ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

κνε για εκδηλωσεις τοσυν

Τα διαμορφωμένα από την κυβέρνηση «Τοπικά Συμβούλια Νέων» από τη φύση, τον τρόπο λειτουργίας και τους σκοπούς τους δεν έχουν να κάνουν με την πραγματική συμμετοχή, με την έκφραση της πραγματικής γνώμης των νέων. Αξιοποιείται η τοπική αυτοδιοίκηση ως κυματοθραύστης των αντιδράσεων προς την κεντρική εξουσία και ως μέσο χειραγώγησης. Κατά συνέπεια, στόχος αυτών των συμβουλίων δεν είναι η συμμετοχή και η έκφραση της νεολαίας. Είναι μηχανισμός για την στήριξη προγραμμάτων που στόχο έχουν να προπαγανδίζουν στους νέους ανθρώπους τα «ιδεώδη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τον ανταγωνισμό μεταξύ των νέων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων, την αποδοχή των ιμπεριαλιστικών πολέμων, το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Συγκροτούν μηχανισμούς που με τη συμμετοχή της η νεολαία θα νομιμοποιεί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Τα «Τοπικά Συμβούλια Νέων» δεν έχουν διεκδικητικό ρόλο. Η συμμετοχή των νέων θα είναι διακοσμητική και θα παρέχει το άλλοθι διαλόγου στην επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα σε ημερίδα που διοργάνωσαν τα ΤΟΣΥΝ Ορεστιάδας και Αλεξ/πολης με θέμα την «νεανική επιχειρηματικότητα». Σιωπώντας εσκεμμένα στα μεγάλα προβλήματα της νεολαίας στην Ελλάδα οργανώνουν ημερίδες διαφήμισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αθωώνουν με αυτόν τον τρόπο την πολιτική που εφαρμόζεται από την Ε.Ε. και χτυπά τα δικαιώματα της νεολαίας.

Δεν ακούσαμε όμως κανέναν από το ΤΟΣΥΝ να μιλάει για την ανεργία που έχει γίνει μάστιγα για τη νεολαία, για τους δεκάδες νέους που δουλεύουν ανασφάλιστοι στην Ορεστιάδα ούτε για τα τεράστια ποσά που σπαταλούν κάθε χρόνο τα ελληνικά νοικοκυριά για τη μόρφωση των παιδιών τους. Κανείς δεν μίλησε για τους νέους εργαζόμενους που είναι έξω από τα σωματεία ούτε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην πόλη. Κανείς δε μίλησε για την έξαρση της χρήσης των ναρκωτικών ούτε για τις ελλιπείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το κίνημα της νεολαίας έχει φορείς: τις Μαθητικές Κοινότητες και τα Συντονιστικά των Μαθητών, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Νέων των εργατικών σωματείων. Το κίνημα της νεολαίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος και των φορέων του.
Η ΚΝΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε και στον τόπο κατοικίας να συναντιούνται Μαθητικά Συμβούλια, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σωματεία Εργαζομένων. Να δίνεται η ευκαιρία για επικοινωνία και συντονισμό ανάμεσα σε νεανικούς φορείς στην αγωνιστική δράση, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια δωρεάν παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καλούμε τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη σε τέτοιους μηχανισμούς, να δυναμώσει τον αγώνα της, να κάνει δική της υπόθεση την κοινή δράση και τον συντονισμό των κομματιών του νεολαιίστικου κινήματος και στο χώρο κατοικίας.