ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

πανελληνιο φεστιβαλ ερασιτεχνικου θεατρου



10 χρόνια Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου


Νέο περιεχόμενο αποκτά από φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, με αφορμή τα δέκατα γενέθλιά του.
Με καλλιτεχνικό διευθυντή το σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Ρήγα, το Φεστιβάλ ανανεώνεται και προστίθενται καινοτόμες ενδιαφέρουσες δράσεις στον ήδη καταξιωμένο θεσμό. Με νέα ταυτότητα και με μασκότ έναν χαρούμενο και εκφραστικό… γκάτζο (Γκατζολία γαρ), από τις 30 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2009, οι φίλοι του θεάτρου απ’ όλη την Ελλάδα μπορούν να συμμετέχουν σε μια ολοκληρωμένη εβδομάδα θεάτρου στην ακριτική Νέα Ορεστιάδα Έβρου.
Εκτός από τις καλύτερες ερασιτεχνικές παραστάσεις της χώρας, που διαγωνίζονται και φέτος στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, το ανανεωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινά θεατρικά εργαστήρια με καταξιωμένους δασκάλους του Θεάτρου στο δεύτερο πευκώνα της πόλης, μουσικά, κινηματογραφικά και θεατρικά αφιερώματα στις μεταμεσονύχτιες παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και τιμητικές βραδιές σε καταξιωμένους ανθρώπους του Ελληνικού Θεάτρου.
Στην τελετή έναρξης, εκτός από το αφιέρωμα στα 10 χρόνια του Φεστιβάλ, το θεατρόφιλο κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ζωντανό μουσικοθεατρικό γαϊτανάκι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, μέσα από τη συνεχή και έντονη 20χρονη πορεία του.
Η καρδιά του Ερασιτεχνικού Θεάτρου χτυπάει για δέκατη συνεχή χρονιά στη νεότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα, και οι ερασιτεχνικοί θίασοι που διαγωνίζονται φέτος είναι:
· Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιεράπετρας
· Θεατρική Ομάδα Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης Δήμου Μηχανιώνας
· Νέα Lingua di Copro Θεατρική Έρευνα - Θέατρο Αναζήτηση
· Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας
· Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» Δήμου Ταύρου
· Δημοτικό Θέατρο Συκεών
Το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργανώνει ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ - Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, σε συνδιοργάνωση με την Υπερνομαρχία Ροδόπης - Έβρου, τη Νομαρχία Έβρου, το Δήμο Ορεστιάδας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης της πόλης.