ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

δραστηριοτητες μητροπολιτη διδυμοτειχου

Σήμερα ο Σεβασμιώτατος από νωρίς το πρωί υποδέχτηκε στην Μητρόπολη, ομάδες στρατιωτών από μονάδες της περιοχής, μαθητές και τοπικούς συλλόγους όπου τού έψαλλαν τα κάλαντα. Σέ όλους έδωσε ευλογίες και γλυκίσματα ενώ στα τοπικά Μέσα επικοινωνίας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Καθώς δρασκελίζουμε το κατώφλι μιας καινούργιας χρονιάς, όλοι μας αυθόρμητα κάνουμε τον απολογισμό μας για το παρελθόν και ταυτόχρονα σχεδιάζουμε το μέλλον. Μπροστά σ΄ αυτόν τον προβληματισμό κριτήριο είναι πάντα οι επιλογές μας. Εάν οι αξίες και τα ιδανικά γίνουν οι επιλογές μας τότε η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον θα γίνει πραγματικότης. Τότε η ζωή θα αποκτήση το άρωμα της αιωνιότητος και την προοπτική της ευτυχίας. Από καρδίας εύχομαι ευλογημένος να είναι ο Νέος Χρόνος και ο Δημιουργός να χαρίζη σ΄ όλο τον κόσμο ειρήνη, πρόοδο και ευημερία.»
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέστηκε επί τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου και του εν Αγίοις Πατρός Βασιλείου του Μεγάλου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου σε έξι Ιερείς της Μητροπόλεως μας, τιμώντας τους έτσι για την πολύχρονη υπηρεσία τους στην Εκκλησία. Οι Ιερείς που τιμήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο είναι:

- Π. Στέφανος Μπατγίδης από Εφημέριος Ριζίων,
- Π. Βλάσιος Μαμασίδης Εφημέριος Βρυσικών,
- Π. Σταύρος Παρισίδης από Εφημέριος Κυανής,
- Π. Θεοδόσιος Περιστεράκης Εφημέριος Σαύρας,
- Π. Περιστέρης Περιστεράκης Εφημέριος Παλιουρίου,
- Π. Απόστολος Πολυζωίδης Εφημέριος Κοιμ. Θεοτόκου Διδυμοτείχου.
Αύριο ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει και θα τελέσει τη Δοξολογία επί τη ενάρξει του Νέου Έτους στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.