ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

τι θελουν οι "ξενοι" στη θρακη;;;;;;;; ?

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Στο μικροσκόπιο Αμερικανών τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Θράκη
Συζητούν για τις συνθήκες διαβίωσης και την εκπαίδευση με βουλευτές, πολιτευτές, της μειονότητας, φορείς της εκπαίδευσης, εκπροσώπους συλλόγων και θρησκευτικούς λειτουργούς Ολοκληρώνουν την τετραήμερη περιοδεία τους στο νομό Έβρου, τον οποίο επισκέπτονται σήμερα

Το επίμονο ενδιαφέρον Αμερικανών διπλωματών επικεντρώθηκε για μία ακόμα φορά στη Θράκη, που έβαλαν στο μικροσκόπιο τις συνθήκες διαβίωσης των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, αθιγγάνων, Πομάκων αλλά και των λαθρομεταναστών. Η τετραήμερα περιοδεία των Αμερικανών συμπεριελάμβανε επισκέψεις και στους τρεις νομούς, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, με στοχευμένες συναντήσεις και επαφές.

Τελευταίος σταθμός της τετραήμερης περιοδείας των Αμερικανών στη Θράκη θα είναι ο νομός Έβρου, σήμερα, όπου θα έχουν συναντήσεις με αστυνομικές αρχές και θα επισκεφθούν το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο. Ελπίζουμε η φετινή έκθεση να αποτυπώσει αυτό το κλίμα το οποίο έζησαν οι διπλωμάτες και οι ερευνητής Αμερικανοί, που αποδεικνύει εύγλωττα τις συνθήκες ισονομίας και ισοπολιτείας. Όλο και πιο πυκνές οι επισκέψεις ξένων εισηγητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Οι επισκέψεις όμως ξένων εισηγητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Θράκη, γίνονται όλο και πιο πυκνές. Λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Ιούνιο βρέθηκε στην Κομοτηνή ο Michel Hunault βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και εισηγητής στην έκθεση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα τη μουσουλμανική μειονότητα. Ο κ. Hunault είχε τότε συνομιλήσει με τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, με τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ιλχάν Αχμέτ, τον τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γκαλήπ Γκαλήπ, τους αντινομάρχες Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Αχμέτ Δεβετζήογλου, την πρόεδρο του Συλλόγου Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου, την δημοσιογράφο Χουλιά Εμίν, τον πρόεδρο των Πομάκων Ταχήρ Κόντε, την πρόεδρο των Ελληνίδων γυναικών μουσουλμάνων στον Άβαντα Αϊνούρ Χαλήλογλου, τον Εβρέν Ντεντέ του περιοδικού «Αζιλίντσα», τους προέδρους συλλόγων επιστημόνων και γνωστούς μειονοτικούς δικηγόρους, αιρετούς δημοτικούς συμβούλους και άλλους, τον μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, τον Κώστα Καραίσκο του «Αντιφωνητή», την Εμινέ Μπουρουτζή κ.α.. Άλλη μία επίσκεψη με επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα μας είχε απασχολήσει δύο μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου, όταν στην Κομοτηνή βρέθηκε η Αμερικανίδα εμπειρογνώμονας εξειδικευμένη σε νομικά θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπηρετεί στην έδρα του ΟΗΕ στην Γενεύη, Gay Mcdougall. Η κ. Mcdougall είχε μια σειρά συναντήσεων με φορείς της μειονότητας, με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, με μειονοτικούς δημοσιογράφους, αλλά και με εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας.

Ολόκληρο το άρθρο στην εφημερίδα "Ο ΄Χρόνος" που κυκλοφορεί.