ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

αλεξης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Το βράδυ του Σαββάτου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στο κέντρο της Αθήνας.
Όσο θα εντείνεται η άγρια επίθεση ενάντια στον κόσμο της δουλειάς, τόσο θα εντείνεται και η κρατική βία, τόσο θα αφήνονται ανεξέλεγκτοι αυτοί που τσακίζουν κεφάλια φοιτητών στις ζαρντινιέρες, που ξεγυμνώνουν αναίτια μετανάστες, που διαπομπεύουν ανθρώπινες υπάρξεις στα αστυνομικά τμήματα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ
Οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Καλομοίρης Γρηγόρης και Κοτσιφάκης Θέμης και των Αγωνιστικών Συσπειρώσεων –Παρεμβάσεων Τσιριγώτης Θανάσης, καταθέσαμε πρόταση προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ να κηρυχθεί η 8η Δεκέμβρη ημέρα πένθους και έκφρασης της οργής της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή.
Προτείναμε συγκεκριμένα να μη γίνουν μαθήματα στις 8/12/08 σε κανένα σχολείο της χώρας ώστε οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να εκφράσουν με όλους τους πρόσφορους τρόπους την οργή τους και να καταγγείλουν την πολιτική κλιμάκωσης της βίας και του αυταρχισμού που φτάνει να αφαιρεί τη ζωή του 16χρονου μαθητή μας.
Δυστυχώς η πλειοψηφία του ΔΣ του ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) αρνήθηκε να συμφωνήσει στην παραπάνω πρόταση.
Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλα τα σχολεία να συζητήσουν αύριο με τους μαθητές για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και να «παραδώσουν» το μάθημα της υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατου αγαθού, της καταγγελίας των πολιτικών της κρατικής βίας της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού.
Προτείνουμε τα εξής:
· Να κηρυχτεί διήμερο πένθος σε όλα τα σχολεία (8 και 9/12/08)
· Να εκδοθούν ψηφίσματα διαμαρτυρίας των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων της χώρας
· Οι σημαίες των σχολείων να κυματίσουν μεσίστιες
· Να διοργανωθούν στα σχολεία συζητήσεις για την παιδεία και τους αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες
Καλούμε, τέλος , τους συναδέλφους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 8/12/08. Στην Αθήνα στις 6 μμ στα προπύλαια.
Καλομοίρης Γρηγόρης
Κοτσιφάκης Θέμης
Τσιριγώτης Θανάσης
Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είναι ο μαθητής όλων των σχολείων και το παιδί όλων των μανάδων

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Προτείνουμε τα Δ.Σ. της Α και Β ΕΛΜΕ Έβρου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να κηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 9/12 και να διοργανώσουν από κοινού συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον Έβρο.