ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

λαθρομεταναστες

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η χθεσινή πρώτη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τους εκπροσώπους των κομμάτων για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Η αναφορά του κυρίου Μαρκογιαννάκη στον Έβρο λέγοντας πως είναι η μόνη περίπτωση που δεν έχει συναντήσει το υπουργείο αντίδραση για την δημιουργία χώρων υποδοχής προκάλεσε την αντίδραση του νομάρχη Έβρου Νίκου Ζαμπουνίδη. Ο κ. Ζαμπουνίδης ξεκαθάρισε πως ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο προς το υπουργείο υποστηρίζοντας πως η νομαρχία, ναι μεν έχει προτείνει την δημιουργία κέντρου υποδοχής αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως δηλαδή συμβαίνει στο Φυλάκιο του δήμου Κυπρίνου και κυρίως φιλοξενώντας συγκεκριμένο αριθμό λαθρομεταναστών.
Δέλτα tv

Το κύμα των λαθρομεταναστών, συνιστά εν δυνάμει απειλή για τις περισσότερο ανεπτυγμένες κοινωνίες της Δύσης με συνέπειες κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές» επισήμανε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το βήμα της διεθνούς συνάντησης εργασίας για την παγκόσμια ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα «Παγκόσμια Ασφάλεια στην εποχή της οικονομικής αβεβαιότητας».
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τις μαζικές εισόδους προσφύγων που αναζητούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους, ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε «η Ελλάδα δέχεται περίπου 150.000 λαθρομετανάστες ετησίως. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία προέρχονται από το Πακιστάν, το Ιράκ, ενώ μόνο από Αφγανιστάν φιλοξενούμε αυτή τη στιγμή 46.000 παράνομους οικονομικούς μετανάστες».
Αποφεύγοντας επικριτικές αναφορές στην πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, από το έδαφος της οποίας περνούν στην Ελλάδα τα κύματα των οικονομικών μεταναστών, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε την Άγκυρα να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές και εμμέσως ζήτησε την εφαρμογή του αποκαλούμενου πρωτοκόλλου επανεισδοχής. «Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσβλέπουν στην αποτελεσματική συνεργασία της Τουρκίας» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και επέλεξε να μην προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι σε διαφορετική περίπτωση η πορεία ένταξής της στην ευρωπαϊκή οικογένεια ενδέχεται να εκτραπεί.
protothema.gr