ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

σαμοθρακη

Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Σαμοθράκη με τη βοήθεια και συμμετοχή όλων των δήμων του νομού που ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη.
Ο κ. Ζαμπουνίδης βλέποντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με το πρόβλημα των σκουπιδιών, που για περισσότερες από πενήντα μέρες «πνίγουν» το νησί, ανέλαβε νέα πρωτοβουλία για να δοθεί λύση. Επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Χρήστο Τοκαμάνη και όλους τους δημάρχους του νομού, τους περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Σαμοθράκη και τους κινδύνους που μπορούν να δημιουργηθούν στη δημόσια υγεία από τα σκουπίδια και ζήτησε να συμμετάσχουν όλοι μαζί στην προσπάθεια για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους του νησιού.
«Μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο νησί από το πρόβλημα των σκουπιδιών, την αδυναμία που υπάρχει από τον δήμο να εξευρεθεί λύση και την μη ικανοποίηση τελικά του αιτήματός μας από τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας να κηρυχθεί η Σαμοθράκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι υπαρκτός, η Νομαρχία σε συνεργασία με όλους τους δήμους του νομού αποφάσισαν να κάνουν όλοι μαζί μια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης» ανέφερε ο Νομάρχης Έβρου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες το βράδυ.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και όλους τους δημάρχους του νομού που ανταποκρίθηκαν αμέσως και με προθυμία στην πρότασή μας αυτή. Αυτό φανερώνει την υπευθυνότητα και την ευαισθησία τους σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η δημόσια υγεία καθώς και την αλληλεγγύη που υπάρχει στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης» τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Όπως είπε ο Νομάρχης Έβρου από σήμερα το απόγευμα ξεκινάει η επιχείρηση και σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν στη Σαμοθράκη 8 απορριμματοφόρα των δήμων Αλεξανδρούπολης, Φερών, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Ορφέα, με τη συνοδεία δημοτικών υπαλλήλων για να αρχίσει το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με τη διάθεση απορριμματοφόρων και προσωπικού και από τους άλλους δήμους και τα σκουπίδια που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν από τους δήμους στις χωματερές τους.
«Ο δήμος Αλεξανδρούπολης καθώς και όλοι οι δήμοι του νομού ανταποκριθήκαν στην πρωτοβουλία του Νομάρχη για να δώσουμε λύση όλοι μαζί στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη. Θέλουμε οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού να νοιώθουν ότι όλος ο Έβρος είναι δίπλα τους, ενδιαφερόμαστε τόσο για τα προβλήματα τους όσο και για την ανάπτυξη της. Πρέπει όμως η κοινή μας αυτή προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το νησί ώστε να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα» τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιος Αλεξανδρής στην ίδια συνέντευξη τύπου.
Το σύνολο της δαπάνης αναλαμβάνει η Νομαρχία.