ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

εγνατια

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΣΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ ΚΑΙ ΥΠΕΧΩΔΕ


Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ορεστιάδας και η τοπική κοινωνία, απαίτησαν με επιμονή και ομοψυχία από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και το ΥΠΕΧΩΔΕ, την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για το θέμα του κάθετου οδικού άξονα και την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η λειτουργία του στην Ορεστιάδα.
Μετά τη δυναμική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την επίσκεψη του Δημάρχου στο ΥΠΕΧΩΔΕ, δόθηκαν σαφείς εντολές στον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
Παρά ταύτα, ουδεμία ουσιαστική ενέργεια έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μπορεί την πρακτική αυτή να την ακολούθησε επί σειρά ετών η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, αφού της το επέτρεπε η αδράνεια των προηγουμένων δημοτικών αρχών, σίγουρα όμως δεν πρόκειται να τη δεχθεί η νυν δημοτική αρχή.
Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος κ. Μουζάς, απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στον κύριο Γούλα, κοινοποιώντας την ταυτόχρονα στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κύριο Σουφλιά, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Μετά τη συνάντηση που είχαμε στις αρχές του καλοκαιριού με τον υπουργό κο. Σουφλιά ,για το θέμα της παράκαμψης της Ορεστιάδας ,αλλά και τις δεσμεύσεις σας για τα έξυπνα φανάρια ,την πεζογέφυρα Σαγήνης, καθώς και τους παράπλευρους δρόμους του περιμετρικού της πόλης, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι οι συνδημότες μου έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα στις προτεραιότητές σας, αφού καμία από τις προηγούμενες ενέργειες δεν έχει δρομολογηθεί και παρουσιαστεί από την πλευρά σας.
Σας δηλώνω ότι τα συμφέροντα του Δήμου δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο αδιαφορίας και κάτω από αυτό το πρίσμα , θα επανεξετάσουμε άμεσα τη στάση μας, καθώς και τις ενέργειές μας .
Η Εγνατία Οδός είναι ένα εθνικό έργο το οποίο πρέπει να κλείσει εγκαίρως, πληρώντας όμως και όλα τα συμφωνηθέντα στο ακέραιο».


Αναμένοντας την όποια απάντηση από πλευράς ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ και ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας δηλώνει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στο θέμα των δίκαιων διεκδικήσεων των Ορεστιαδιτών και σε σύντομο χρονικό διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο και εκπρόσωποι φορέων θα κληθούν να συναποφασίσουν την κλιμάκωση και τη μορφή των ενεργειών αντίδρασης.