ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

συνασπισμος για σουφλι

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Σε μια περιοχή που τα προβλήματα διογκώνονται συνεχώς, που οι αγρότες είναι στους δρόμους, που η μια μετά την άλλη οι βιομηχανίες κλείνουν και η ανεργία αγγίζει το 25%, που το περιβάλλον συνεχώς υποβαθμίζεται, που οι κάτοικοι κάθε φορά στα ζόρια καλούνται να «φυλάσσουν Θερμοπύλες» και αμέσως μετά να φυλάν με μαύρες σημαίες έξω από τα κλειστά εργοστάσια, που κάθε φορά τους υπόσχονται πως «η ανάπτυξη του Έβρου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και οι κάτοικοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες», έρχεται η κυβέρνηση να επιβεβαιώσει τα πιο πάνω με τις πιο αρνητικές επιλογές.
Κλείνοντας τη μια την άλλη τις δημόσιες υπηρεσίες στην ευαίσθητη περιοχή των Δήμων Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα. Έτσι, μετά το εμπορικό τμήματος του ΟΣΕ , το υποκατάστημα της ΔΕΗ και της Τράπεζας της Ελλάδας, κλείνει τώρα και το υποκατάστημα του ΟΤΕ στο Σουφλί υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο μια περιοχή που ήδη πλήττεται οικονομικά ενώ ακόμη περιμένει την αναβάθμιση του Δασαρχείου του. Αυτό δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την αντίληψη της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυσης της περιφέρειας.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΝ Έβρου συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων και των Δήμων της περιοχής και καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες που έχει στο να στηρίξει την ανάπτυξη της νευραλγικής αυτής περιοχής του Έβρου.


Η Νομαρχιακή Πολιτική
Επιτροπή ΣΥΝ Έβρου Διαβάστε περισσότερα...

ηρθε


Ο Αμερικάνος πρόξενος ήρθε σαν φίλος, απ' όσα μας έδωσε να καταλάβουμε.
Διαβάστε περισσότερα...

ερχονται

Σε λίγες μέρες κάποιοι στους δήμους θα τρίβουν τα μάτια τους.

Το παιχνίδι σκληραίνει και οι συμφωνίες δίνουν και παίρνουν.

Ειδικά εκεί που κάποιοι βλέπουν κενά. Διαβάστε περισσότερα...

ορεσταρα




Την ομάδα αυτή την αγαπάμε κι ας μην πηγαίνουμε ακόμα στο γήπεδο.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ορεσταρα

Κάτι έγινε.

Ορεστιάδα - Πανελλήνιος 3-2. Διαβάστε περισσότερα...

βορεας




Μπράβο στον Σταύρο Παπαθανάκη που επέλεξε τη Βύσσα για την ομιλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
Η αίθουσα σχεδόν γέμισε με Εβρίτες που ήρθαν ακόμα και από το Σουφλί.
Διαβάστε περισσότερα...

βορειος ηπειρος

Στους δρόμους βρίσκονται για έβδομη συνεχή ημέρα, οι κάτοικοι της Νίβιτσας στη Βόρειο Ήπειρο, διαμαρτυρόμενοι για τις αλβανικές μεθοδεύσεις, που αποσκοπούν στην υφαρπαγή των ιδιοκτησιών τους.
Η αλβανική αστυνομία, άσκησε βία κατά ηλικιωμένων κατοίκων, ενώ προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων Ελλήνων, ανάμεσά τους και του κοινοτάρχη Κλεομένη Μπαντζάρη, με την κατηγορία : «αντίσταση κατά της αρχής».

Στο παραθαλάσσιο χωριό, με τη φημισμένη παραλία της Κακομαίας, ισχυρή είναι τις τελευταίες μέρες η παρουσία της αλβανικής αστυνομίας, αφοί οι κάτοικοι, εμποδίζουν σκαφτικά μηχανήματα να ξεκινήσουν χωματουργικές εργασίες, σε εκτάσεις που τους ανήκουν.
Πρόσφατα η αλβανική κυβέρνηση, παραχώρησε αυθαίρετα και καταχρηστικά ιδιωτικές εκτάσεις στην εταιρεία «RIVIERA», που επιδιώκει να κατασκευάσει τουριστικό συγκρότημα στην περιοχή.
Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, η «RIVIERA» συνδέεται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της κόρης του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα... Η παραθαλάσσια περιοχή της Κακομαίας αποτελεί «φιλέτο» για αλβανικές και ξένες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Όπως αναφέρουν οι Έλληνες κάτοικοι της Νίβιτσας, οι ίδιοι δεν είναι αντίθετοι στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους, αλλά είναι αντίθετοι στην παράνομη καταπάτηση των περιουσιών τους, με μεθοδεύσεις που θυμίζουν σκοτεινές εποχές της σύγχρονης αλβανικής ιστορίας.
Και πριν από τέσσερα χρόνια, το χωριό είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ κατοίκων και αλβανικής αστυνομίας. Τότε είχε συλληφθεί ο τότε κοινοτάρχης και σημερινός έπαρχος Βλαδίμηρος Κουμής.

Μέχρι και σήμερα, καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Την Παρασκευή (28/11) η «Ένωση Χειμαρριωτών» ενημέρωσε Έλληνες και Αλβανούς δημοσιογράφους για τα δρώμενα στη Νίβιτσα, ενώ για το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αλβανική πρεσβεία στη Φιλοθέη.
«Ο αγώνας των κατοίκων της Νίβιτσας, είναι αγώνας όλων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Ζητάμε την συμπαράσταση του ελληνικού λαού στο σύνολό του. Η βία και η σκληρότητα των αλβανικών δυνάμεων καταστολής απέναντι στους γέροντες και τις γερόντισσες που αντιστέκονται δεν πρέπει να περάσει έτσι» δήλωσε στη zougla.gr ο πρόεδρος της «Ένωσης Χειμαρριωτών» Φρ. Μπελέρης.

Η θέση της «Ομόνοιας»
Με υπόμνημα προς τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής βουλής η «Ομόνοια», το κόμμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, σημειώνει για το ζήτημα των περιουσιών : «Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται το φαινόμενο, τα αλβανικά δικαστήρια να δικαιώνουν υποτιθέμενους απογόνους Αλβανών τσιφλικάδων, οι οποίοι με ύπουλες μεθοδεύσεις και πλαστά έγγραφα διεκδικούν τεράστιες εκτάσεις γης σε όλες τις περιοχές – επαρχίες της ελληνικής μειονότητας. Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν, η Αλβανία, προσπαθεί να αποκόψει τους Έλληνες της περιοχής από τη γη τους, ή αλλιώς, το σημαντικότερο στοιχείο για τη συνέχεια του Ελληνισμού στα εκεί πατρογονικά τους εδάφη».

Παναγιώτης Σαβίδης
zougla.gr Διαβάστε περισσότερα...

οικολογια



Οικολογικά μηνύματα στην είσοδο του Δημαρχείου Ορεστιάδας και αυτό μας αρέσει πολύ.

Η πόλη πρέπει να πρωτοστατήσει στην προστασία του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...

ενα ομορφο χωριο. . .







. . . με δύο διαφορετικές εικόνες.
Το ανακαινισμένο κέντρο και το γεμάτο σκουπίδια σημείο του Δάσους.
Διαβάστε περισσότερα...

σημερα

Στις 18:30 στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Βύσσας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Η τριτολογία μίας άλλης ανάπτυξης", με κεντρικό ομιλητή τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Την εκδήλωση διοργανώνει το περιοδικό "Βορέας". Διαβάστε περισσότερα...

τα πηραν

Ελπίζουμε να μην χρειάστηκε η ανάρτηση για να τα μαζέψουν, γιατί τότε είμαστε σε πολύ κακό δρόμο.


Από χθες το πρωί, η συμβολή των οδών Πανταζίδου και Λοχ. Διαμαντή είναι καθαρή.

http://tomadakis.blogspot.com/2008/11/blog-post_6442.html

Διαβάστε περισσότερα...

κνε για εκδηλωσεις τοσυν

Τα διαμορφωμένα από την κυβέρνηση «Τοπικά Συμβούλια Νέων» από τη φύση, τον τρόπο λειτουργίας και τους σκοπούς τους δεν έχουν να κάνουν με την πραγματική συμμετοχή, με την έκφραση της πραγματικής γνώμης των νέων. Αξιοποιείται η τοπική αυτοδιοίκηση ως κυματοθραύστης των αντιδράσεων προς την κεντρική εξουσία και ως μέσο χειραγώγησης. Κατά συνέπεια, στόχος αυτών των συμβουλίων δεν είναι η συμμετοχή και η έκφραση της νεολαίας. Είναι μηχανισμός για την στήριξη προγραμμάτων που στόχο έχουν να προπαγανδίζουν στους νέους ανθρώπους τα «ιδεώδη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τον ανταγωνισμό μεταξύ των νέων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων, την αποδοχή των ιμπεριαλιστικών πολέμων, το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Συγκροτούν μηχανισμούς που με τη συμμετοχή της η νεολαία θα νομιμοποιεί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Τα «Τοπικά Συμβούλια Νέων» δεν έχουν διεκδικητικό ρόλο. Η συμμετοχή των νέων θα είναι διακοσμητική και θα παρέχει το άλλοθι διαλόγου στην επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα σε ημερίδα που διοργάνωσαν τα ΤΟΣΥΝ Ορεστιάδας και Αλεξ/πολης με θέμα την «νεανική επιχειρηματικότητα». Σιωπώντας εσκεμμένα στα μεγάλα προβλήματα της νεολαίας στην Ελλάδα οργανώνουν ημερίδες διαφήμισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αθωώνουν με αυτόν τον τρόπο την πολιτική που εφαρμόζεται από την Ε.Ε. και χτυπά τα δικαιώματα της νεολαίας.

Δεν ακούσαμε όμως κανέναν από το ΤΟΣΥΝ να μιλάει για την ανεργία που έχει γίνει μάστιγα για τη νεολαία, για τους δεκάδες νέους που δουλεύουν ανασφάλιστοι στην Ορεστιάδα ούτε για τα τεράστια ποσά που σπαταλούν κάθε χρόνο τα ελληνικά νοικοκυριά για τη μόρφωση των παιδιών τους. Κανείς δεν μίλησε για τους νέους εργαζόμενους που είναι έξω από τα σωματεία ούτε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην πόλη. Κανείς δε μίλησε για την έξαρση της χρήσης των ναρκωτικών ούτε για τις ελλιπείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το κίνημα της νεολαίας έχει φορείς: τις Μαθητικές Κοινότητες και τα Συντονιστικά των Μαθητών, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Νέων των εργατικών σωματείων. Το κίνημα της νεολαίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος και των φορέων του.
Η ΚΝΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε και στον τόπο κατοικίας να συναντιούνται Μαθητικά Συμβούλια, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία Εργαζομένων. Να δίνεται η ευκαιρία για επικοινωνία και συντονισμό ανάμεσα σε νεανικούς φορείς στην αγωνιστική δράση, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια δωρεάν παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καλούμε τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη σε τέτοιους μηχανισμούς, να δυναμώσει τον αγώνα της, να κάνει δική της υπόθεση την κοινή δράση και τον συντονισμό των κομματιών του νεολαιίστικου κινήματος και στο χώρο κατοικίας. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

αποψη

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...

prezatv.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...

σουφλι

Στην ανάδειξη της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής των κτιρίων του Σουφλίου, στην τουριστική αξιοποίηση του συγκροτήματος Τζίβρε, και στη σωτηρία των κουκουλόσπιτων στοχεύει ο Δήμος σύμφωνα με τη Δήμαρχο κα Αθανασία Κακαλή. «Τα νέα είναι καλά για το Τζίβρε» λέει η κα Κακαλή μιλώντας στη «Γνώμη» διευκρινίζοντας όμως, ότι οι καλές προθέσεις του Υπουργείου και της Περιφέρειας πρέπει να περάσουν από τις προφορικές θετικές εισηγήσεις στα χαρτιά και προσθέτει: «Στόχος είναι, το Τζίβρε να υιοθετηθεί από το Υπουργείο Τουρισμού, εάν όχι όλο το συγκρότημα τουλάχιστον τα κτίρια για τα οποία ήδη υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη αναπαλαίωσης. Θέλουμε δηλαδή να χρηματοδοτηθεί η αναπαλαίωση και ανακαίνιση για τουριστική χρίση. Υπάρχει θετική εισήγηση από την πλευρά της περιφέρειας και προφορική δέσμευση από το Υπουργείο Τουρισμού για τη χρηματοδότηση των κτιρίων για τα οποία ήδη έχουμε τη στατική μελέτη για την ανακαίνισή τους. Ελπίζω, ότι σύντομα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα» λέει η κα Κακαλή.
Στην ερώτηση για το πώς λειτουργεί ο Δημοτικός ξενώνας που υπάρχει στο Σουφλί η Δήμαρχος απαντά «Το Κουκούλι, μετά την ανακαίνιση του μέσα από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα δόθηκε προς χρήση το 2002 και αποτελεί στολίδι για την περιοχή μας. Δένει απόλυτα με το χρώμα τη φυσιογνωμία και την ιστορία του Σουφλίου και έχει γίνει γνωστό πανελλαδικά. Είναι ένας πόλος έλξης και πιστεύουμε ότι μαζί με άλλους ξενώνες θα δώσει τη δυνατότητα να φιλοξενούμε περισσότερους ανθρώπους Σε εξέλιξη βρίσκεται ιδιωτική πρωτοβουλία ήδη. Από πλευράς Δήμου είμαστε προσανατολισμένοι στο συγκρότημα Τζίβρε, όπου προβλέπεται η δημιουργία ξενώνα όπως σας έχω ήδη πει. Μιλάμε για 13 κτίρια μέσα στο Τζίβρε από τα οποία κάποια με την αναπαλαίωση και ανακαίνισή τους θα δώσουν ζωή στον τόπο». Για τα κουκουλόσπιτα και την προσπάθεια διάσωσής τουςλέει: «Πράγματι υπάρχουν κουκουλόσπιτα τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες και είναι δύσκολο να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν. Κοστίζουν ιδιαίτερα όπως γνωρίζετε οι εργασίες αυτές. Όσα ανήκουν στο Δήμο όλα έχουν ανακαινιστεί. Μέσα στο 2009 το αρχοντικό του Μπρίκα θα λειτουργήσει ως λαογραφικό Μουσείο, γίνεται η μελέτη για το κτίριο όπου παλιά στεγαζόταν το ΚΑΠΗ προκειμένου να γίνει μουσείο για τη θρακική αρχιτεκτονική, ενώ συνεχώς προτείνουμε ανακαινίσεις και αναπαλαιώσεις. Ελπίζω ότι στο μέλλον μέσα από ειδικά προγράμματα θα βοηθηθούν και οι ιδιώτες να χρηματοδοτηθούν για τα μοναδικά τους κουκουλόσπιατα». Στην ερώτηση για το εάν η ίδια θεωρεί ότι αυτή η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αποτελεί ξεχωριστό πλούτο για το Σουφλί τονίζει: «πρόκειται για πλούτο μοναδικό στην Ελλάδα για τον οποίο ο επισκέπτης μπορεί και να μάθει πολλά ερχόμενος στο Σουφλί. Για το λόγο αυτό ακριβώς επιμένουμε στην ανάδειξή του».

Ιωάννα Παρασχάκη Διαβάστε περισσότερα...

ορεσταρα

Για να δούμε τι θα γίνει αύριο.

Ορεστιάδα - Πανελλήνιος στις 19:00
στο νέο κλειστό. Διαβάστε περισσότερα...

δεν υπαρχει χρυσαφι

Τις τελευταίες μέρες η φήμη ότι βρέθηκαν χρυσές λίρες στο Σουφλί οργιάζει.

Δεν υπάρχει χρυσάφι σύντροφοι.

Αρχαιολογικοί θησαυροί στην περιοχή υπάρχουν και μόνο.

Τώρα αν κάποιος βρήκε λίρες, να ζήσει να τις χαρεί. Διαβάστε περισσότερα...

σαμοθρακη

Συνεχίστηκε και σήμερα η επιχείρηση αποκομιδής των σκουπιδιών στη Σαμοθράκη με τη βοήθεια και συμμετοχή όλων των δήμων του νομού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί την κατάσταση.
Στην επιχείρηση, που άρχισε πριν από δύο ημέρες, πήραν μέρος 19
απορριμματοφόρα όλων των δήμων του νομού οι οποίοι διέθεσαν και προσωπικό για την αποκομιδή των σκουπιδιών, που για περισσότερες από 50 μέρες «έπνιγαν το νησί» και τη μεταφορά τους στις χωματερές τους
Ήδη, όπως ανέφερε ο αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα κ. Μιχάλης Κογιομτζής, που βρέθηκε στο νησί την πρώτη μέρα της επιχείρησης και συντόνιζε εκ μέρους της Νομαρχίας το όλο έργο μαζί με τον δήμαρχο Σαμοθράκης κ Γιάννη Πετρούδα, έχουν «καθαρισθεί» η Καμαριώτισσα, η Χώρα και οι οικισμοί του νησιού και έχουν μείνει ελάχιστες ποσότητες για τις οποίες θα χρειασθεί να γίνει μικρής έκτασης παρέμβαση. Διαβάστε περισσότερα...

νεος δημος στον εβρο


Είναι λάθος του πίνακα. Το καταλάβαμε.
Θα το διορθώσουν όμως εκεί στο Δήμο Βύσσας;
Ε;
Διαβάστε περισσότερα...

ψηφοφορια

"Τρέχει" η ψηφοφορία για τους αντιδημάρχους της Ορεστιάδας.

Όσοι έχετε άποψη, πάρτε θέση. Διαβάστε περισσότερα...

νεο email

Λόγω προβλημάτων στο παλιό μας mail, αλλάξαμε λογαριασμό.

Το νέο μας email είναι:


tomadakis@freemail.gr Διαβάστε περισσότερα...

σημερα...

. . . ξεπερνάμε τις 3.000 επισκέψεις και συνεχίζουμε. Διαβάστε περισσότερα...

τριγωνο, πριν λιγο

10 λαθρομετανάστες συνέλαβαν συνοριακοί φύλακες, κοντά στα Μαράσια. Διαβάστε περισσότερα...

τεμενος βαγιαζητ




Ένα μνημείο, χωρίς συντήρηση.
Διαβάστε περισσότερα...

καστανιες


Το καφέ Αρτίσιο είναι μοναδικό και το χειμώνα.
Στις Καστανίες, δίπλα στο ποτάμι.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

βραβευση

Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα βραβευτούν από το Δ.Α.Κ.Ο. η Πηγή Δεβετζή και ο Κώστας Γκατσιούδης. Διαβάστε περισσότερα...

η συναντηση

Σε κοινό τραπέζι βρέθηκαν οι Πολυχρόνης Αντωνιάδης (έπαρχος Β. Έβρου), Σάκης Μωρικίδης (αντιδήμαρχος Ορεστιάδας), Κώστας Ραλούσης (πρόεδρος τοπικής Ν.Δ.) και φίλοι, σήμερα το μεσημέρι σε ουζερί του Διδυμοτείχου.

Γιατί στο Διδυμότειχο η συνάντηση;

Πάντως υποθέτουμε ότι αναφέρθηκαν θέματα της Ορεστιάδας μιας και όλοι κατοικούν στην ακριτική μας πόλη. Διαβάστε περισσότερα...

διδυμοτειχο
















Μετά τη λαϊκή. . .
Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά αναγνώστρια για την είδηση.

tomadak@mail.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ενοχλουμε;

Μάθαμε ότι κάποιους ενοχλεί το ιστολόγιο.

Δεν πειράζει.


Ξυδάκι! Διαβάστε περισσότερα...

σε λιγο

Συνάντηση που αφορά την Ορεστιάδα στο Διδυμότειχο.

Η είδηση μόνο εδώ. Διαβάστε περισσότερα...

ενος κακου, μυρια επονται

Στο Εφετείο Θράκης προσέφυγε η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η λειτουργία του συλλόγου είχε απαγορευθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τους προσφεύγοντες. Στις 3 Απριλίου 2009 θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Θράκης η πρώτη συνεδρίαση, η οποία ενδιαφέρει έντονα την Άγκυρα Η τουρκική διπλωματία το τελευταίο διάστημα ασχολείται επίμονα με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και η απόφαση του ΕΔΔΑ είχε γίνει δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση στη γειτονική χώρα, που εργάζεται για τον πολλαπλασιασμό συλλόγων και ενώσεων στη Θράκη που θα αυτοπροσδιορίζονται ως τουρκικοί.
kavalanrt.gr

Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης


Τα Ασιατικά ιδιωτικά σχολεία, παραλάβανε τα νέα σχολικά. . .
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ξεκινησε η εκθεση τροχαιας







Διαβάστε περισσότερα...

προεδρος της δημοκρατιας

«Δεν μπορώ να πω ότι η μέχρι τώρα στάση της Τουρκίας καθώς και οι εν γένει πρακτικές της στην Ανατολική Μεσόγειο αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας», υπογράμμισε ο κ. Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και την κυρία Έλση Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την έκβαση των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
«Εχω επαναλάβει και άλλες φορές ότι η λύση του Κυπριακού προϋποθέτει μια αλλαγή στρατηγικής αντίληψης από την Τουρκία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: «Προϋποθέτει ενσωμάτωση στην πολιτική της πράξη βασικών αρχών του Δικαίου. Αρχών που βρίσκονται στο κέντρο του αξιακού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Πάντως, ο κ. Παπούλιας εκτίμησε ότι κάποια στιγμή η Τουρκία θα εφαρμόσει το κοινοτικό κεκτημένο. «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Ελπίζω για όλους τους εμπλεκόμενους λαούς να γίνει το ταχύτερο δυνατό», ήταν η χαρακτηριστική φράση του.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έστειλε σαφές μήνυμα καταδίκης και της πρακτικής που ακολουθεί η Αγκυρα (αποστέλλοντας πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κύπρου) προκειμένου να παρεμποδίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τις οποίες διεξάγει η Λευκωσία. «Δεν είναι αποδεκτή η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του θαλασσίου πλούτου που έχει, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η Κυπριακή Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Παπούλιας.
Εμμέσως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφήνει εκτεθειμένο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο έχει επιλέξει αντιδράσεις χαμηλών τόνων τόσο για τις τουρκικές προκλήσεις στο Καστελόριζο και στην Κύπρο όσο και για την πορεία των συνομιλιών Χριστόφια - Ταλάτ.
«Μιλάμε για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή καθορίζεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, μια λύση η οποία θα οδηγήσει σε ένα κράτος ομοσπονδιακό, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χριστόφιας, κωδικοποιώντας τις απόψεις των συνομιλητών: «Η δική μας επίμονη θέση είναι ότι μιλάμε για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομοσπονδία.
Διαφορετική είναι η άποψη της Τουρκίας και του κ. Ταλάτ. Μιλάνε για δύο κράτη που θα συνομολογήσουν έναν νέο συνεταιρισμό. «Αυτή η θέση απορρίπτεται», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Εργαζόμαστε ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος συντονισμός της δράσης μας στο Κυπριακό πρόβλημα, μέσα στις ιδιόμορφες, ενδιαφέρουσες και δύσκολες συνθήκες που διερχόμαστε», συμπλήρωσε ο κ. Χριστόφιας, υπονοώντας εμμέσως ότι η Αθήνα και η Λευκωσία δεν συνεργάζονται όσο στενά θα επιθυμούσε.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εμφάνισε ως επιδίωξη και ζητούμενο της ελληνοκυπριακής σχέσης αυτό που ενδεχομένως θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο: «Εχουμε συμφωνήσει με τον κύριο πρόεδρο ότι Ελλάδα και Κύπρος θα επαγρυπνούν για να διερευνούν συνεχώς τις στρατηγικές και τακτικές της Τουρκίας και τις εκάστοτε βλέψεις της και τους ισχυρισμούς της», για να προσθέσει δίνοντας τους στόχους της διπλωματικής συνεργασίας Αθήνας και Λευκωσίας: «να προβλέπουν για να αντιμετωπίζουμε τα όποια θετικά προσπαθούν να κτίσουμε -και εμείς επαναλαμβάνω είμαστε κτίστες, δεν είμαστε χαλαστές- αλλά την ίδια ώρα θα επαγρυπνούμε υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ασφαλώς και της Ελλάδας από επιβουλές που προέρχονται από αυτόν τον προκλητικό γείτονα».

Του Μάκη Πολλάτου
protothema.gr Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης



Πόσες μέρες θα μείνουν τα κλαδιά στη συμβολή των οδών Λοχ. Διαμαντή και Πανταζίδου;

Διαβάστε περισσότερα...

φαρσερ

Ο φαρσέρ της Ορεστιάδας ξανακτύπησε.

Το πρωί τηλεφώνησε στην πυροσβεστική και είπε ότι στην Αγίων Θεοδώρων υπάρχει έκρηξη φιάλης υγραερίου.

Φυσικά δεν υπήρχε το παραμικρό.


Το παραμύθι με τον βοσκό και το λύκο, το γνωρίζει; Διαβάστε περισσότερα...

σκοποβολη

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο σκοπευτήριο του ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ θα διοργανωθεί ένας ακόμη ενδιαφέρον αγώνας Πρακτικής Σκοποβολής Level I.
Την Παρασκευή και το Σάββατο θα προηγηθούν δυο εκπαιδευτικά σεμινάρια, ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό αντίστοιχα σχετικά με το άθλημα της Πρακτικής Σκοποβολής από απεσταλμένο εκπαιδευτή της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Το θέμα της εκπαίδευσης θα είναι η ασφάλεια των όπλων και το αγωνιστικό μέρος του αθλήματος.
Την Κυριακή αναμένονται αρκετοί αγωνιζόμενοι από την βόρειο Ελλάδα όπως συμβαίνει κάθε φορά σε παρόμοιους αγώνες. Το σκοπευτήριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό και τις τρεις ημέρες για την ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για το άθλημα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό link: http://www.facebook.com/event.php?eid=51304235238&ref=nf Διαβάστε περισσότερα...

λαναρα

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στους εργαζόμενους της ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας καθώς εκταμιεύθηκαν τα 5εκ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ένα πρώτο θετικό βήμα ώστε να πληρωθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι υποχρεώσεις του ομίλου ωστόσο για να λειτουργήσουν και πάλι τα εργοστάσια θα πρέπει να δοθούν και τα υπόλοιπα 25εκ ευρώ. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ροδόπης αναφέρει πως ο αγώνας θα συνεχιστεί για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας τηρώντας όμως προς το παρόν στάση αναμονής ώστε να αποφασίσουν φορείς και εργαζόμενοι τις περαιτέρω κινήσεις τους. Διαβάστε περισσότερα...

επισκεψη με δωρα

Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και η Αντινομάρχης Ανάπτυξης & Υποδομών κ. Ελένη Τσιαούση – Μπουλιέρη επισκέφτηκαν το Τμήμα Μηχανικού Εξοπλισμού της Νομαρχίας, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Ο Νομάρχης συνεχάρη το προσωπικό για την αποτελεσματικότητα και την συνέπεια στο έργο τους, που είναι χωματουργικές εργασίες, καθαρισμός καναλιών, συντήρηση και διαγράμμιση επαρχιακού δικτύου, αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κ.α. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους μεταφερθέντες ,από την ΔΕΠΕΑ, υπαλλήλους και να τους καλωσορίσουν στα νέα τους καθήκοντα.
Στη συνέχεια παρέδωσαν στους εργαζόμενους τα υπηρεσιακά τους πανωφόρια. Διαβάστε περισσότερα...

νεο καταστημα


Νέο κατάστημα "Δράση και Επιβίωση" στην πλατεία Ορεστιάδας.
Δράση και επιβίωση και στο διαδίκτυο http://www.drasi-epiviosi.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

ορεστιαδα τωρα



Αγώνας πετοσφαίρισης στο νέο κλειστό, μεταξύ ΔΣΣ (Ελλάδα) και συνοριακής φύλαξης Βουλγαρίας.

Διαβάστε περισσότερα...

σαμοθρακη

Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Σαμοθράκη με τη βοήθεια και συμμετοχή όλων των δήμων του νομού που ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη.
Ο κ. Ζαμπουνίδης βλέποντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με το πρόβλημα των σκουπιδιών, που για περισσότερες από πενήντα μέρες «πνίγουν» το νησί, ανέλαβε νέα πρωτοβουλία για να δοθεί λύση. Επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Χρήστο Τοκαμάνη και όλους τους δημάρχους του νομού, τους περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Σαμοθράκη και τους κινδύνους που μπορούν να δημιουργηθούν στη δημόσια υγεία από τα σκουπίδια και ζήτησε να συμμετάσχουν όλοι μαζί στην προσπάθεια για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους του νησιού.
«Μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο νησί από το πρόβλημα των σκουπιδιών, την αδυναμία που υπάρχει από τον δήμο να εξευρεθεί λύση και την μη ικανοποίηση τελικά του αιτήματός μας από τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας να κηρυχθεί η Σαμοθράκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι υπαρκτός, η Νομαρχία σε συνεργασία με όλους τους δήμους του νομού αποφάσισαν να κάνουν όλοι μαζί μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης» ανέφερε ο Νομάρχης Έβρου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες το βράδυ.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και όλους τους δημάρχους του νομού που ανταποκρίθηκαν αμέσως και με προθυμία στην πρότασή μας αυτή. Αυτό φανερώνει την υπευθυνότητα και την ευαισθησία τους σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η δημόσια υγεία καθώς και την αλληλεγγύη που υπάρχει στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης» τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Όπως είπε ο Νομάρχης Έβρου από σήμερα το απόγευμα ξεκινάει η επιχείρηση και σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν στη Σαμοθράκη 8 απορριμματοφόρα των δήμων Αλεξανδρούπολης, Φερών, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Ορφέα, με τη συνοδεία δημοτικών υπαλλήλων για να αρχίσει το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με τη διάθεση απορριμματοφόρων και προσωπικού και από τους άλλους δήμους και τα σκουπίδια που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν από τους δήμους στις χωματερές τους.
«Ο δήμος Αλεξανδρούπολης καθώς και όλοι οι δήμοι του νομού ανταποκριθήκαν στην πρωτοβουλία του Νομάρχη για να δώσουμε λύση όλοι μαζί στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη. Θέλουμε οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού να νοιώθουν ότι όλος ο Έβρος είναι δίπλα τους, ενδιαφερόμαστε τόσο για τα προβλήματα τους όσο και για την ανάπτυξη της. Πρέπει όμως η κοινή μας αυτή προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το νησί ώστε να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα» τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιος Αλεξανδρής στην ίδια συνέντευξη τύπου.
Το σύνολο της δαπάνης αναλαμβάνει η Νομαρχία. Διαβάστε περισσότερα...

σουφλι τωρα


Αιμοδοσία στο κτήριο του Κ.Α.Π.Η.
Διαβάστε περισσότερα...

φοιτητικο

Το ιστολόγιο των Π.Κ.Σ. Ορεστιάδας, αναφέρεται σε θέματα του πανεπιστημίου.


http://pksore.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...

ορεσταρα

Το «μάρμαρο» του άσχημου φετινού ξεκινήματος φαίνεται πως πλήρωσε ο Μπάμπης Σταματόπουλος, ο οποίος έπειτα απο απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των «πρασίνων» αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Τα αρνητικά αποτελέσματα και η προτελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα οδήγησαν την διοίκηση των «πρασίνων» να προχωρήσει στην αλλαγή προπονητή. Ο Μπάμπης Σταματόπουλος ειδοποιήθηκε (προ) εχθές το βράδυ από την διοίκηση για το τέλος της συνεργασίας τους και την αντικατάστασή του από τον Νικολάϊ Ζελιάσκοφ, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προπονητής στις Ακαδημίες της ομάδας. Βοηθός του Νικολάϊ Ζελιάσκοφ παρέμεινε ο Γιώργος Σταυρόπουλος, ο οποίος ήταν και συνεργάτης του Σταματόπουλου. Ελπίδα και ευχή όλων είναι η ομάδα να βρει εκ νέου τον δρόμο της, να ανακάμψει και να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα πετυχαίνοντας τον στόχο της.

ΥΓ. Παράλληλα όμως θα πρέπει να δοθούν πολλά ευχαριστώ στον Μπάμπη Σταματόπουλο για την μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα και να αναγνωριστεί η μεγάλη του συμβολή-ιδίως- στην περσινή χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή ο οποίος μετά τον υποβιβασμό στην Α2, κόντρα στη κοινή λογική, έμεινε στην ομάδα (όπως και οι Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής και Νταντής) και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις παρά τα τεράστια προβλήματα (οικονομικά και διοικητικά) που αντιμετώπισε. Που έστησε μια ομάδα από το μηδέν και που έφθασε να διεκδικεί την επιστροφή της στην Α1 μέχρι το τελευταίο αγώνα.

ΥΓ. Οι αλλαγές προπονητών συνήθως φέρνουν αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι και θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο είναι άδικο και επικίνδυνο να πληρώνουν το «μάρμαρο» για ατυχίες και τραυματισμούς που σε μεγάλο βαθμό φέρνουν την ομάδα πίσω. - Κανένας Σταματόπουλος (και κάθε Σταματόπουλος) ΔΕΝ ευθύνεται για τον τραυματισμό του Νταντή στην Αμαλιάδα- Κανένας Σταματόπουλος (και κάθε Σταματόπουλος) ΔΕΝ ευθύνεται για την αρθροσκόπηση του Καρδαμανίδη- Κανένας Σταματόπουλος (και κάθε Σταματόπουλος) ΔΕΝ ευθύνεται για τον τραυματισμό του Γραμματικόπουλου- Κανένας Σταματόπουλος (και κάθε Σταματόπουλος) ΔΕΝ ευθύνεται για τις συχνές απουσίες στρατευμένων ή διεθνών παικτών και τις λειψές προπονήσεις.

orestiadavolley.blogspot.com

Γ.Τ. 'Όταν λέγαμε για αλλαγές δεν εννοούσαμε προπονητή. Ξέρει ο μεγάλος τονίζαμε. Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

συνελευση ιατρων

Τα μέλη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση, την Κυριακή 30-11-2008, 11.00 π.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΛΕΚΤΡΑ στην Ορεστιάδα.

Ημερήσια διάταξη

Προβλήματα με Ο.Π.Α.Δ. – Προτάσεις δράσης
Τρέχοντα θέματα – Ενημέρωση από Δ.Σ.
Ανοιχτή θεματολογία

Λόγω της σοβαρότητας των προβλημάτων και της πανελλαδικής πλέον κινητοποίησης του ιατρικού κόσμου, απαιτείται η συμμετοχή όλων των συναδέλφων για τον καθορισμό της στάσης της Ένωσης και της μορφής των κινητοποιήσεών μας. Διαβάστε περισσότερα...

χειροβομβιδες στο διδυμοτειχο

Δύο παλιές χειροβομβίδες, σκουριασμένες, εντόπισε το πρωί κάτοικος του Διδυμοτείχου στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης

Ο άνδρας πήγε τις χειροβομβίδες στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, όπου τις παρέλαβαν έκπληκτοι αστυνομικοί.


Τελικός αποδέκτης ο στρατός, όπου πυροτεχνικοί θα τις απενεργοποιήσουν.




! ! ! Προσοχή δεν είναι αστείο ! ! !

Αν βρείτε παλιά πυρομαχικά μην τα αγγίξετε. Καλέστε αμέσως το 100.

Τα περισσότερα, είναι δυνατόν να εκραγούν. Διαβάστε περισσότερα...

τατουλης στην ορεστιαδα;

Αν υπάρχει Πέτρος Τατούλης στην Ορεστιάδα, δεν το γνωρίζουμε.
Πολλοί πάντως σχετίζουν τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Θανάση Σκαρλατίδη.


Για λόγους δεοντολογίας πάντως, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η απουσία του από τη χθεσινή συνεδρίαση δεν είχε να κάνει με πολιτικούς σκοπούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, αλλά για λόγους απόλυτα κατανοητούς.
Για να μην υπάρξουν λάθος συμπεράσματα. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Σωστή η παρατήρηση αναγνώστη.
Στα τμήματα υποδομών της Ορεστιάδας υπάρχει το μέλλον.

Με την πρώτη ευκαιρία και το σχετικό ρεπορτάζ. Διαβάστε περισσότερα...

ανεργια

«Να θέλουμε να δουλέψουμε και να μην μπορούμε;»
Η Θράκη και η Κρήτη, τα δύο άκρα της χώρας, είναι το ζενίθ και το ναδίρ στον τομέα της ανεργίας και των απολύσεων. Στη Θράκη η κατάσταση είναι ανησυχητική, καθώς η ανεργία κυμαίνεται γύρω στο 20% κατά μέσον όρο στους τρεις νομούς. Τα λουκέτα σε μικρές και μεγάλες μονάδες είναι η εφιαλτική πραγματικότητα. Τα πάλαι ποτέ κραταιά συνεταιριστικά εργοστάσια είναι παρελθόν, η καπνοπαραγωγή έχει συρρικνωθεί, οι αγρότες μεταναστεύουν. Μακρινή αχτίδα φωτός οι αγωγοί πετρελαίου και αερίου.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στη σημερινή "Ελευθεροτυπία". Διαβάστε περισσότερα...

ποσο κοστιζει;




Μπράβο. Έριξαν άσφαλτο στο τμήμα Ποιμενικό - Ευγενικό.
Δεν έφτασε όμως για όλο . . .
Διαβάστε περισσότερα...

χειροβομβιδες στον εβρο

Το απόγευμα η είδηση, εδώ. Διαβάστε περισσότερα...

οι βρομικοι καδοι!!!




Οι φωτογραφίες από το Διδυμότειχο, βρομουν από μόνες τους.
Διαβάστε περισσότερα...

κανονικα το mail

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και σας περιμένουμε.


tomadak@mail.gr Διαβάστε περισσότερα...

μουσικη εκδηλωση στην αλεξανδρουπολη

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας - Θράκης, διοργανώνει συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες του απόδημου Ελληνισμού Δημήτρη Πολυζωίδη (Κορυφαίος Βιολονίστας Σεξτέτου Εγχόρδων Κολωνίας Γερμανίας) και Κατερίνα Πολυζωίδου-Σούρβαλη (τέως Καθηγήτρια Πιάνου του Μουσικού Πανεπιστημίου του Graz Αυστρίας) την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Διαβάστε περισσότερα...

λαθος;



Είναι αυτό το λεωφορείο που θα εκτελεί τα δρομολόγια για την αστική συγκοινωνία του Διδυμοτείχου;

Ποιο μεγάλο δεν υπήρχε;
Από αυτά τα διπλά με τη φυσούνα; Διαβάστε περισσότερα...

προβλημα στο mail

Από χθες το μεσημέρι, άγνωστο σε μας γιατί δεν μπορούμε να παραλάβουμε email.

Παρακολουθούμε το θέμα κι αν δεν υπάρξει άμεση λύση, θα προχωρήσουμε σε αλλαγή διεύθυνσης. Διαβάστε περισσότερα...

εκτακτη ειδηση

Το πρωί δεν θα βγει το αστικό στην Ορεστιάδα.

Το δρομολόγιο θα το εκτελεί μαύρο αυτοκίνητο που ανήκει στους δημότες.


Αστειευόμαστε φυσικά, όπως χαμογέλασε και ο οδηγός όταν του το προτείναμε. Διαβάστε περισσότερα...

εκλεισαν οι καμερες


. . . και αμέσως οι καπνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι Ορεστιάδας, έβγαλαν τα πακέτα.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

αγροτες σε κινητοποιησεις

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στον αγώνα και στα αιτήματα των αγροτών μας που διεκδικούν την ενίσχυση και υποστήριξη της παραγωγής και του εισοδήματός τους. Οι εργαζόμενοι όπως και οι αγρότες μας, δοκιμάζονται σκληρά από την ίδια αντικοινωνική πολιτική που πλήττει το εισόδημα, την απασχόληση, τις κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας κ.τ.λ. Ο αγώνας των αγροτών μας είναι απόλυτα δίκαιος γιατί:
• Ενώ τα εφόδια και οι προμήθειες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και διογκώνουν θεαματικά το κόστος παραγωγής, οι τιμές των προϊόντων μειώνονται δραματικά.
• Το πάρτυ των μεσαζόντων και των μεταπρατών συνεχίζεται ανενόχλητο έτσι ώστε οι αγρότες παραγωγοί να πουλούν φθηνά και οι εργαζόμενοι καταναλωτές να αγοράζουν ακριβά (ακριβότερα από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα).
• Οι πρόσφατες αποφάσεις για κατά 50% περικοπή των επιδοτήσεων των καπνοπαραγωγών (που έτσι και αλλιώς δεν ήταν αρκετές και δεν καταβάλλονται έγκαιρα) βάζουν οριστικό τέλος στη παραγωγή καπνού στη χώρα μας, προς όφελος των εισαγωγέων. Τέτοιες αποφάσεις και πολιτικές προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους αγρότες, στους εργαζόμενους και συνολικά στη κοινωνία όταν βλέπουν ότι ενώ για τους τραπεζίτες δίνονται γενναιόδωρες ενισχύσεις ΔΙΣ ευρώ για τους αγρότες μας γίνονται δραματικές- εξοντωτικές περικοπές!
Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί και με τους αγρότες μας για την απόκρουση και ανατροπή των αντεργατικών και αντι–αγροτικών πολιτικών που υποβαθμίζουν συνολικά την ανθρώπινη και αξιοπρεπή επιβίωση μας. Διαβάστε περισσότερα...

παντου τα ιδια


Αλεξανδρούπολη

Άγιος Νικόλαος

Δύο όμορφες πόλεις. . .

Διαβάστε περισσότερα...

το εδωσε

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Ορεστιάδας παρέδωσε σήμερα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση ακόμα μίας πανεπιστημιακής σχολής στον πρύτανη του Δ.Π.Θ.. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Με τον παλιό σταθμό του τρένου τι γίνεται;



Εύλογη η απορία του αναγνώστη!

tomadak@mail.gr






Διαβάστε περισσότερα...

ηπατιτιδα β

Ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την ηπατίτιδα Β', ασθένεια που χαρακτηρίζεται σιωπηλή μάστιγα, καθώς τα συμπτώματά της σχεδόν πάντα δεν εμφανίζονται.
Η ενημέρωση γίνεται με κινητή μονάδα σ΄ όλη τη Θράκη από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Σήμερα η αρχή έγινε από την Αλεξανδρούπολη.
Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

25 Νοεμβρίου Ορεστιάδα.
26 Νοεμβρίου Καβύλη, Νέα Βύσσα, Κυπρίνο και Καστανιές.
27 Νοεμβρίου Διδυμότειχο, Μεταξάδες.
28 Νοεμβρίου Λάβαρα, Πρωτοκλήσι Μικρό Δέρειο.
29 Νοεμβρίου Σουφλί, Τυχερό, Προβατώνα Πέπλο.
30 Νοεμβρίου Φέρες, Μοναστηράκι, Λουτρά, Αρίστηνο, Άνθεια, Αγνάντια Απαλό. Διαβάστε περισσότερα...

ψηφοφορια

Τρέχει η ψηφοφορία για τους αντιδημάρχους της Ορεστιάδας.

Ψηφίστε κι εσείς.


Πριν λίγους μήνες ακριβώς το ίδιο ερώτημα τέθηκε και για τους αντιδημάρχους του Διδυμοτείχου.

Τότε η ψηφοφορία έδειξε:

Τσιγκλουρλάς
10 (11%)

Παναγιωτούδης
26 (30%)

Παγωνάκης
33 (38%)

Πετράκογλου
16 (18%) Διαβάστε περισσότερα...

συνεργατες



Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι το ΑΡΘΡΟ ΜΟΝΟ

Διαβάστε περισσότερα...

διδυμοτειχο

Τοποθετούνται οι στάσεις για την αστική συγκοινωνία στο Διδυμότειχο.

Σύντομα η εμφάνιση του πρώτου λεωφορείου

Καλή αρχή, με την ελπίδα ο σχεδιασμός των δρομολογίων να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Παράλληλα ευχόμαστε το ΚΤΕΛ να προμηθευτεί μικρό λεωφορείο, όχι σαν αυτό στην Ορεστιάδα. Διαβάστε περισσότερα...

γκολ ο υπουργος

Πανσερραϊκός - Πανθρακικός 1-2

"Πιο ισχυρός ο Στυλιανίδης από τον Πρωθυπουργό"


Τάδε έφη Γιώργος Γεωργίου. Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

υπνος βαθυς

Με ταξί και με άλλα μέσα, τρέχουν στην Τουρκία μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης, προκειμένου να καταθέσουν τα χρήματά τους.

Την αποκάλυψη κάνει σήμερα ο Χρήστος Μπόκας, μέσα από το "Το Πρώτο Θέμα", με αφορμή τη λειτουργία υποκαταστημάτων τουρκικής τράπεζας στη χώρα μας.



Κάποτε βέβαια Έλληνες επένδυσαν στις πυραμίδες της Αλβανίας, πυραμίδες που κατέρρευσαν μαζί με τους επενδυτές.
Και σχετικό το παραπάνω και γνωστικό. . . Διαβάστε περισσότερα...

ουτε βιοαιθανολη

Οριστικό τέλος στην προοπτική μετατροπής των εργοστασίων ζάχαρης της Ξάνθης και της Λάρισας σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης έδωσε η απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις με όμιλο εταιρειών κατέληξαν σε αδιέξοδο και τώρα δρομολογείται το σενάριο τα δύο εργοστάσια να μετατραπούν σε μονάδες μεταποίησης γεωργικών προϊόντων. Πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει για την περιοχή μας η πιθανή κοινοπραξία της Βιομηχανίας ζάχαρης με τον ευρωπαϊκό κολοσσό Eurosugar με την προϋπόθεση ότι η πρωτογενής επεξεργασία της ζάχαρης θα γίνεται στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας. Διαβάστε περισσότερα...

κανε οτι νομιζεις

Στίχοι: Θάνος Παπανικολάου
Μουσική: Γιώρος θεοφάνους
Πρώτη εκτέλεση: Πασχάλης Τερζής





Θα ονειρευτώ πως είμαι εντάξει
πως μπαίνει τάξη στο τίποτα που ζω
μόνος στην άκρη δεν θα μιλήσω
δεν θα σου δείξω το πόσο σ' αγαπώ




Κάνε ότι νομίζεις μόνο καν' το γρήγορα
μη μου λες απόψε πράγματα παρήγορα
Κάνε ότι νομίζεις τώρα που χαλάσαμε
τα όνειρα εκείνα που ποτέ δεν φτάσαμε
Κάνε ότι νομίζεις στην αγάπη χάσαμε



Για σένα ανοίγει καινούριος δρόμος
δεν φτάνει ο χρόνος μαζί σου εκεί να μπω
και πάντα μένω σαν ξένος πίσω
πως να τολμήσω τι νιώθω να σου πω



Κάνε ότι νομίζεις μόνο καν' το γρήγορα
μη μου λες απόψε πράγματα παρήγορα
Κάνε ότι νομίζεις τώρα που χαλάσαμε
τα όνειρα εκείνα που ποτέ δεν φτάσαμε
Κάνε ότι νομίζεις στην αγάπη χάσαμε Διαβάστε περισσότερα...

τοπικο συμβουλιο νεων δημου ορεστιαδας

Το ΤΟΣΥΝ Ορεστιάδας σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα "νεανική επιχειρηματικότητα και απασχόληση".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Βιένη. Διαβάστε περισσότερα...

χιλια

Παρά το λάθος για την χωροθέτηση του Χίλια και την πολιτική ταυτότητα του Γιώργου Ντόλιου το νόημα παραμένει και εμείς με τον καιρό ξεχνάμε τις προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

σημερα

Ψηφοφορία που το αποτέλεσμά της θα έχει μεγάλη σημασία. . .


Αποτέλεσμα που διαμορφώνουν οι αναγνώστες και κανένας άλλος. Διαβάστε περισσότερα...

καιρος

Χιονόνερο σήμερα το βράδυ σ' όλη τη Θράκη, εκτός από την Αλεξανδρούπολη.

Στα ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις. Διαβάστε περισσότερα...

ορεσταρα

Τα χάλια μας τα μαύρα

ΓΣ Απόλλων - ΑΟ Ορεστιάδος 3-1 (25-21, 22-25, 26-24, 25-20) Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ορεσταρα

Για να δούμε τι θα κάνει σήμερα στην Αθήνα κόντρα στον Απόλλωνα η ομάδα βόλεϊ της Ορεστιάδας.
Η ομάδα του Έβρου είναι σε οριακό επίπεδο στην ίδια θέση με τον Απόλλωνα, με δύο βαθμούς διαφορά από τον τελευταίο.

Αν πάλι έχουμε ατυχές αποτέλεσμα τονίζουμε ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.

Κι όταν λέμε αλλαγές, δεν ζητάμε να φύγει ο προπονητής ή η διοίκηση ή να διώξουμε τους παίχτες.

Ξέρει ο επικεφαλής τι πρέπει να γίνει άμεσα.

Υ.Γ. Ποτέ δεν έχουμε ασκήσει κριτική για την ομάδα και την στηρίζουμε. Απλά δεν μπορούμε να βλέπουμε τις ελπίδες μας για επιστροφή να καίγονται σε κάθε παιχνίδι. Διαβάστε περισσότερα...

απο στιγμη σε στιγμη

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να αποκατασταθεί η ρευματοδότηση στο πάρκο κεραιών του Πυθίου και να επανέλθει το σήμα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Αυτή την ώρα, σήμα υπάρχει μόνο για Σκάϊ, Άλφα, Σταρ, Άλτερ και ΕΤ 3 που διαθέτουν αυτόματες γεννήτριες Διαβάστε περισσότερα...

παρα λιγο θυματα





Μία διαφημιστική πινακίδα από ταράτσα έπεσε σχεδόν στην πλατεία Ορεστιάδας.

Ευτυχώς που δεν περνούσε κάποιος πεζός.

Το παράδοξο όμως είναι ότι δεν προκάλεσε φθορές ούτε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή, προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους, υπάρχουν και στην Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε περισσότερα...

ορεστιαδα τωρα




Διαβάστε περισσότερα...

1000 παιδια




1000 παιδιά ζωγράφισαν για το περιβάλλον, κάτω από το βλέμμα του Δημήτρη Ναλμπάντη.
Διαβάστε περισσότερα...

η σκοτεινη ορεστιαδα


Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν 10 λεπτά. (00:45).
Αν το φανταστείτε, είναι η είσοδος της Ορεστιάδας.
Για κάποιους ίσως να είναι η έξοδος. . .
Η Ορεστιάδα για όσους δεν το θυμούνται, είναι η βορειότερη πόλη της Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα...

σαμοθρακη

Το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών στο νομαρχιακό συμβούλιο.

Μετά το θέμα που έχει προκύψει με τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών από το νησί της Σαμοθράκης, τις εκκλήσεις του Νομάρχη Έβρου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας κ.κ. Παυλόπουλο και Αβραμόπουλο να κηρύξουν το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την άρνηση αυτών, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος του νησιού κ. Ατζανός ζήτησε από τους συναδέλφους του να αντιμετωπίσουν με ιδιαίτερο προβληματισμό τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του νησιού και εξέφρασε το φόβο ότι θα οδηγήσει το νησί σε δρόμο χωρίς επιστροφή.
«Η Σαμοθράκη βιώνει επί σειρά ετών και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα μια σειρά προβλημάτων, που ενώ για την ηπειρωτική Ελλάδα ίσως θεωρούνται αυτονόητα, για το νησί αποτελούν τροχοπέδη για οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης. Αναφέρω ενδεικτικά: Συγκοινωνία – Υγεία – Υπερβόσκηση – Διαχείριση σκουπιδιών – Εκπαίδευση κ.α. Αυτό όμως το πρόβλημα που επηρεάζει τη λύση ή μη όλων των υπολοίπων άμεσα, είναι η προσβασιμότητα, η συγκοινωνία, η επαφή – επικοινωνία με την ηπειρωτική στεριά.» τόνισε ο κ. Ατζανός.
Για το εν λόγω θέμα ο Νομάρχης Έβρου περιέγραψε το μέγεθος του προβλήματος, το αδιέξοδο και τη μη εύρεση λύσης. Επεσήμανε τον κίνδυνο εμφάνισης πανδημίας, όπως χολέρα, τύφος και τις ολέθριες συνέπειες αυτών. Συγκεκριμένα δήλωσε «Όσον αφορά τα σκουπίδια βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Έχω την πληροφόρηση , ότι δεν έκανε δεκτό το αίτημα το δικαστήριο, να εκδικάσει πιο σύντομα την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων για να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση που είχε εκδοθεί πάλι με ασφαλιστικά μέτρα. Άρα τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται 26 του μηνός και βεβαίως άγνωστο είναι πότε θα βγει η απόφαση. Είναι δραματική η κατάσταση, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά, το έχουμε επισημάνει με χίλιους τρόπους αυτό που κάνουμε και τώρα κάνω έκκληση να συμφωνήσουν όσο πιο γρήγορα οι κ.κ. Παυλόπουλος και Αβραμόπουλος, να κηρύξουν το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γιατί όπως είπα υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει μια πανδημία, να έχουμε τεράστια προβλήματα και η δυσφήμιση του νησιού θα είναι τότε πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είναι σήμερα.» Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

λαθρομεταναστευση

Στο «οξυμένο πρόβλημα» της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αναφέρεται με εκτενές δημοσίευμά του το περιοδικό TIME, ενώ την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών οι εργασίες της Συνάντησης για τη Μετανάστευση.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αθανάσιος Νάκος, και οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα, το Νοέμβριο του 2009, όπου θα πραγματοποιηθεί το Γ΄ Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.Μεταξύ άλλων, στο σχετικό δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στους παράνομους μετανάστες από την Ασία και τη Μέση Ανατολή που χρησιμοποιούν τα ελληνικά νησιά, όπως τη Μυτιλήνη, ως «γέφυρα προς την Ευρώπη».Ζώντας την εμπειρία μιας νυχτερινής περιπολίας της ελληνικής ακτοφυλακής, κατά την οποία συνελήφθησαν δέκα λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, ο δημοσιογράφος Τζεφ Ισραέλι περιγράφει το ανθρώπινο δράμα, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση που αποτελεί για την Ελλάδα η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κάνει λόγο για 150.000 λαθρομετανάστες, μόνο για το 2008, υπογραμμίζοντας την έκταση του προβλήματος και επισημαίνοντας την ευρωπαϊκή του διάσταση και την έκκληση της Ελλάδας για κοινή ευρωπαϊκή δράση. Επίσης, φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλέξανδρου Ζαβού, περί έλλειψης συνεργασίας από την πλευρά της Τουρκίας για το πρόβλημα της μετανάστευσης. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται το γεγονός ότι οι παράνομοι μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, δε βοηθά την κατάσταση και επιπλέον αυξάνει την αντιπάθεια του λαού απέναντι στους λαθρομετανάστες. Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων ενώ επισημαίνεται ο περιορισμένος αριθμός χορηγήσεων πολιτικού ασύλου από την Ελλάδα -ποσοστό 1% των αιτήσεων, αισθητά χαμηλότερο από το 18% στη Γερμανία, το 11% στην Ιταλία ακόμη και το 4% στην Ισπανία.

in.gr Διαβάστε περισσότερα...

στα ακρα


Διαβάστε περισσότερα...