ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

διασωση λαθρομεταναστη

Πιασμένος από ένα δέντρο λίγα εκατοστά πάνω από τα νερά του Έβρου λαθρομετανάστης ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια την Τρίτη το μεσημέρι. Ο λαθρομετανάστης λίγες ώρες πριν είχε περάσει από την όχθη του ποταμού στην Τουρκία προς την Ελλάδα, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό του προορισμό. Κυνηγοί που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στην περιοχή του Πραγγίου άκουσαν τις φωνές του και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και σε λίγη ώρα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης.
Με μία βάρκα αστυνομικοί με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Ορεστιάδας κ. Γιώργο Σαλαμάγκα και στρατιώτες πλησίασαν το μετανάστη και κατάφεραν τελικά να τον απεγκλωβίσουν. Ο μετανάστης ήταν εξαντλημένος και βρεγμένος και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά επιχείρησε μόνος του να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ στη γειτονική χώρα βρίσκονται η γυναίκα του και το παιδί του.
Ανάλογες διασώσεις έχουν καταγραφεί κι άλλες φορές στο παρελθόν και κυρίως το χειμώνα όπου η στάθμη του ποταμού μπορεί να ανέβει ξαφνικά. Το περιστατικό δεν προκάλεσε καμία απολύτως αίσθηση στους κατοίκους του Πραγγίου, του πλησιέστερου χωριού, καθώς όπως ανέφεραν πολλές φορές έχουν συναντήσει Ασιάτες, λίγο μετά την είσοδό τους στη χώρα μας.
Παράλληλα με τη διάσωση αποδεικνύεται ότι τα περάσματα των λαθρομεταναστών παραμένουν ανοιχτά κι ότι ακόμα και μεμονωμένα πολλοί κάνουν το βήμα προς την Ευρώπη, αφήνοντας πίσω τους πατρίδα και οικογένειες.