ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

φοιτητες ορεστιαδας

ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΦ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ

Για τη δολοφονία του 15χρονου

Καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αντρέα Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.
Οι ευθύνες της ηγεσίας της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ βαριές.
Το γεγονός είναι αποτέλεσμα του προσανατολισμού και της διαπαιδαγώγησης των σωμάτων ασφαλείας ενάντια στον «εχθρό λαό», ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους νέους που αγωνίζονται.
Η κρατική καταστολή πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας στη δουλειά, στην παιδεία, στο ωράριο, με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στόχος της είναι να φοβίσει τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους μαθητές-φοιτητές και σπουδαστές, τη νεολαία.
Ο εμπρησμοί, οι καταστροφές, καμία σχέση δεν έχουν με το μαζικό λαϊκό κίνημα. Το σκηνικό αυτό νομιμοποιεί το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού. Είναι άλλοθι στην πολιτική της ΝΔ, όπως ήταν άλλοθι και στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να κρύψουν ότι ο στόχος της καταστολής είναι το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Αποτελούν πολύ περισσότερο άλλοθι γα να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Μόνη απάντηση μπορεί να είναι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, η αγωνιστική, οργανωμένη και περιφρουρημένη κινητοποίηση της νεολαίας. Να μην συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι ευθύνες, όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. βασανιστές των μεταναστών στα αστυνομικό τμήμα, υπόθεση του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη κοκ). Καλούμε τους φοιτητές σε ένδειξη αγανάκτησης, διαμαρτυρίας, καταδίκης, με οργανωμένο αγώνα να απαιτήσει να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και ποινικές. Συγκεκριμένα προτείνουμε:
Þ Κατάληψη της σχολής μέχρι την Τετάρτη 10-12
Þ Πορεία του συλλόγου από το Πανεπιστήμιο στην πλατεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία αύριο στις 11.00