ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

απεργια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Εργαζόµενες, Εργαζόµενοι
Ιδιωτικοί Υπάλληλοι

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Απεργία στις 10 Δεκέμβρη που διοργανώνει η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και η ΟΙΥΕ.

Με πρόσχηµα τη διεθνή οικονοµική κρίση, Κυβέρνηση και Εργοδότες προσπαθούν να φορτώσουν στους Εργαζόµενους νέα βάρη και νέους φόρους!
Η Κυβέρνηση αντί να παίρνει ουσιαστικά µέτρα υπέρ των φτωχών, των ανέργων, των µισθωτών και των συνταξιούχων, επιλέγει να βοηθήσει µε δηµόσιο χρήµα σκανδαλωδώς τους Τραπεζίτες, των οποίων η απληστία συνεχίζει να µας ξεζουµίζει µε τα ακριβά στεγαστικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες,
Η Κυβέρνηση αντί να παίρνει ουσιαστικά µέτρα για την αντιµετώπιση της ακρίβειας, αυξάνει τα τιµολόγια των ΔΕΚΟ, δίνοντας σήµα στα καρτέλ της αγοράς ώστε να αυξήσουν ακόµα περισσότερο τις τιµές και να τροφοδοτήσουν την ΑΚΡΙΒΕΙΑ και την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ, διευρύνοντας έτσι τη φτώχεια και την εξαθλίωση των εργαζοµένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Οι εργοδότες, µε την πλήρη υποστήριξη της Κυβέρνησης και στο όνοµα της οικονοµικής κρίσης αποθρασύνονται και µας εκβιάζουν.
Με πρόσχηµα την Ανεργία, ζητούν και εφαρµόζουν µεγαλύτερη ελαστικοποίηση της Εργασίας, περικοπή της εργάσιµης εβδοµάδας µε αντίστοιχη περικοπή µισθών και ασφαλιστικών εισφορών, ενισχύουν κατ’ ουσίαν τη «µαύρη» ανασφάλιστη εργασία !
Στο Εµπόριο και τις Υπηρεσίες, µετατρέπουν εκβιαστικά την πλήρη απασχόληση σε µερική, εφαρµόζουν ανεξέλεγκτα ωράρια, ζητούν απλήρωτη εργασία και δεν καταβάλλουν δεδουλευµένες αποδοχές και όσα προβλέπονται από την εργατική Νοµοθεσία.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ!
Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

􀂙 ΑΠΟΣΥΡΣΗ του Προϋπολογισµού της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ και ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.
􀂙 Άµεση ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΙΣΘΩΝ µε την υπόλοιπη Ευρώπη
􀂙 Απαγόρευση των µαζικών ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ αλλά και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ σε επιχειρήσεις που θα λάβουν οικονοµική ενίσχυση.
􀂙 ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ. Πλήρη και σταθερή εργασία µε 7ωρο, 5νθήµερο, 35ωρο.
􀂙 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
􀂙 Να υποχρεωθούν οι τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια και τα υπέρ- κέρδη τους.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!

Η Απεργία στις 10 Δεκέµβρη πρέπει να είναι ένα ακόµη µαζικό, ενωτικό και αποφασιστικό βήµα για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής. Οι συµβιβασµοί και οι διαχωριστικές κινήσεις δεν έχουν θέση σε αυτό τον αγώνα.
Μπορούµε µε τον αγώνα µας να αποτρέψουµε τα αντεργατικά µέτρα ! Μπορούµε να επιβάλουµε τις δικές µας λύσεις, να απαιτήσουµε µια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζοµένων.


Σημείωση διαχειριστών ιστολογίου: Τα ποσοστά συμμετοχής στον Έβρο, είναι πάρα πολύ μικρά.

"Πώς να απεργίσει κάποιος που παίρνει 700 €, λίγο πριν τις γιορτές"; δήλωσε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ορεστιάδας.