαλέσει η ανεύρεση όλμων και αντιαρματικών βλημάτων στη χωματερή στις Σάπες Ροδόπης.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ένα από τα ζητήματα που προβληματίζει την Αστυνομία είναι το πώς έμελλε να χρησιμοποιηθούν τα βλήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής στην υπόθεση και κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, μόνον τους όλμους θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει εκτοξεύοντάς τους από έναν αυτοσχέδιο πυροσωλήνα. Για τα Μilan όμως η χρήση τους απαιτεί ειδικό σύστημα πυροδότησης, το οποίο διαθέτει μόνο ο Στρατός.
Το μέγιστο ζήτημα πάντως που ανακύπτει εκ νέου είναι εκείνο της ασφάλειας των στρατοπέδων. Η κλοπή των πυρομαχικών ξύπνησε μνήμες 17Ν και Συκουρίου Λάρισας, καθώς έγινε κάτω από τη μύτη του προσωπικού του στρατοπέδου και η απώλειά τους διαπιστώθηκε στη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου και της καταμέτρησης του αποθηκευμένου υλικού.
Και όλα αυτά ενώ ο διαχειριστής της αποθήκης είχε διαπιστώσει την αλλαγή των λουκέτων στις πόρτες εισόδου, καθώς και την εξαφάνιση των βιβλίων ελέγχου.
Πηγές του Πενταγώνου έφθασαν μάλιστα στο σημείο να διαρρέουν στον Τύπου καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων, αναφέροντας χαρακτηρίστηκα ότι: Πρώτον, δεν ανακοινώθηκε εξ αρχής η αφαίρεση των Milan, αλλά όταν εντοπίστηκαν στη χωματερή έγινε προσπάθεια υποβάθμισης της απώλειας, παρά το γεγονός ότι η έλλειψη του συγκεκριμένου πανάκριβου και εξελιγμένου στρατιωτικού υλικού αποτελεί μείζον θέμα και η έλλειψή του θα έπρεπε να είχε διαπιστωθεί από την πρώτη κιόλας καταμέτρηση. Δεύτερον, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, σε ένα τόσο σημαντικό περιστατικό η διεξαγωγή της έρευνας δεν ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, ούτε καν στις υπηρεσίες του Δ’ Σώματος Στρατού, στο οποίο υπάγεται ιεραρχικά η μονάδα από την οποία αφαιρέθηκε το στρατιωτικό υλικό, αλλά σε άλλους αξιωματικούς. Οι ίδιες πάντα πηγές υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι αξιωματικοί που ανέλαβαν τη διεξαγωγή της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ήταν γνωστό ότι επρόκειτο να κριθούν υπηρεσιακά κατά την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και πιθανώς από το ΚΥΣΕΑ, όργανα τα οποία αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας. Τρίτον, επί τουλάχιστον τρεις μήνες που ήταν γνωστή η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από τις αποθήκες δεν ακολουθήθηκαν αποτελεσματικά και με την απαιτούμενη σχολαστικότητα οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς τακτικές διαδικασίες ελέγχου για τις αποθήκες πυρομαχικών.
Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εξεταστούν από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη όλες οι πρόσφατες αναφορές για απώλεια υλικού, αλλά και η πιθανότητα να έχουν αποσιωπηθεί τέτοιου είδους περιστατικά από άλλα στρατόπεδα ή προκεχωρημένα φυλάκια και αποθήκες. Και αυτό γιατί πιθανολογείται, μεταξύ άλλων, ότι η αφαίρεση των όπλων σχετίζεται με στρατιωτικό προσωπικό «εκ των έσω» που θέλοντας να καλύψει απώλειες σε άλλη αποθήκη αφαίρεσε αυτό τον οπλισμό.
Η εκδοχή αυτή όμως δεν απαντά στο ερώτημα γιατί ο δράστης ή οι δράστες αναγκάστηκαν να αφήσουν τα όπλα στη χωματερή.

in.gr