ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

προεδρος της δημοκρατιας

«Δεν μπορώ να πω ότι η μέχρι τώρα στάση της Τουρκίας καθώς και οι εν γένει πρακτικές της στην Ανατολική Μεσόγειο αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας», υπογράμμισε ο κ. Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και την κυρία Έλση Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την έκβαση των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
«Εχω επαναλάβει και άλλες φορές ότι η λύση του Κυπριακού προϋποθέτει μια αλλαγή στρατηγικής αντίληψης από την Τουρκία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: «Προϋποθέτει ενσωμάτωση στην πολιτική της πράξη βασικών αρχών του Δικαίου. Αρχών που βρίσκονται στο κέντρο του αξιακού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Πάντως, ο κ. Παπούλιας εκτίμησε ότι κάποια στιγμή η Τουρκία θα εφαρμόσει το κοινοτικό κεκτημένο. «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Ελπίζω για όλους τους εμπλεκόμενους λαούς να γίνει το ταχύτερο δυνατό», ήταν η χαρακτηριστική φράση του.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έστειλε σαφές μήνυμα καταδίκης και της πρακτικής που ακολουθεί η Αγκυρα (αποστέλλοντας πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κύπρου) προκειμένου να παρεμποδίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τις οποίες διεξάγει η Λευκωσία. «Δεν είναι αποδεκτή η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του θαλασσίου πλούτου που έχει, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η Κυπριακή Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Παπούλιας.
Εμμέσως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφήνει εκτεθειμένο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο έχει επιλέξει αντιδράσεις χαμηλών τόνων τόσο για τις τουρκικές προκλήσεις στο Καστελόριζο και στην Κύπρο όσο και για την πορεία των συνομιλιών Χριστόφια - Ταλάτ.
«Μιλάμε για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή καθορίζεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, μια λύση η οποία θα οδηγήσει σε ένα κράτος ομοσπονδιακό, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χριστόφιας, κωδικοποιώντας τις απόψεις των συνομιλητών: «Η δική μας επίμονη θέση είναι ότι μιλάμε για μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομοσπονδία.
Διαφορετική είναι η άποψη της Τουρκίας και του κ. Ταλάτ. Μιλάνε για δύο κράτη που θα συνομολογήσουν έναν νέο συνεταιρισμό. «Αυτή η θέση απορρίπτεται», δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Εργαζόμαστε ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος συντονισμός της δράσης μας στο Κυπριακό πρόβλημα, μέσα στις ιδιόμορφες, ενδιαφέρουσες και δύσκολες συνθήκες που διερχόμαστε», συμπλήρωσε ο κ. Χριστόφιας, υπονοώντας εμμέσως ότι η Αθήνα και η Λευκωσία δεν συνεργάζονται όσο στενά θα επιθυμούσε.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εμφάνισε ως επιδίωξη και ζητούμενο της ελληνοκυπριακής σχέσης αυτό που ενδεχομένως θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο: «Εχουμε συμφωνήσει με τον κύριο πρόεδρο ότι Ελλάδα και Κύπρος θα επαγρυπνούν για να διερευνούν συνεχώς τις στρατηγικές και τακτικές της Τουρκίας και τις εκάστοτε βλέψεις της και τους ισχυρισμούς της», για να προσθέσει δίνοντας τους στόχους της διπλωματικής συνεργασίας Αθήνας και Λευκωσίας: «να προβλέπουν για να αντιμετωπίζουμε τα όποια θετικά προσπαθούν να κτίσουμε -και εμείς επαναλαμβάνω είμαστε κτίστες, δεν είμαστε χαλαστές- αλλά την ίδια ώρα θα επαγρυπνούμε υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ασφαλώς και της Ελλάδας από επιβουλές που προέρχονται από αυτόν τον προκλητικό γείτονα».

Του Μάκη Πολλάτου
protothema.gr