ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ιοι μας κανουν... ρεζιλι σε facebook και twitter

Εισβάλλουν στους λογαριασμούς και στέλνουν μηνύματα στους φίλους μας
Κακόβουλα προγράμματα κάνουν θραύση μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως
το Facebook και το Τwitter. Κάποτε, οι ιοί των ηλεκτρονικών υπολογιστών έκαναν επιθέσεις μόνο στον σκληρό μας δίσκο. Τώρα επιτίθενται και στην αξιοπρέπειά μας...
Εξαπλώνονται εισβάλλοντας στους λογαριασμούς των χρηστών, αποκτούν τον έλεγχό τους και στέλνουν μηνύματα σε όλους τους φίλους και τους followers τους. Το αποτέλεσμα; Εκατομμύρια άνθρωποι, χωρίς να το γνωρίζουν, προτείνουν στους συναδέλφους και τους γνωστούς τους πώς να... ανεβάσουν το ΙQ τους ή πώς να βγάλουν χρήματα στη στιγμή ή τους παροτρύνουν να δουν το νέο φοβερό βίντεο με πρωταγωνιστές τους ίδιους. «Αναρωτιέμαι τι γνώμη έχει τώρα ο κόσμος για μένα» λέει ο Ματ Μαρκίς, εργαζόμενος σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων στο Σαν Φρανσίσκο, του οποίου ο λογαριασμός στο Τwitter έπεσε θύμα πειρατείας και όλοι οι followers του έλαβαν μηνύματα στα οποία παρουσιαζόταν να τους χαρίζει κάρτα δώρου 500 δολαρίων για τα καταστήματα γυναικείων εσωρούχων Victoria΄s Secret!
Οι απατεώνες
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες το κάνουν για τα χρήματα που θα πάρουν ως μεσάζοντες κατευθύνοντας τους χρήστες του Ίντερνετ σε ενδεχομένως μη ασφαλείς ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου. Με άλλα λόγια, οι απατεώνες έχουν πλέον εισβάλει στα social networks - διότι εκεί υπάρχουν εκατομμύρια πιθανά θύματα που συνδέονται στενά το ένα με το άλλο χωρίς καμιά προφύλαξη.
Συχνά τα θύματα χάνουν τον έλεγχο του λογαριασμού τους επισκεπτόμενα ένα link που τους «έστειλε» ένας φίλος. Σε άλλες περιπτώσεις οι «κακοί» απλά σκανάρουν το Ίντερνετ για λογαριασμούς με εύκολους κωδικούς πρόσβασης. Όταν ανακαλύψουν τι συνέβη, οι χρήστες- θύματα συνήθως αποκηρύσσουν τα αυθαίρετα μηνύματα δημοσίως, ζητώντας ταπεινά συγγνώμη από τους φίλους τους. «Κάποιος μπήκε στον λογαριασμό μου. Λαμβάνω άμεσα μέτρα. Λυπάμαι πολύ φίλοι μου» έγραψε ο Ρόκι Μπαρμπανίκα, υπάλληλος σε εταιρεία αποθήκευσης δεδομένων στον κυβερνοχώρο. Ιός είχε στείλει μέσω του Τwitter σε 250 άτομα ένα link με την ερώτηση «Είσαι σ΄ αυτή τη φωτογραφία;». Όσοι κλίκαραν, κολλούσαν τον ιό. Αυτό έπαθε στο Facebook και o Ισραηλινός Άντι Αβ, του οποίου ο λογαριασμός έπεσε θύμα πειρατείας όταν έκανε κλικ σε μήνυμα φίλου με φωτογραφία μιας ημίγυμνης κοπέλας που τον προκαλούσε να «δει κι άλλα».
Δύσκολη η προστασία
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, τα κακόβουλα προγράμματα ταξίδευαν μέσω email. Όμως ένα καλό antivirus ή ένα software με τοίχο προστασίας (firewall) έλυνε το πρόβλημα. Στο Ίντερνετ τέτοια μέτρα προσφέρουν λίγη προστασία, καθώς τεχνικά, αυτές οι νέες μορφές κακόβουλων προγραμμάτων δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους ιούς και τα σκουλήκια και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. Σε ποσοστό 21% οι χρήστες του Ίντερνετ καταγγέλλουν πως έχουν γίνει στόχοι «ιών» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει η Sophos, αμερικανική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας.

«Αντιιικές» συμβουλές
● Μην υποθέτετε πως ένα link είναι ασφαλές επειδή σας το στέλνει ένας φίλος.
● Ενημερώνετε τον πλοηγό σας. Ο Ιnternet Εxplorer είναι ο Νο 1 στόχος. Firefox και Google Chrome έχουν αυτόματο σύστημα εγκατάστασης ενημερώσεων.
● Ελέγχετε συνεχώς για ενημερωμένες εκδόσεις των Windows σας, καθώς και των Αdobe Reader και Αdobe Flash Ρlayer.
● Μην υποθέτετε πως είστε ασφαλείς επειδή χρησιμοποιείτε Μac και όχι ΡC. Δεν έχει ανοσία.
● Να είστε πάντα επιφυλακτικοί με τα mail που δέχεστε από sites κοινωνικής δικτύωσης.

tanea