ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

λαθρομεταναστευση

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νομό σχετικά με τα κέντρα υποδοχής και διαμονής λαθρομεταναστών καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Νομαρχία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν, ενημέρωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα των προσφύγων και αιτούντων άσυλο καθώς και επί των μειονοτήτων κ. Τόμας Χάμαρμπεργκ.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζαμπουνίδης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, δεν αφορά μόνο τον Έβρο και τη χώρα μας, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Πρέπει επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαμορφώσει μια πολιτική, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τους οικονομικούς μετανάστες και να μη ζητά μόνο από την τοπικές κοινωνίες, οι οποίες δείχνουν καθημερινά το ανθρώπινο πρόσωπό τους, να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Έχω την αίσθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πολιτική για το συγκεκριμένο θέμα, όλα γίνονται στην τύχη, με αποτέλεσμα να υφίστανται τις συνέπειες οι τοπικές κοινωνίες και οι μεγάλες πόλεις όπου τελικά συγκεντρώνονται οι οικονομικοί μετανάστες και δημιουργούνται φαινόμενα ρατσισμού και εξαθλίωσης. Αυτά σε λίγο καιρό θα φτάσουν στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τότε θα καταλάβουν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος κι εύχομαι να μην είναι πολύ αργά» δήλωσε ο κ. Ζαμπουνίδης μετά το τέλος της συνάντησης προσθέτοντας
« Ζήτησα από τον κύριο Επίτροπο να συνεργαστούμε, θεωρώ ότι είμαστε από την ίδια πλευρά γιατί ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μειονότητες. Εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής προς την κατεύθυνση αυτή και τον θέλουμε σύμμαχο σ αυτήν την προσπάθεια, να ενώσει τη δική του φωνή με τη δική μας, μήπως κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφερθούν και δείξουν υπευθυνότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα»
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντινομάρχης Οικονομικών κ. Θεόδωρος Γκουγκουσκίδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης κ. Ανέστης Αργυριάδης.