ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ειδικα σχολεια

Ειδική Αγωγή ώρα 0΄
Θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζουν τα ειδικά σχολεία Ορεστιάδας
( Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο ). Ένα μήνα πριν από τις κανονικές διακοπές, σταμάτησαν τη λειτουργία τους, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι οδηγοί και να βάλουν καύσιμα στα λεωφορεία που μεταφέρουν τα παιδιά !!! Την ώρα που τα κέρδη του κεφαλαίου ανέρχονται σε αστρονομικά μεγέθη.

Απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των οδηγών, που για άλλη μια φορά παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
Γι’ αυτές τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες καταστάσεις την πρώτη ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση, που με την πολιτική λιτότητας έχει οδηγήσει τα σχολεία σε οικονομικά αδιέξοδα. Οι συχνές βαρύγδουπες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας δεν μπορούν πια να καλύψουν μια θλιβερή πραγματικότητα.
Μεγάλες όμως και οι ευθύνες της διευρυμένης υπερνομαρχίας , της Νομαρχίας Έβρου και των Δήμων του Β. ‘Εβρου, που σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στο πρόβλημα . Η ευαισθησία τους , που κατά καιρούς εκφράζουν μπροστά στις κάμερες, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ψεύτικη, υποκριτική
Το ειδικό σχολείο Ορεστιάδας λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια χωρίς στέγη. Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και η σημερινής της ΝΔ έχουν καταδικάσει αυτά τα παιδιά, με τις ιδιαίτερες ανάγκες, να στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια.
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Καμιά ανοχή στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος δρόμος που έχουν μπροστά τους είναι ο δρόμος του αγώνα και της καθημερινής σύγκρουσης, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ντροπής για την Ειδική Αγωγή , για να διεκδικήσουμε σύγχρονη δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή