ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

τα χαλι(κι)α μας

Στην αφετηρία μιας ιδιαίτερα δύσκολης προσπάθειας για την ελληνική εξωτερική πολιτική με την ανάληψη της προεδρίας του ΟΑΣΕ, η ελληνική αντιπροσωπεία και η ίδια η υπουργός εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Ελσίνκι με την οργανωμένη, αν όχι και συντονισμένη, προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας της ελληνικής προεδρίας.
Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Α. Μιλοσόσκι και οι οργανώσεις δυτικοθρακιωτών «χτύπησαν» και στο Ελσίνκι να αμφισβητήσουν εκ προοιμίου την «αντικειμενικότητα» της ελληνικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ.
Σε κείμενο που κυκλοφόρησε και διανεμήθηκε με αλλά επίσημα έγγραφα της Συνόδου των υπουργών, στο οποίο περιλαμβανόταν και το τιτλοφορούμενο ως «Συστάσεις για το 16ο Συμβούλιο Υπουργών του ΟΑΣΕ», καλείται η Ελλάδα να πάρει μέτρα για την αναγνώριση «τουρκικής εθνικής μειονότητας» στη Θράκη.
Στο κείμενο αυτό περιλαμβάνονται συστάσεις προς τον ΟΑΣΕ για την καταπάτηση ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων αλλά και για προβλήματα στη λειτουργία της δημοκρατίας στα κράτη-μέλη του. Στο τετρασέλιδο υπόμνημα είναι χαρακτηριστικό ότι αναφορές σε συγκεκριμένες χώρες γίνονται μόνο για το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το Καζακστάν και την... Ελλάδα.
Ετσι το κείμενο το οποίο εγκρίθηκε αναφέρει τα εξής: «Ο ΟΑΣΕ και τα συμμετέχοντα κράτη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα που σχετίζονται με την επερχόμενη ελληνική προεδρία.
ΑπαιτήσειςΗ Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη τούρκικης εθνικής και γλωσσικής μειονότητας, διασφαλίζοντας ότι η ελευθέρια του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι είναι εγγυημένη, σέβεται τα θρησκευτικά πιστεύω και τις θρησκευτικές παραδόσεις των μουσουλμάνων Τούρκων στη Δ. Θράκη και στην Ελλάδα γενικότερα, αποφεύγει την κακομεταχείριση μεταναστών όταν βρίσκονται υπό αστυνομική κράτηση».
Το φόρουμ αυτό οργανώθηκε από τη Φινλανδική Επιτροπή Ασφάλειας και από ΜΚΟ με 125 αντιπροσωπείες από όλες τις χώρες-μέλη και η όλη διοργάνωση ήταν συνδεδεμένη με την υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ.
Στο άλλο μέτωπο, του Σκοπιανού, την Παρασκευή και ενώ προήδρευε στις εργασίες της Συνόδου των Υπουργών του ΟΑΣΕ η κ. Μπακογιάννη, βρήκε την ευκαιρία ο έχων τον λόγο Σκοπιανός υπ. Εξωτερικών Α. Μιλοσόσκι να αφιερώσει μέρος της ομιλίας του στο θέμα της ονομασίας, κατηγορώντας ουσιαστικά την Ελλάδα ότι με το βέτο στο ΝΑΤΟ υπονομεύει την ασφάλεια στην περιοχή.
Ο κ. Μιλοσόσκι μάλιστα απηύθυνε και συστάσεις στην ελληνική προεδρία να «μη φοβάται τις διάφορες ούτε τα αισθήματα ενός γειτονικού έθνους»...
Η κ. Μπακογιάννη δεν απάντησε στην εμφανέστατα προκλητική παρέμβαση του Σκοπιανού υπουργού και λίγο αργότερα συνεργάτες της εξέφραζαν τη θέση ότι η «Ελλάδα δεν θα δεχθεί να παρασυρθεί από τις προσπάθειες που έχουν στόχο να αμαυρωθεί η εικόνα της ελληνικής προεδρίας» και ότι η προσπάθεια του κ. Μιλοσόσκι να φέρει στο τραπέζι του ΟΑΣΕ το θέμα της ονομασίας δείχνει τη... «δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει».
Οι κινήσεις αυτές επιδιώκουν να τραυματίσουν την εικόνα της ελληνικής προεδρίας και κυρίως να αποδυναμώσουν το βασικό σύνθημά της ότι η «Ελλάδα θα είναι ο έντιμος διαμεσολαβητής» στη διάρκεια του 2009. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η συντονισμένη «επίθεση» γίνεται δύο μήνες μετά την έγερση ζητήματος «τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας» από αντίστοιχες ΜΚΟ στην ετήσια συνάντηση της σχετικής επιτροπής του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία.
Οι προσπάθειες Σκοπιανών αλλά και οργανώσεων δυτικοθρακιωτών της δυτικής Ευρώπης υπό την καθοδήγηση του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, αναμένεται να συνεχισθούν, ειδικά εάν ισχύσει η επιλογή του υπουργείου Εξωτερικών να μην απαντά σε προκλήσεις και ότι «προέχει η προάσπιση της ελληνικής προεδρίας στον ΟΑΣΕ...».
ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη τούρκικης εθνικής και γλωσσικής μειονότητας.
Να εγγυηθεί την ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.
Να σεβαστεί τα θρησκευτικά πιστεύω και τις παραδόσεις των μουσουλμάνων... Τούρκων της Θράκης.
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
"Έθνος"
Υ.Γ. Είναι το θέμα για το οποίο γράφει το και "Το Πρώτο Θέμα".