ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

συνταγες

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
YΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
1 φλ. τσ. ζάχαρη
3/4 φλ. τσ. χυμό πορτοκάλι
1/4 φλ. τσ. κονιάκ
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. κανέλα και 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ. τσ. μέλι
2 φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλ. τσ. νερό
ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ 1 1/2 φλ. τσ. καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και αν θέλουμε και 1 κ.γ. σόδα. Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε το λάδι, την πορτοκαλάδα, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα μυρωδικά. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Τα ενώνουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα και λίγο με το χέρι μας. Δεν τα ζυμώνουμε πολύ για να μην κουραστεί η ζύμη και να είναι αφράτα τα μελομακάρονά μας.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα της αρεσκείας μας. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε και στην επιφάνεια με τσιμπηδάκι. Τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.
Τώρα είναι η ώρα να βράσουμε το σιρόπι μας! Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας και το αφήνουμε να βράσει με χωρίς το καπάκι για πέντε λεπτά. Προσοχή πρέπει να βράσει μόνο για πέντε λεπτά γιατί αλλιώς θα καραμελώσουν τα μελομακάρονα.
Βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο και τα βάζουμε σε μία πιατέλα, κοντά- κοντά το ένα με το άλλο. Ρίχνουμε το σιρόπι μας ζεστόπ επάνω από τα μελομακάρονα και τα αφήνουμε να ρουφήξουν το μέλι. Πασπαλίζουμε από επάνω με καρύδια και αν θέλουμε και λίγη ζάχαρη. Καλή επιτυχία!

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

YΛΙΚΑ
2 φλ. τσ. βούτυρο αγελάδος
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
4 βανίλιες
1 φλ. τσ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
5-6 φλ. τσ. αλεύρι μαλακό
ανθόνερο, άχνη για το πασπάλισμα
1 φλ. τσ. κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ, να ασπρίσει. Ρίχνουμε λίγη - λίγη την άχνη. Προσθέτουμε τις βανίλιες, ενω συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγο- λίγο το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε ελαφριά ένταση και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το κονιάκ. Σταματάμε να χτυπάμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολύ για να μην κουραστεί η ζύμη μας και να είναι αφράτοι οι κουραμπιέδες μας! Ψήνουμε στος 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αφού βγάλουμε τους κουραμπιέδες μας τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!

sxeseis.gr