ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

θεατρο


Η σάτιρα του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ
με το έργο «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ
ολοκληρώνει τον κύκλο της.


Μέσα στη δίνη της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η χώρα τις τελευταίες ημέρες, η πάντα επίκαιρη σάτιρα του Μποστ με το έργο «Μαρία Πενταγιώτισσα», ολοκληρώνει τον κύκλο της από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Με το μοναδικό καυστικό ύφος του και φυσικά τον εθνικό δεκαπεντασύλλαβο, ο Μποστ σατιρίζει όλη τη σύγχρονη ιστορία, την κενότητα, την ανοησία και τη στρεβλή εικόνα που έχουμε διαμορφώσει για την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Υπό τη ματιά του σπουδαίου σατιρικού, όλα περνούν από «κόσκινο»: οι ευκολίες επιβίωσης, ο ωχαδερφισμός, οι διαπλοκές, τα κουτσομπολιά, τα αλλοτριωμένα κόμματα, ο ρόλος της εκκλησίας, το διεφθαρμένο κράτος. Όλα φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ, παρόλο που το έργο γράφτηκε πριν σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια…
Απομένουν δύο τελευταίες παραστάσεις:
· Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 00:01΄, έκτακτη μεταμεσονύχτια παράσταση ως μία εναλλακτική πρόταση εξόδου το Σαββατόβραδο…
· Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στις 8:30΄μ.μ., η τελευταία παράσταση.
Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα θεάτρου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης (Κων/πόλεως 59, έναντι Ο.Α.Ε.Δ.), σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ορεστιάδας (Δ.Ε.Π.Α.Ο.).
Η προσαρμογή του κειμένου και η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκαν ο Άκης Τσονίδης και ο Νίκος Πατούνας, ενώ η πρωτότυπη μουσική της παράστασης είναι του Παναγιώτη Μανουηλίδη. Παίζουν (αλφαβητικά): Χρήστος Βενετίδης, Σοφία Δημούδη, Ξανθή Εμμανουηλίδου, Γιώτα Κυρμάνη, Βιβή Μιτσίτσκα, Ιωάννα Μουτουσίδου, Νίκος Πατούνας, Σαράντης Σαραντίδης, Αντώνης Στρατηγάκης, Αλεξάνδρα Τουλούμπα, Μπάμπης Τριανταφυλλάκης και ο Άκης Τσονίδης.
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2552028280