ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

αγροτες σε κινητοποιησεις

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στον αγώνα και στα αιτήματα των αγροτών μας που διεκδικούν την ενίσχυση και υποστήριξη της παραγωγής και του εισοδήματός τους. Οι εργαζόμενοι όπως και οι αγρότες μας, δοκιμάζονται σκληρά από την ίδια αντικοινωνική πολιτική που πλήττει το εισόδημα, την απασχόληση, τις κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας κ.τ.λ. Ο αγώνας των αγροτών μας είναι απόλυτα δίκαιος γιατί:
• Ενώ τα εφόδια και οι προμήθειες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και διογκώνουν θεαματικά το κόστος παραγωγής, οι τιμές των προϊόντων μειώνονται δραματικά.
• Το πάρτυ των μεσαζόντων και των μεταπρατών συνεχίζεται ανενόχλητο έτσι ώστε οι αγρότες παραγωγοί να πουλούν φθηνά και οι εργαζόμενοι καταναλωτές να αγοράζουν ακριβά (ακριβότερα από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα).
• Οι πρόσφατες αποφάσεις για κατά 50% περικοπή των επιδοτήσεων των καπνοπαραγωγών (που έτσι και αλλιώς δεν ήταν αρκετές και δεν καταβάλλονται έγκαιρα) βάζουν οριστικό τέλος στη παραγωγή καπνού στη χώρα μας, προς όφελος των εισαγωγέων. Τέτοιες αποφάσεις και πολιτικές προκαλούν οργή και αγανάκτηση στους αγρότες, στους εργαζόμενους και συνολικά στη κοινωνία όταν βλέπουν ότι ενώ για τους τραπεζίτες δίνονται γενναιόδωρες ενισχύσεις ΔΙΣ ευρώ για τους αγρότες μας γίνονται δραματικές- εξοντωτικές περικοπές!
Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί και με τους αγρότες μας για την απόκρουση και ανατροπή των αντεργατικών και αντι–αγροτικών πολιτικών που υποβαθμίζουν συνολικά την ανθρώπινη και αξιοπρεπή επιβίωση μας.