ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

κκε για τριγωνο

Με αφορμή τον λειτουργικό υποβιβασμό, των σχολείων της Πλάτης και των Κομάρων από εξαθέσια σε τριθέσια , η Αχτιδική Επιτροπή Β Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω :
1. Η Αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου είναι αυτή που κρατάει το κλειδί και υποβαθμίζει και κλειδώνει τα άδεια από μαθητές σχολεία των χωριών μας , είναι αυτή που οδηγεί την ελληνική ύπαιθρο τις τελευταίες δεκαετίες, στον μαρασμό, την εγκατάλειψη, την ερήμωση . Ολόκληρες, κυρίως αγροτικές, περιοχές κατέρρευσαν οικονομικά και πληθυσμιακά. Με φυσικό επακόλουθο σήμερα στα χωριά μας να μην υπάρχουν παιδιά και ένας τόπος χωρίς παιδιά δεν έχει κανένα μέλλον.
2. Τις τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής πληρώνουν πολύ ακριβά και οι κάτοικοι του Τριγώνου. Σωτηρία της υπαίθρου στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ δεν υπάρχει Αν αυτή η πολιτική δεν ανατραπεί αργά ή γρήγορα θα κλείσουν και τα εναπομείναντα σχολεία. Σε λίγο τα χωριά μας που η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων , θα είναι αντικείμενο για τους ιστορικούς μελετητές.
3. Γι’ αυτήν την δραματική εξέλιξη βαρύτατες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που με αδιαφορία παρακολουθούν χρόνο με το χρόνο τον αργό θάνατο της υπαίθρου . Καμιά ουσιαστική παρέμβαση για να αλλάξει η κατάσταση. Τα περί « ΔΕΒΖΟΣ » , τα « Νησάκια της Ειρήνης » και τα «σπιτάκια» στον Άρδα (Καστανιές) αποδείχτηκαν « φούμαρα ».
4. Και είναι ο ορισμός της υποκρισίας το ενδιαφέρον και οι διαμαρτυρίες κάποιων βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τον λειτουργικό υποβιβασμό των σχολείων των Κομάρων και της Πλάτης. Το ΠΑΣΟΚ το 1981 παρέλαβε στο Τρίγωνο λειτουργούντα 15 Δημοτικά Σχολεία και στην εικοσάχρονη πορεία του έκλεισε τα 12 , παρέδωσε το 2004 μόνο 3 και αυτά με πολύ μικρό αριθμό μαθητών. Οι διαμαρτυρίες τους σήμερα πραγματικά προκαλούν τη νοημοσύνη των κατοίκων του Τριγώνου.
5. Η Αχτιδική Επιτροπή Β, Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους Τριγωνιώτες να σταματήσουν να παρακολουθούν δειλοί και μοιραίοι την καταστροφή του τόπου τους. Να διεκδικήσουν άλλη πολιτική για την αγροτική οικονομία και κτηνοτροφία . Να απαιτήσουν επενδυτικές πρωτοβουλίες από το ίδιο το κράτος. Για να διευκολυνθεί όμως αυτός ο αγώνας και να έχει αποτελέσματα χρειάζεται πρώτα και κύρια να αποδυναμώσουν τους νεκροθάφτες της υπαίθρου, που είναι τα κόμματα του ευρωμονόδρομου . Να ενισχύσουν τη δύναμη του αγώνα, το ΚΚΕ που καθημερινά αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική που θα αναζωογονήσει την ύπαιθρο