ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

κουδας

Την Τετάρτη στις 16:30 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούδας θα βρίσκεται στα seven Ορεστιάδας για να για να μας γνωρίσει και απο κοντά Διαβάστε περισσότερα...

απεργια

Διαβάστε περισσότερα...

μουσειο καραθεοδωρη στη βυσσα

Δήλωση Ζαμπουνίδη για το μουσείο Καραθεοδωρη στην Κομοτηνη:

«πραγματικά ακυρώνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που εδώ και χρόνια γίνεται από τη Βύσσα. Έχει παραχωρηθεί οικόπεδο, έχει γίνει η μελέτη κατασκευής, δυστυχώς όμως δε βρέθηκε χρηματοδότηση, πράγμα που συνέβη στη Ροδόπη. Όμως ο Καραθεοδωρής είναι παιδί της Βύσσας και η ιστορία ανήκει στη Βύσσα. Δεν πρέπει να παίρνουμε τον πλούτο που υπάρχει σε κάθε τόπο και να τον πάμε αλλού. Εμείς αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βύσσας, δηλαδή να τροποποιήσουμε τη μελέτη, γιατί είναι πέντε ετών περίπου και χρειάζεται αναπροσαρμογή, το Νομαρχιακό Συμβουλίου να προτάξει κατά προτεραιότητα τη δημιουργία αυτού του Μουσείου. Ταυτόχρονα, στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να συζητηθεί το είδος των πρωτοβουλιών που πρέπει να παρθούν προκειμένου να αναδειχθεί η υπόθεση Καραθεοδωρή στη Βύσσα.»

Σημείωση διαχειριστών ιστολογίου:
1 ως ένδειξη τιμής να ονομαστεί μία από τις ανώνυμες οδούς της Ορεστιάδας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρη
2 να γίνει συναυλία στη Βύσσα και τα έσοδα να αξιοποιηθούν για την άμεση ανέγερση του κτηρίου. (Μόνο αν κάτι ξεκινήσει έχει ελπίδες να τελειώσει). Διαβάστε περισσότερα...

που ειναι η δικη μας βιοαιθανολη;

Η Αμερικάνικη εταιρία Virent Energy θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στο οποίο το ζαχαρόνερο θα μετατρέπεται στο χημικό ισοδύναμο της βενζίνης! Η εταιρία αυτη τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης χρηματοδότησης ωστε να κτίσει τις εγκαταστάσεις που απαιτούνται. Ο CEO της Virent ανέφερε οτι αυτό περιμένουν να συμβεί προς το τέλος του 2009.
Το νέο εργοστάσιο οταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να παράγει περίπου 38000 λίτρα υδροανθράκων ετησίως. Αυτά μπορεί να είναι βενζίνη ή ντίζελ. Οπως προαναφέραμε όλα αυτα θα προέρχονται από φυτά ζάχαρης!
flash.gr Διαβάστε περισσότερα...

αγαπημενη θρακη. . .

Διαβάστε περισσότερα...

σακκος

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης.

Διαβάστε περισσότερα...

λαναρας

Παραμένουν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι των κλωστηρίων Λαναρά έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Αυτήν την ώρα κλειστό είναι το Σύνταγμα έξω από το υπουργείο. Συγκεκριμένα, κλειστή η Φιλελλήνων, η Σταδίου από Αμερικής και η Βασ. Γεωργίου.
Αίτημά των εργαζομένων είναι να χορηγηθούν από τις πιστώτριες τράπεζες τα απαιτούμενα ποσά για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια. Πορεία θα ακολουθήσει προς τις τράπεζες που θα χρηματοδοτούσαν τα εργοστάσια.
Εν τω μεταξύ, άκαρπη ήταν η συνάντηση εκπροσώπων των τραπεζών με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών για τη διάσωση των υφαντουργείων Λαναρά, τη Δευτέρα.
protothema.gr Διαβάστε περισσότερα...

με το φακο του γρηγορη αζοριδη


Νέα Ορεστιάδα 25 χρόνια πριν.



Διαβάστε περισσότερα...

νεες αδειες πωλητων

Με την Αριθ. Γ/ΕΞ/899-1/30-3-2009 απόφαση του κ. Νομάρχη Έβρου προκηρύσσονται για όλες τις Λαϊκές του Νομού Έβρου 40 νέες άδειες πωλητών Λαϊκών Αγορών με την προϋπόθεση που ορίζει ο Νόμος (36 πωλητών ειδών γης και θάλασσας και 4 πωλητών των υπολοίπων ειδών) για το έτος 2009. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από 1-4-2009 μέχρι 30-4-2009 στην Δ/νση Εμπορίου (Δήμητρας 19, τηλ. 2551020729 και 2551026349). Διαβάστε περισσότερα...

σακκος





Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών.

Διαβάστε περισσότερα...

βιβλιο

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων, που φτιάξαμε το www.booksmania.gr έχοντας την ελπίδα οτι θα δημιουργήσουμε μια νέα κοινότητα ανταλλαγών βιβλίων.Σε αυτήν την κοινότητα, κάθε μέλος μπορεί να ανταλλάξει τα βιβλία του με άλλα που δεν έχει διαβάσει, απο τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Διαβάστε περισσότερα...

η σκονη της ερημου

Λόγω του φαινομένου «Σκόνη της Σαχάρας» που πλήττει αυτές τις ημέρες την χώρα μας, παρακαλούνται οι πολίτες με σοβαρά αναπνευστικά και καρδιοαγγειακά προβλήματα να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:
Περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας
Αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης και έντονης σωματικής δραστηριότητας σε υπαίθριους χώρους που επικρατεί συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, υγρασίας και επιβάρυνση της ατμόσφαιρας
Παραμονή σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους
Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δύσπνοιας, οι ανωτέρω ασθενείς θα πρέπει να απευθυνθούν στον θεράποντα Ιατρό τους ή σε εφημερεύον Νοσοκομείο

ΜΕΝ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΣΑΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄ Διαβάστε περισσότερα...

αρμεγουν τους κτηνοτροφους

Οι αρτοποιοί των νομών Έβρου και Ροδόπης αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό των γαλακτοπαραγωγών των νομών μετά την ανακοίνωση της βιομηχανίας γάλακτος vivartia να διακόψει την συνεργασίας της μαζί τους. Τα διοικητικά συμβούλια των αρτοποιών καλούν τους συναδέλφους τους να σταματήσουν κάθε συνεργασία με την εταιρία, την διακίνηση και διάθεση των προϊόντων της ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των κτηνοτρόφων. Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

επιστολη των εργαζομενων στην εφημεριδα "center for"

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας»

Για την αθλητική εφημερίδα «Center For» ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά από σχετικούς, αλλά-κυρίως-άσχετους με τη συγκεκριμένη εκδοτική προσπάθεια. Εμείς οι εργαζόμενοι και σαφώς οι άμεσα θιγόμενοι με το κλείσιμο του «Center For» συνειδητά αποφασίσαμε να μιλήσουμε τελευταίοι για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το «κλείσιμο» της εφημερίδας είναι οι εκδότες της, Λεωνίδας Μποσινάκης και Βαγγέλης Μπαλίκος, οι οποίοι προχώρησαν με πρωτοφανή και ανεξήγητη επιπολαιότητα στο συγκεκριμένο εγχείρημα.
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη, διότι καμία δημοσιογραφική ή τεχνική εργασία δεν μπορεί να κριθεί σε χρονικό διάστημα 18 ημερών, το οποίο ενδεχομένως διεκδικεί θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Για να προλάβουμε κάποιους που ίσως θελήσουν να μας χαρακτηρίσουν ευθυνόφοβους, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς παραιτηθήκαμε από «σίγουρες»-όσο μπορεί κανείς να το πει αυτό στον σκληρό δημοσιογραφικό χώρο-θέσεις εργασίας. Το κάναμε γιατί είχαμε την προφορική (και αυτό ήταν το λάθος μας) δέσμευση ότι η εφημερίδα θα κρέμεται στα περίπτερα τουλάχιστον για έναν χρόνο. Οι εκδότες, όμως, έκριναν ότι ο «Center For» δεν. σκοράρει με μόλις πέντε λεπτά συμμετοχής (με ποδοσφαιρικούς όρους κάπου τόση δεν είναι η αναλογία των 18 φύλλων μέσα σε μία ολόκληρη χρονιά;).

Η πίστη μας ότι αυτή η εφημερίδα, παρά τις-όπως αποδείχθηκε-περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των εκδοτών της, μπορούσε να πετύχει, φάνηκε και από την αντίδρασή μας, μόλις μας ανακοινώθηκε ότι «θα τραβήξουν την πρίζα» (φράση που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι). Προτείναμε να εργαστούμε επί ένα μήνα χωρίς αποδοχές για να κρατήσουμε «ζωντανό» το φύλλο και να δώσουμε χρόνο να βρεθεί πραγματικά βιώσιμη λύση.

Η απάντησή τους-η οποία υλοποιήθηκε και στην πράξη-«δεν θέλουμε να σας έχουμε απλήρωτους ούτε μία μέρα» ακούγεται τραγελαφική σε αυτιά ανθρώπων που από την επόμενη μέρα βρέθηκαν στην ανεργία. Επιπλέον, ενισχύει την αμφιβολία μας για το αν πραγματικά υπήρχαν χρήματα και ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο για να στηριχθεί μία εφημερίδα υψηλών προδιαγραφών (όπως χαρακτήρισαν τον «Center For» όσοι τον διάβασαν), για την οποία θα είμαστε πάντα υπερήφανοι. Ευελπιστούμε ότι το «σύντομα κοντά σας» με το οποίο η εφημερίδα αποχαιρέτησε το κοινό της θα γίνει πράξη.

Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δική μας περιπέτεια θα αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού και θα οδηγήσει την Πολιτεία στη λήψη μέτρων, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Οι εργαζόμενοι στον «Center For»

Διαβάστε περισσότερα...

το σπιτι του παυλου μελλα

Για πολλά χρόνια, δυστυχώς, το σπίτι όπου έζησε ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά (Τατοΐου 50), και απ΄ όπου το 1904 έφυγε για τον Μακεδονικό Αγώνα, είχε αφεθεί σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη.Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, το...ζήτημα της οικίας Μελά, θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με στόχο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείου.Πρόκειται για το σπίτι που σχεδίασε ο ίδιος ο Παύλος Μελάς, κτίστηκε το 1894-1897, αποτελεί ιδιαίτερο και μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας στο τέλος του 19ου αιώνα στα αθηναϊκά προάστια, και ήταν η εξοχική κατοικία της οικογένειας μέχρι το 1903, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε αυτή.
troktiko

φωτό: inout.gr Διαβάστε περισσότερα...

εξετασεις για το υπουργειο οικονομικων

Ο Επόπτης του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στο Νομό ΄Εβρου, για την πλήρωση θέσεων των Υπουργείων Οικονομίας & Οικονομικών και Μακεδονίας - Θράκης ανακοινώνει ότι, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Απριλίου 2009 και την Κυριακή 5 Απριλίου 2009 στα παρακάτω Εξεταστικά Κέντρα:

α) Εξεταστικό Κέντρο 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξ/πολης ( Ανθεμίου & Αυτ. Θεοδώρας – Αλεξ/πολη τηλ. 25510-26455)
Κλάδος εξεταζομένων : ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).
Εξεταζόμενοι: Αυτοί που υπέβαλαν αίτηση για τις Νομαρχίες ΄Εβρου / Ροδόπης
Πρώτος υποψήφιος : ΑΒΟΚΑΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τελευταίος υποψήφιος: ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ


β) Εξεταστικό Κέντρο 3ου Γενικού Λυκείου Αλεξ/πολης (Δήμητρας 2- Αλεξ/πολη τηλ. 25510-28179)
Κλάδος εξεταζομένων : ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης)
Εξεταζόμενοι: Αυτοί που υπέβαλαν αίτηση για τις Νομαρχίες ΄Εβρου / Ροδόπης
Πρώτος υποψήφιος : ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
Τελευταίος υποψήφιος: ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

γ) Εξεταστικό Κέντρο 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξ/πολης (Νικηταρά 35 – Αλεξ/πολη τηλ. 25510-25754)
Κλάδος εξεταζομένων : ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
Εξεταζόμενοι: Αυτοί που υπέβαλαν αίτηση για τις Νομαρχίες ΄Εβρου / Ροδόπης
Πρώτος υποψήφιος : ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τελευταίος υποψήφιος: ΧΟΝΔΡΟΜΑΤΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
























Οι υποψήφιοι οφείλουν να βρίσκονται στα Εξεταστικά Κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξη της κάθε εξέτασης σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα. Διαβάστε περισσότερα...

οχι,δεν ειναι ψεμα...

Την τετάρτη... Διαβάστε περισσότερα...

τελος η παραταση του κτεο

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ
Έχοντας υπ' όψη :
1. Τον Ν. 1350/85 περί Υποχρεωτικού Τεχνικού Ελέγχου των οχημάτων.
2. Την 44800/85 Απόφαση του Υπουργού Μεταφορών κ Επικοινωνιών για τον τρόπο διαδικασίας και πιστοποίησης διενέργειας του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.
3. Την υπ'αριθ. ΛΑ.057/26.03.2003 Απόφαση του Νομάρχη Έβρου περί "χορήγησης παράτασης ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου ΕΙΧ και ΦΙΧ με ΜΒ<3500 kg καθώς και της υποχρέωσης ελέγχου των παραπάνω κατηγοριών οχημάτων που κυκλοφόρησαν σαν καινούργια".

3. Το υπ'αριθ. πρωτ. Οικ.46927/5417/10.08.2006 έγγραφο του ΥΜΕ περί "συνεργασίας και αλληλοσυμπλήρωσης Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ" .
4. Το γεγονός ότι από 09.03.2009 άρχισε να λειτουργεί στον Νομό Έβρου - Περιφέρεια Αλεξανδρούπολης ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο.

Αποφασίζουμε
Από 01.04.2009 παύει να ισχύει η υπ' αριθ. πρωτ. ΛΑ.057/26.03.2003 Απόφαση του Νομάρχη Έβρου περί " χορήγησης παράτασης ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου ΕΙΧ και ΦΙΧ με ΜΒ<3500 κ£, με έδρα την Συγκοινωνιακή Περιοχή Αλεξανδρούπολης - Ν. Έβρου, καθώς και η υποχρέωση πρώτου ελέγχου για τα οχήματα των παραπάνω) κατηγοριών που κυκλοφόρησαν σαν καινούργια, με τη συμπλήρωση πενταετίας από την ημέρα της πρώτης κυκλοφορίας τους ". Διαβάστε περισσότερα...

κυνηγοι ορεστιαδας




Διαβάστε περισσότερα...

σχολια

Θα το γράψουμε και πάλι.

Όποιος θέλει να σχολιάσει οτιδήποτε ΕΠΩΝΥΜΑ,
ή θα στέλνει από το γνωστό του email ή θα χρησιμοποιεί τις δυνατότητες που του δίνονται για αναγνώριση ταυτότητας μέσα από τη φόρμα σχολίων.

Ο κ. Δ.Τ., που απέστειλε σχόλιο για τις φωτογραφίες του Γρηγόρη Αζορίδη, νομίζουμε ότι καταλαβαίνει ότι ακόμα και τα όμορφα σχόλια δεν μπορούν να είναι επώνυμα πίσω από ανώνυμο μήνυμα.

Ευχαριστούμε.

Υ.Γ. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σας ταλαιπωρούμε, αλλά φανταστείτε όλοι να έβαζαν από κάτω όνομα και μία φορά να μην αντιστοιχούσε στο πραγματικό. . .

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Γιάννης Τομαδάκης Διαβάστε περισσότερα...

απεργια στις 2 απριλη

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009 - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΕΧ – PAK ( Ορεστιάδα ώρα 10.30΄)

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης, δεν χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις. Στην αντιλαϊκή πολιτική, στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας να απαντήσουμε με ΜΑΖΙΚΟ – ΤΑΞΙΚΟ – ΑΓΩΝΑ.
Εργαζόμενοι, οι αιτίες της κρίσης δεν βρίσκονται στην μια ή την άλλη διαχειριστική πολιτική, δεν βρίσκονται στο «νεοφιλελέυθερο μοντέλο» , στον «καζινο-καπιταλισμό», στους μισθούς των « golden bois », όπως ισχυρίζονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας , στην αναρχία της παραγωγής, στην υπερσυσώρρευση κερδών, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Αυτό ζούμε σήμερα, αυτό ζούνε οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Χιλιάδες απολύσεις, υψηλή ανεργία και φτώχεια.
Εργαζόμενοι, γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και μαζί με τον ταξικό συνδικαλισμό, μαζί με το ΠΑΜΕ, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας:
· Πλήρη – σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
· Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ , κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ .
· Μέτρα για τη στήριξη των ανέργων.
· Μείωση των επιτοκίων για τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια .
· Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων για χρέη στεγαστικών δανείων για την κύρια κατοικία.
· Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα.
· Δημόσια κοινωνική ασφάλιση υποχρεωτικά για όλους. Συνταξιοδότηση για τους άνδρες στα 60 και στα 55 για τις γυναίκες . Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο»
· Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία , Πρόνοια, Παιδεία. Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων.
· ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστών.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ Διαβάστε περισσότερα...

εβροφαρμα

Στα 27.443 χιλ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Εβροφάρμα, σε εταιρικό επίπεδο, το 2008, αυξημένος κατά 1,74% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα μικτά κέρδη υποχώρησαν κατά 13,61% στα 6.475 χιλ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (ΕΒΙΤ) μειώθηκαν κατά 26,58% στα 1.483 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 53 χιλ. ευρώ, μειωμένα κατά 76,65%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (ΕΒΙΤΑ) διαμορφώθηκαν σε 2.667 χιλ. ευρώ, μειωμένα κατά 13,61%.
Σε επίπεδο Ομίλου, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 27.039 χιλ. ευρώ, αυξημένος κατά 0,86%. Τα μικτά κέρδη υποχώρησαν σε 6.630 χιλ. ευρώ, μειωμένα κατά 9,97%, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (ΕΒΙΤ) υποχώρησαν κατά 13,77% στα 1.609 χιλ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων κατέγραψαν πτώση 213,11% στα 69 χιλ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (ΕΒΙΤ) εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 5,91% στα 2.896 χιλ. ευρώ.
flash.gr Διαβάστε περισσότερα...

ορεστιαδα

Παρελθόν αποτελεί η σιδεροκατασκευή στο γωνιακό οικόπεδο της πλατείας Ορεστιάδας.


Ένα σύγχρονο κτήριο σε λίγο καιρό, θα πάρει τη θέση της. Διαβάστε περισσότερα...

ελληνας στη βουλγαρια κατηγορειται για διακινηση ναρκωτικων

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις Βουλγαρικές αρχές για τη σύλληψη ενός άνδρα από το Τρίγωνο, ο οποίος εντοπίστηκε να κατέχει μεγάλη ποσότητα χασίς. Πρόκειται για ένα νεαρό στρατιωτικό από το Τρίγωνο ο οποίος συνελήφθη στη Βουλγαρία λίγο πριν περάσει το συνοριακό σταθμό του Ορμενίου.

Διαβάστε περισσότερα...

λαναρας

Στην Αθήνα κατεβαίνουν σήμερα οι 900 εργαζόμενοι σε όλα τα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (πρώην όμιλος Λαναρά) και θα κατασκηνώσουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των σωματείων διαμαρτύρονται ότι δεν έχει υλοποιηθεί πλήρως η χρηματοδότηση του ομίλου μέσω τραπεζών, ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας, Γιάννης Σιδηρόπουλος, αποφεύγει να επικοινωνήσει μαζί τους και δεν έχει γίνει καμία επαφή με το Υπουργείο Απασχόλησης.
Το επιχειρησιακό σχέδιο που κατέθεσε η εταιρεία προβλέπει εθελούσια έξοδο 250 εργαζομένων, το κλείσιμο ορισμένων εργοστασίων με μετακίνηση του προσωπικού σε άλλες μονάδες, και συρρίκνωση των δραστηριοτήτων σε κάποια εργοστάσια.
Η εταιρεία σημειώνει πως θα δημιουργηθούν μη αναστρέψιμες καταστάσεις, αν δεν αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου από την 1η Απριλίου.


zougla.gr Διαβάστε περισσότερα...

με το φακο του γρηγορη αζοριδη


Καμήλες στο Δέλτα του Έβρου.

Στην Κομοτηνή υπήρχαν παλαιότερα καμήλες για μεταφορικό μέσον και όταν έπαψαν να είναι χρήσιμες της εγκατέλειψαν στο Δέλτα του Έβρου. Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ο πενηνταρης... νεολαιος του τουρκικου προξενειου

Κάποιοι στη μειονότητα στη Θράκη μπορεί να μην έχουν ανακαλύψει το ελιξίριο της νεότητας, όμως αν και πλησιάζουν τα πενήντα δηλώνουν νεολαίοι και ως τέτοιοι κατέχουν τα αξιώματα (πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ.) στην αυτοαποκαλούμενη «Ενωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Η περίπτωσή τους θα μπορούσε ίσως να μείνει στο πλαίσιο κάποιων γραφικών, που ίσως θέλουν να παριστάνουν τους νεολαίους κοντά στα...ήντα, αν ο ρόλος αυτής της Ενωσης δεν ήταν καθοριστικός στις εξελίξεις στον χώρο της μειονότητας και τα παιχνίδια που παίζονται και δεν αποτελούσε το επίκεντρο μιας προπαγάνδας που καθοδηγείται από την Αγκυρα.

Ο Σελήμ είναι ο πρώτος που υποδέχεται τους Τούρκους που πάνε στην Κομοτηνή. Στη φωτό με τον Μπαμπατζάν.
Ο Σελήμ είναι ο πρώτος που υποδέχεται τους Τούρκους που πάνε στην Κομοτηνή. Στη φωτό με τον Μπαμπατζάν.

Ο «εκλεκτός»
Ο μεσήλικας πρόεδρός της Αντνάν Σελήμ, με προχωρημένη φαλάκρα και γκρίζα μαλλιά, που διατηρεί ένα κατάστημα με κυνηγετικά όπλα στην Κομοτηνή, αν και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αγκυρα, κατέχει τη θέση αυτήν εδώ και πολλά χρόνια και είναι συγχρόνως ο γραμματέας της λεγόμενης «Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» και από τους πλέον «εκλεκτούς» του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή.

Στα γραφεία-εντευκτήριο της Ενωσης στο κέντρο της Κομοτηνής πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις της η Συμβουλευτική Επιτροπή, και εδώ τον Δεκέμβριο του 2007 ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν συναντήθηκε με τα μέλη της κι άλλους παράγοντες της μειονότητας με κλειστές τις πόρτες.

Εδώ σχεδίαζαν οι παράγοντες της μειονότητας να οδηγήσουν και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Νταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή τον Μάιο του 2004. Ομως επικράτησαν πιο σώφρονες σκέψεις και ο Τούρκος πρωθυπουργός πέρασε μόνο έξω από τα γραφεία της λεγόμενης «Ενωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής». Η τελευταία δεν έχει νομική υπόσταση εδώ και 27 χρόνια, μετά την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων που έκριναν μη σύννομη τη λειτουργία της με την ονομασία «τουρκική».

Ολες οι αντιπροσωπείες με τους Τούρκους αξιωματούχους με πρώτους τους υπουργούς, βουλευτές κ.λπ. που φτάνουν στη Θράκη καταλήγουν εδώ, ενώ εκτός από την Ανώτατη Συμβουλευτική συνεδριάζουν εδώ κι άλλες «οργανώσεις», «κέντρα έρευνας» κ.λπ.

Σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της Ενωσης θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. και οι πληροφορίες φέρουν τον Αντνάν Σελήμ να παραμένει στη θέση που κατέχει. Και βέβαια η παραμονή του στη θέση αυτή επί τόσα χρόνια και σ' αυτή την ηλικία, όπως και άλλων μελών στο Δ.Σ., εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες που η απόληξή τους φτάνει στο τουρκικό προξενείο.


www.ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ελληνες μαθητες στην αδριανουπολη

25 μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, συνοδευόμενοι από τη Δ/ντρια του Σχολείου κ. Λαυκίδου Παπαϊωάννου Μάρθα, και τους καθηγητές την κ. Γεωργουσίδου Μαρία ως συντονίστρια, τον κ. Παπαναστασίου Παναγιώτη και την κ. Φουτσιτζή Μαρία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αδριανούπολη της Τουρκίας την Τρίτη 10 Μαρτίου 2009.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της Περιβαλλοντικής ομάδας του Σχολείου από το κολλέγιο BEYKENT της Αδριανούπολης στο πλαίσιο μιας συνεργασίας του κολλεγίου με το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ της Ν. Ορεστιάδας
Στη εκδήλωση συμμετείχαν ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ BEYKENT ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΣΚΟΒΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. Τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής καλύφθηκαν από το κολέγιο.
Οι μαθητές και καθηγητές αρχικά ξεναγήθηκαν ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ(ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRAKYA ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ), ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΩΖΑΝΗΣ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ), ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ.
Οι μαθητές του 2Ου Γυμνασίου σε όλη τη διάρκεια των ξεναγήσεων ασκήθηκαν με φύλλα εργασίας, τα οποία αφορούσαν τα εκθέματα των μουσείων αλλά και τα αξιοθέατα της Αδριανούπολης και του Κάραγατς τα οποία έχουν σχέση με τους Έλληνες. Με τον τρόπο αυτό μπόρεσαν καλύτερα να γνωρίσουν τη Θράκη των προγόνων τους και να φαντασθούν τον τρόπο που ζούσαν εκεί.
Στην συνέχεια σε αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ παρουσίασαν:
· ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ.
Οι μαθητές της ομάδας πραγματοποιούν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο :<< Η ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ ΣΤΑΜΝΑ>> με ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : Γεωργουσίδου Μαρία, Πούλιου Χριστίνα, Χατζηβασιλείου Σοφία. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος παρακολουθούν μαθήματα κεραμικής στη ΔΕΠΑΟ με υπεύθυνη την κ. Βασιλειάδου Αγγελική, η οποία με μεγάλη χαρά βοήθησε την ομάδα τόσο για την οργάνωση της επίδειξης αλλά και στη δημιουργία των δώρων που δόθηκαν σε μαθητές και επισήμους της γειτονικής χώρας.
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ Οι μαθητές παρουσίασαν δρώμενο από την περιβαλλοντική ομάδα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Μέσα από το δρώμενο ήθελαν να δείξουν ότι πρώτα-πρώτα η ίδια η φύση μας διδάσκει ότι υπάρχουν στενές σχέσεις μεταξύ των βιοτικών (ζώα, φυτά, μικροοργανισμοί) και αβιοτικών παραγόντων(κλίμα, σύσταση εδάφους, νερό κ.λ.π) της, οι οποίες όμως, όταν για κάποιο λόγο διαταραχτούν, μπορούν να σταθούν μοιραίες και καταστροφικές για ολόκληρο το οικοσύστημα. Ομοίως και στη γη θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ όλων των παραγόντων της γης προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο
· ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους μαθητές των Σχολείων

ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ έπαιξαν και οι μαθητές του ΚΟΛΕΓΙΟΥ Beykent και του Βουλγάρικου σχολείου του Χασκόβου.
Ακολούθησαν :
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ(ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ). Μαθητές και των δυο χωρών στη σκηνή τραγουδούν οι έλληνες στα ελληνικά και οι Τούρκοι στα Τούρκικα τραγούδια που αρέσουν και τραγουδιούνται και από τους δυο λαούς
ΚΟΙΝΗ ΡΥΘΜΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ( ΡΥΘΜΟΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ). Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν δυο μουσικοί από το σχολείο της Τουρκίας. Στην Επίδειξη συμμετείχαν και μαθητές του Γυμνασίου χωρίς προηγούμενη προετοιμασία και επαφή με τα κρουστά.
ΧΟΡΟΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Τα δώρα που πρόσφεραν οι Έλληνες μαθητές ήταν χειροποίητα , δημιουργήματα των μαθητών της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Α΄ τάξης του σχολείου και είχαν ως θέμα αγγεία της αρχαίας Ελλάδας: αμφορείς, ληκύθους, υδρίες, κρατήρες κ.λ.π.,
Η εκδήλωση έκλεισε με ένα πανό που ανάρτησαν οι μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου που παρίστανε ένα κορμό από το δένδρο της ελιάς . Κατόπιν μοίρασαν αυτοκόλλητα φύλλα ελιάς και ελιές στους παρευρισκόμενους μαθητές και των τριών σχολείων και ζήτησαν από αυτούς να γράψουν μια ευχή. Επιλέχθηκε η ελιά γιατί είναι το σύμβολο της ειρήνης
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ(ΠΥΡΓΟΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ, ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ, ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Κ.Λ.Π.).

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από Ελληνικής πλευράς
Ο προϊστάμενος του γραφείου της Ν. Ορεστιάδας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, κ. Ζιαγάκης Παναγιώτης., η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν.Έβρου κ. Τσιροπούλου Σοφία, η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Ν. Έβρου κ. Βούλγαρη Ρία, εκπρόσωπος του γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου στην Αλεξανδρούπολη κ. Χαριτούδη Ιωάννα.
Υπάλληλοι του Ελληνικού Προξενείου της Αδριανούπολης.Η αντιπροσωπεία των μαθητών και καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Ν. Ορεστιάδας ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη. Διαβάστε περισσότερα...

σηροτροφια

Από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης του Επαρχείου Βορείου Έβρου, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι σηροτρόφοι, αφού σταθμίσουν τους διάφορους παράγοντες, να δηλώσουν έως τις 31-3-2009 τον αριθμό των κουτιών μεταξόσπορου που προβλέπεται να εκθρέψουν το 2009. Οι αιτήσεις-δηλώσεις θα είναι σύμφωνα με το υπόδειγμα και θα κατατεθούν στον οικείο Δήμο.

metaxades.gr Διαβάστε περισσότερα...

βυτιοφορο στην εθνικη

Διαβάστε περισσότερα...

η ωρα της γης στην ορεστιαδα







Διαβάστε περισσότερα...

με το φακο του γρηγορη αζοριδη











Οι ποδηλάτες της Ορεστιάδας έφτασαν στο Πύθιο.
Διαβάστε περισσότερα...

στεφανος καραθεοδωρη

Επιστολή του Πολιτιστικού συλλόγου Νέας Βύσσας “Στέφανος Καραθεοδωρής”

Ιστορική ανακρίβεια, έλλειψη ιστορικής γνώσης ή εσκεμμένη καπηλεία;

Με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου “Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή” στην Κομοτηνή και την εκδήλωση με τίτλο “Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή επιστροφή στην πατρίδα του”, δόθηκε το έναυσμα για την έκρηξη μιας πλειάδας αντιδράσεων από απλούς ανθρώπους αλλά κυρίως από ανθρώπους της επιστήμης και των γραμμάτων.
Θεωρούμε χρέος μας να τοποθετηθούμε ανεπιφύλακτα απέναντι σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.
Αναφερόμαστε στην κατάφωρη και συστηματική παραβίαση της ιστορικής αλήθειας, μιας αλήθειας που φέρει τη σημαίνουσα αυτή προσωπικότητα να έλκει την καταγωγή της από την Ανατολική Θράκη, το παλιό Μποσνοχώρι, του οποίου ζωντανή συνέχεια αποτελεί η Νέα Βύσσα, το γεωγραφικό αυτό ακροπύργιο του ακριτικού Ελληνισμού.
Η ιστορία συνιστά για μας συνέχεια. Είναι δεσμός των περασμένων με τα μελλούμενα, δεσμός ανθρώπινος και πνευματικός, μία ισόρροπη σύνθεση του παλιού με το καινούριο, ένας γόνιμος διάλογος του χθες με το σήμερα, που μας βοηθά να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη αντίληψη της πολιτισμικής μας ταυτότητας και αποτελεί έρεισμα για την ηθικοπνευματική μας ανάπτυξη.
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η ιστορική μνήμη πρέπει να διατηρείται άσβηστη και έχοντας πεποίθηση ότι το παρελθόν ζει μέσα στο παρόν σαν συνειδητή αναβίωση διατρανώντας την αξία και υπογραμμίζοντας την πολιτισμική μας συνέχεια, δεν μπορούμε παρά να αισθανθούμε δυσαρέσκεια , οργή και αγανάκτηση εναντίον όσων κατά καιρούς καπηλεύονται την ακρίβεια της ιστορικής μας πληροφόρησης και ερίζουν για την καταγωγή του αξιόλογου μαθηματικού φτάνοντας συχνά στα όρια της πρόκλησης και ανάγοντας τις ρίζες του μακριά από τα γεωγραφικά μας όρια, στην περιοχή της Κομοτηνής.
Για μας που βρισκόμαστε στα μετερίζια του Ελληνισμού, ουσιαστικά δεμένοι με την ιστορία και την παράδοσή μας, γνώστες του παρελθόντος μας, αθεράπευτοι νοσταλγοί της ακριτικής μας γης και θεματοφύλακες των παραδοσιακών αξιών, κάθε ιστορική ανακρίβεια πονά και πληγώνει…
Είναι λοιπόν καιρός να δοθεί τέλος σ’ αυτήν την αδιάκοπη παραποίηση και παραδοξολογία . Η ιστορία, που τίμησε απλόχερα αυτόν τον απομακρυσμένο και συχνά πονεμένο τόπο χαρίζοντας του έναν θησαυρό γνώσης και επιστήμης, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ζητήσει την ανταπόδοση της… μας «γνέφει» να δικαιώσουμε την προσφορά της και κυρίως να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι κανένα ιστορικό δικαίωμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο και ότι είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο την μοναδικότητα και τη σημαντικότητα αυτού του τόπου, που ανέδειξε το μαθηματικό συλλογισμό, πήρε επάξια τη θέση του στην παγκόσμια μνήμη, ως γενέτειρα ενός εξαίρετου επιστήμονα και κληροδότησε ένα αρχέτυπο κουλτούρας και μια νέα αντίληψη ζωής βασισμένη στη σκέψη και το πνεύμα αυτής της φωτεινής προσωπικότητας.
Κάνουμε σαφές προς όλες τις μεριές πως δεν διεκδικούμε καμία αποκλειστικότητα, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή ανήκει σε όλους τους Έλληνες με όλα όσα συμβολίζει, ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα με όλα αυτά που έχει προσφέρει, μέσα από το έργο του.
Δεν μπορούμε όμως να κρύψουμε την δυσαρέσκεια μας μ’ αυτήν την εξέλιξη και αναφερόμαστε στα εγκαίνια του μουσείου “Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή” στην Κομοτηνή γιατί ήταν μια ιδέα, ένα όραμα που γεννήθηκε στη Νέα Βύσσα εδώ και είκοσι χρόνια και που συστηματικά και μεθοδικά δουλέψαμε και δουλεύουμε γι’ αυτό και για το οποίο έχουν γίνει σημαντικά βήματα ώστε να υλοποιηθεί το μουσείο στη Νέα Βύσσα και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην παραχώρηση οικοπέδου από την Κτηματική Εταιρία, στην έκδοση οικοδομικής άδειας, στην ολοκληρωμένη μελέτη που διαθέτουμε.
Παραδεχόμαστε τις όποιες παραλείψεις και καθυστερήσεις μας, γεγονός όμως που δεν νομιμοποιεί κανέναν να έρχεται από θέση ισχύος και να κλέβει το όραμα μιας ολόκληρης περιοχής του βορείου Έβρου.
Θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους πως δεν εγκαταλείπουμε το όραμα μας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με οδηγό την ιστορική αλήθεια. Διαβάστε περισσότερα...

βυτιοφορο στην εθνικη

Διαβάστε περισσότερα...

με το φακο του γρηγορη αζοριδη


Η κεντρική πλατεία Ορεστιάδας το 1956
Διαβάστε περισσότερα...

σουφλι trial


Περισσότερες φωτογραφίες : http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?p=693416#post693416
Το βίντεο του αγώνα στο youtybe : http://www.youtube.com/watch?v=bGxhPgqpQVs
Διαβάστε περισσότερα...

«θερμο» σεναριο για το αιγαιο

Με απόλυτη μυστικότητα τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας εξετάζουν -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- «θερμό» σενάριο για το Αιγαίο. Διπλωματικές και στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι το επίκεντρο της δυνητικής επόμενης δόνησης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι κατοικημένο νησί, από εκείνα τα οποία το τουρκικό κατεστημένο θεωρεί ως αδιευκρίνιστης κυριαρχίας με επιχείρημα ότι δεν κατονομάζονται ρητώς στις Συνθήκες της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947), όπως για παράδειγμα το Αγαθονήσι ή οι Αρκιοί.

Κατά τις ίδιες πηγές και με βάση συμπεράσματα συσκέψεων αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, η τουρκική ενέργεια (εάν υποτεθεί ότι υλοποιείται) είναι πιθανό να αποτελείται από τις εξής συνιστώσες:
1. Νυχτερινή απόβαση καταδρομέων και αστραπιαία εξουδετέρωση του ελληνικού φυλακίου, όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα.
2. Αμεση απομάκρυνση των κατοίκων και των αιχμαλώτων Ελλήνων στρατιωτών, με τις βάρκες και τα ψαροκάικα του νησιού, προς κάποιο γειτονικό νησί που κατονομάζεται στις Συνθήκες.
3. Εγκατάσταση ισχυρά οπλισμένης φρουράς στο νησί, ώστε να αποτραπεί η όποια δυνατότητα ταχείας ανακατάληψής του.
4. Ανακοίνωση στα Ηνωμένα Εθνη ότι η Τουρκία έθεσε τέλος «στη μη προβλεπόμενη από τις Διεθνείς Συνθήκες» παρουσία Ελλήνων πολιτών και στρατιωτικών στη «μη καθορισμένης κυριαρχίας νήσο Χ που απέχει Ψ ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ανατολίας». Η ανακοίνωση θα καταλήγει καλώντας την Ελλάδα σε διμερείς διαπραγματεύσεις για να διευκρινισθεί το καθεστώς εκείνων των νησιών του Αιγαίου που δεν διασαφηνίζεται από τις Συνθήκες Λονδίνου (1831), Λωζάννης (1923) και Παρισίων (1947). Η ανακοίνωση θα υπαινίσσεται και τη δυνατότητα διαιτησίας για την επίλυση της διαφοράς.

Με βάση αυτό το σενάριο, η ελληνική ηγεσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις εξής δύο μείζονες επιλογές:
Α) Να αναλάβει στρατιωτική δράση με αεροπορικό βομβαρδισμό του νησιού (καθώς η διάταξη των τουρκικών ναυτικών και άλλων δυνάμεων αποτρέπει επιχείρηση ανακατάληψης). Η επιλογή αυτή διακινδυνεύει κλιμάκωση της σύγκρουσης και συνεπάγεται εκτεταμένες απώλειες, καθώς και κίνδυνο κατάληψης και άλλων μικρών νησιών ή εξουδετέρωσης των φυλακίων που υπάρχουν σε αυτά. Σε επίπεδο διεθνούς εικόνας, η Ελλάδα, σε αυτή την περίπτωση, θα εμφανισθεί:
α. Οτι προχωρεί σε ευρεία και αιματηρή σύγκρουση για μια «ασήμαντη» νησίδα, με αμφιλεγόμενο καθεστώς, την κατάληψη της οποίας δεν στάθηκε ικανή ούτε να αποτρέψει ούτε να αποκρούσει.
β. Οτι η ανακατάληψη του νησιού είναι ανέφικτη και η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει προσχηματικά στρατιωτική δράση, προκειμένου να εξιλεωθεί ενώπιον της κοινής γνώμης για τον αιφνιδιασμό και την απώλεια του νησιού. Το αβίαστο συμπέρασμα των διεθνών ΜΜΕ και των ξένων κυβερνήσεων θα είναι ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να πιεσθεί κατάλληλα ώστε να αποκλιμακώσει και να τερματίσει τη σύγκρουση και να προσέλθει σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

Β) Να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καλλιεργώντας παράλληλα κλίμα «εθνικής ενότητας» και «πατριωτική» ατμόσφαιρα στρατιωτικής αντίδρασης «εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί». Στην ουσία θα πρόκειται για παραπομπή του προβλήματος στις ελληνικές καλένδες μιας ατέρμονης και ατελέσφορης μελλοντικής διαπραγμάτευσης, κατά την οποία η Τουρκία θα έχει μόνον λαμβάνειν.

Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας υποστηρίζουν ότι η προσεχής κορύφωση στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση βρίσκεται προ των πυλών («around the corner», κατά την έκφραση ξένων παρατηρητών). Στηρίζουν αυτή την εκτίμησή τους στην επιμονή της τουρκικής αεροπορίας στα κατοικημένα νησιά που δεν κατονομάζονται στις συνθήκες και στις απαντήσεις που δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στα ελληνικά διαβήματα, με τις οποίες αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία. Απουσία προληπτικών διπλωματικών και στρατιωτικών κινήσεων από ελληνικής πλευράς.


«Ενεργός» στήριξη της Κομισιόν στην Αγκυρα

Παρασκηνιακές πιέσεις ασκούνται προς την Αθήνα να συναινέσει στο άνοιγμα του κεφαλαίου «Ενέργεια» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Τουρκίας και να επηρεάσει τη Λευκωσία ώστε να επιτευχθεί η σχετική ομοφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική διπλωματία δείχνει στους Ευρωπαίους συνομιλητές της να κατανοεί την πρόθεση της Ε.Ε. να αναγορεύσει σε στρατηγικό ενεργειακό εταίρο την Αγκυρα και, με βάση αυτό το σκεπτικό, εμφανίζεται πολύ διαλλακτική. Αλλωστε, το άνοιγμα του συγκεκριμένου κεφαλαίου ενθαρρύνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο, ο οποίος έχει δεχθεί τον έμμεσο εκβιασμό του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να συμβάλει στη δημιουργία του Nabucco, που θα μεταφέρει αέριο από την Κασπία στις ευρωπαϊκές αγορές, εάν δεν απελευθερωθεί η ενταξιακή διαδικασία της χώρας του στη διάρκεια του 2009. Στο τέλος του έτους, η Ε.Ε. θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην υποψήφια προς ένταξη χώρα και μεταξύ άλλων στο θέμα της επέκτασης της τελωνειακής σύνδεσης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει επισήμως αναγνωρίσει τη «φιλοδοξία της Τουρκίας να καταστεί ευρασιατικός ενεργειακός άξονας και να διαδραματίσει ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης». Με αυτή την επιχειρηματολογία, υποστηρίζεται το άνοιγμα του σχετικού κεφαλαίου διαπραγμάτευσης ως προς το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία ενίσταται για το γεγονός ότι η Αγκυρα έχει προσπαθήσει να εμποδίσει τις έρευνές της για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Το Ευρωκοινοβούλιο, επίσης, «ενθαρρύνει την Τουρκία να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ενέργειας», έναν οργανισμό με 27 μέλη και επτά κράτη στα Βαλκάνια, που λειτουργεί ως εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άλλωστε, προειδοποιεί ότι θα επανεξετάσει η χώρα του την πολιτική της ως προς τους αγωγούς που θα περνούν από το έδαφός της και θα τροφοδοτούν την Ευρώπη, εάν η Λευκωσία δεν άρει το βέτο της.


www.e-tipos.com

Διαβάστε περισσότερα...

ριφιφι στην αλεξανδρουπολη

Οι ληστείες κοσμηματοπωλείων με τη μέθοδο του Ριφιφί στην Αλεξανδρούπολη αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο. Με τον ίδιο κινηματογραφικό τρόπο, δηλαδή ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο από διπλανό κατάστημα ο δράστης ή οι δράστες προσπάθησαν να εισέλθουν σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Παλαιολόγου. Αυτή τη φορά όμως, ευτυχώς, δεν στάθηκαν τυχεροί αφού είδαν ότι το χρηματοκιβώτιο του κοσμηματοπωλείου κάλυπτε την τρύπα που άνοιξαν και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους. Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

βυτιοφορο στην εθνικη







Διαβάστε περισσότερα...

ο δραπετης

Δεν είχε μάθει να ζει σε ‘να μέρος. Από παιδί ακολουθούσε τον πατέρα του σε διάφορες πόλεις και χωριά. Τελευταίος σταθμός ήταν το Πρωτοκκλήσι. Ένα χωριό στη μέση του πουθενά, στη μέση του Έβρου. Ο δραπέτης πήγαινε τότε τρίτη Λυκείου. Ευτυχώς είχε ένα ψευτοφροντιστήριο στο Σουφλί και κατάφερε με πολύ διάβασμα και αρκετή τύχη να περάσει στην Κρήτη. Ήθελε να γίνει μαθηματικός και ακόμα το θέλει.
Ήταν πρωί ότι ξεκίνησε από τον Πειραιά. Η μητέρα του τον είχε γεμίσει ευχές, ο πατέρας του με χρήμα και αυτός φόρτωσε σκέψεις το μυαλό του. Σπίτι είχε βρει στο Ηράκλειο. Ήταν κάπου ανάμεσα στο κέντρο και στη σχολή. Θα έπαιρνε κι ένα μηχανάκι κι όλα μέλι γάλα. Ο πατέρας του άλλωστε είχε την οικονομική άνεση. Η μητέρα του, αν και δεν δούλευε, τόσα χρόνια στο σπίτι έκανε ένα καλό κομπόδεμα με τα λεφτά του αντισυνταγματάρχη, αγόρασαν και δύο σπιτάκια, έχουν και ένα ενοίκιο.
Ο δραπέτης ποτέ δεν είχε δουλέψει. Δεν το σκέφτηκε, δεν έτυχε, δεν ήθελε. Στο σπίτι του δεν είχε προβλήματα, γιατί είπαμε, δεν είχε σπίτι. Μία Καλαμάτα, μία Λαμία και τελευταία Έβρος.
. . . Το καράβι, ξεκίνησε. Επόμενος σταθμός Ηράκλειο. Πιο πριν όμως υπήρχε ακόμα ένα λιμάνι. Η Μύλος. Μετά από 6 ώρες, είχε ανέβει και ο ήλιος πολύ ψηλά, η Μύλος ξεπρόβαλε. Ο Δραπέτης δεν σκέφτηκε πολύ. Δεν χρειάστηκε να σκεφτεί. Μία στάση θα έκανε και θα πήγαινε για να σπουδάσει. Είχε κάνει διακοπές όλο το καλοκαίρι, αλλά ακόμα τέλος Σεπτεμβρίου ήταν.
Κατέβηκε λοιπόν, τηλεφώνησε στους γονείς τους, αυτοί δεν αντέδρασαν, του είπαν καλά να περάσει και τα κινητά έκλεισαν.
Δύο μέρες έκατσε στο νησί. Δύο πρωινά κάθισε στην παραλία και ένα έμεινε σε δωμάτιο που νοίκιασε. Ήρθε το επόμενο καράβι και έφτασε στο Ηράκλειο. Η πρωτεύουσα της Κρήτης δεν τον ενθουσίασε, αλλά τουλάχιστον ήξερε ότι εκεί, θα μείνει. Ότι δεν θα είναι «δραπέτης», για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.
. . . Το παράξενο είναι ότι το παρατσούκλι του το κόλλησε ένας συμφοιτητής του αριστερών πεποιθήσεων που δεν γούσταρε το στρατό. Κώστας ήταν το όνομά του. Οι μέρες, κυλούσαν. Πέρασαν τρία χρόνια και ο δραπέτης δεν είχε χρωστούμενα. Πέρασε τα μαθήματα, έκανε χιλιόμετρα με το μηχανάκι του και το καλοκαίρι έμενε πολύ στο νησί. Φιλοξενούσε φίλους και τους γονείς του για ολιγοήμερες διακοπές.
Επί πτυχίο ήταν. Έμενε μόνο μία εξεταστική. Ιούνιος του 2002. Ο Δραπέτης δεν φάνηκε στα μαθήματα. Χάθηκε. Φίλοι τον αναζήτησαν. Το βρήκαν.
. . . Δεν ήταν πουθενά. Είχε απλά φύγει για ένα δικό του ταξίδι. Πήρε τη μηχανή, πήρε τις σκέψεις, πήρε το όνειρο. Δραπέτευσε για να αλλάξει χαρακτήρα στα 22. Έφυγε για λίγους μήνες και ακόμα να γυρίσει.
Το πτυχίο μπορεί να περιμένει. Το ίδιο και η θητεία. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, θητεία έκανε δίπλα στον πατέρα του.
Στους γονείς του εξήγησε. «Φεύγω για λίγο για να δω πως είναι η ζωή. Να μάθω επιτέλους γιατί δεν θέλησα ποτέ να δουλέψω. Γιατί όταν εγώ τα είχα όλα έτοιμα οι άλλοι τα αναζητούσαν».
. . . Ο πατέρας του, απόστρατος ποια έδειξε κατανόηση. Δεν ανησύχησε. Του ζήτησε απλά να προσέχει και να παίρνει κανά τηλέφωνο στο σπίτι. «Κάνε αυτό που δεν έκανες ποτέ». Ήταν η πρώτη του αντίδραση όταν ο Δραπέτης χάθηκε.


. . . Θα ξαναγυρίσει όμως ο Δραπέτης και τότε θα μας πει τις εμπειρίες του από την «άλλη» ζωή. Διαβάστε περισσότερα...

οχι,δεν ειναι ψεμα...

σε λίγες μέρες... Διαβάστε περισσότερα...

εργασιακες σχεσεις

Δεν πιάσαμε το Τζόκερ, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να

ε ρ γ α ζ ο μ α σ τ ε. Διαβάστε περισσότερα...

αλεξανδρουπολη

Νέο ριφιφί στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης στις 21:00. Διαβάστε περισσότερα...

ομπαμα ο αλεξανδρος ο μεγας

Διαβάστε περισσότερα...

μπουργκας αλεξανδρουπολη

Ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρίας πετρελαίου Τράνσνεφτ Νικολάι Τοκάρεφ βρέθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη συνοδευόμενος από την ειδική γραμματέα διεθνούς ενεργειακής πολιτικής Ελισάβετ Λοβέρδου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Κοπελούζου Δημήτρη Κοπελούζο. Το πρωί ο κύριος Τοκάρεφ περιηγήθηκε στο Δέλτα του Έβρου προκείμενου και ο ίδιος να διαπιστώσει από κοντά την σπάνια ομορφιά και τον πλούτο της περιοχής. Ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρίας διαβεβαίωσε την προσήλωση της Τράνσνεφτ στο σεβασμό του περιβάλλοντος και δήλωσε κατηγορηματικά πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το Δέλτα του Έβρου να κινδυνέψει από τον αγωγό και πρόσθεσε ότι οι τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία θα είναι οι πλέον ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικές. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Τα παρακάτω έχουν γραφτεί από τις τηλεφωνήτριες κινητής τηλεφωνίας...

- Γεια σας, θέλω να μου πείτε αν το κινητό μου λειτουργεί για το εξωτερικό.
- Σε ποια χώρα θα ταξιδέψετε;
- Στην Αμαλιάδα!

- Πού θα μπορούσα να βρω μπαταρία Λασιθίου

- Mου δίνετε παρακαλώ την ημερομηνία γεννήσεως της συνδρομήτριας;
- Aααα, δεν θυμάμαι, το καλοκαιράκι γεννήθηκε όμως!

- Kυρία μου, σας κάλεσα για να σας πω ότι η Panafon σας μποϊκοτάρει. Παίρνω τηλέφωνο Telestet και βγαίνει μήνυμα «Ο συνδρομητής Panafon που καλέσατε έχει το τηλέφωνο κλειστό...».

- Σήμερα πήρα τη γραμμή και δεν έχω κάνει κλήσεις. Γιατί με χρεώνετε χωρίς λόγο;
- εννοείτε κύριε;
- Κάποια στιγμή μου έγραψε στην οθόνη μονάδες 112.

- Παρακαλώ, τι σημαίνει το «erase»;
- Διαγραφή, αλλά γιατί έχετε το menu του τηλεφώνου σας στα Αγγλικά;
- Γιατί έτσι με βολεύει καλύτερα!

- γίνει πόλεμος, τι θα γίνουν τα κινητά μας; Θα εξακολουθήσουν να μας έρχονται λογαριασμοί;

. - Παρακαλώ, μέχρι τι ώρα είστε;
- Είμαστε 24 ώρες το 24ωρο.
- Δηλαδή, μέχρι τι ώρα;
- Όχι, όχι, είμαστε 24 ώρες. Συνέχεια. Από τις 12 το πρωί μέχρι την άλλη μέρα στις 12 το πρωί.
- E! Πες μου κοπέλα μου ότι κλείνετε στις 12.

- Έχετε προσωπικό τηλεφωνητή, κύριε;
- Όχι, έχω όμως γραμματέα!

- Θέλω να ενεργοποιήσω αναγνώριση κλήσεων στη γραμμή μου...
- Θα πληκτρολογήσετε 1275 YES και θα ακολουθήσετε ηχογραφημένες οδηγίες...
- 1275 και το ΓEΣ; Ποιο είναι το ΓEΣ; Tο ΓEΣ είναι στο Πεντάγωνο! Διαβάστε περισσότερα...

αντωνης αντωνιαδης

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης, παρουσιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ το βιβλίο για τον Θρακιώτη βετεράνο διεθνή ποδοσφαιριστή- θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου Αντώνη Αντωνιάδη «Ο Ψηλός. Η επίσημη αυτοβιογραφία του Αντώνη Αντωνιάδη»
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΟΤΙΒΟ, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Έβρου, τον Σύλλογο Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης και την Πράσινη Ακαδημία Αλεξανδρούπολης .
Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πρεμίδης για το βιβλίο και τη ζωή του μεγάλου Έλληνα κανονιέρη των γηπέδων μίλησαν οι : Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος-συγγραφέας του βιβλίου Γαβριήλ Βρετόπουλος, βετεράνος προπονητής-Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Νικήτας Παπαπαντελής, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Έβρου Παναγιώτης Κωστικίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης Αντώνης Αντωνιάδης, Βετεράνος διεθνήςποδοσφαιριστής, Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου κ. Αθανάσιος Καραγιάννης
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αναπληρωτής Νομάρχης κ. Κωνσταντίνος Ιωαννάκης εκπροσωπώντας τον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη, ο οποίος απουσίαζε για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα, τίμησε τον Θρακιώτη βετεράνο διεθνή ποδοσφαιριστή για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.
Ο Θρακιώτης αθλητής ευχαρίστησε το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου και τους τοπικούς αθλητικούς φορείς για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και αναφέρθηκε σε γεγονότα που σημάδεψαν την πολύχρονη αθλητική καριέρα του.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το διήμερο αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα αθλητή, που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του στο Αθλητικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης (5o Γυμνάσιο).
Ο Αντώνης Αντωνιάδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές θέματα του «ευ αγωνίζεσθαι», να απαντήσει σε ερωτήσεις που του έθεσαν για το σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τα φαινόμενα βίας, για την Εθνική Ομάδα και να τους μυήσει στα μυστικά της μπάλας. «Ο αθλητισμός είναι ευγενής απασχόληση, ευγενή άμιλλα. Τίποτα δεν σου χαρίζεται στη ζωή, όλα αποκτούνται με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή» είπε χαρακτηριστικά στους μαθητές ο Θρακιώτης διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ανατραπηκε βυτιοφορο κοντα στο διδυμοτειχο

Ανατράπηκε βυτιοφόρο κοντά στο Διδυμότειχο


Βυτιοφόρο ανατράπηκε πριν από λίγη ώρα στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ψαθάδων- Αμορίου, κοντά στο Διδυμότειχο.

Το όχημα μετέφερε μικρή ποσότητα καυσίμων και δεν προκλήθηκε ανάφλεξη.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι οποίες και θα παραμείνουν έως ότου γίνει η μετάγγιση των καυσίμων σε άλλο βυτιοφόρο.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

www.zougla.gr

Σημείωση διαχειριστών Ιστολογίου : το ατύχημα συνέβη γύρω στις 4.30 το απόγευμα. Ακολουθούν σύντομα φωτογραφίες και βίντεο απο το ατύχημα.


Διαβάστε περισσότερα...

εκλογες ιδιωτικων υπαλληλων

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και Περιφέρειας
ΚΑΛΕΙ
όλους τους συναδέλφους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους να συμμετέχουν στις εκλογές του Σωματείου στις 6 ,7 ,8 ,9 Απριλίου στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο ισόγειο δηλ. ΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΤΕΤΑΡΤΗ- ΠΕΜΠΤΗ από τις 15:00 έως 21:30 το βράδυ.
Οποίος συνάδελφος θέλει να εγγραφεί μέλος στο σωματείο μπορεί να απευθυνθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου κύριο, ΖΑΧΑΡΗ ΚΩΝ/ΝΟ, ΛΥΡΟΥΔΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΚΕΦΑΛΑ ΣΙΔΕΡΗ, ΣΑΚΙΣΛΗ ΒΕΝΕΤΙΑ, ΜΠΙΣΚΙΤΖΗ ΧΡΗΣΤΟ .
Οι υποψηφιότητες και οι εγγραφές των μελών θα κλείσουν την Παρασκευή 3/4/2009 και ώρα 20:00 μ.μ. στο γραφείο του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο.
Δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και αυτοί που ψήφισαν στις εκλογές του 2003 και 2006.
Δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αυτοί που δεν είναι εργατοϋπάλληλοι δηλ., δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι έχουν γίνει ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΦΑΛΑ ΣΙΔΕΡΗ Διαβάστε περισσότερα...

φιλοζωοι για τσιρκο

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
«Η ΚΙΒΩΤΟΣ»
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
Αλεξανδρούπολη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, βιώνουμε το απαράδεκτο φαινόμενο της αρπαγής, της αιχμαλωσίας, της εκμετάλλευσης και του βασανισμού των ζώων, που κρύβεται πίσω από το φαντασμαγορικό θέαμα που προσφέρει, ένα τσίρκο, όπως το “Mediterraneo”, που τις ημέρες αυτές, βρίσκεται στην παραλία της Αλεξανδρούπολης.
Η Φιλοζωική Εταιρεία «ΚΙΒΩΤΟΣ», καταγγέλλει τους τοπικούς φορείς (όπως ο Ο.Λ.Α.) για την ανοχή που επιδεικνύουν, καθώς με την παροχή αδείας παραστάσεων, επί της ουσίας ενθαρρύνουν την καμουφλαρισμένη βία τέτοιου είδους απαράδεκτων μεσαιωνικών θεαμάτων.Είναι πια καιρός να σταματήσουν αυτού του είδους οι «διασκεδάσεις» που μειώνουν και απαξιώνουν τη ζωή, αλλά και τον ανθρώπινο πολιτισμό γενικότερα. Η ίδια η ύπαρξη και η υπόσταση του τσίρκου καλλιεργεί και ενθαρρύνει νοοτροπίες που θεωρούν το ζώο σκλάβο στον ανθρώπινο ζυγό και αντικείμενο «άρτου και θεάματος», και όχι ζωντανό πλάσμα με δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση. Καλούμε όλους τους συμπολίτες να προβληματιστούν, θέτοντας στον εαυτό τους μια απλή ερώτηση: Πόσο «ψυχαγωγικό» μπορεί να είναι ένα τσίρκο, όταν βλέπουμε αυτά τα απίθανα και υπέροχα πλάσματα που γεννήθηκαν περήφανα κι ελεύθερα, όπως και κάθε άλλο πλάσμα στη γη, να σπάνε και να λυγίζουν, υποχρεωμένα να εκτελούν διαταγές και «νούμερα» που δεν συνάδουν με τη φύση τους; Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι, δεν υπάρχει τίποτα το διασκεδαστικό, στο βιασμό της φύσης και της ζωής.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Δημ. Πέτροβιτς Γιώργος Παναγιωτίδης Διαβάστε περισσότερα...

θεατρο για παιδια, καθε κυριακη στις 11:30 το πρωι

Και ενώ παράλληλα οι παραστάσεις με τα έργα "Με δύναμη από την Κηφισιά" και "ART" συνεχίζουν να εναλλάσσονται κάθε Κυριακή και Τετάρτη, μία νέα παράσταση έρχεται να προστεθεί στην πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Μία παράσταση που ετοιμάστηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία, κέφι και δημιουργικότητα, ειδικά για τους μικρούς θεατρόφιλους της περιοχής... Για τα παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά...

Το έργο "Περπατώ εις το δάσος" της Στέλλας Μιχαηλίδου ανεβαίνει ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11:30 το πρωί, και με μία απογευματινή παράσταση την Κυριακή 5 Απριλίου στις 5 μ.μ. 



Σκηνοθεσία - χορογραφίες: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά - κοστούμια: Νίκος Πατούνας
Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Παίζουν:
Χρήστος Βενετίδης
Φωτεινή Γεωργιτσοπούλου
Σοφία Δημούδη
Ξανθή Εμμανουηλίδου
Μαργαρίτα Κεφαλά
Γιώτα Κυρμάνη
Χρυσή Λυμπερίδου
Κώστας Μερετάκης
Βιβή Μιτσίτσκα
Σαράντης Σαραντίδης
Αλεξάνδρα Τουλούμπα
Τόλης Τσακιρίδης

Οι αναμνήσεις από πολλά παραμύθια (Κοκκινοσκουφίτσα, Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κοντορεβιθούλης κ.α.) διασταυρώνονται, συνδυάζονται, περιπλέκονται και φτιάχνουν την περιπετειώδη διαδρομή μιας αλλόκοτης ηρωίδας.
Ένα μυητικό ταξίδι είναι, λοιπόν, το Περπατώ εις το δάσος, η πορεία ενός παιδιού, δηλαδή του καθενός από μας, στη ζωή, για να ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους και να ταξιδέψει στον κόσμο...

"Περπατώ εις το δάσος"...
ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11:30 το πρωί, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο
Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 2552028280
Διαβάστε περισσότερα...

η ωρα της γης

Ο Δήμος Σουφλίου, από τους πρώτους Δήμους που δήλωσαν τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση, θα συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή σβήνοντας τω φώτα στις οδούς του Σουφλίου και των Τοπικών Διαμερισμάτων στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2009.
Η Περιβαλλοντική ομάδα του Γενικού Λυκείου Σουφλίου, δίνοντας το δικό της παρόν στην «ΩΡΑ ΓΗΣ», διοργανώνει σχετική εκδήλωση. Στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου, μαθητές όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου Σουφλίου ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Λυκείου, θα ξεκινήσουν με αναμμένες δάδες από την Πλατεία Νίκης και θα κατευθυνθούν στην Πλατεία 25ης Μαρτίου, όπου θα ακολουθήσει μία μικρή μουσική εκδήλωση με μηνύματα και συνθήματα σχετικά με την εξοικονόμηση οποιασδήποτε μορφής ενέργειας. Διαβάστε περισσότερα...

διαγωνισμος

Νέος διαγωνισμός έρχεται στο "tomadakis". Διαβάστε περισσότερα...

εβρος

Το 11ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο που διοργανώθηκε και πραγματοποιείται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης από 25/3/09 ως 29/03/09, στο Thraki Palace, αποτέλεσε μια ακόμη αφορμή για την τουριστική προβολή του Νομού Έβρου.
Στις 25/03/09 αφίχθη ο μεγαλύτερος αριθμός των συμμετεχόντων του Συνεδρίου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», όπου εκπρόσωποι της Νομαρχίας Έβρου και του τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης τους υποδέχτηκαν θερμά. Κορίτσια ντυμένα με παραδοσιακές τοπικές φορεσιές καλωσόρισαν τους συνέδρους και τους επισκέπτες, ενώ ο πλούσιος μπουφές με τοπικά εδέσματα και τσίπουρο τοπικής παραγωγής τους έδωσε μια πρώτη γεύση από το φιλόξενο κλίμα της πόλης μας.
Επιπλέον, η Νομαρχία Έβρου, καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου θα διατηρεί περίπτερο όπου θα διανέμεται διαφημιστικό τουριστικό υλικό, ενώ εκπρόσωποι της Νομαρχίας θα παρέχουν στους συμμετέχοντες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ομορφιές του Νομού που θα έχουν ευκαιρία να απολαύσουν κατά την διαμονή τους. Διαβάστε περισσότερα...

εκδηλωση για την παιδεια


Διαβάστε περισσότερα...

μνηνης οδοιπορια

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Χρίστου Ζαφείρη «Μνήμης Οδοιπορία – Ανατολική Θράκη» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Βασίλης Τζανακάρης , συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Γιατί» και ο κ. Δεληγιώργης Γεώργιος, φιλόλογος.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, η ΝΕΠΟΣ και η Θρακική Εστία Ν. Σερρών.
Το βιβλίο «Μνήμης Οδοιπορία» είναι μια περιδιάβαση στο χρόνο και το χώρο της Ανατολικής Θράκης. Είναι μια συγκινητική αναζήτηση της πολύχρονης ελληνικής παρουσίας, του άδικου ξεριζωμού και των ελληνικών καταλοίπων που διατηρούνται ως σήμερα στην Ανατολική Θράκη.
Παλιές και νέες φωτογραφίες και προπαντός οι φωτογραφίες κειμηλίων των προσφύγων, ξαναφέρνουν τραγικές μνήμες και προκαλούν ερωτήματα για το μεγάλο εκπατρισμό και αναθερμαίνουν τη συλλογική μνήμη για τις αλησμόνητες πατρίδες.
Ο Χρίστος Ζαφείρης γεννήθηκε το 1945 στην Κρανιά Ελασσόνας και ζει από το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης του ΑΠΘ, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜ – Θ.
Εργάστηκε σε αρκετές εφημερίδες ως συντάκτης, διευθυντικό στέλεχος και αρθογράφος, στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.
Ασχολείται ιδιαίτερα με τη μελέτη της ιστορίας, τοπογραφίας και προσωπογραφίας της Θεσσαλονίκης.
Το 2005 πήρε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.

infoserres.gr Διαβάστε περισσότερα...

δεη διδυμοτειχου



Σε μαζική κινητοποίηση την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα προβούν οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου. Αφορμή είναι το κλείσιμο της ταμιακής υπηρεσίας της ΔΕΗ. Το συντονισμό των κινητοποιήσεων έχουν αναλάβει 5 σύλλογοι της πόλης οι οποίοι παράλληλα προσπαθούν να λάβουν δεσμεύσεις και από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα...

συζευξις στη νομαρχια εβρου

Σας γνωρίζουμε ότι μετά από την ένταξη του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου στο Δίκτυο Σύζευξις έχουν αλλάξει τα τηλέφωνα των Τμημάτων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Έβρου ως ακολούθως:
1. Δ/ντής : 25513 57190 , 2551026717(Πλευράκη Ευαγγελία)
2. Τμήμα Υγείας των Ζώων: 25513 57191 (Τοπκαρίδου Μαρία) , 25513 57192(Αννίνου Νικολία )
3. Τμήμα ΚΔΥ:25513 57187 (Τμηματάρχης Βούζη Νεκταρούλα) , 2551357188 (Σκεύα Αικατερίνη) , 2551357189( Σιταρίδης Ιωάννης)
4.Γραμματεία: 25513 57183 , 25513 57184 , 25513 57185
5.ΦΑΞ: 25513 57186(προσωρινά εκτός λειτουργίας) Διαβάστε περισσότερα...

με το φακο του γρηγορη αζοριδη



Ποταμός Έβρος
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

θανατος-μυστηριο στην ξανθη

Θάνατος-μυστήριο στην Ξάνθη


Μυστήριο καλύπτει το θάνατο ενός 54χρονου στην Ξάνθη, ο οποίος έχασε χθες τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.

Η σορός του 54χρονου βρέθηκε μέσα σε μεταλλική κατασκευή, όπου λειτουργούσε μετασχηματιστής υψηλής τάσης, στην αγροτική περιοχή Τυμπάνου.

Το σώμα του άνδρα ήταν απανθρακωμένο στην αριστερή πλευρά του θώρακα και ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στο σημείο ο 54χρονος.


www.zougla.gr

Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης




Διαβάστε περισσότερα...

οχι , δεν ειναι ψεμα...

συντομα... Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Ήρθε η Μπακογιάννη στην Αλεξανδρούπολη και έπιασε φωτιά το δικαστήριο.

Και όταν είχε έρθει ο Κυριάκος κάπου στην πόλη δεν είχε ρεύμα.


Ο επίτιμος πότε θα έρθει; Διαβάστε περισσότερα...

εκτακτες νομαρχιακες εκλογες



Αποκλειστικό

Έτοιμος να προκηρύξει νομαρχιακές εκλογές στον Έβρο είναι ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτι έμαθαν στη Νέα Δημοκρατία και δεν ξέστησαν το εκλογικό τους κέντρο στην Ορεστιάδα.

Η ταμπέλα παραμένει για να είναι σε εγρήγορση οι ψηφοφόροι.

Διαβάστε περισσότερα...

παγκοσμια ημερα παιδικου βιβλιου

2 Απριλίου – Μέρα Παιδικού Βιβλίου

Το πρόγραμμα «προώθηση της ανάγνωσης – εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο Ν. Εβρου» (ΥΠ.ΠΟ.– Νομαρχία Έβρου – Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Έβρου – Ε.ΚΕ.ΒΙ.- 12 βιβλιοθήκες Ο.Τ.Α.) στο πλαίσιο του αφιερώματος στη διατροφή- έδαφος, καλλιέργειες , προϊόντα, περιβάλλον – και με αφορμή τις 2 Απριλίου – Μέρα Παιδικού Βιβλίου, οργανώνει εκδηλώσεις σε όλο το νομό που απευθύνονται σε μαθητές – μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και είναι οι παρακάτω:

Α. Η παραμυθού Ανθή Θάνου αφηγείται παραμύθια γεμάτα γεύσεις και μυρωδιές και ο μουσικός Παναγιώτης Κούλελης ζωντανεύει το λόγο με ήχους παράξενων και γνωστών μουσικών οργάνων.
Κόκκινη κλωστή δεμένη από Δευτέρα αρχινημένη:

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009
-Πνευματικό Κέντρο Καστανεών ώρα 9.15
-Δημοτικό Σχολείο Κυπρίνου ώρα 11.30

Τρίτη 31 Μαρτίου
-Πολιτιστικό Πολύκεντρο ΚΔΕΠΑΟ ώρα 9.15
-Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου ώρα 11.30

Τετάρτη 1 Απριλίου
-Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου ώρα 9.30
(Συμμετέχουν και οι μαθητές της Δαδιάς)
-Αίθουσα θεάτρου Δήμου Τυχερού ώρα 11.30

Πέμπτη 2 Απριλίου
-Δημοτικό Θέατρο Φερρών , ώρα 9.30
(Συμμετέχουν και οι μαθητές του Πέπλου)

Β. Η συγγραφέας – ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη με αφορμή το βιβλίο της “Η χώρα του Με” (διάκριση από το γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έτους ίσων Ευκαιριών για Όλους - 2007) οργανώνει δύο εργαστήρια στους μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης στις 26 Μαρτίου .

Στους Δήμους που δεν αναφέρονται αλλά και στους Δήμους που δεν συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση, παρόμοιες δράσεις θα παρουσιαστούν στις 20 , 21 και 22 Μαΐου.
Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με την υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου. Διαβάστε περισσότερα...

νεα τηλεφωνα στη νομαρχια εβρου

Από την Δευτέρα 23/3/2009 αλλάζουν όλα τα τηλέφωνα των Υπηρεσιών της Νομαρχίας Έβρου που βρίσκονται στην Κωνσταντινουπόλεως 36 Αλεξ/πολη και περνούν στην τηλεφωνία του ΣΥΖΕΥΞΙΣ

Τα νέα τηλέφωνα των υπηρεσιών είναι:
Δ/νση Γεωργίας 25513 57117 - 25513 57170
Δ/νση Τοπογραφίας 25513 57200 – 25513 57202
Δ/νση Κτηνιατρικής 25513 57183 – 57190
Δ/νση Ανάπτυξης 25513 57212 – 25513 57220
Δ/νση Πολεοδομίας 25513 57241 – 25513 57240
Για περισσότερες πληροφορίες στο 25513 57211 Διαβάστε περισσότερα...

μπουργκας αλεξανδρουπολη

«Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και καθημερινή διαβούλευση με τη διεθνή εταιρεία και τους μελετητές του έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη με στόχο να προστατέψουμε το περιβάλλον και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαβούλευσης για τον πετρελαιαγωγό, μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη.
Στη διάρκεια της σύσκεψης οι μελετητές του έργου, διεθνείς εταιρείες ILF και ERM καθώς και οι Ελληνικές Εταιρείες ASPROFOS και EXERGIA ενημέρωσαν την Τοπική Επιτροπή Διαβούλευσης και τους Δημάρχους του νομού σχετικά με τις επιλογές της χερσαίας όδευσης του αγωγού.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπουνίδης δύο ήταν οι προτάσεις χερσαίας όδευσης του αγωγού, από το Ορμένιο μέχρι την Αλεξανδρούπολη, που τέθηκαν για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων από την εταιρεία.
«Μέσα σε χρονικό διάστημα δυο περίπου εβδομάδων η Τοπική Επιτροπή Διαβούλευσης θα καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη άποψη για τις δυο αυτές προτάσεις της εταιρείας με τελικό γνώμονα τη δημιουργία όσον το δυνατόν λιγότερων προβλήματων καθ΄ όλο το μήκος του νομού. Η άποψη αυτή της Επιτροπής Διαβούλευσης θα διαμορφωθεί αφού συγκεντρώσουμε και επεξεργαστούμε τις προτάσεις όλων των δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών μας και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών επαφών και διαλόγου της εταιρείας με τους εν λόγω φορείς.» τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε : «Όσοι συμμετέχουμε στην Επιτροπή Διαβούλευσης είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας και τους πολίτες» Διαβάστε περισσότερα...

ο εβρος στην αθηνα ή η αθηνα στον εβρο

Το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου συμμετείχε στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στην Αθήνα στις 20, 21 και 22 Μαρτίου 2009. Η Έκθεση διοργανώθηκε για 3η χρονιά από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σκοπός της έκθεσης, που παρουσιάζει τον Τοπικό Λαϊκό Πολιτισμό κάθε περιοχής της χώρας, είναι η συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με Πολιτιστικούς Συλλόγους και σωματεία, λαογραφικά μουσεία, αλλά και με φυσικά πρόσωπα που έχουν σχέση με τη λαϊκή μας παράδοση και η προβολή της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού μας.
Η Νομαρχία Έβρου παρουσίασε στην έκθεση παραδοσιακά υφαντά και αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές από τους Δήμους Σαμοθράκης και Βύσσας.
Ακόμη, πρόβαλε για το Δήμο Σαμοθράκης τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του νησιού (Νίκη Σαμοθράκης, Αρχαιολογικός χώρος), τις φυσικές ομορφιές του, τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας και ανέδειξε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του όπως κίτρινα τυριά, ελιές αλλά και ζυμαρικά, γλυκά, ποτά και αρωματικά βότανα του Συνεταιρισμού Γυναικών Αξιόκερσα.
Από το Δήμο Βύσσας προβλήθηκε η σκούπα, ένα ιδιαίτερο προϊόν της περιοχής, μοναδικό για όλη την Ελλάδα. Παρουσιάσθηκαν στοιχεία από την καλλιέργεια της σκούπας, τους τρόπους επεξεργασίας της και τα προϊόντα που παράγονται έως σήμερα.
Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάσθηκαν έθιμα και δρώμενα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Η τιμώμενη περιοχή της Ελλάδος για το 2009 ήταν η Θράκη. Στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν τρεις χορευτικές ομάδες του νομού.
Στην τελετή έναρξης της έκθεσης παρουσίασε έθιμα και χορούς του Δήμου Βύσσας το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου «Στέφανος Καραθεοδωρής». Στην τελετή λήξης της έκθεσης παρουσιάσθηκαν δύο χορευτικές ομάδες του νομού. Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Άνω Οινόης «Το Κρασοχώρι» συμμετείχε με χορούς και τραγούδια των Γκαγκαούζηδων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Έβρος» αναπαράστησε σκηνές από το γάμο όπως αυτός τελούνταν στη Μακρά Γέφυρα και παρουσίασε χορούς και τραγούδια της περιοχής.
Η συμμετοχή του νομού Έβρου στην έκθεση στέφθηκε με επιτυχία. Το περίπτερο του Έβρου αποτέλεσε έναν άρτιο από αισθητικής πλευράς διαμορφωμένο χώρο. Στις τρεις ημέρες που διήρκησε η έκθεση χιλιάδες ήταν τα άτομα που την επισκέφθηκαν, θαύμασαν τα εκθέματα και ενημερώθηκαν για τον νομό.
Στην αποστολή της Νομαρχίας συμμετείχαν ο αντινομάρχης κ. Γ. Παπαϊωάνου, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Θ. Γκουγκουσκίδης και Ν. Νικολαϊδης και ο Γ.Γ. του Νομαρχιακού Διαμερίσματος. Από το Δήμο Βύσσας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Π. Σιανκούρης, η Αντιδήμαρχος κ. Β. Λεύκελη και η Πρόεδρος του Δημοτικού κ. Κ. Μπουρμά.
Η Νομαρχία Έβρου ευχαριστεί θερμά τους Δήμους Σαμοθράκης και Βύσσας που παραχώρησαν και εμπιστεύθηκαν στη Νομαρχία τα εκθέματα από τα λαογραφικά τους μουσεία, την επιχείρηση Παπανικολάου (Τυροκομικά) και το συνεταιρισμό Γυναικών Σαμοθράκης «Αξιόκερσα» που προσέφεραν τα προϊόντα τους, τις χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν στο αφιέρωμα στη Θράκη, τον κ. Β. Καζακίδη που επιμελήθηκε τη διαμόρφωση του περιπτέρου και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της συμμετοχής του νομού μας στην έκθεση. Διαβάστε περισσότερα...