ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

διασυνοριακη συνεργασια

Ζητήματα διασυνοριακής συνεργασίας σε τομείς τουρισμού, πολιτισμού, επιχειρηματικότητας, αλλά και το πολύ σημαντικό θέμα της διαχείρισης των υδάτων των ποταμών, της ολοκλήρωσης των έργων των οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής συζήτησαν μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας κ. Ντίμτσο Μιχαλέφσκι κατά τη διάρκειας συνάντησης που είχαν χτες Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008, στο Νομαρχιακό Κατάστημα, στην Αλεξανδρούπολη.
Διαχείριση υδάτων
Για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των υδάτων των ποταμών Άρδα, Έβρου και Τούντζα οι δύο άντρες συμφώνησαν να υπάρξει συνάντηση - συνεργασία των επιστημόνων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τους αντίστοιχους της Βουλγαρίας που θα ορίσει ο Υφυπουργός κ. Μιχαλέφσκι ούτως ώστε να καταρτιστεί κοινή πρόταση αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος και η οποία θα κατατεθεί στους Επιτρόπους των δύο χωρών στις Βρυξέλλες. Η πρωτοβουλία των τριών Νομαρχών Έβρου, Χασκόβου και Αδριανούπολης να μεταβούν στις Βρυξέλλες υποστηρίζεται και από το βουλγάρικο Υπουργείο.
Κυπρίνος - Ιβαΐλοβγκραντ
Διεξοδικά συζητήθηκε η διάνοιξη του μεθοριακού σταθμού Κυπρίνου – Ιβαΐλοβγκραντ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2009. «Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε τη μελέτη έτοιμη, περιμένουμε να προκηρυχτεί το σχετικό μέτρο για τις μεταφορές και πιστεύουμε σύντομα, τον Μάρτη περίπου, να έχουμε εργολάβο εγκατεστημένο στο δρόμο Κυπρίνου – Ιβαΐλοβγκραντ. Ταυτόχρονα, συζητήσαμε το πώς θα κατασκευάσουμε το κτίριο όπου θα εγκατασταθεί η αστυνομία, πώς θα γίνει η ηλεκτροδότηση, οι τηλεπικοινωνίες.» δήλωσε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Οδικοί άξονες
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αναβάθμιση των οδικών αξόνων. Όπως τόνισε ο Νομάρχης Έβρου «ο δρόμος Σβίλενγκραντ – Μπουργκάς πρέπει να αναβαθμιστεί, να γίνει πρώτη προτεραιότητα με οποιοδήποτε τρόπο, είτε με αυτοχρηματοδότηση, είτε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βεβαίως μας ενδιαφέρει πότε θα ολοκληρωθεί και ο δρόμος Σβίλενγκραντ – Ρούσα, στο Δούναβη, ο άξονας 9. Πρέπει να προλάβουμε να τοποθετηθούμε έγκαιρα και εμείς και η Βουλγαρία σε αυτή τη νέα γεωγραφία, γιατί η οικονομία δεν περιμένει και βρίσκει άλλες λύσεις αν εμείς δεν τρέξουμε γρήγορα. Εμάς μας ενδιαφέρει μετά την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης να μπορούμε να βγούμε εύκολα στο Μπουργκάς.» Και συνέχισε «Πρέπει να πω ότι κουβεντιάζουμε πλέον και με το Υπουργείο Μεταφορών και με τους σιδηρόδρομους της Ρωσίας. Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά τους για να αξιοποιηθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, του Μπουργκάς και της Βάρνας, να γίνουν δηλαδή πύλες εισόδου και εξόδου προς τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας.»
Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τον κ. Μιχαλέφσκι να συμβάλει στην πραγματοποίηση συνάντησης σε σύντομο χρονικό διάστημα του Νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη, συνοδευόμενου από επιστήμονες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με τον Υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας. «Στο θέμα των μεταφορών και των οδικών δικτύων πιστεύω ότι θα υπάρξει πάλι συνεργασία. Περιμένουμε το ραντεβού που θα μας ορίσει ο Υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας και θα ανεβούμε με τα Πανεπιστήμια να αναλύσουμε την πρότασή μας και πώς μπορεί να γίνει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθεί. Είναι δυο μεγάλα ζητήματα που επιτέλους φαίνεται πώς θα κινηθούν.» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης.