ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

απεργια στα μμε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν αποφασιστικά στη γενική απεργία της Τρίτης, 30 Νοεμβρίου, που έχουν κηρύξει σε όλα τα ΜΜΕ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, οι Ενώσεις Συντακτών αλλά και τα αδελφά σωματεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που –σε εφαρμογή του αντικοινωνικού μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ– επιχειρεί να υποβαθμίσει την ισχύ των ΣΣΕ, ανοίγοντας το δρόμο για δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων αλλά και για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Υπογραμμίζει επίσης τις ευθύνες των εργοδοτών στον Τύπο που, ενώ αρνούνται να διαπραγματευτούν με τα σωματεία συλλογικές συμβάσεις, προχωρούν μονομερώς σε απαράδεκτες αποφάσεις όπως η μείωση μισθών, η πίεση για ατομικές «συμβάσεις», οι απολύσεις, ακόμα και η απειλή για ξαφνικό «λουκέτο». Οι πρόσφατες ανάλογες πρωτοβουλίες στον ΣΚΑΪ και στον ΔΟΛ σημαίνουν την καμπάνα του συναγερμού σε όλον τον χώρο του Τύπου.
Η ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζει ότι δεν θα ανεχθούμε μειώσεις στους μισθούς, υποβάθμιση των ΣΣΕ, απολύσεις και δυσμενείς τροποποιήσεις στις εργασιακές σχέσεις. Καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις να σταματήσουν αμέσως τις πρωτοβουλίες απορρύθμισης και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ όπου μπορούν να συζητηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα προβλήματα που η κρίση δημιουργεί στον Τύπο. Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

κινηματογραφος

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την ταινία :






Δευτέρα, 29 και Τρίτη, 30 Νοεμβρίου
Σιωπηλός γάμος (Nunta muta) – Ηoratiu Malaele, Ρουμανία, 2008, διάρκεια: 87΄
Σενάριο: Μαλέλε και Αντριάν Λούστιγκ
Ηθοποιοί: Μέντα Αντρέα Βίκτορ, Αλεξάντρου Ποτοκέαν, Ντόρου Ανά,
Ιόνα Αναστασία

Οι κάτοικοι ενός απόμερου χωριού στην Ρουμανία, την επομένη του θανάτου του Στάλιν, αποφασίζουν να γιορτάσουν ένα γάμο μουγκά, σε μια καυστική αλληγορία του κομμουνιστικού καθεστώτος, διανθισμένη με σουρεαλιστικά στοιχεία και μαύρο χιούμορ. Στην Ρουμανία του 1953 εκτυλίσσεται η ιστορία της μαύρης αυτής κωμωδίας. Μέσα από την επίσκεψη μιας ομάδας κινηματογραφιστών, που φτάνουν σ’ένα απόμερο χωριό για να καταγράψουν την παράξενη ιστορία του, μαθαίνουμε την τραγική ιστορία των ελάχιστων κατοίκων του. Κατοίκων αδιάφορων σ’ όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη υπό κομμουνιστικό καθεστώς χώρα και οι οποίοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν ένα γάμο.
Μόνο που ο γάμος ετοιμάζεται να γίνει την επομένη του θανάτου του Στάλιν και ο Σοβιετικός εκπρόσωπος τους απαγορεύει οποιαδήποτε διασκέδαση. ΄Έτσι οι κάτοικοι, για να μη πάει χαμένο το γαμήλιο γλέντι με τα πολλά φαγητά που έχουν ετοιμάσει, αποφασίζουν να γλεντήσουν μουγκά: τρώγοντας, κουβεντιάζοντας ακόμη και παίζοντας μουσική…πάντα όμως μουγκά. Το γλέντι τους όμως θα καταλήξει σε τραγωδία.


Κριτική ταινιών : Ν. Φ. Μικελίδης








Διαβάστε περισσότερα...

βιολογικη καλλιεργεια

Νομαρχία Έβρου - Ν.Ε.Λ.Ε. Έβρου
Έναρξη Τμήματος «Βιολογική καλλιέργεια το χειμώνα»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Έβρου (Ν.Ε.Λ.Ε.) πρόκειται να υλοποιήσει, στην Αλεξ/πολη, το τμήμα «Βιολογική Καλλιέργεια το Χειμώνα» (διάρκειας 25 ωρών).
Οι θεματικές ενότητες της εκπαίδευσης είναι οι εξής:
- Τι είναι βιοκαλλιέργεια (πιστοποίηση, σήμανση, προδιαγραφές, βασικές αρχές)
- Σπορές το χειμώνα
- Εργασίες στον κήπο, με οδηγό το αστρικό ημερολόγιο
- Εργασίες στα δέντρα και στο αμπέλι το χειμώνα - κλάδεμα
- Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί
- Παρασκευή σαπουνιών και καλλυντικών

Το τμήμα θα ξεκινήσει μέσα στο Δεκέμβριο 2010 (εφόσον συμπληρωθεί επαρκής αριθμός εκπαιδευόμενων).

Στο τμήμα μπορούν να συμμετάσχουν και να επιμορφωθούν, δωρεάν, όσοι ενήλικες επιθυμούν να αυξήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες - εγγραφές στα τηλέφωνα: 25513 50545 & 50543
e-mail: evrosnele@yahoo.gr

Blog: http://nelevrou.blogspot.com/





Μ.Ε.Ν.

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης



Γκιοκτσέ Ελένη

Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο (αλεξανδρουπολης)

Συνελήφθησαν την 28-11-2010 και ώρα 01.20΄, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, για μεταφορά στο εσωτερικό της Χώρας επτά (7) λαθρομεταναστών, με Ι.Χ.Ε.αυτ/το.
Συγκεκριμένα, περί ώρα 01.00΄ της 28-11-2010, άνδρες της ομάδας FRONTEX (Βουλγαρίας) με κάμερα θερμικής απεικόνισης, εντόπισαν άγνωστο όχημα, το οποίο λόγω της θέσης που βρισκόταν θεωρήθηκε ύποπτο. Δόθηκε εντολή σε μεικτή περιπολία FRONTEX (Βουλγαρίας) και αστυνομικών του Τ.Σ.Φ.Φερών για διενέργεια ελέγχου, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι, ο οδηγός του οχήματος στερούνταν διπλώματος οδήγησης, αδείας κυκλοφορίας και ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ενώ εντός του οχήματος επέβαινε επταμελής οικογένεια αλλοδαπών, που βρίσκονταν νόμιμα στη Χώρα.
Λίγο αργότερα, ενόσω διεξάγονταν ο έλεγχος του ανωτέρω οχήματος και περί ώρα 01.20΄ εντοπίσθηκε από τους ίδιους αστυνομικούς, ομάδα δέκα (10) περίπου ατόμων να προσεγγίζει το προαναφερόμενο σημείο, η οποία επιβιβάσθηκε σε δεύτερο όχημα που μετέβη εκεί, ο οδηγός του οποίου, εκτιμώντας προφανώς ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας είναι απασχολημένες, τους παρέλαβε και κατευθύνθηκε προς την Εγνατία Οδό. Έτερο περιπολικό του Τ.Σ.Φ.Φερών, έδωσε σήμα στάσης στο ανωτέρω Ι.Χ.Ε.αυτ/το, το οποίο όμως δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με κατεύθυνση προς Αλεξ/πολη. Το όχημα εντοπίσθηκε στον Κόμβο της Αλεξ/πολης και ακολουθήθηκε από μεγάλη απόσταση από όχημα της Ο.Ε.Π.Τ.Α.. Στην προσπάθειά του να διαφύγει προσέκρουσε σε κράσπεδο και ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης, ο οδηγός – διακινητής, κατόρθωσε να διαφύγει προς την κατοικημένη περιοχή και αναζητείται, ενώ στο εγκαταλειμμένο όχημα βρέθηκαν και συνελήφθησαν επτά (7) λαθρομετανάστες.
Κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα δύο (2) οχήματα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες, 1 διακινητής και 7 λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενεργεί το Τ.Σ.Φ.Φερών.

Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης (βορειος)

Τα τελευταία γεγονότα στην πόλη μας, έχουν απλώσει το πέπλο του προβληματισμού και της ανησυχίας στους κατοίκους της, μόνιμους και περαστικούς. Αναμφίβολα, όλοι συγκλονίστηκαν από την εξέλιξη αλλά συνάμα δημιουργήθηκε η, εύλογη, απορία μήπως η ληστεία, με την τραγική και άδικη δολοφονία, είναι η αρχή του τέλους της αθωότητας της φιλήσυχης Ορεστιάδας μας ή απλώς είναι αποτέλεσμα της κακιάς στιγμής; Πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε πλέον τέτοιες ειδήσεις ή πρέπει να τη θεωρήσουμε ως μελανή παρένθεση και να την κλειδώσουμε στο χρονοντούλαπο της επικαιρότητας λέγοντας "το είδαμε κι αυτό στην Ορεστιάδα!". Όμως, το σκηνικό φαίνεται να έχει διαμορφωθεί από καιρό.
Πριν λίγα χρόνια, δυο αθώες ψυχές χάθηκαν. Μέχρι, όμως, να αποδειχθεί το τυχαίο του γεγονότος, πολλά κινηματογραφικά σενάρια βγήκανε βόλτα στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης και μας συντρόφευσαν στους καφέδες μας και- σίγουρα- όλοι ήμασταν έτοιμοι να υποδεχθούμε και την πιο διαστροφική εκδοχή. Η πολυδιαφημιζόμενη και προωθούμενη από τα Μ.Μ.Ε. εγκληματικότητα μας χτυπούσε την πόρτα και είχαμε αρχίσει να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι έμπαινε στη καθημερινότητά μας. Η αποκάλυψη των γεγονότων διέψευσε τις εικασίες, μετατίθοντας αυτό που όλοι φοβόμασταν…Και φτάσαμε στο Νοέμβριο του 2010 για να κοιτάξουμε κατάματα το ψυχρό και αιματοβαμμένο βλέμμα της πραγματικότητας της εποχής μας.
Όμως, κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου που όλοι υποκρινόμασταν πως δε βλέπουμε..Η πραγματικότητα είναι ότι η μεγαλοληστεία και η ανθρωποκτονία είχε από καιρό πάρει ημερολογιακή προτεραιότητα καθώς τον τελευταίο καιρό οι "φιλικές" επισκέψεις επιτήδειων και μακρυχέρηδων σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής παρουσιάζουν δραματική αύξηση. Από τις καλές και αγαθές προθέσεις των επισκεπτών δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι εκκλησίες και τα εξωκλήσια, αφού οι άγιοι δεν πρόκειται να ζωντανέψουν και να τους κυνηγήσουν(όχι τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή). Ο κόσμος άρχισε να φοβάται και να ανησυχεί την ίδια ώρα που οι περίεργοι και παράξενοι που περιφέρονται στους δρόμους της πόλης πληθαίνουν.
Τα γεγονότα είναι αυτά αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Συνηθίζουμε στην ιδέα ότι τα χρόνια της αθωότητας πέρασαν ανεπιστρεπτί ή συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να ξαναγυρίσουμε στην εποχή που όλοι είχαμε τα κλειδιά πάνω στην πόρτα και τις μπαλκονόπορτες ορθάνοικτες; Σίγουρα η λύση να πάρουμε στα χέρια μας το νόμο και να γίνουμε Φαρ Ουέστ δεν είναι η πλέον ιδανική ούτε και η καθόλα νόμιμη, όσο ηρωική και να ακούγεται! Το μόνο, νόμιμο και λογικό, που μένει είναι οι πολιτειακοί άρχοντες του τόπου, που εκλέχτηκαν τάζοντας τον ουρανό με το φεγγάρι και τ' άστρα, να αναλάβουν δράση και να εντάξουν στα προγράμματά τους και την ασφάλειά μας. Καλές οι ημερίδες και οι διαβουλεύσεις με τις επιτροπές και τις υποεπιτροπές τους αλλά η καθημερινότητα της περιοχής μας από καιρό έχει διαταραχθεί και απαιτεί δραστικά και ουσιαστικά μέτρα. Και τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας, που έχουν επιφορτιστεί από τους νόμους, να εδραιώνουν και να συντηρούν το αίσθημα ασφαλείας και προστασίας του πολίτη, έχουν υποχρέωση να ενεργοποιηθούν για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Ειδικά τώρα που "φορτώσαμε" το βάρος της φύλαξης των συνόρων στους "αδερφούς" ευρωπαίους είναι ευκαιρία να επανέλθει η αίσθηση της ασφάλειας εντός των τειχών της πόλης.
Διαβάστε περισσότερα...

ενδιαφερον

Διαβάστε περισσότερα...

αυτοκτονια στην αλεξανδρουπολη

Γυναίκα, περίπου 40 ετών αυτοκτόνησε πριν από λίγο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης ,πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της που βρίσκεται στην Ιωακείμ Καβείρη. Μέχρι αυτή τη στιγμή από την πλευρά της αστυνομίας δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα είχε απασχολήσει τις αρχές για χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ αντιμετώπιζε και ψυχολογικά προβλήματα

www.telegramm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο (ξανθης)


ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (02) ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ –
ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣ
Την 28.11.2010 και ώρα 02.00’ από αστυνομικούς του Τ. Σ. Φ. Κοτύλης, συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός πολίτης Τουρκίας και ο 17χρονος ημεδαπός γιος του, οι οποίοι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενοι επικείμενο αστυνομικό έλεγχο απέρριψαν στο έδαφος :
α) ένα (01) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov,
β) ένα (01) υφασμάτινο γιλέκο κυνηγετικού τύπου,
γ) τέσσερεις (04) γεμιστήρες για το ανωτέρω όπλο και
δ) εκατόν δεκαπέντε (115) σφαίρες διαμετρήματος 7,62 x 0,39, οι οποίες ήταν εντός των ανωτέρω γεμιστήρων,
Σε έρευνα, που διενεργήθηκε εντός του αυτοκινήτου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά διαρρηκτικά εργαλεία ήτοι: α) μια (1) σκύλα, β) ένα (1) σφυρί , γ) ένα (1) καλέμι, δ) μία (1) πένσα, ε) Πέντε (5) γάντια, στ) Μια (1) κουκούλα χρώματος μαύρου για όλο το πρόσωπο, ζ) Μια (1) σιδερογροθιά, η) ένα (1) σιδεροπρίονο χωρίς λάμα, θ) τρία (3) κατσαβίδια, ι) ένα (1) κοπίδι, ια) ένα (1) πολυεργαλείο, ιβ) ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους 24 εκ. με μήκος λεπίδας 15 εκ, ιγ) Δυο (2) σουγιάδες, ιδ) Μια (1) λάμα δίχως λαβή με μήκος λεπίδας 15 εκ, ιε) τρία (3) σκοινιά αναρρίχησης με διάφορα μήκη και πάχος.
Για τον ανωτέρω α’ δράστη, του οποίου εξετάζεται το καθεστώς παραμονής του χώρα μας, εκκρεμούσε προς εκτέλεση από το 2005 δικαστικά απόφαση απέλασης ενώ από την προανάκριση προκύπτει ότι έχει διαπράξει κατά το παρελθόν σωρεία κλοπών στην περιοχή της Αττικής, Ξάνθης, Καβάλας, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Έδεσσας.
Καταδικάσθηκε και εξέτισε πολυετή κάθειρξη για τα αδικήματα : της απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικής ουσίας, αντίσταση, οπλοφορία – οπλοκατοχή, Κατοχή πολεμικού όπλου, απόδραση κρατουμένου, Σύσταση συμμορίας, Στάση κρατουμένων, παραβίαση περιορισμών διαμονής. Φέρεται κρατούμενος των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας όπου αποφυλακίστηκε το 1989, των φυλακών Κορυδαλλού όπου φυλακίστηκε το 1990, Κέρκυρας όπου δεν επέστρεψε μετά από άδεια και συνελήφθη το 2001, των φυλακών Μαλανδρίνου όπου και αποφυλακίστηκε το 2005.
Ανωτέρω δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Αποστέλλεται σχετικό φωτογραφικό υλικό…

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ (03) ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Μεσημβρινές ώρες της 27.11.2010 στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης ένας 35χρονος και ένας 39χρονος οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν με πρόθεση να ιδιοποιηθούν παράνομα, από κατάστημα «παντοπωλείο» ιδιοκτησίας 65χρονης ημεδαπής, φιάλες αλκοολούχων ποτών.
Από διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ανωτέρω δράστες με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν την 26.11.2010 από το ίδιο κατάστημα φιάλες οινοπνευματωδών ποτών αξίας 20 ευρώ τις οποίες πούλησαν σε 49χρονο ημεδαπό(συνελήφθη) ο οποίος διέθεσε αυτές προς πώληση στο κατάστημα της συζύγου του.
Συλληφθέντες δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση προσήχθησαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (01) ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ - ΑΠΕΙΛΗ
Βραδινές ώρες της 27.11.2010 στον Εχίνο Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, ένας 58χρονος ημεδαπός ο οποίος παραχώρησε στον 10χρονο ανήλικο εγγονό του ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο για το οποίο στερείται αδείας κατοχής, με το οποίο αυτός (ο ανήλικος) προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς και στη συνέχεια έστρεψε αυτό σε βάρος δύο ανηλίκων ηλικίας 16 και 10 ετών απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσει.
Συνελήφθη ο 58χρονος ο οποίος προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ για τον ανήλικο σχηματίσθηκε δικογραφία. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (01) ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ
Την 28.11.2010 και ώρα 00.30’ στη Γενισέα Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α. Τ. Γενισέας, ένας 42χρονος αλλοδαπός πολίτης Βουλγαρίας ο οποίος με χρήση βίας προκάλεσε πολλαπλές σωματικές βλάβες επί του σώματος της 46χρονης ομοεθνή συζύγου του.
Παθούσα διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέτασή της ενώ ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας θα προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗ – ΩΝ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ
Την 29.11.2010 και ώρα 00.05’ προσήλθε σε υφιστάμενη Υπηρεσία μας (Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης, ένας 47χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας και κατήγγειλε ότι βραδινές ώρες της 28.11.2010 άγνωστος – οι δράστες έθραυσαν παράθυρο οικίας που βρίσκεται εντός της κτηνοτροφικής μονάδας, εισήλθαν εντός αυτής και αφήρεσαν ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) που ο παθών κατείχε νόμιμα.
Σε βάρος ανωτέρω παθόντος σχηματισθεί δικογραφία για πλημμελή φύλαξη όπλου.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.




ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (01) ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ, ΨΕΥΔΗ ΑΝΩΜΟΤΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
Την 27.11.2010 και ώρα 23:30 από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, συνελήφθη ένας 39χρονος ημεδαπός ο οποίος ενεργώντας από κοινού με 25χρονο ημεδαπό ο οποίος διαφεύγει της συλλήψεως και αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν με πρόθεση να ιδιοποιηθούν παράνομα από κατάστημα mini market στα Πηγάδια Ξάνθης ιδιοκτησίας 38χρονου παθόντος.
Ο ανωτέρω συλληφθείς κατά την εξέτασή του δήλωσε ψευδώς διαφορετικά στοιχεία ταυτότητάς του.

Διαβάστε περισσότερα...

ελβετια: ψηφισαν "ναι" στην απελαση των κακων μεταναστων

Η πλειοψηφία των Ελβετών ψηφοφόρων σε δημοψήφισμα για «αυτόματη» απέλαση ξένων υπηκόων που καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα είπε «Ναι», δίνοντας εντολή με 53% στο Εθνικό Συμβούλιο (το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο) να καταρτίσει το σχετικό νόμο.Στο ίδιο δημοψήφισμα, οι Ελβετοί απέρριψαν την εισαγωγή ελάχιστου φόρου στα πολύ υψηλά εισοδήματα σε όλα τα καντόνια, μένοντας πιστοί στο «φιλικό φορολογικό κλίμα» της χωράς...
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ, φαίνεται να επιβεβαιώνει την αυστηρότερη στάση που υιοθετούν σταδιακά οι Ελβετοί απέναντι στους μετανάστες. Πρόσφατα, η διεθνής κοινότητα είχε εκπλαγεί από τηνελβετική απαγόρευση των μιναρέδων, που είχε αποφασιστεί πάλι με δημοψήφισμα. Με την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται μεν απέλαση για μετανάστες που καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα, αλλά κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά. Η πρόταση που εγκρίθηκε με το δημοψηφίσμα προβλέπει αυτόματη απέλαση μαζί με την καταδίκη.Το Εθνικό Συμβούλιο καλείται τώρα να συντάξει το νόμο, ο οποίος όμως δεν θα πρέπει να αντιβαίνει στις διεθνείς Συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελβετία για ισότιμη μεταχείριση αλλά και τις ευρωπαϊκές αρχές για ελεύθερη διακίνηση προσώπων (αν και εκτός ΕΕ, η Ελβετία είναι στη Ζώνη του Σένγκεν).
Η πρόταση για το δημοψήφισμα είχε κατατεθεί από το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), το οποίο είχε πρωτοστατήσει και στο δημοψήφισμα για τους μιναρέδες. Κεντρικό σημείο της διαμάχης ήταν ξανά (όπως και στην περίπτωση των μιναρέδων) η αφίδα υπέρ του SVP υπέρ του «ναι», που απεικόνιζε ένα λευκό πρόβατο πάνω στην ελβετική σημαία να «κλωτσάει» έξω από τη χώρα ένα μαύρο πρόβατο. Οι αντιρατσιστικές οργανώσεις της χώρας κατήγγειλαν ότι η αφίσα αναπαράγει (και) φυλετικά στερεότυπα.
fimotro
Διαβάστε περισσότερα...

η μπακογιαννη στον εβρο

Έκλεισε πριν λίγο η επίσκεψη της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρας Μπακογιάννη στον Έβρο. Θα βρίσκεται στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στον ακριτικό νομό και θα κάνει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πολύ ενδιαφέρουσες επισκέψεις και συναντήσεις! Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα και μόλις μας γίνει γνωστό θα σας το παρουσιάσουμε.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2010/11/blog-post_1350.html

Διαβάστε περισσότερα...

μαθητες στη δικαιοσυνη

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Ορεστιάδας
για τις δίκες των μαθητών που συνεχίζονται.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ορεστιάδας θα προχωρήσουν την Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010 και ώρα 11 το πρωί αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις δικαστικές διώξεις των μαθητών της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου που δυστυχώς συνεχίζονται.

29/11/2010



Για το Τομεακό Συμβούλιο
Βορείου Έβρου της ΚΝΕ

Λιάτος Αχιλλέας
Διαβάστε περισσότερα...

χαθηκε στη χιλη


Διαβάστε περισσότερα...

"παγος" μετα τις εκλογες

Πριν από 15 μέρες η ζωή δεν ακολουθούσε καθημερινούς ρυθμούς, αλλά εκλογικούς.
Υποψήφιοι, παρατρεχάμενοι, σύζυγοι, υποστηριχτές και μέσα σ' όλους φυσικά ψηφοφόροι κυκλοφορούσαν συνεχώς όπου υπήρχαν φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι.

Αμέσως μετά τα αποτελέσματα τα πάντα άλλαξαν.

"Πάγωσαν" τα πάντα.


Γιατί έτσι βρε συνέλληνες; Που χαθήκατε; Γιατί μας αφήνετε μόνους;

Ελπίζουμε σε αναθέρμανση λόγω Χριστουγέννων. . .
Διαβάστε περισσότερα...

πετοσφαιριση α1

Η νέα μεγάλη νίκη του Εθνικού επί του Επίκουρου του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ακόμα και σε Ευρώπη.


Εθνικός - Επίκουρος 3-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ






Π.Α.Ο.Κ. 17
Παναθηναϊκός 14
Ηρακλής 13
Ολυμπιακός 10
Εθνικός 10
Λαμία 9
Άρης 9
Α.Ο Κηφισιάς7
ΕΑ Πατρών5
Απ. Καλαμαριάς5
Επίκουρος3
Πανελλήνιος0
Διαβάστε περισσότερα...

ενημερωση για το aids

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ενημερωτική δράση (street action) την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 17:00 στο κέντρο της πόλης, μπροστά στο Δημαρχείο. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, καθώς και διανομή φυλλαδίων και προφυλακτικών.

Τι είναι η HelMSIC;

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students' International Committee - HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

συνελαβαν τουρκο δραπετη

Στα χέρια της αστυνομίας Ξάνθης βρίσκεται από χθες τα ξημερώματα 46χρονος Τούρκος ο οποίος είχε αποδράσει από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας. Σύμφωνα με πηγές, ο δράστης οδηγούσε αυτοκίνητο στην περιφερειακή οδό Άβατου-Αβδήρων και μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο δεν πρόλαβε και συνελήφθη.

Μέσαστο όχημά του βρέθηκαν εργαλεία διάρρηξης ενώ κατά την καταδίωξη πέταξε στον δρόμο ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ, ένα στρατιωτικό γιλέκο και 4 γεμιστήρες με 115 φυσίγγια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 46χρονος έχει διαπράξει σωρεία κλοπών σε όλη την Ελλάδα.
www.zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...

τα κηπευτικα αρδας θετικα αποτελεσματα για το 2010


Η φετινή χρονιά για τα κηπευτικά ΑΡΔΑΣ φαίνεται ότι θα είναι καθοριστική για τα επόμενα χρόνια όσον αφορά περαιτέρω εξέλιξη και τη δυναμική του συνεταιρισμού .

Τα προϊόντα της Ομάδας Παράγωγων , για το 2010 είχαν την τιμητική τους από άποψη εμπορική .
Η ζήτηση τους κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα από την αγορά .
Βεβαίως σ αυτό βοήθησε το ότι το όνομα Αρδας είναι αναγνωρίσιμο πλέον στην ελληνική αγορά αφού αυτά τα προϊόντα μας είναι για έβδομη χρονιά γνωστά σε όλη την Ελλάδα .
Ο μεγάλος όγκος τους κατευθύνθηκε στην αγορά των Αθηνών όπου είναι η παραδοσιακή αγορά των προϊόντων μας εδώ και χρόνια .

Από κει διοχετεύονται σε κάθε σημείο της χώρας, από Ρόδο μέχρι Γιάννενα και από Κρήτη και Κυκλάδες μέχρι τη Βόρειο Ελλάδα .


Κάποιες μικρές ποσότητες διοχετεύθηκαν στην τοπική αγορά σε παραδοσιακούς συνεργάτες μας πράγμα που ήταν στόχος για μας από την έναρξη αυτής της δραστηριότητας .

Αξιοσημείωτο είναι ότι προϊόντα του Αρδα ταξίδευσαν και φέτος τόσο στην Κύπρο όσο και στη Βουλγαρία πράγμα που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη και ανοίγει νέες προοπτικές για τα προϊόντα μας .


Αυτό όμως που είναι κοινή διαπίστωση πλέον για άλλη μια φορά είναι οι πολύ θετικές κριτικές που απέσπασαν από τους κατά τόπους συνεργάτες μας για την ανώτερη ποιότητα τους αλλά και την προσεγμένη εμφάνιση σε όλα τα επίπεδα .
Όλα αυτά μας κάνουν περήφανους , αλλά μας δίνουν και δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δημιουργικά για τα επόμενα χρόνια .
Θέλουμε να δώσουμε στην ελληνική αγορά προϊόντα ποιοτικά , ισάξια των καλύτερων ευρωπαϊκών , διασφαλίζοντας με τα συστήματα ποιότητας που ακολουθούμε την ασφάλεια των καταναλωτών .
http://ardasvegetables.blogspot.com/2010/11/2010.html

Διαβάστε περισσότερα...

αναταραξεις στη θρακη προκαλει η ντορα

Τις ψήφους της μειονότητας διεκδικεί η Δημοκρατική Συμμαχία.


Της Μαρίας Καραούλη
karaouli@gmail.gr

Ανακατατάξεις στον χώρο της κεντροδεξιάς προκαλεί και στη Θράκη η ίδρυση του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη. Με την προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμμαχία του μειονοτικού πρώην βουλευτή της ΝΔ Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν, η κ. Μπακογιάννη προσπαθεί να πάρει με το μέρος της τους γαλάζιους μουσουλμάνους ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες εκλογές στην πλειοψηφία τους στήριξαν επιλογές του ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι τυχαίο ότι για την πρώτη της εξόρμηση στην περιφέρεια η κ. Μπακογιάννη έχει επιλέξει να επισκεφτεί τη Θράκη στις αρχές του άλλου μήνα.
Το κλίμα προετοιμάζει ο Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος

σε δημόσια δήλωσή του προέβλεψε ότι “οι ψήφοι των δεξιών ψηφοφόρων της Θράκης που παρεξηγήθηκαν με τη ΝΔ και στράφηκαν προς το ΠΑΣΟΚ θα πέσουν συγκεντρωτικά στο νέο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας”.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Ιλχάν στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν, στο πρώτο συνέδριο της ΔΗΣΥ, που θα γίνει τον Μάρτιο του 2011, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την “τουρκική”, όπως δήλωσε, μειονότητα της Δυτικής Θράκης, όπου ο ίδιος ελπίζει να έχει πρωτεύοντα και καταλυτικό ρόλο, εκμεταλλευόμενος τη σχέση που είχε με την κ. Μπακογιάννη ως υφυπουργό Εξωτερικών, σχέση την οποία συνεχίζει με τη νέα της ιδιότητα, ως αρχηγού κόμματος.
Ο Αχμέτ Ιλχάν θύμισε πως ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε ακραία εθνικιστική συμπεριφορά έναντι της “τουρκικής μειονότητας” της Δυτικής Θράκης και ότι γι’ αυτόν τον λόγο είχε εξαναγκαστεί πολύ νωρίς σε παραίτηση από τη ΝΔ.

“Δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ”
Αναμενόμενη ήταν η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ροδόπης μετά τη συνέντευξη του κ. Ιλχάν, χαρακτηρίζοντάς τον “δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ” τόσο για την προσχώρησή του στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη όσο κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Ο Ιλχάν Αχμέτ είναι πια μέλος άλλου κόμματος και όχι της ΝΔ. Αφού με τη συμπεριφορά του υπονόμευσε την παράταξη που τον ανέδειξε βουλευτή και συκοφάντησε με ψεύδη τον πρόεδρό της, κατά τις τελευταίες εκλογές συμμάχησε ευθέως με το ΠΑΣΟΚ αποτελώντας το δεκανίκι του, όπως άλλωστε και η αρχηγός του Ντόρα Μπακογιάννη. Δάνεισε τον καλύτερο συνεργάτη του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και προσπάθησε να υπονομεύσει ευθέως τους συναδέλφους του που πολιτεύτηκαν με τη ΝΔ, προκειμένου να περιχαρακώσει την όποια επιρροή τού απέμεινε στον χώρο της μειονότητας, για να την προσφέρει ως λάφυρο στη νέα του αρχηγό”.

Ανοίγματα
Μέσα από τη συνέντευξη του κ. Ιλχάν περιγράφονται και τα ανοίγματα που θα κάνει η κ. Μπακογιάννη προς τη μειονότητα. O πρώην βουλευτής ανέφερε ότι στη διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος, που θα γίνει τον Μάρτιο, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την “τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης”, θα υπάρχει στόχευση για εκμηδένιση των μειονοτικών προβλημάτων και γενικώς θα κυριαρχήσει μια φιλελεύθερη πλειοψηφική ιδεολογία. Ο κ. Ιλχάν ανέφερε επίσης ότι στο πρώτο άρθρο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος θα αναφέρεται ότι “στόχος είναι η διασφάλιση ελευθερίας για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας και φυλής”. Είπε ακόμη ότι η κ. Μπακογιάννη σύντομα θα επισκεφτεί την Τουρκία, δηλώνοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και ότι στο συνέδριο του Μαρτίου θα αποσαφηνιστούν οι μελλοντικές προοπτικές στις σχέσεις των δύο χωρών.

Κλείνει το μάτι στην Ντόρα
Μηνύματα με αποδέκτες στον χώρο της ΝΔ στέλνει και ο απερχόμενος υπερνομάρχης Δράμας - Καβάλας - Ροδόπης Κώστας Τάστης, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της περιφέρειας, ενώ παράλληλα κλείνει το μάτι προς το κόμμα της κ. Μπακογιάννη.
Ο κ. Τάτσης σε δημόσιες δηλώσεις του δεν διστάζει να κάνει λόγο για παρεμβατικό ρόλο παραγόντων της ΝΔ σε βάρος του ψηφοδελτίου που στήριξε το κόμμα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, παρότι “η ΝΔ από βεβαιωμένες πολύ αρνητικές εκτιμήσεις κατάφερε να μείνει πίσω μόνο όσον αφορά τις ψήφους της μειονότητας, που καθόρισαν και το τελικό αποτέλεσμα, και σε σχέση με τον αποδεδειγμένο σημαντικό παρεμβατικό ρόλο παραγόντων της ΝΔ σε βάρος του ψηφοδελτίου που στήριξε, ο απόηχος είναι πολύ λίγος”.
Σε ότι αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Τάτσης είπε: “Δεν κρύβω ότι είμαι από αυτούς που την ψήφισαν. Όπως η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών στελεχών της ΝΔ. Και δεν κρύβω ακόμη τη βαθιά μου εκτίμηση που έχω προς τις δυνατότητές της. Ο τρόπος όμως που χειρίστηκε τις δημοτικές εκλογές με την ανακοίνωση στήριξης του κ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη δεν κρύβω ότι με ενόχλησε και με έκανε σημαντικά σκεπτικό. Ο χρόνος θα δείξει”.


Η μειονότητα ζητά ανταλλάγματα

Ρόλο στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που φέρνει ο “Καλλικράτης” επιδιώκουν να εξασφαλίσουν οι επικεφαλής της μειονότητας στη Θράκη, προσπαθώντας μέσα από δημοσιεύματα στον τουρκόφωνο Τύπο της περιοχής να πείσουν τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη ότι οι ψήφοι των μουσουλμάνων τον έσωσαν και ότι τώρα πρέπει να πάρουν ανταλλάγματα.
Ειδικότερα, σε δημοσίευμα της τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής “Μπιρλίκ” μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “στη νίκη του κ. Γιαννακίδη καθοριστικό ρόλο είχαν οι ψήφοι της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έσωσε το ΠΑΣΟΚ και τον Γιαννακίδη. Στη διάρκεια της θητείας του στη νομαρχία προσπάθησε τις ελλείψεις στον κλάδο της μειονότητας να τις καλύψει μέσα από τους αντινομάρχες. Η μέθοδος αυτή δεν πέτυχε. Δεν ξέρω αν πρέπει να του θυμίσουμε ποιες ήταν αυτές οι ελλείψεις, όμως εμείς πιστεύουμε πως είναι επωφελές να το ξαναθυμίσουμε. Διότι, αν σκεφτούμε ότι τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και άλλες αρμοδιότητες, ανήκουν στον ίδιο, τότε ιδιαίτερα σε αυτά τα θέματα περιμένουμε να κάνει απτά βήματα. Στη νομαρχία Ροδόπης είχε μόνο έναν έλληνα σύμβουλο τύπου. Θέλουμε να του θυμίσουμε πως είναι ανάγκη να υπάρχει και ένας σύμβουλος τύπου από τη μειονότητα”.
http://www.makthes.gr/news/politics/65853/

Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο (αλεξανδρουπολης)

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΗΜΕΔΑΠΟΥ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν. ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Συνελήφθη την 27-11-2010 και ώρα 22.50΄, στo 6ο χλμ. της Ε.Ο. Αλεξ/πολης - Κομοτηνής, από Αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Αστυν. Δ/νσης Αλεξ/πολης, ένας 18χρονος, για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο 18χρονος, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το ως συνοδηγός, πριν από επικείμενο τροχονομικό έλεγχο από Αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, απέρριψε από την κατοχή του μία (1) συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4 γραμμαρίων.
Η ακατέργαστη κάνναβη κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενήργησε το Τ.Δ.Ν.Αλεξ/πολης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ
Συνελήφθη την 27-11-2010 και ώρα 22.40΄, στην Αλεξ/πολη, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αλεξ/πολης, ένας 47χρονος, για διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους.
Συγκεκριμένα, ο 47χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είχε επιτρέψει την είσοδο σε δύο (2) ανήλικα κορίτσια, τα οποία κατελήφθησαν να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενήργησε η Υποδ/νση Ασφαλείας Αλεξ/πολης.

ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ ΠΕΖΩΝ
Την 27-11-2010 και ώρα 23.50΄, στην Αλεξ/πολη, Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε 22χρονη παρέσυρε έναν 43χρονο ημεδαπό και έναν 48χρονο αλλοδαπό, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά.
Οι ελαφρά τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Γ.Π. Νοσοκομείο Αλεξ/πολης για νοσηλεία.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.

Διαβάστε περισσότερα...

διαρρηξεις στο διδυμοτειχο

Τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα διέρρηξαν τα ξημερώματα στο Διδυμότειχο είτε παραβιάζοντας κλειδαριές είτε σπάζοντας τα τζάμια με λοστούς.


Σκοπός ήταν η αφαίρεση αντικειμένων μέσα από τα οχήματα.


Οι παραβιάσεις οχημάτων έγιναν στην περιοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.
Διαβάστε περισσότερα...

νομαρχιακο συμβουλιο εβρου

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο ξενοδοχείο «GRECOTEL EGNATIA» στην Αλεξ/πολη συνεδριάζει το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ





ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1. Έγκριση Προγράμματος Δασικών Έργων - Εργασιών και Δραστηριοτήτων Δασικών Υπηρεσιών Ν.Δ. Έβρου, έτους 2010
(Εισηγ.: Δ/νση Δασών Έβρου)

2. 2η Τροποποίηση του Προγράμματος που χρηματοδοτείται από Τέλη Αδειών Μεταβίβασης Οχημάτων, έτους 2010
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

3. 3η Τροποποίηση του Προγράμματος Έργων Οδοποιίας, έτους 2010, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (Τ.Ε.Ο.)
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Κολχούρης)

4. 2η Τροποποίηση του Προγράμματος Έργων Οδοποιίας 2010, που χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.)
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Κολχούρης)

5. 3η Τροποποίηση του Προγράμματος Επενδύσεων, έτους 2010, που χρηματοδοτείται από έσοδα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.)
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Κολχούρης)

6. 7η Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2010
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

7. Έγκριση 1ου Συγκριτικού Πίνακα του έργου «Μελέτη αντικατάστασης και υπογειοποίησης αρδευτικών δικτύων του Τ.Ο.Β. Ερυθροποτάμου (Α΄ΦΑΣΗ)
(Εισηγ. : Αντινομάρχης κ. Κολχούρης)

8. Γνωμοδότηση Ν.Σ. ως προς το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αναφέρεται στην παράταση και τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του τμήματος Σουφλί – Καστανιές του κάθετου άξονα 80 (Αρδάνιο – Ορμένιο) της Εγνατίας Οδού.
(Εισηγ.: Δ/νση Περιβάλλοντος)

9. Γνωμοδότηση Ν.Σ. ως προς το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αναφέρεται στο έργο: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 5,95MW, στη θέση ‘Αχλάδα – Δροσοτόπι’, του Δήμου Ορφέα και της Κοινότητας Κέχρου, των Νομών Έβρου και Ροδόπης αντίστοιχα».
(Εισηγ.: Δ/νση Περιβάλλοντος)

10. Καθορισμός χρήσης του κτιρίου της Παλαιάς Νομαρχίας
(Εισηγ.: κ. Νομάρχης)

11. Αλλαγή ημέρας διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς Αλεξ/πολης
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

12. Έγκριση εκτός έδρας μετακινήσεων Νομάρχη, Αντινομαρχών, Νομαρχιακών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου
(Εισηγ. : κ. Πρόεδρος Ν.Σ.)




Ο Πρόεδρος του Ν.Σ.
Πιτιακούδης Μιχαήλ








Διαβάστε περισσότερα...

ανοιχτη επιστολη

Αποφάσισα να γράψω αυτήν την επιστολή, όχι για να σχολιάσω το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών –άλλωστε αυτή η επιστολή γράφηκε προεκλογικά και δημοσιεύεται τώρα, επειδή δεν ήθελα να δοθεί η εντύπωση πως θα προσπαθούσα να επηρεάσω το αποτέλεσμα- αλλά για να εξηγήσω γιατί δεν συμμετείχα εγώ σε αυτές, παρ’ότι πολλοί θεωρούσαν πως η συμμετοχή μου ήταν βέβαιη. Έτσι πολλοί άνθρωποι με ρώτησαν για τον λόγο και συνεπώς νομίζω ότι οφείλω μία εξήγηση.

Πριν όμως προχωρήσω στην εξήγηση μου, θα ήθελα να συγχαρώ το νέο δημοτικό συμβούλιο και να ευχηθώ να έλαβε τα απαραίτητα μαθήματα από την προηγούμενη -μάλλον απογοητευτική- θητεία. Θέλω να συγχαρώ επίσης τους συμπολίτες μας, διότι με την ψήφο τους, αλλά και με την αποχή τους, έδωσαν μηνύματα ηχηρά και προς κάθε κατεύθυνση.

Κατ’αρχήν, πιστεύω πωςσ’αυτήν την πόλη δεν είμαστε τόσοι πολλοί για να είμαστε διασκορπισμένοι. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαστε όλοι σε έναν συνδυασμό, αλλά πως όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα: να καθορίσουμε τα προβλήματα που επιζητούν επίλυση, να καθορίσουμε ποια από αυτά εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της δημαρχιακής αρχής και ποια πρέπει να διεκδικήσουμε από άλλες αρμόδιες αρχές. Αν τελικά υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το πώς πρέπει αυτά να επιλυθούν, ας γίνουν τόσοι συνδυασμοί, όσες και οι διαφορετικές προσεγγίσεις.

Όμως κατά την περίοδο που σχηματίζονταν οι συνδυασμοί, δεν θυμάμαι να έγινε καμμία συζήτηση για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων της πόλης. Συγχωρήστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν θυμάμαι καν να έγινε συζήτηση για το ποια είναι εν τέλει τα προβλήματα, αυτά καθ’εαυτά. Αυτό σημαίνει τελικά πως οι συνδυασμοί σχηματίστηκαν για τους τελείως λάθος λόγους: προσωπική φιλοδοξία, εγωισμοί, κομματικά ή άλλα συμφέροντα.

Θέλω να πιστεύω πως η ενασχόληση με τα κοινά πρέπει να έχει ευγενέστερα κίνητρα από τα προηγούμενα αναφερόμενα. Οι δημοτικοί συνδυασμοί όμως, με τον τρόπο που διαμορφωνόταν -και στον οποίο διαφώνησα από την αρχή- δεν εξασφάλιζαν τις αναγκαίες για μένα συνθήκες για μία δημιουργική θητεία. Αντίθετα νομίζω πως σχηματιζόταν με μόνο σκοπό την διατήρηση ή την νομή της εξουσίας και τελικά την διανομή της - και όχι με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Επειδή ευτυχώς δεν πάσχω από κανέναν εξουσιαστικό ψυχαναγκασμό, προτίμησα να απέχω από αυτήν την εκλογική διαδικασία που γινόταν με όρους που δεν μου ταίριαζαν. Με αυτό δεν θέλω να ρίξω κανένα ψόγο στους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτήν, άλλωστε όταν έγραφα αυτό το κείμενο δεν γνώριζα ποιοι τελικά θα συμμετέχουν. Αντίθετα τρέφω μεγάλο σεβασμό σε οποιονδήποτε έχει το θάρρος να θέσει εαυτόν στην κρίση των πολιτών.

Αν καταφέρουμε την επόμενη φορά να σχηματίσουμε μία συμπαγή ομάδα από τις πιο υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου, χωρίς εγωισμούς, χωρίς διαχωρισμούς πολιτικούς ή προσωπικούς, τότε θα μπορούσα και εγώ να είμαι μέρος αυτής, είτε σαν πρώτος είτε σαν τελευταίος. Άλλωστε σημασία δεν έχει τι θέση θα έχει ο καθένας μας, αλλά να βρεθεί ένας τρόπος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να ανυψώσουμε την υποτιμημένη πόλη μας στην θέση που της αξίζει.

Αδαμάντιος Παπαδόπουλος
MSc Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
adampap@otenet.gr
http://www.adpapadopoulos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

κριση του καταναλωτικου κινηματος

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

Στο διάβα των αιώνων και των δεκαετιών πολλά κινήματα πέρασαν κρίση και πολλά από αυτά εξαφανίστηκαν. Πολλά λαϊκά, επαναστατικά, απολυταρχικά, δημοκρατικά, φιλελεύθερα, μοναρχικά, κομμουνιστικά, σοσιαλιστικά, μορφωτικά, πολιτιστικά και άλλα κινήματα εμφανίστηκαν, ήκμασαν, μεσουράνησαν και παρήκμασαν ή εξαφανίστηκαν.
Στο τελευταίο μισό του περασμένου αιώνα και στις αρχές του νέου αιώνα της τρίτης χιλιετίας μετά Χριστόν, πέρασαν και περνούν βαθιά κρίση, πέραν των κινημάτων ιδεολογικοπολιτικού περιεχομένου, το αγροτικό, το συνεταιριστικό, το συνδικαλιστικό-συντεχνιακό και το καταναλωτικό κίνημα. Τα μόνα κινήματα που διατηρούνται ακόμα σε υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος και δράσης-ακτιβισμού είναι τα οικολογικά και περιβαλλοντικά κινήματα, που έχουν μελλοντική προοπτική, λόγω της συναίσθησης του θανάσιμου κινδύνου για το περιβάλλον ολόκληρου του πλανήτη και για τη βιωσιμότητα του ανθρώπινου είδους. Μόνο που τα περισσότερα από αυτά τα κινήματα δεν διαθέτουν το βάθος, την ουσία και τη σοβαρότητα που έπρεπε, διότι είναι επιπολαιόριζα και επικοινωνιακά.
Εκείνο, όμως, που το τελευταίο διάστημα διέρχεται σοβαρή κρίση, είναι το καταναλωτικό κίνημα, το οποίο κινδυνεύει να συνθλιβεί ανάμεσα στις συμπληγάδες των τράστ, των καρτέλ, των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών γιγάντων-τεράτων και απειλείται από την πολυπλόκαμη λερναία ύδρα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης. Κρίσεις που έχουν ανατρέψει όλους τους παλιούς γνωστούς κανόνες της αγοράς, του εμπορίου και των συναλλαγών. ΄Ολοι οι ασχολούμενοι με την παραγωγή, τη μεταποίηση και τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων βρίσκονται σε μια περιδίνηση αστάθειας και σε μια σχιζοφρενική αναστάτωση. Πώς μπορεί το αδύναμο, μέχρι στιγμής, καταναλωτικό κίνημα να αντιπαλέψει το αναρχοκρατούμενο, το φαύλο και πονηρό σύστημα, μιας αυθαίρετης και αδηφάγας αγοράς; Πώς να αντιμετωπίσει την διογκούμενη ανεργία, την ακρίβεια, τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση των λαϊκών μαζών, μέσα σε μια ανεξέλεγκτη , ακόμα, κατάσταση τιμολογιακής τρέλας;
Εξαιτίας αυτής της άναρχης και ασταθούς αγοράς έχει χαθεί η καταναλωτική πίστη και εμπιστοσύνη μεταξύ των συναλλασσόμενων και πάντοτε το θύμα είναι ο καταναλωτής. Μέσα στην αγωνία, στην παραζάλη και στην αναρχία της αγοράς και μπροστά στο φάσμα και στον πανικό του λουκέτου, οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε κατάσταση υστερίας. Γι αυτό και παρατηρούνται ανισότητες και διαφοροποιήσεις στις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων και των υπηρεσιών από τόπο σε τόπο και από κατάστημα σε κατάστημα.
Για παράδειγμα θα αναφέρουμε μερικές ενδεικτικές τιμές σε λαϊκές συνοικίες του κέντρου της Αθήνας, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον ελληνικό καφέ στην κεντρική πλατεία των Σεπολίων με μόνο ένα ευρώ, ενώ όλα τα αναψυκτικά και η Coca Cola κοστίζουν ενάμισι ευρώ. Στην ίδια και σε άλλες παρόμοιες περιοχές μπορείς να προμηθευτείς φθηνά ψάρια και να απολαύσεις φθηνές ποικιλίες μεζέδων ούζου ή μπύρας. Σε Λαϊκές Αγορές των ίδιων περιοχών μπορούν οι καταναλωτές να προμηθευτούν φθηνά φρούτα, λαχανικά, κρέατα, γαλακτοκομικά και γλυκίσματα. Μπορούν επίσης να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές είδη ένδυσης, υπόδησης και νοικοκυριού. Ακόμη και το εισιτήριο του Μετρό για τους υπερήλικες (65 άνω) κοστίζει μισό αντί για ένα ευρώ.
Ενάντια στην εκμετάλλευση και στις εναρμονισμένες τιμές των γνωστών αλυσίδων πολυκαταστημάτων και άλλων καρτέλ, μπορεί ακόμα ο εμπορικός κόσμος να προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές και να επιβιώσει μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες. Μόνο με ανταγωνιστικές καταναλωτικές τιμές μπορούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να επιβιώσουν στους δύσκολους καιρούς της συρρίκνωσης των μισθών και συντάξεων, ακόμη και κόντρα στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος, που ενώ ωφελεί την ανθρώπινη υγεία, ωστόσο βλάπτει οικονομικά μερικές κατηγορίες επαγγελματικών κατηγοριών. Η κρίση του καταναλωτικού κινήματος μπορεί να ξεπεραστεί μερικώς με τη σωστή έρευνα αγοράς και την αντίστοιχη καταναλωτική ανταγωνιστικότητα.-
Διαβάστε περισσότερα...

πετοσφαιριση β εθνικη

Νικητρια αναδειχθηκε στο εβριτικο ντερμπι η ομαδα της Ορεστιαδας, καθως επιβληθηκε της ΓΕ Αλεξανδρουπολης με 3-0 σετ. Διαβάστε περισσότερα...

85χρονος και 57χρονη εκαναν sex μεσα στο αυτοκινητο

Ένα ζευγάρι Ιταλών, 74 και 85 ετών, συνελήφθησαν στην πόλη Lanciano για προσβολή της δημόσιας αιδούς. Το ζευγάρι έκανε σεξ μέσα στο αυτοκίνητό του κοντά σε ένα σχολείο.

Σε ένα διάλλειμα κάποια από τα παιδιά είδαν το αμάξι να κουνιέται περίεργα και πλησίασαν να δουν τι γίνεται. Τα τζάμια ήταν θολά αλλά τους είδαν σε «τρυφερές περιπτύξεις».Οι δάσκαλοι κάλεσαν την αστυνομία που τους βρήκε γυμνούς. Μάλιστα ο άνδρας από τον πανικό του βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει. Όμως οι αστυνομικοί δεν άργησαν πολύ να τον πιάσουν.Οι δυο φλογεροί εραστές κατηγορήθηκαν για απρέπεια και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Ο εισαγγελέας δεν παρέλειψε να τους

επιπλήξει, ενώ τους πρότεινε να βρουν άλλους χώρους για να ζουν τον έρωτά τους.

www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο (αλεξανδρουπολης)

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΕΙΑ
Την 26-11-2010 και ώρα 23.20΄ στην Αλεξ/πολη Έβρου, συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, για απείθεια και εξύβριση Αστυνομικού της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αλεξ/πολης.
Συγκεκριμένα, την 22.50΄ ώρα της ως άνω ημερομηνίας, Αστυνομικοί της Υποδ/νσης Ασφαλείας Αλεξ/πολης επιχείρησαν να ελέγξουν τον 27χρονο, ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο και εξύβρισε τον έναν Αστυνομικό.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενήργησε η Υποδ/νση Ασφαλείας Αλεξ/πολης.

Διαβάστε περισσότερα...

μουσικη εκδηλωση

«ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (Δ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.) σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονιας & Θράκης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για τη δημιουργική περίοδο 2010 – 2011 διοργανώνουν μια μοναδική μουσική εκδήλωση για Σαξόφωνο και Πιάνο με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Αγγέλικα Παπανικολάου στο πιάνο και Στάθη Μαυρομάτη στο Σαξόφωνο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηντην Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 20.30 μ.μ. το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του «πολιτιστικού πολύκεντρου» της Δ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Διαβάστε περισσότερα...

εκδηλωση παιδικων χωριων sos στα λαγυνα

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει
με φροντίδα, σεβασμό και ασφάλεια




Ευαισθητοποιούμαστε και Bοηθάμε και εμείς τα παιδιά με την παρουσία μας, στην εκδήλωση που θα γίνει για το παιδικό χωριό SOS Θράκης, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών, στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πώληση αντικειμένων (bazaar) και ενημέρωση από υπεύθυνο των Χωριών SOS
Οργάνωση εκδήλωσης:Τσαγκούρη Ιωάννα-Μαρία
Τηλ.: 6937300268
Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο (ξανθης)

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (01) ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ
Βραδινές ώρες της 24.11.2010 στην Ξάνθη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατελήφθη έξωθεν της οικίας του, να πυροβολεί ασκόπως στον αέρα, με κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) που κατείχε νόμιμα.
Κατασχέθηκε η καραμπίνα, η άδεια κατοχής του όπλου, μια φυσιγγιοθήκη, 56 αχρησιμοποίητα και 02 χρησιμοποιημένα φυσίγγια.
Ανωτέρω δράστηςμε τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Διαβάστε περισσότερα...

αρχοντας του οικουμενικου πατριαρχειου

Τη μεγάλη μορφή της παραδοσιακής μουσικής, τον Χρόνη Αηδονίδη, θα τιμήσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, έπειτα από πρόταση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπολέως και Σαμοθράκης και του μητροπολίτη Διδυμοτείχου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα τον αναγορεύσει σε «Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου, την παραμονή της θρονικής εορτής του Αγίου Ανδρέα.

Ο Χρόνης Αηδονίδης αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάδειξη του θησαυρού της μουσικής μας παράδοσης, δημοτικής και βυζαντινής, και με την πολύτιμη διδασκαλία του τη διαφυλάσσει και τη διασώζει για τις επόμενες γενιές. Για την πολυετή και πολύτιμη αυτή προσφορά του, η διάκρισή του από το οικουμενικό πατριαρχείο είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, αλλά και για την παραδοσιακή μουσική που -τόσο πιστά- υπηρετεί.
Διαβάστε περισσότερα...

αποκατασταση τεμενους βαγιαζητ

Την αποκατάσταση του τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυµότειχο, που κατασκευάστηκε το 1420, αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Πρόκειται για το παλαιότερο οθωμανικό μνημείο στην Ευρώπη, το σημαντικότερο στην Ελλάδα και ένα από τα πλέον αξιόλογα παγκοσμίως, που εντάσσεται στον κατάλογο με τα σημαντικότερα μνημειακά έργα ισλαμικής τέχνης και αρχιτεκτονικής που έχουν καταρτίσει τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και ΜΙΤ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα Νέα», οι εργασίες αποκατάστασης εστιάζονται στην ξύλινη στέγη του τεμένους, η οποία καλύπτει επιφάνεια ενός στρέμματος. Ταλαιπωρημένη λόγω του ευπαθούς υλικού της, του χρόνου, αλλά και των ιστορικών συγκυριών η ξύλινη στέγη είχε παρουσιάσει προβλήματα στο παρελθόν. Προσωρινή λύση δόθηκε το 1998 όταν... τυλίχτηκε μέσα σε ειδική μεμβράνη που την προστάτευσε από τον ήλιο και τη βροχή. Όμως, το 2008 κατέρρευσαν τμήματα από τον μιναρέ, λόγω κακοκαιρίας, «πληγώνοντας» την προστατευτική μεμβράνη. Διαβάστε περισσότερα...

δελτιο τυπου αστυνομικης διευθυνσης αλεξανδρουπολης

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ
Την 25-11-2010 και ώρα 09.30΄ στην Αλεξ/πολη Έβρου, συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, στο οποίο κλήθηκε να επιληφθεί πλήρωμα περιπολικού του Τ.Τ.Αλεξ/πολης. Κατά την άφιξη των Αστυνομικών, ο δράστης αρνήθηκε να επιδείξει τα νομιμοποιητικά έγγραφα κυκλοφορίας του οχήματος, ενώ απείλησε φραστικά τον έναν από τους επιληφθέντες Αστυνομικούς. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι, στερούνταν αδείας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε έλεγχο για διαπίστωση μέθης που του έγινε, διαπιστώθηκε να βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,06 mg/l, ποσότητα που επηρεάζει σημαντικά την οδήγηση και τη βάδιση.
Επιπλέον,
του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.200,00 €.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΗΜΕΔΑΠΟΥ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν. ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Συνελήφθη την 25-11-2010 και ώρα 20.15΄, στην παραλία Απαλού Αλεξ/πολης, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξ/πολης, ένας (1) 24χρονος, για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, από αστυνομικούς του Τ.Δ.Ν.Αλεξ/πολης, στον ανωτέρω δράστη, βρέθηκε στην κατοχή του μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -3- γραμ. με την άμεση συσκευασία της.
Η συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενήργησε το Τ.Δ.Ν.Αλεξ/πολης.



ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Tην 05.30΄ ώρα της 26-11-2010, στην Αλεξ/πολη, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Τ. Αλεξ/πολης, ημεδαπός άνδρας 62 ετών, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Ειδικότερα, την 05.16΄της 26-11-2010 στο 2ο χλμ. Αλεξ/πολης – Φερών, Ι.Χ.Ε.αυτ/το, που οδηγούσε ο ανωτέρω άνδρας, εξετράπη της πορείας του και σε γενόμενο έλεγχο μέθης, από αστυνομικούς του Τ.Τ. Αλεξ/πολης, που αφίχθησαν στον τόπο, διαπιστώθηκε να βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 1,13 mg/l και 0,97 mg/l, κατά τις δύο (2) μετρήσεις, ποσοστό που επηρεάζει επικίνδυνα την οδήγηση και τη βάδιση.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Επιπλέον, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.200,00 € και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για έξι (6) μήνες.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ
Την 25-11-2010 και ώρα 02.15΄ στην Αλεξ/πολη, στο χώρο του Ο.Σ.Ε. με την ονομασία «Τρίγωνο», δύο (2) δράστες φόρτωσαν σε Ι.Χ.Φ.αυτ/το, ιδιοκτησία του ενός από αυτούς, πενήντα (50) μεταλλικά τεμάχια πλακών εδράσεως σιδηροτροχιάς, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από υπεύθυνο – εργοδηγό του Ο.Σ.Ε. και προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, ανωτέρω δράστες ξεφόρτωσαν κλαπέντες πλάκες και επιβιβάσθηκαν στο εν λόγω όχημα. Ο υπάλληλος τους ακολούθησε με όχημα της Υπηρεσίας του.
Οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημά τους όπισθεν της ιχθυόσκαλας Αλεξ/πολης και διέφυγαν πεζή. Ο ένας εκ των δύο δραστών, αναγνωρίσθηκε από την αστυνομική του ταυτότητα που βρέθηκε εντός του Ι.Χ.Φ.αυτ/του.
Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε και δράστες αναζητούνται.
Την προανάκριση ενεργεί η Υ.Α.Αλεξ/πολης.

ΚΥΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Κ.Ε.Γ.Ε. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης, ανακοινώνεται ότι την 29-11-2010 και από ώρα 07.00΄και μέχρι την ολοκλήρωση και αποπεράτωση των εργασιών, ήτοι για είκοσι (20) ημέρες, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός, κατά τις πρωινές ώρες, της οδού Αγγέλου Ποιμενίδη από τη συμβολή της με την οδό Μυριβίλη έως τη συμβολή της με την οδό Άβαντος, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες για το έργο « Αποχέτευση ακάθαρτων Β34 περιοχής υπολοίπου ΚΕΓΕ Δήμου Αλεξ/πολης».
Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται με εκτροπή από παράπλευρες οδούς.
Στην περιοχή θα τοποθετηθούν συστήματα ελέγχου (πινακίδες και άλλα σχετικά προειδοποίησης) με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση και προειδοποίηση των οδηγών.
Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την άρση της αδικίας σε βάρος των υπαλλήλων οικονομολόγων σύμφωνα με το προς υπογραφή Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Στο υπάρχον σχέδιο προεδρικού διατάγματος που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον οργανισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιχειρείται ο αποκλεισμός της υπηρεσιακής ανέλιξης των Οικονομολόγων Υπαλλήλων. Οι ειδικότητες ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και ΠΕ Διοικητικού απουσιάζουν από πολλά Τμήματα, Διευθύνσεις αλλά και Γενικές Διευθύνσεις.
Οι οικονομολόγοι, παρότι διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις οικονομικών και διοίκησης, δεν μπορούν πλέον να προΐστανται σε σειρά από υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που χειρίζονται μάλιστα αντικείμενα αμιγώς οικονομικών θεμάτων».
Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να συμπληρωθούν οι ειδικότητες ειδικότητες ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και ΠΕ Διοικητικού, στα επίμαχα άρθρα του Οργανισμού, όπου προβλέπεται η στελέχωση με προϊσταμένους των Τμημάτων και Διευθύνσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την αποκατάσταση της επιχειρούμενης αδικίας σε βάρος των υπαλλήλων οικονομολόγων, που προκάλεσε το προς υπογραφή Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Διαβάστε περισσότερα...

προσκληση

Σάββατο 27/11/2010
Αίθουσα Επιμελητηρίου 4ος όροφος ώρα 19:30

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην συνάντηση για ενημέρωση εκπροσώπων επιτροπής Εθελοντικής Οργάνωσης από την Δημοκρατία της Αρμενίας, για την διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μέσα από την ενδυνάμωση του Εθελοντισμού.
Επιθυμία όλων των συμμετεχόντων είναι
να δημιουργηθεί σε κάθε δήμο, σε κάθε πόλη, σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών (ΜΚΟ) με σκοπό να διαδίδεται η ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και να ενθαρρύνεται η προσφορά αίματος, αιμοπεταλίων, η Δωρεά Μυελού Οστών και η Δωρεά Οργάνων.
Για το σκοπό αυτό στο πλαίσιο της συνάντησης των εκπροσώπων των δύο πόλεων προβλέπεται συντάχθηκε βεβαίωση αποδοχής συνεργασίας και σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Η συμμετοχή σας θα μας τίμηση ιδιαίτερα και θα προσδώσει βαρύτητα στον προσδοκώμενο στόχο μέσα από την συνεργασία των Εθελοντικών Οργανώσεων για την Εθελοντική Αιμοδοσία Ελλάδας Αρμενίας, στο θέμα της διάδοσης της ιδέας Εθελοντισμού.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

"πολιτικη ανηθικοτητα"

Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι άνθρωποι όπως η παραπάνω εικόνα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και το χειρότερο είναι ότι χειρίζονται και διαχειρίζονται εξουσία. Ανεγκέφαλοι, δολοπλόκοι και ανήθικοι, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα ήταν στην πολιτική και κοινωνική αφάνεια... κι όμως βρίσκονται ανάμεσά μας. Ως πότε όμως;
Θα μπορούσα να πω δυο λέξεις γι’ αυτούς «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ». Όμως καλύτερα να το αναλύσουμε και λίγο:
Ορισμένοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι το πασοκ δεν τους ανήκει, άσε που το κατάντησαν σαν τα μαύρα τους τα χάλια... Επειδή πλήρωσαν 10 ενοίκια σε ένα γραφείο της τοπικής οργάνωσης δεν σημαίνει τίποτα, αυτό δεν τους κάνει αυτόματα και ιδεολόγους και θεματοφύλακες πασοκ... Από την άλλη θα πρέπει πριν ανοίξουν το στόμα τους και εξαπολύσουν δηλητήρια και απειλές να το πλένουν με χλωρίνη. Επίσης καλό θα ήταν να καταλαβαίνουν τα λεγόμενα και τα γραφόμενα πριν κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για κάποιους ανθρώπους, επιπρόσθετα φρόνιμο θα ήταν να βάζουν πάνω απ' όλα την πατριωτική τους συνείδηση και μετά την κομματική τους. Αλλά πως να τα πράξουν όλα αυτά όταν είναι οι πρώτοι που με κάθε ευκαιρία βρίζουν τον πρωθυπουργό, βρίζουν υπουργούς και βουλευτές χωρίς βέβαια να το αιτιολογούν πολιτικά... Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πουλήσουν μαγκιά, έτσι γίνονται ευχάριστοι στα αυτιά κάποιων "συντρόφων τους" τους οποίους και χρειάζονται μόνο όταν πρόκειται να κάνουν τα "βρώμικα" παιχνίδια τους... Δεν τους καίγεται καρφί όταν καταλύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς χρησιμοποιώντας κάθε μέσο (πέρα και έξω από την υποτιθέμενη ιδεολογία τους) για να πετύχουν το σκοπό της εκλογής τους, δεν τους καίγεται καρφί όταν παραιτούνται από τα θεσμικά όργανα του κόμματος (πασοκ) που λεν ότι στηρίζουν για να παίξουν τα γνωστά τους παιχνιδάκια, δεν ιδρώνει το αυτάκι τους αν καταπιέζουν κάποιους ανθρώπους απειλώντας τους οικονομικά ώστε να υποκύψουν στα θέλω τους για να υπηρετήσουν τους ιδιοτελείς τους σκοπούς...Βέβαια για όλα αυτά και για άλλα περισσότερα υπάρχουν ντοκουμέντα και θα βγουν όταν πρέπει.
Τελειώνοντας θα ήθελα να τους πω το εξής δεν πρέπει να αγνοούν ότι, μπορούν να κοροϊδεύουν πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά κανέναν για πάντα και... κυρίως τον εαυτό τους...
Επίσης το θάρρος και το δικαίωμα να λέει κάποιος την άποψή του αιτιολογώντας την πολιτικά και με στοιχεία δεν θα του το αφαιρέσουν...
Εν κατακλείδι, το θάρρος της άποψής μου και την ηθική μου δεν μπορούν, ότι κι αν κάνουν, να μου τα αμφισβητήσουν και ειδικά αυτοί που κάνουν την πολιτική του "φράχτη"... την πολιτική με λάσπη και διαβάλματα, την πολιτική του τίποτα με μπόλικο καθόλου, την πολιτική του "σήμερα σε στηρίζω και αύριο σε σφάζω" μέχρι να πετύχω το σκοπό μου, την πολιτική της εξαγοράς και της ανηθικότητας...Την πολιτική του Μακιαβέλι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".
Όμως να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους χαριστεί κανείς από δω και πέρα και φυσικά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συρθούμε και να συρθώ πίσω από τη μικρότητά τους. Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν... διότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη...
Είπα Θεό και αναρωτιέμαι σε ποιο Θεό πιστεύουν όλοι αυτοί; Μήπως στο Θεό του δικού τους μυαλού, στο Θεό που νομίζουν ότι έχουν εξαγοράσει με τον παρά τους. Δείχνουν Θεοσεβούμενοι για να θολώσουν και μ' αυτόν τον τρόπο τα νερά ώστε να γίνουν αρεστοί... Πλην όμως άριστοι δεν θα γίνουν ποτέ και θα ζουν μέσα στην αυταπάτη τους και στο σκοτάδι τους...
Και αν όλα αυτά δεν τα κατάλαβαν σήμερα, θα τα νιώσουν πολύ καλά αύριο...

Χαράλαμπος Γ. Αλατζιάς
Ιατρός
Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου

Διαβάστε περισσότερα...

25η νοεμβριου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
Η 25η Νοεμβρίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1999 ως ημέρα κατά της βίας των γυναικών και στατιστικά αποδεδειγμένα αποτελεί παγκόσμια την πλέον σοβαρή και ευρέως διαδεδομένη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η ενδοοικογενειακή βία –η εμπορία και ο βιασμός είναι «σιωπηλά» εγκλήματα και αφορούν όλα τα κοινωνικά και μορφωτικά στρώματα με πολυδιάστατες συνέπειες στην υγεία ,την οικονομία και την ανάπτυξη των χωρών .
Η πρόοδος που σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία σε θέματα ισότητας των δύο φύλλων στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες είναι αδιαμφισβήτητη, όμως η κάθε μορφής βία προς τις γυναίκες παραμένει ακόμη ο χαλαρός κρίκος στους σύγχρονους πολιτισμούς.
Στη χώρα μας μία στις δύο γυναίκες που δολοφονείται κάθε χρόνο είναι θύμα του τωρινού η πρώην συντρόφου της ενώ μία στις πέντε γυναίκες υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού τουλάχιστον μία φορά κατά την συμβίωση της, ενώ οι ανισότητες λόγω φύλλου εξακολουθούν να είναι εμφανείς στην οικογενειακή ζωή ,στην αγορά εργασίας, την εκπαίδευση, την συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Η Νέα Δημοκρατία από το 2006 επικέντρωσε τις πολιτικές της στην πρόληψη και την καταπολέμηση για την κάθε μορφής βία των γυναικών στη χώρα μας με Νομοσχέδιο που προωθεί πρωτοβουλίες υποστήριξης και ενεργοποίησης διαφόρων φορέων ,όπως αυτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ. Περιφερειακά όμως μέχρι σήμερα οι δραστηριότητες αυτές σε κάποιες περιοχές της ήταν υποτονικές η μη υλοποιήσιμες .
Το τμήμα γυναικών ΝΟ.Δ.Ε της Νέας Δημοκρατίας Έβρου αξιολογεί τις περιορισμένες δράσεις και δομές υποστήριξης σε υποθέσεις βίας γυναικών και κοριτσιών ,την ανεπάρκεια γυναικείων οργανώσεων, την μη σύσταση ειδικών περιφερειακών οργανισμών, την αποσιώπηση της πράξης από τα θύματα ,την μειωμένη πρόνοια και πρόληψη μέσα από την αγωγή και την παιδεία στο Νομό μας και επισημαίνει την ανάγκη:
• έκφρασης και αναζήτησης βοήθειας των γυναικών
• κατάρρευσης στερεότυπων μορφών κοινωνικής συμπεριφοράς
• ουσιαστικής συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α & Β βαθμού στην ανάπτυξη δομών και την συμφιλίωση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των γυναικών
• ευαισθητοποίησης του κοινού
• δημιουργίας χώρων υποδοχής θυμάτων με υποστηρικτικές υπηρεσίες
• λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής SOS
• καθορισμού σαφών αρμοδιοτήτων συγκεκριμένων φορέων μέριμνας και προστασίας γυναικών-θυμάτων
Η οικονομική κρίση, η λαθρομετανάστευση, η κοινωνική απομόνωση, η αύξηση της ανεργίας, η ανασφάλεια στην εργασία ας ΜΗΝ αποτελέσουν στο μέλλον γόνιμο πεδίο ανάπτυξης παρασιτικών και ακραίων ανθρώπινων συμπεριφορών και άλωσης εν τω βάθει της υγιούς μέχρι σήμερα έκφρασης ζωής και στα δύο φύλλα ανδρών και γυναικών, ελαχιστοποιώντας σε μηδενική βάσει τα περιστατικά βίας γυναικών στο Νομό μας.


ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΟ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (1) ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΞΙ (6) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Συνελήφθησαν την 23-11-2010 και ώρα 06.45΄, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, για μεταφορά στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) λαθρομεταναστών, με λεωφορείο.
Συγκεκριμένα, την 23-11-2010, περί ώρα 06.45΄, οδηγός τουριστικού λεωφορείου, που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο Τιφλίδας – Αθήνας, προ της αφίξεώς του στο σημείο του διαβατηριακού ελέγχου, στάθμευσε το όχημά του σε δυσεπιτήρητο χώρο και αποβίβασε έξι (6) λαθρομετανάστες, οι οποίοι στερούνταν προξενικής θεώρησης εισόδου (VISA) στην Ελλάδα, καθώς και σφραγίδας εξόδου από την Τουρκία, όμως το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους Αστυνομικούς του Α.Τ.Κήπων.
Ο οδηγός του λεωφορείου και οι έξι (6) λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Το λεωφορείο που μετέφερε τους λαθρομετανάστες κατασχέθηκε.
Την προανάκριση ενήργησε το Τ.Σ.Φ.Φερών.

ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ – ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΟΥ






Μεσημβρινές ώρες της 11.11.2010 απεβίωσε κατά τη διάρκεια οδηγήσεως γεωργικού ελκυστήρα στην αγροτική περιοχή Συδινής ένας 66χρονος ημεδαπός κάτοικος εν ζωή Συδινής. Ένας 40χρονος ημεδαπός διερχόμενος από το σημείο και αντιλαμβανόμενος το περιστατικό στην προσπάθειά του να κατεβάσει τον νεκρό και να ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές, έθεσε σε κίνηση τον κινητήρα του οχήματος ο οποίος βρισκόταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τους τροχούς του γεωργικού ελκυστήρα και κατά την πτώση του να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να τραυματισθεί στα κάτω άκρα.
Ο θανών και ο τραυματίας διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας αντίστοιχα.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ (01) ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΞΙ (06) ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ – ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Βραδινές ώρες της 11.11.2010 στους Τοξότες Ξάνθης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, ένας 38χρονος αλλοδαπός πολίτης Παλαιστίνης, ο οποίος κατελήφθη ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου για το οποίο δηλώθηκε κλοπή την 24.10.2010 στο Βραχάτι Κορινθίας, να μεταφέρει με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή των στο εσωτερικό της χώρας μας, έξι (06) αλλοδαπούς πολίτες Πακιστάν, εκ των οποίων τέσσερις (04) στην καμπίνα επιβατών και δύο (02) στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.
Ο ανωτέρω διακινητής ο οποίος στερείται αδείας ικανότητας οδήγησης, δεν σταμάτησε το όχημά του σε συνεχή ηχητικά και φωτεινά σήματα των αστυνομικών επί της Εγνατίας Οδού που εκινείτο και προσπάθησε να διαφύγει ακολουθούμενος από περιπολικά του ΤΣΦ Κοτύλης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και άλλων περιπολικών της Α. Δ. Ξάνθης χωρίς αποτέλεσμα καθώς συνελήφθη μαζί με τους λαθρομετανάστες.
Κατασχέθηκε και αποδοθεί σε ιδιοκτήτη του το κλεμμένο ΙΧΕ αυτοκίνητο. Επίσης κατασχέθηκε και ένα (01) κινητό τηλέφωνο κατοχής του διακινητή. Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.








Μεσημβρινές ώρες της 11.11.2010 περιήλθε σε υφιστάμενη Υπηρεσία μας (Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης), πληροφορία σχετική με τελεσθείσα προ 3ημέρου, ανθρωποκτονία 45χρονης αλλοδαπής πολίτιδος Αρμενίας, από τον 49χρονο ημεδαπό πρώην σύζυγό αυτής.
Άμεσα μετέβη στο διαμέρισμα όπου διέμενε αυτή στην Ξάνθη, κλιμάκιο του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Α. Δ. Ξάνθης και ιατροδικαστής για διενέργεια έρευνας, εξερεύνησης και φωτογράφισης όπου διαπίστωσαν ότι η 45χρονη κείτονταν νεκρή στο σαλόνι και έφερε πολλαπλά τραύματα σε όλο το σώμα, προκληθέντα από μαχαίρι.
Από το χώρο του εγκλήματος κατασχέθηκαν ένα (01) μαχαίρι και ένα (01) σπασμένο γυάλινο μπουκάλι.


Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης αυτής ήταν ο 49χρονος ημεδαπός σύζυγός της ο οποίος συνελήφθη την 23.11.2010 και ώρα 13.00’ δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ξάνθης.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.




Διαβάστε περισσότερα...

δελτιο τυπου σκεπ

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μ.Κ.Ο. Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ( Σ.Κ.Ε.Π.) κ. Αθηνά Κρητικού Γεννηματά θα παρευρεθεί στην Αλεξανδρούπολη αύριο Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και θα επισκεφθεί στις 10 το πρωί το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης.
Σκοπός της επίσκεψης της είναι...

η ενημέρωση για το πρόγραμμα «Αποτυπώματα» που ενώνει μαθητές με αναπηρία και μαθητές γενικής παιδείας.
Η κ. Γεννηματά θα συνοδεύεται από την κ. Ιλεάνα Βασδέκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Σ.Κ.Ε.Π. και τον Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Ανατολικής Μακεδονίας, Σερρών και Θράκης Πατέρα Απόστολο Καβαλιώτη.
Επίσης η κ. Γεννηματά θα έχει συνάντηση με την συντονίστρια της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics Αθήνα 2011 κ. Ευαγγελία Κοσμαδάκη, την ειδική συνεργάτη της Νομαρχίας Έβρου για τα Special Olympics κ. Ειρήνη Κελεσίδου και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής
Διαβάστε περισσότερα...

απαντηση σκανδαλιδη σε ρενταρη-τεντε

Απάντηση στην Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη έλαβε η Βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή-Τέντε μετά την ανακοίνωση διαμαρτυρίας των αγροτών της περιοχής Τυχερού σχετικά με την εξαίρεση των βαμβακοκαλλιεργητών που επλήγησαν από τις περσινές πλημμύρες από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
Όπως αναφέρει ο κ. Υπουργός
στο κείμενο της απάντησης του, από τον ΕΛΓΑ κατεβλήθησαν στους δικαιούχους μέχρι τις 30/9/2010 αποζημιώσεις ύψους 7.140.306,64 ευρώ για καλλιέργειες σιτηρών, μηδικής σπαραγγιών κ.λ.π..
Όσον αφορά την μείωση της παραγωγής των βαμβακοκαλλιεργειών αυτή δεν καλύπτεται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, άλλα από το πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ.
Στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ήδη συγκεκριμένη εισήγηση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας.
Τέλος στο κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι η αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος θα γίνει μέσα από νόμιμες διαδικασίες και όχι από λογικές κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων που στοίχησαν βαριά πρόστιμα στη χώρα και οδήγησαν τον ΕΛΓΑ στον υπερδανεισμό και ένα βήμα πριν την χρεωκοπία.
Διαβάστε περισσότερα...

δελτιο τυπου εκε εβρου

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Έβρου εξετάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας, του προϋπολογισμού, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες δέχονται επίθεση και βρίσκονται στο στάδιο της τελειωτικής τους κατεδάφισης , Αποφάσισε να καλέσει τους εργαζόμενους σε πανεργατική συστράτευση και συμμετοχή στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 15/12/2010
Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου:

- Καταγγέλλει τον πλέον σκληρό και άδικο σε βάρος του κόσμου της εργασίας κρατικό προϋπολογισμό, μοναδικοί στόχοι του οποίου είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών της χώρας καταδικάζοντας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους στη φτώχεια την ανέχεια στον αποκλεισμό, διαλύοντας την Παιδεία την Υγεία την κοινωνική πρόνοια.
- Καταγγέλλει την Κυβέρνηση και την νεοφιλελεύθερη Τρόικα για την διάλυση του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, μέσα από την διαπόμπευση των εργαζομένων, στον αγώνα των οποίων είμαστε αλληλέγγυοι.
- Καταγγέλλει την εγκληματική για τους εργαζόμενους διάλυση των κλαδικών ΣΣΕ και την αποδυνάμωση της ΕΓΣΣΕ, σύμφωνα με τις επιταγές του ΣΕΒ και της Τρόικα, που ως μοναδικό στόχο έχει την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας, την ευελιξία της εργασίας και των εργοδοτικών εκβιασμών.
Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι βιώνουν την απόλυτη κόλαση. Οι απολύσεις στο εμπόριο και στις υπηρεσίες αποτελούν καθημερινό γενικευμένο φαινόμενο. Η ανεργία λαμβάνει δραματικές διαστάσεις και απειλεί την κοινωνική συνοχή.
Οι επιχειρήσεις με εκβιαστικά διλήμματα προχωρούν σε γενικευμένη μείωση μισθών, σε εκτεταμένη επιβολή της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, στην μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών για πολλούς μήνες.
Με βάση τα παραπάνω, το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, οργανώνοντας και συντονίζοντας τις αντιστάσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία να ενταχθούν στο αγωνιστικό— απεργιακό μέτωπο και με την ενωτική, μαζική και μαχητική τους Παρουσία να αποτελέσουν την αφετηρία για την ανατροπή αυτών των αντεργατικών πολιτικών.
Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση δερμεντζοπουλου

ΠΡΟΣ
τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα με την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων στο Νησί της Σαμοθράκης».

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους Υ4α/οικ.114762 και Γ.Π.οικ.116038 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και την ΚΥΑ Υα/88426/15-1-2003(ΦΕΚ 5/Β΄/2003) που αφορούν τις αμοιβές εξετάστρων των πρωινών Εξωτερικών Ιατρειών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και παροχής ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας, οι ασφαλισμένοι των ταμείων εκτός ορισμένων κατηγοριών ( ΟΓΑ , Άποροι κ.α.), υποχρεούνται να καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ για την ιατρική επίσκεψη στις δομές Υγείας, ενώ οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων, υποχρεούνται να καταβάλουν τα αντίστοιχο αντίτιμο για οποιαδήποτε ενδεχομένως εργαστηριακή εξέταση χρειαστεί ( μικροβιολογική ή ακτινολογική). Μια απλή βιοχημική εξέταση , το λεγόμενο check-up , από τους πρώτους υπολογισμούς πιθανώς να κοστίζει άνω των 40 ευρώ . Δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρχει έστω και μερική επιστροφή των χρημάτων μέσω των ταμείων σε κάθε ασφαλισμένο μέσω της λεγόμενης αίτησης δαπάνης.

Στο νησί της Σαμοθράκης
υπάρχουν επιπρόσθετα προβλήματα που επιβαρύνουν οικονομικά ακόμα περισσότερο τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

Η υγειονομική περίθαλψη των κάτοικων του νησιού, πραγματοποιείται από το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης στην Χώρα, καθώς και από το Περιφερειακό Ιατρείο της Καμαριώτισας. Στο νησί δεν υπάρχουν ιατροί άλλων Ταμείων , ούτε ιδιώτες ιατροί και κατά συνέπεια οι ασφαλισμένοι στα αντίστοιχα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΠΑΔ κ.λ.) στην περίπτωση που θα χρειαστούν υγειονομική περίθαλψη, ή θα πρέπει να επιβαρύνονται ξανά οικονομικά από την στιγμή που θα πρέπει να πληρώσουν κάθε μία εξέταση που θα κάνουν στο Κέντρο Υγείας, ή θα πρέπει να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη στις αντίστοιχες δομές Υγείας, και πάλι με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση , γεγονός όμως που θα δημιουργήσει και επιπλέον προβλήματα στην λειτουργία αυτών των δομών, καθότι ως γνωστόν, ήδη υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής ακόμη και για τις πιο απλές εξετάσεις. Είναι δε αντιφατικό να ζητήσει ο ασφαλισμένος, για παράδειγμα του ΙΚΑ, να πάρει πίσω τα λεφτά του από το ταμείο του κάνοντας δαπάνη, όταν και μόνο το ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη θα του κοστίσει στην καλύτερη των περιπτώσεων, όσο η εξέταση!
Εκφράζεται δε ο φόβος πως η εφαρμογή των διατάξεων αυτών μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει το Υπουργείο, δηλαδή την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Διότι λειτουργεί αποτρεπτικά απέναντι στον βασικό πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Υγείας που είναι η Προληπτική Ιατρική . Είναι φανερό ότι η μη έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών , μπορεί να επιβαρύνει πολλαπλάσια το κράτος καθότι τα έξοδα νοσηλείας είναι κατά πολύ μεγαλύτερα εκείνων των απλών προληπτικών εξετάσεων.
Ήδη υπενθυμίζουμε την αναθεώρηση προς τα κάτω, των οικονομικών εσόδων από την λειτουργία των ολοήμερων ιατρείων στα Νοσοκομεία , που έκανε το επιτελείο του νυν υπουργού κ. Λοβέρδου σε σχέση με τα ποσά που είχε υπολογίσει το επιτελείο της κ. Ξενογιαννακοπούλου .
Ενόψει όλων αυτών
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Τι σκοπεύει να πράξει το Υπουργείο ώστε να διευκολύνει την ήδη επιβαρυμένη υγειονομική κάλυψη των ασφαλισμένων όλων των Ταμείων που δεν διαθέτουν αντίστοιχο ιατρό στο νησί της Σαμοθράκης ;
2. Σκοπεύει το Υπουργείο να εξαιρέσει τα ακριτικά νησιά από την εφαρμογή του νόμου, ή τουλάχιστον να θεσμοθετήσει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, ώστε να μην δοθεί το τελικό χτύπημα, που θα οδηγήσει στην ερήμωση των ακριτικών μας νησιών , από την στιγμή που και το υπέρτατο αγαθό της Υγείας θα καταλήξει είδος πολυτελείας;
3. Αναλογίζεται το Υπουργείο ότι με την εφαρμογή των συγκεκριμένων πολιτικών υγείας στο βωμό της εξοικονόμησης οικονομικών πόρων, υποβαθμίζεται και κατ’ ουσία αποδομείται ο βασικός πυλώνας της Προληπτικής Ιατρικής που υπαγορεύει την έγκαιρη διάγνωση πολλών ασθενειών μέσω των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων; Με αυτή λοιπόν την λογική μήπως τα οικονομικά οφέλη που επιδιώκει το Υπουργείο είναι βραχυπρόθεσμα και εντελώς πλασματικά;
Διαβάστε περισσότερα...

προληψη τροχαιων ατυχηματων

Η αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης σας γνωστοποιεί ότι από την προσεχή Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 έως και τις 03.12.2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», πραγματοποιείται η ετήσια έκθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης με θέμα : «Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων».
Σκοπός της έκθεσης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης με ευθύνη του Τμήματος Τροχαίας, είναι η ενημέρωση του κοινού για τους παράγοντες που προκαλούν το τροχαίο ατύχημα, την πρόληψη και αποτροπή του, την κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά που θα είναι και οι αυριανοί οδηγοί καθώς επίσης και ενημέρωση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης θαθα βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο συγκεκριμένο χώρο που μας παραχωρείται από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα ενημερώνουν τους επισκέπτες και θα διανέμουν έντυπο υλικό σχετικό με το αντικείμενο της έκθεσης. Διαβάστε περισσότερα...

αφιερωμα στο νικο γκατσο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

O Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Έβρου,
διοργανώνει

«Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο
Ο ποιητής και ο στιχουργός»

με συμμετοχή μελών του Συνδέσμου και της Χορωδίας του Καλλιτεχνικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης και προσκεκλημένο εισηγητή το Μίμη Σουλιώτη,
ποιητή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
στο
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
τo Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 7 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με θέμα την εναρμόνιση της ελληνικής έννομης τάξης με τις διατάξεις της Ε.Ε. για την αναγνώριση πτυχίων από Ρουμανία και Βουλγαρία της ειδικότητας Χειρουργικής Στόματος.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Η ελληνική έννομη τάξη δεν έχει ακόμη εναρμονισθεί προς τις διατάξεις της 2005/36/ΕΚ, όπως όφειλε να έχει προβεί, σε ότι αφορά την ενσωμάτωση της ειδικότητας χειρουργικής στόματος στους τίτλους ειδικότητας οδοντιατρικής, για τα άτομα που έχουν σπουδάσει και λάβει πτυχίο του συγκεκριμένου τομέα από πανεπιστήμια της Ρουμανίας και Βουλγαρίας.
Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα στην εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της προαναφερόμενης οδηγίας έχει οδηγήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Λόγω της προσχώρησης των προαναφερομένων χωρών στην Ε. Ένωση, εξεδόθη η Οδηγία 2006/100/ΕΚ «για την προσαρμογή ορισμένων Οδηγιών στον τομέα της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, λόγω της προσχώρησης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας», με την οποία τροποποιήθηκε, μεταξύ άλλων, η οδηγία 2005/36/ΕΚ. Σύμφωνα με το άρθρο 2 της οδηγίας 2006/100/ΕΚ, τα κράτη μέλη όφειλαν να έχουν θέσει σε ισχύ τις αναγκαίες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις για να συμμορφωθούν προς τις διατάξεις της οδηγίας αυτής το αργότερο έως την ημερομηνία προσχώρησης των προαναφερομένων χωρών στην Ε. Ένωση.
Οι ρυθμίσεις των προϊσχυουσών οδηγιών αποσκοπούσαν στην σταδιακή υλοποίηση της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας και εγκατάστασης των εργαζομένων στον Ευρωπαϊκό χώρο. Οι διατάξεις της οδηγίας 2005/36/ΕΚ αποσκοπούν στην περαιτέρω εξασφάλιση της ευελιξίας των αγορών εργασίας, την αυξημένη απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών, την κατά το δυνατόν αυτοματοποίηση του συστήματος αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, καθώς και την εξασφάλιση της απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών και συνιστούν το αποτέλεσμα σχετικής μελέτης εκ μέρους της Επιτροπής .Ωστόσο, παρά το πέρας από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της οδηγίας 2005/36/ΕΚ, η ελληνική έννομη τάξη δεν έχει ακόμη εναρμονισθεί προς τις διατάξεις της εν λόγω οδηγίας, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη, όπου θεωρεί ότι η παρατεινόμενη παράλειψη προσήκουσας εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας εκ μέρους της Ελλάδας δεν συνάδει προς τις υποχρεώσεις της ως κράτους-μέλους της Ε. Ένωσης, ιδίως εάν ληφθεί υπ’ όψιν αφενός ότι έχει παρέλθει πλέον ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος των διατάξεων των προαναφερομένων οδηγιών, αφετέρου ότι η χώρα έχει ήδη παραπεμφθεί στο Ε. Δικαστήριο για την μη εναρμόνιση της νομοθεσίας της προς τις διατάξεις της οδηγίας 2005/36/ΕΚ. Είναι προφανές, ότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η χώρα θα υποστεί και νέα καταδίκη, όπως συνέβη και στην περίπτωση της καταδίκης της για παράβαση ορισμένων διατάξεων της οδηγίας 89/48/ΕΟΚ».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:
• Προτίθεστε να προχωρήσετε στην ενσωμάτωση της ειδικότητας της χειρουργικής στόματος στους τίτλους ειδικότητας οδοντιατρικής εφαρμόζοντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης «στον τομέα της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, λόγω της προσχώρησης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας» τηρώντας ορθά τις υποχρεώσεις της ως κράτους-μέλους της Ε. Ένωσης, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο επαγγελματικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πτυχιούχοι που έχουν σπουδάσει στις συγκεκριμένες χώρες;

Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση δερμεντζοπουλου

ΠΡΟΣ
τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη


ΘΕΜΑ: «Προβλήματα κατά την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων περιοχής ΕΑΣ Διδυμοτείχου και επίπτωση στους αγρότες».

Κατά τη διαδικασία της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων της περιοχής της ΕΑΣ Διδυμοτείχου, που είχε αναληφθεί από αυτήν, προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα με τον ορθοφωτοχάρτη στην πρώην Κοινότητα Λαβάρων, μεταξύ των οικισμών Μάνδρας και Αμορίου, σε περιοχή του αναδασμού.
Συγκεκριμένα στηνανωτέρω περιοχή ο ορθοφωτοχάρτης είναι «τσακισμένος» κατά το δίπλωμα του, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται περί τα τριακόσια (300) στρέμματα αγροτεμαχίων. Έτσι τα αγροτεμάχια που βρίσκονται στο σημείο αυτό έχουν ψηφιοποιηθεί, αλλά με έκταση κατά πολύ μικρότερη από την πραγματική. Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι οι παραγωγοί αυτών των αγροτεμαχίων να έχουν απώλεια εισοδήματος από τις πληρωμές ενισχύσεων του 2009 και μετά.
Έγκαιρα, στις 15/1/2010, η ΕΑΣ Διδυμοτείχου έθεσε εγγράφως το πρόβλημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην ΠΑΣΕΓΕΣ, στην ΑΓΡΟΓΗ, καθώς και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την αντικατάσταση του ορθοφωτοχάρτη έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.
Δυστυχώς όμως, από τις 15/1/2010 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στο αίτημα για διόρθωση με αποτέλεσμα αφενός μεν να έχουμε λανθασμένη την ψηφιοποιημένη κατάσταση, αφετέρου ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών να έχει σοβαρή απώλεια εισοδήματος από την μειωμένη πληρωμή ενισχύσεων που δικαιούται.

Ενόψει όλων των ανωτέρω



Ερωτάται o κ. Υπουργός


Εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος, ώστε και να υπάρξει σωστή αποτύπωση της κατάστασης, αλλά και να μην ζημιώσουν αδίκως οι θιγόμενοι παραγωγοί-κάτοχοι των αγροτεμαχίων.



Ο Ερωτών Βουλευτής



Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου

Διαβάστε περισσότερα...

θεατρο

Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» γιορτάζει τα 10 χρόνια του και συνεργάζεται για άλλη μια χρονιά με το Καφωδείο «Το Ελληνικό» για να παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μύθοι του Θερμαϊκού» - Χτυποκάρδια στο κρανίο, που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη.

Από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 10.30μ.μ. και κάθε Τετάρτη στο Καφωδείο «Το Ελληνικό», Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΕπτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης. Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές. Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.

Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.
Την αυλαία των guest εμφανίσεων ανοίγει αυτήν την Τετάρτη στις 24 Νοεμβρίου, ο μουσικοσυνθέτης Ευγένιος Δερμιτάσογλου.

`
Ταυτότητα της παράστασης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα: Γιάννης Παλαμιώτης
Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος,
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Ηχοληψία: Γιάννη Μήτσης
Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Ξένια Πετμεζά


ΠΑΙΖΟΥΝ & ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ
Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μαρίνα Γκούμλα, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος



Πληροφορίες
ΧΩΡΟΣ: ΚΑΦΩΔΕΙΟ «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»
(Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2310.237016
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€ (το ποτό χρεώνεται επιπλέον)
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: κάθε Τετάρτη από 24 Νοεμβρίου στις 10.30 μ.μ.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

συμβουλες αντιμετωπισης επικινδυνων καιρικων φαινομενων

Η αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης στα πλαίσια των λαμβανόμενων προληπτικών δράσεών της για την ενημέρωση των πολιτών ενόψει των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων (έντονες συνεχείς βροχοπτώσεις) και επειδή μπορεί να προκύψει οιοσδήποτε κίνδυνος για την ασφάλειά σας, θα ήθελε να επισημάνει τα ακόλουθα μέτρα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα..
Συμβουλές προς τους οδηγούς σε περίπτωση κακοκαιρίας
Στην οδήγηση σε βρεγμένο δρόμο και ειδικά στην περίπτωση που το οδόστρωμα είναι απλά βρεγμένο (γλίτσα ), ο οδηγός αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο και είναι πιθανό να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.
Σε περίπτωση βροχής υπενθυμίζεται ότι χρησιμοποιούμε τα φώτα διασταύρωσης και όχι ομίχλης ενώ ελέγχουμε αν λειτουργούν καλά οι υαλοκαθαριστήρες.
Κατά την διάρκεια της βροχής δύο σημεία θα πρέπει να έχει υπόψιν του ο οδηγός :
• τη μείωση της ταχύτητας και
• την αύξηση της απόστασης ασφαλείας.
• Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως:
o φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
o προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινόμενων.
o ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.
o βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα.
o φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
o φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.
• Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη:
o προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
o κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
o αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
• Σε περίπτωση που αποκλειστείτε:
o παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.
o τοποθετήστε στην κεραία του ραδιόφωνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
o εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ
Εάν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα από πλημμύρες:

* Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.
* Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
* Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.
* Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ
* Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.
* Μη διασχίζετε χείμαρρους πεζός/ή ή με το αυτοκίνητο σας.
*Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
* Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
* Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ
Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να πλημμυρίσουν ξανά στις επόμενες ώρες.
* Η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
* Εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασπορροές κλπ.
* Τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, νεκρά ζώα και διάφορα αντικείμενα.
* Προσέχετε ώστε η παρουσία σας να μην εμποδίζει τα συνεργεία διάσωσης.
* Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
* Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πιθανή πτώση βράχων

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει:
* Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
* Αποφύγετε νερά που ρέουν.
* Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
* Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά που μπορεί να γίνουν αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος, στην περίπτωση που υπάρχουν υπόγεια καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
* Ακολουθείστε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε περισσότερα...

αλεξανδρουπολη


Η κατάσταση στις γειτονιές και το κέντρο της πρωτεύουσας του Έβρου.

Σκουπίδια έξω από τους κάδους, πάνω στους δρόμους . . .

Φωτό: Εφ "Η Γνώμη"
Διαβάστε περισσότερα...

σεμιναρια για διαζευγμενους απο χανθ -συγαπα

Η ΧΑΝΘ στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος για τη Μονογονεϊκή Οικογένεια. διοργανώνει το μήνα Δεκέμβριο τρεις ανοικτές συναντήσεις γονέων μονογονεϊκών οικογενειών. Στόχος των συναντήσεων είναι η ενημέρωση γονέων σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν για την ανάδειξη των πολύπλοκων προβλημάτων της μονογονεϊκής οικογένειας (διαζύγιο, φυσική απώλεια, προσωπική επιλογή) στην σύγχρονη εποχή αλλά και την αξιοποίηση της δυναμικής της, καθώς και τη διερεύνηση ανάπτυξης περαιτέρω δράσεων και ενεργειών.
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Σεμιναρίων ΧΑΝΘ



Τετάρτη 1/12/2010, 19:00 – 20:30
Προσέλευση, προεγγραφές 18:30

Πραγματικότητα και δυσκολίες που συνδέονται με τη λειτουργία της σύγχρονης οικογένειας: πολιτικές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας για τη μονογονεϊκή οικογένεια και το παιδί
Εισηγήτρια: Ιωαννίδου Ελπίδα, Κοινωνική Λειτουργός
Νομική προσέγγιση και προβληματισμοί για θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια
Εισηγητής: Σωτηρίου Στέργιος, Νομικός

Τετάρτη 8/12/2010, 19:00 – 20:30
Προσέλευση, προεγγραφές 18:30

Αναπτύξτε την αυτοπεποίθηση και αξιοποιείστε τα δυναμικό σας: τεχνικές βελτίωσης - απόδοσης
Εισηγήτρια: Ιωαννίδου Ελπίδα, Κοινωνική Λειτουργός

Τετάρτη 15/12/2010, 19:00 – 20:30
Προσέλευση, προεγγραφές 18:30

Γνωριμία με φορείς που ασχολούνται με τα θέματα Μονογονεϊκής Οικογένειας:
Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών Β. Ελλάδος (πρόεδρος, κα Δαλακλή Νατάσα)
Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (πρόεδρος, κος Σπιτάλας Νικόλαος)
Ανταλλαγή σκέψεων για περαιτέρω ανάπτυξη προγράμματος στη ΧΑΝΘ
Συντονίστρια συζήτησης: Ιωαννίδου Ελπίδα
Παράλληλη δράση: για τους γονείς που θα συμμετέχουν στις ενημερωτικές συναντήσεις θα υπάρχει η δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης - φύλαξη των παιδιών τους κατά τη διάρκεια όλων των συναντήσεων (με δήλωση συμμετοχής).
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, τηλ. 2310 241 007 (τηλεφωνικό κέντρο) ή 2310 241007, εσωτ. 884.
Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ, socialaction@ymca.gr, www.ymca.gr
Συλλογος Πατρικης και Ανδρικης Αξιοπρεπειας
τηλ 6942989785
Επισκεφθείτε καντε εγγραφη στο mail group http://groups.yahoo.com/group/goneas2005/ (it s free)
Μοιραστείτε μαζι με αλλους τις αποψεις και εμπειριες σας.
Προσφέρετε και δεχθειτε βοηθεια στο προβλημα σας.
Διαβάστε περισσότερα...

νοσοκομειο διδυμοτειχου

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται, εδώ και ένα περίπου μήνα, ο αξονικός τομογράφος στο
νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μετά από 3 χρόνια που ο εξοπλισμός παρέμενε
ανεκμετάλλευτος. Η διαγνωστική μονάδα έχει στελεχωθεί πλήρως τόσο σε ειδικούς
ιατρούς όσο και σε παραϊατρικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία
της, στην πρωινή βάρδια. Ο αξονικός τομογράφος καλύπτει πλήρως τις ανάγκες
εξειδικευμένων εξετάσεων των εσωτερικών ασθενών του νοσοκομείου και ένα μέρος
εξωτερικών ασθενών. «Βελτιώσαμε την ποιότητα των παροχών υπηρεσιών υγείας αλλά και
τα οικονομικά του νοσοκομείου», δήλωσε στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας ο διοικητής του
νοσοκομείου, Δημήτρης Λαζόπουλος. Επόμενος στόχος της διοίκησης του νοσοκομείου
είναι η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο», τόνισε ο διοικητής του
νοσοκομείου, σημειώνοντας πως η κλινική έχει στελεχωθεί με ειδικούς ιατρούς, συνεχίζει να στελεχώνεται με παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα, έχουν
ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί και αναμένεται η παραλαβή του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για να ξεκινήσει τη λειτουργία της η παιδιατρική.
Διαβάστε περισσότερα...

συνεχιζεται η εικαστικη εκθεση στο μυλο μασουρα

Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης


Η αναδρομική εικαστική έκθεση « σε μακρά οδό απανδόχευτο» της Αλεξανδρουπολίτισσας Ιωάννας Φιλιππίδου που εγκαινιάστηκε στον Μύλο του Μασούρα (λεωφόρος Δημοκρατίας 1) στις 24 Οκτωβρίου, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο της σπουδαίας καλλιτέχνιδας που για πρώτη φορά βγαίνει από την αφάνεια και εμπλουτίζει την πολιτιστική εικόνα του τόπου μας με μοναδικό και πολυδιάστο τρόπο. Η αισθητικά αναβαθμισμένη κεντρική αίθουσα του Μύλου από τον Δεκέμβριο θα φιλοξενήσει πολύ αυστηρά επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συντροφέψουν το έργο της Ιωάννας στη μακρά οδό την απανδόχευτο.
Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό από Τετάρτη έως Κυριακή 6.00 - 8.00 μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για ομάδες επισκεπτών που επιθυμούν να δουν την έκθεση εκτός του συγκεκριμένου ωραρίου : 6979339192 και 6932610600.

Η Ιωάννα Φιλιππίδου, 1953–1999, γλύπτρια, χαράκτρια, ποιήτρια, σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, εφαρμογές τέχνης του βιβλίου στο εργαστήριο εφαρμοσμένων της ΑΣΚΤ, μαρμαροτεχνία, γυψοτεχνία και χαλκοχυτική στην Καράρα της Ιταλίας και τεχνική πέτρας και γρανίτη στο Όσλο της Νορβηγίας. Ευαίσθητη και πολύπλευρη δημιουργός με σπάνιο ταλέντο συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις και εικαστικά συμπόσια στην Αθήνα, την Ιταλία, τη Γερμανία,τη Γαλλία, το Τορόντο, τη Βουλγαρία, τη Νορβηγία και απέσπασε βραβεία και διακρίσεις ενώ άφησε σπουδαία έργα να κοσμούν μεγάλες και μικρές ευρωπαϊκές πόλεις.
Το 1979 εξέδωσε από τις εκδόσεις εκδόσεις Εγνατία και την πρωτοπορική σειρά τραμ/λογοτεχνία τη συλλογή Σταυρός δια γραφής, με είκοσι εννιά ποιήματα και δύο δικά της σχέδια, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδια χρονιάς κυκλοφόρησε από τον Κέδρο, η συλλογή Πορθμός – Διόδια, με πενήντα ένα ποιήματα.
Το 1992 οικογενειακοί λόγοι την ανάγκασαν να επιστρέψει στη γενέτειρά της συνεχίζοντας ωστόσο να λαμβάνει μέρος και να διακρίνεται σε διεθνείς εκθέσεις.
Το 1995, στην Έκθεση Βιβλίου της Αθήνας, συμμετείχε με την κατασκευή «Βιβλίο Ροκοκό», και το 1997 στην έκθεση γλυπτικής- φωτογραφίας στη στοά του βιβλίου «Διαδρομές από τον Έβρο στην Αθήνα», που έμελλε να είναι και η τελευταία.




Διαβάστε περισσότερα...

διοδια στην εγνατια

Έξι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν τους επόμενους τρεις μήνες στην Εγνατία οδό, όπως προανήγγειλε ο Γιάννης Τσακλίδης, αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» από τη Θεσσαλονίκη. Κάνοντας λόγο για "πιεστικά οικονομικά προβλήματα" και "τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις" της εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ", αλλά και τις "ασφυκτικές πιέσεις της Ε.Ε.", ο κ. Τσακλίδης, δήλωσε ότι "σύντομα θα εγκαταστήσουμε άλλους έξι πρόχειρους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό", καθώς, όπως είπε η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος θα πάρει χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλίδη, σε λίγους μήνες θα λειτουργήσουν διόδια στην Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα, τα Γρεβενά (Βενέτικος ποταμός), Πολύμυλο (λειτουργούν από τις 14 Σεπτεμβρίου), Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή. Το κόστος των νέων διοδίων, είπε ότι "θα είναι περίπου ίδιο με αυτό του Πολυμύλου". Ταυτόχρονα η "Εγνατία Οδός Α.Ε." θα αναλάβει την επιθεώρηση και επισκευή των τεχνικών έργων στο εθνικό οδικό δίκτυο Λάρισας - Κοζάνης και Τρικάλων – Ιωαννίνων, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που έγινε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταξύ της περιφερειάρχη Κ. Γερακούδη και του αντιπροέδρου και συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Γιάννη Τσακλίδη.

Εφ. "Ο Χρόνος"
Διαβάστε περισσότερα...