ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

δικτυο νομαρχιων

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη συνάντηση εργασίας, στα πλαίσια του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή όλων των Νομαρχιών-μελών του Δικτύου:
· Έγινε ενημέρωση των μελών του Δικτύου για της προτάσεις που κατατέθηκαν στα πλαίσια της 1ης προκήρυξης του διασυνοριακού προγράμματος «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013» η οποία έληξε στις 30-10-2009),
· πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον υπεύθυνο δημοσιότητας του διασυνοριακού προγράμματος «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013» κ. Χατζηκωνσταντίνου, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και επιμέρους ζητήματα και λεπτομέρειες που αφορούν στην κατάθεση προτάσεων από τους φορείς,
· έγιναν εισηγήσεις για τον σχεδιασμό προτάσεων χρηματοδότησης για τις επόμενες προκηρύξεις,
· έγινε προγραμματισμός των δράσεων για την επόμενη περίοδο.
Στα πλαίσια λοιπόν της συνάντησης, εκ μέρους του Δικτύου αποφασίσθηκε ομόφωνα:
1. Η ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Δικτύου και η ενδυνάμωση του ρόλου του.
2. Η ανάγκη επίλυσης λειτουργικών προβλημάτων με οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό κι από τις τρεις χώρες.
3. Η προετοιμασία για την υποβολή προτάσεων, στις επόμενες προκηρύξεις του διασυνοριακού προγράμματος «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013», με κατεύθυνση την «Πολιτική Προστασία» και την «Επιχειρηματικότητα».
4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας από τα μέλη του Δικτύου μιας διακρατικής δομής με το μοντέλο που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση «Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας».
5. Η διενέργεια δύο θεματικών συναντήσεων, η μία με θέμα «προβολή - προώθηση του Δικτύου ως ενιαίο τουριστικό προϊόν» και η άλλη με θέμα «τοπικά προϊόντα Δικτύου – επιχειρηματικές συνεργασίες»
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δικτύου και Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο Νομάρχης Έβρου και Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης, ο Νομάρχης Αδριανούπουλης κι αντιπρόεδρος του Δικτύου κ. Μουσταφά Μπουγιούκ, ο Νομάρχης Σμόλιαν και αντιπρόεδρος του Δικτύου κ. Στέφαν Στάϊκοφ, ο Νομάρχης Χάσκοβο και Γενικός Γραμματέας του Δικτύου κ. Ρούμεν Τάνεφ, ο Νομάρχης Σερρών κ. Φωτιάδης Στέφανος, ο Νομάρχης Δράμας κ. Ευμοιρίδης Κωνσταντίνος, η Νομάρχης Κίρτζαλι κ. Ιβάνκα Ταουσάνοβα, ο Νομάρχης Μπλακόεβγκραντ κ. Βαλερί Σμιλένοφ, Αναπληρωτές Νομαρχών και Γενικοί Γραμματείς από τις Νομαρχίες Καβάλας και Ροδόπης.
Σχετικά, ο Πρόεδρος του Δικτύου, Νομάρχης Ξάνθης κ.Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: «Τα ψυχροπολεμικά κλειστά σύνορα τα πληρώσαμε επί δεκαετίες, ακόμη και τώρα. Το Δίκτυο των Νομαρχιών στα έξι (6) χρόνια της πορείας του, χωρίς να αγγίζει κεντρικές πολιτικές, δημιούργησε γέφυρες συνεργασίας, έλυσε προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών, ήταν η βάση για σχέσεις και φιλίες. Συνεχίζουμε στις διασυνοριακές σχέσεις στις οποίες η Ευρώπη συζητά να επενδύσει πολύ στο άμεσο μέλλον».