ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ηλιακες στεγες

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται, το πρώτο πράγμα που οφείλουν να κάνουν είναι να έλθουν σε επαφή με έναν εξειδικευμένο σε Φ/Β Ηλεκτρολόγο-Μηχανολόγο Μηχανικό για να τους βοηθήσει να αποφασίσουν τι σύστημα θα επιλέξουν και οποίος θα εκπονήσει την προκαταρκτική μελέτη, θα εκδώσει τις απαραίτητες άδειες, θα μπορεί να προμηθεύσει τον εξοπλισμό και να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση και θα την θέσει σε λειτουργία υποβάλλοντας τις απαραίτητες από τον νόμο υπεύθυνες δηλώσεις. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την διασύνδεση του συστήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ (προστασία απέναντι στην νησιδοποίηση κτλ) είναι περίπλοκες. Γι’αυτό εξ’άλλου, με βάση τις ισχύουσες ρυθμίσεις, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση Ηλεκτρολόγου-Μηχανολόγου Μηχανικού για τη συνολική εγκατάσταση και συνεπώς πρέπει να απευθύνεστε και σε εξειδικευμένα γραφεία ή εταιρίες.
Το κόστος τώρα ενός συστήματος Φ/Β μπορούμε να το υπολογίσουμε χοντρικά ως εξής: ένα φωτοβολταϊκό κοστίζει όσο και ένα αυτοκίνητο (π.χ. ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 2 κιλοβάτ κοστίζει όσο και ένα φθηνό αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, ενώ ένα μεγαλύτερο σύστημα των 5-10 κιλοβάτ όσο ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού). Η νέα νομοθεσία δίνει τα κίνητρα ώστε, σε κάθε περίπτωση, να κάνετε απόσβεση του συστήματος σας και να έχετε και ένα λογικό κέρδος. Άλλωστε δεν είναι ανάγκη να βάλετε όλο το ποσό από την τσέπη σας. Μπορείτε να καλύψετε ένα μικρό μόνο μέρος της δαπάνης και το υπόλοιπο να το καλύψετε με δάνειο από κάποια τράπεζα.

Για περισσότερη διερεύνηση απευθυνθείτε στους παρακάτω συνδέσμους.


Σύνδεσμοι: http://www.ypan.gr ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
http://www.helapco.gr ΣΥΝΔ.ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ