ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

εποφε

Κύκλος εκδηλώσεων της ΕΠΟΦΕ σε συνεργασία με τον «ΠΕΛΙΤΙ» για τις ντόπιες ποικιλίες. Δωρεάν διανομή ντόπιων σπόρων και φυτών

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου με αφορμή την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ του έτους 2010 ως έτος βιοποικιλότητας, προγραμματίζει έναν μεγάλο κύκλο εκδηλώσεων σχετικά με το αντικείμενο αυτό. Μία από τις δράσεις αφορά τη διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών και περιλαμβάνει ενημέρωση, καλλιέργεια και διανομή δωρεάν σπόρων και φυτών. Η πρώτη φάση αυτής της δράσης ξεκινά το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2010 με τη δωρεάν διανομή φυτών, σε κεντρικά σημεία 4 πόλεων του Νομού Έβρου.
Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 διοργανώνεται ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το πρωί 11.00-13.00 στην Αλεξανδρούπολη στην αίθουσα Κυριών και Δεσποινίδων, στην οδό 14ης Μαΐου 78, με θέμα «Ενημέρωση για τις ντόπιες ποικιλίες».
Εισηγητές θα είναι ο συντονιστής του ΠΕΛΙΤΙ κ. Παναγιώτης Σαϊνατούδης και ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Δομπάζης.
Η ημερίδα θα επαναληφθεί το απόγευμα της ιδίας ημέρας 18.00-20.00 στο Διδυμότειχο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Διδυμοτείχου με έναν επιπλέον εισηγητή, τον καλλιεργητή κ. Χρυσόστομο Παπαδόπουλο.
Κλήθηκαν εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και της Β/θμιας του Νομού Έβρου που ασχολούνται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, σύλλογοι, άλλοι οργανισμοί και φυσικά πρόσωπα.
Η αφίσα της εκδήλωσης, φιλοτεχνήθηκε από την εικαστικό, θεατρολόγο και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟΦΕ κ. Μαρία Βίτσα και θα διανεμηθεί δωρεάν σε όσους παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει ενημέρωση από μέλη της κοινότητας «Πελίτι» για τις τρεις φάσεις της δράσης που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
Οι βασικοί στόχοι του "Πελίτι" είναι:
Η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος, η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών. Η οργάνωση ασχολείται επίσης και με την καταγραφή των αυτόχθονων αγροτικών ζώων.
Το "Πελίτι" ξεκίνησε, την άνοιξη του 1995 από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη και σημερινό συντονιστή των δράσεών του. Το σήμα του "Πελίτι" είναι ένα δέντρο μια βελανιδιά. Πιασμένοι χέρι, χέρι χορεύουν σε κύκλο άντρες και γυναίκες. Είναι εμπνευσμένο από έναν Ινδιάνικο μύθο.Προτάθηκε από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη και σχεδιάστηκε από την Αγγελική Καϊσερογλού. Πελίτ στα ποντιακά σημαίνει βελανιδιά. Η επωνυμία "Πελίτι" είναι εμπνευσμένη από μια μεγάλη βελανιδιά που βρίσκεται στο Δασωτό Κ. Νευροκοπίου Δράμας.

Περισσότερες για την οργάνωση πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα της οργάνωσης «Πελίτι» www.peliti.gr.
Για τον κύκλο εκδηλώσεων της ΕΠΟΦΕ, για την προώθηση και διάσωση των ντόπιων ποικιλιών καθώς και για τις λεπτομέρειες αυτών, μπορείτε να ενημερωθείτε και στο τηλέφωνο 2551300852.

Με εκτίμηση, για το ΔΣ


Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Γιαλαμάς
Η γραμματεας
Αικατερίνη Κάλτσου