ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

σαμοθρακη

Το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών στο νομαρχιακό συμβούλιο.

Μετά το θέμα που έχει προκύψει με τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών από το νησί της Σαμοθράκης, τις εκκλήσεις του Νομάρχη Έβρου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας κ.κ. Παυλόπουλο και Αβραμόπουλο να κηρύξουν το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την άρνηση αυτών, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος του νησιού κ. Ατζανός ζήτησε από τους συναδέλφους του να αντιμετωπίσουν με ιδιαίτερο προβληματισμό τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του νησιού και εξέφρασε το φόβο ότι θα οδηγήσει το νησί σε δρόμο χωρίς επιστροφή.
«Η Σαμοθράκη βιώνει επί σειρά ετών και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα μια σειρά προβλημάτων, που ενώ για την ηπειρωτική Ελλάδα ίσως θεωρούνται αυτονόητα, για το νησί αποτελούν τροχοπέδη για οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης. Αναφέρω ενδεικτικά: Συγκοινωνία – Υγεία – Υπερβόσκηση – Διαχείριση σκουπιδιών – Εκπαίδευση κ.α. Αυτό όμως το πρόβλημα που επηρεάζει τη λύση ή μη όλων των υπολοίπων άμεσα, είναι η προσβασιμότητα, η συγκοινωνία, η επαφή – επικοινωνία με την ηπειρωτική στεριά.» τόνισε ο κ. Ατζανός.
Για το εν λόγω θέμα ο Νομάρχης Έβρου περιέγραψε το μέγεθος του προβλήματος, το αδιέξοδο και τη μη εύρεση λύσης. Επεσήμανε τον κίνδυνο εμφάνισης πανδημίας, όπως χολέρα, τύφος και τις ολέθριες συνέπειες αυτών. Συγκεκριμένα δήλωσε «Όσον αφορά τα σκουπίδια βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Έχω την πληροφόρηση , ότι δεν έκανε δεκτό το αίτημα το δικαστήριο, να εκδικάσει πιο σύντομα την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων για να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση που είχε εκδοθεί πάλι με ασφαλιστικά μέτρα. Άρα τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται 26 του μηνός και βεβαίως άγνωστο είναι πότε θα βγει η απόφαση. Είναι δραματική η κατάσταση, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά, το έχουμε επισημάνει με χίλιους τρόπους αυτό που κάνουμε και τώρα κάνω έκκληση να συμφωνήσουν όσο πιο γρήγορα οι κ.κ. Παυλόπουλος και Αβραμόπουλος, να κηρύξουν το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γιατί όπως είπα υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει μια πανδημία, να έχουμε τεράστια προβλήματα και η δυσφήμιση του νησιού θα είναι τότε πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είναι σήμερα.»