ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

σαμοθρακη

Νέους τρόπους… μαζικής μεταφοράς έχουν αναγκαστεί να εφεύρουν οι κάτοικοι της Σαμοθράκης, η οποία παρέμεινε αποκλεισμένη χθες για 8η ημέρα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ» στην απεργία των ναυτεργατών που συνεχίζεται, άγνωστο μέχρι πότε. Εκτός από την κινητοποίηση των σκαφών της καταδίωξης, από Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, με τα οποία μεταφέρθηκαν συνολικά 30 άτομα από και προς το νησί, το μεσημέρι της Δευτέρας, περίπου 50 άτομα που είχαν ξεμείνει στην Αλεξανδρούπολη κι έπρεπε οπωσδήποτε να περάσουν απέναντι, μεταφέρθηκαν στη Σαμοθράκη με ένα καΐκι, το οποίο συνήθως χρησιμεύει για τη μεταφορά υγρών καυσίμων στο πολύπαθο νησί του Έβρου!Η κατάσταση στο νησί είναι τραγική, καθώς, όπως λένε σήμερα στη «Γ», κάτοικοι και δημοτική αρχή, ο αποκλεισμός της Σαμοθράκης έχει αρχίσει να προκαλεί σοβαρές ελλείψεις, κυρίως σε φρούτα, κρέατα και γάλα.
Από την άλλη, είναι και ο ψυχολογικός παράγοντας, με τους κατοίκους να νιώθουν απομονωμένοι και απελπιστικά μόνοι. Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη Τετάρτη, όταν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έφτασαν συνδικαλιστές από την Αθήνα, από την πανελλήνια ναυτική ομοσπονδία, οι οποίοι προέτρεψαν τους 18 συναδέλφους τους, εργαζόμενους στο «ΣΑΟΣ ΙΙ», να προβούν στην απεργία και να μην πραγματοποιήσουν το δρομολόγιο. Την περασμένη Παρασκευή, κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να λύσουν την απεργία και να πραγματοποιήσουν κανονικά το δρομολόγιο, υπήρξε η επέμβαση μελών της πανελλήνιας ομοσπονδίας και πάλι, με αποτέλεσμα η απεργία να συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

εφ "Η Γνώμη"

Διαβάστε: http://tomadakis.blogspot.com/2008/12/blog-post_3511.html