ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ερχεται

Κυκλοφορεί με πατερίτσες, γιατί παραπάτησε στο κάμπινγκ. Διαβάστε περισσότερα...

να ζησετε




Παναγιώτη και Μαρία, μπορεί να μη σας γνωρίζουμε, αλλά σας ευχόμαστε ότι καλύτερο.

Ο γάμος σας έγινε γνωστός σ' όλο τον Έβρο, καθώς περισσότερα από 80 αυτοκίνητα ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη για να παρακολουθήσουν οι επιβάτες τους την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σας.
Μέχρι την Ορεστιάδα ο κάθετος άξονας βάφτηκε από τις λευκές κορδέλες.
Αν και ευθύνεστε για καθυστέρηση στις μεταφορές, εμείς . . .
. . .
σας κάνουμε δώρο για τη γιορτή σας, μία φωτογραφία απ' ότι γινόταν πίσω από το αυτοκίνητό σας.

Καλούς απογόνους και να αγαπάτε ο ένας τον άλλο.

Είναι ότι πιο σημαντικό για ένα παντρεμένο ζευγάρι.
Αγάπη και συμπαράσταση.
Διαβάστε περισσότερα...

δεν παμε καλα!




Θυμίζουμε και το Δημαρχείο χωρίς ελληνική σημαία, όχι στη Ροδόπη, αλλά


στον Έβρο.
Διαβάστε περισσότερα...

με το φακο του γρηγορη αζοριδη




Παϊτόνι στο Κάραγατς





Διαβάστε περισσότερα...

κατεστραμμενα αναχωματα

Δεχόμαστε συνεχώς παράπονα για την κατάσταση των αναχωμάτων. Τα παράπονα αφορούν κυρίως τις αποκαταστάσεις.

Όπως μας αναφέρουν οι αποκαταστάσεις έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα τα σπασμένα αναχώματα να θυμίζουν ότι είναι σπασμένα καθώς το κλείσιμο είναι ακόμα προσωρινό.

Ότι έγινε έγινε τους πρώτους μήνες και στη συνέχεια τίποτα.
Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση δερμεντζοπουλου

Προς την κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


ΘΕΜΑ: «Αποζημίωση αγροτών για ζημίες λόγω πλημμυρών του ποταμού Έβρου»

Το χειμώνα που πέρασε στο νομό Έβρου πραγματοποιήθηκαν μεγάλες ζημιές από φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα 300.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης κατακλύσθηκαν από τα νερά των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου. Τα καλλιεργήσιμα δε αυτά στρέμματα πλησίον των ποταμών είναι από τα πλέον εύφορα στη χώρα μας και λόγω τοποθεσίας.
Για τις ζημιές που προκλήθηκαν, οι παραγωγοί υπέβαλαν προς τον ΕΛΓΑ τις δηλώσεις τους προκειμένου

να λάβουν τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν και δικαιούνται. Οι αποζημιώσεις αυτές ακόμα δεν έχουν δοθεί. Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε ότι το 2006 η Κυβέρνηση είχε αποζημιώσει άμεσα τους αγρότες και οι ζημιές ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές του 2010.
Επιπλέον, εκτός από τις πληγείσες καλλιέργειες του χειμώνα που υπέστησαν οι παραγωγοί λόγω των πλημμυρών, μεγάλη απώλεια της παραγωγής τους παρουσιάστηκε και στις ανοιξιάτικες καλλιέργειες, η οποία ακόμα δεν έχει δηλωθεί.
Η οικονομική συγκυρία είναι πολύ βεβαρημένη. Ο αγροτικός κόσμος δοκιμάζεται ακόμη περισσότερο, καθώς η παραγωγή του πλήττεται, οι τιμές των προϊόντων είναι εξαιρετικά χαμηλές και τα έξοδα στα οποία υποχρεούνται να προβούν είναι υπέρογκα.

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτάται η κ. Υπουργός

1. Ποιές οι μέχρι σήμερα ενέργειες του ΥΠΑΑΤ σχετικά με όσα εξαγγέλθηκαν κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου αμέσως μετά τις πλημμύρες.
2. Πως και πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημίες που υπέστησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.
3. Εάν προτίθεται να ενεργοποιήσει τη διαδικασία δήλωσης των ζημιών και αποζημίωσης των παραγωγών για τις ζημίες που υπέστησαν στις ανοιξιάτικες καλλιέργειές τους λόγω μείωσης της παραγωγής.




Ο Ερωτών Βουλευτής



Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου



Διαβάστε περισσότερα...

αρδας 2010 - 3η μερα






Διαβάστε περισσότερα...

ρυθμιση οφειλων στο ικα

Δείτε την ανακοίνωση







Διαβάστε περισσότερα...

αποψη

ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ

Ο όρος "γκατζολία" σύμφωνα με την καθομιλουμένη σημαίνει "Η Θράκη εν γένει, αλλά ιδίως ο Ν. Έβρου. Οι κάτοικοι αποκαλούνται «Γκατζόλοι». Ο όρος προέρχεται όχι από το γάιδαρο σε τοπικά ιδιώματα κ.τ.ό., αλλά από την τουρκική φυλή Gacol (προφ. γκατζόλ) που - απ' ότι φαίνεται - είχε εγκατασταθεί στην περιοχή". Άλλη ερμηνεία που βρήκαμε είναι η εξής: " Στο Σουφλί του Έβρου παλαιότερα υπήρχαν πολλά γαϊδούρια, τα οποία τα έλεγαν αλλιώς και γκάτζους ή γκατζόλια...Έτσι οι φαντάροι έβγαλαν κοροϊδευτικά την περιοχή γκατζολία". Σημείωση Σαμοθρακίτη: Προφανώς οι φαντάροι αυτοί ήταν τα κοινώς ονομαζόμενα βουτυρόπαιδα ή βουτυρομπεμπέδες που το πατριωτικό - εθνικό τους συναίσθημα έφτανε μέχρι τα όρια του νομού Αττικής, Θεσ/νικης, Πελοποννήσου, Κρήτης κτλ.
Γεωγραφικά ο όρος χρησιμοποιείται από τους στρατεύσιμους για την περιοχή του βορείου Έβρου, ήτοι από Σουφλί και πάνω. Τελικώς κυριάρχησε για όλο τον νομό Έβρου. Ιστορικά στο νομό Έβρου γίνονταν
εκτεταμένη χρήση γαϊδάρων από τους Βούλγαρους εισβολείς. Με το τέλος του πολέμου ο Έβρος και γενικά η Θράκη γέμισαν με γαϊδούρια. Κάποια γαϊδούρια μετά από την απελευθέρωση γινήκανε δίποδα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Αυτά ολίγον τι, περί ορολογίας της λέξεως "γκατζόλι".

Και περνάμε στο σήμερα. Διαβάζουμε την είδηση: "Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας που θα πραγματοποιηθεί στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της πόλης από τις 29 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2010."
Η όλη διοργάνωση μας βρίσκει θετικά διακείμενους, αλλά το λογότυπο του εν λόγω Φεστιβάλ, που διοργανώνεται στην Νέα Ορεστιάδα μου θύμισε το γνωστό μοτίβο "όταν βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας". Περιγραφικά θα αναφέρουμε ότι το εν λόγω λογότυπο του Φεστιβάλ έχει ζωγραφισμένο ένα γαϊδούρι, κοινώς ένα "γκατζόλι". Ευχόμαστε το όλο κόνσεπτ, ο όλος δηλαδή σχεδιασμός να έχει μία διάθεση αυτοσαρκασμού και τίποτε παραπάνω.

Τελειώνοντας, θα αναφέρουμε ότι πλέον υπάρχει κι ένα ενημερωτικό μπλόγκ (ιστοσελίδα ειδήσεων) με την ονομασία "gatzoli" με έγκυρες ειδήσεις και "σάτιρα - ενημέρωση - παρασκήνιο", όπως αναφέρεται στον τίτλο του.

Ευχόμεθα σε όλους τους Εβρίτες καλό καλοκαίρι και παρ' όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζει η ζωή μας (λόγω των οικονομικών κλπ. προβλημάτων) να δείχνουμε όλοι γαϊδουρινή υπομονή.

ΕΝΑ ΓΚΑΤΖΟΛΙ ΕΚ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

αστυνομικο δελτιο

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Συνελήφθη την 14.00΄ ώρα της 29/07/2010, στις Φέρες, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, ένας (1) ημεδαπός, 28 ετών, για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που διενήργησαν οι Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξ/πολης στην οικία του, βρήκαν 3,9 γραμμάρια μείγματος καπνού με κάνναβη.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, από το Αστυνομικό Τμήμα Φερών, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤ/ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
Συνελήφθησαν την 15.00΄ ώρα
της (29/07/2010), στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, δύο (2) αλλοδαποί, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ειδικότερα, την 15.00΄ ώρα της 28/07/2010, 26χρονος αλλοδαπός, οδηγός πολυτελούς Ι.Χ.Ε. αυτ/του, με συνοδηγό 58χρονο αλλοδαπό, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο το αυτοκίνητο βρέθηκε καταχωρημένο από τις Ιταλικές αρχές, ως όχημα κλεμμένο – απωλεσθέν.
Κατασχέθηκαν το εν λόγω αυτοκίνητο, μετά των πινακίδων κυκλοφορίας του και τα συνοδευτικά του έγγραφα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.
ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ
Συνελήφθησαν την 18.00΄ ώρα της 29/07/2010 στη Δαδιά Σουφλίου, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου, δύο αλλοδαποί, για παράνομη εισαγωγή όπλων οπλοφορία – οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου στο Ι.Χ.Ε. αυτ/το, που οδηγούσε 47χρονος αλλοδαπός, με συνεπιβάτες δύο αλλοδαπούς (22 και 58 ετών) βρήκαν 14 πτυσσόμενα στιλέτα, 46 μαχαίρια διαφόρων μεγεθών και 2 γκλοπς, τα οποίο επρόκειτο να διαθέσουν προς πώληση στην Ελλάδα.
Κατασχέθηκαν συνολικά 60 μαχαίρια και 2 γκλοπς.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξ/πολης.



Διαβάστε περισσότερα...

ολα τα κινητα με ιδιο φορτιστη

Με τον ίδιο φορτιστή θα πρέπει να λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από τις αρχές του 2011...

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η εξέλιξη στους τεχνικούς κανόνες για να διασφαλιστεί η συμβατότητα και η ασφάλεια των νέων κοινών φορτιστών προχωράει καλά», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Αναμένουμε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κοινό φορτιστή
για τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από τις αρχές του 2011», πρόσθεσε.
fimotro
Διαβάστε περισσότερα...

το κανει κι αυτο η ελλαδα

Η είδηση είναι θλιβερή αλλά δυστυχώς είναι πραγματική.

Το ΥΠΕΞ αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο 12 περίπου γενικών προξενείων σε Ευρώπη και Νότια Αφρική εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έπληξε σκληρά τη χώρα. Προκειμένου λοιπόν να μειώσει τα κόστη και να αναπροσαρμόσει τις...
υπηρεσίες, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των γενικών προξενείων σε Αννόβερο, Κολωνία, Λειψία, Νάπολη και των προξενείων σε Νίκαια και Ντουρμπάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόριος Δελαβέκουρας. Στο μεταξύ, τα γενικά προξενεία σε Λονδίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες θα κλείσουν και τα γραφεία των προξένων θα μεταφερθούν στις ελληνικές πρεσβείες στις ίδιες πόλεις. Η απόφαση λήφθηκε ως μέρος των κυβερνητικών προσπαθειών να περικοπούν τα

κρατικά ελλείμματα, που τώρα ανέρχονται σε 13,6% του ΑΕΠ, σε λιγότερο από 3% ως το 2014 προκειμένου να ορθοποδήσει η οικονομία.
www.seleo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

φωτοβολταικα

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμού Διδυμοτείχου σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ διοργανώνει ημερίδα με θέμα "φωτοβολταικοί σταθμοί" την Τρίτη 3 Αυγούστου 2010 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Δήμου

Διδυμοτείχου.
Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση ρενταρη

Η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου, κα. Όλγα Ρενταρή – Τέντε, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη δυνατότητα του Τελωνείου Καστανέων να εξυπηρετήσει μερίδιο των διεθνών μεταφορών.
Το τελωνείο Κήπων είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική πύλη εισόδου – εξόδου φορτηγών διεθνών μεταφορών (TIR) στον Έβρο. Ετησίως εβδομήντα τρεις χιλιάδες φορτηγά διέρχονται μέσω αυτού μεταφέροντας εμπορεύματα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία και αντίστροφα ή για να περάσουν προς την Ασία. Ωστόσο, είναι ενδεικτικό ότι τριπλάσιος αριθμός φορτηγών, περίπου διακόσιες είκοσι χιλιάδες, διέρχονται μέσω Βουλγαρίας με προορισμό την Τουρκία ή την Ασία. Προκειμένου λοιπόν να αποσυμφορηθεί το τελωνείο Κήπων ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδο κατά την οποία η κίνηση είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, αλλά και να τονωθεί τόσο η εμπορική κίνηση της χώρας όσο και η συμμετοχή της στις διεθνείς μεταφορές, η κα. Ρενταρή – Τέντε προτείνει να
λειτουργήσει το Τελωνείο Καστανέων και για τις διεθνείς μεταφορές ξηρών φορτίων, για τα οποία δεν απαιτούνται ειδικά εργαστήρια εξέτασης και έγκρισης εισαγωγής. Επιπλέον, κάτι τέτοιο θα δώσει πνοή στο Βόρειο Έβρο καθώς τα φορτηγά θα κινούνται επί ελληνικού εδάφους. Σημειώνεται ότι το Τελωνείο Καστανέων την κατάλληλη υποδομή μιας και εξυπηρετούσε τις διεθνείς μεταφορές έως το 1985, έκτοτε εξυπηρετεί αποκλειστικά ταξιδιώτες.


Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης


- Συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες χθές (28-07-2010), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 71 και 23 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
- Ειδικότερα, ο 71χρονος καλλιεργούσε σε περιφραγμένο αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, δεκαπέντε (15) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους 0,60 – 2,40 μέτρων και στην οικία του βρέθηκε ακατέργαστη ινδική κάνναβη, σε φούντα, συσκευασμένη σε εννέα (9) συσκευασίες, συνολικού βάρους 2.283,5 γραμμαρίων, ενώ ο 23χρονος καλλιεργούσε στην οικία του ένα (1) δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης, ύψους 0,70 μ.
- Τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης και η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκαν.
- Οι συλληφθέντες σήμερα (29-07-2010) παραπέμφθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

- Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.

Ορεστιάδα, 29 Ιουλίου 2010



Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για « διακεκριμένες κλοπές »


Συνελήφθησαν
τις πρωινές ώρες χθές (28-07-2010), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων, τέσσερις (4) ημεδαποί, τρείς (3) γυναίκες, ηλικίας 34, 44 και 59 ετών, αντίστοιχα και ένας (1) άνδρας, ηλικίας 19 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα οι παραπάνω μετέβησαν στην οικία ημεδαπής, ηλικίας 91 ετών και με την μέθοδο της απασχόλησης, της αφήρεσαν το χρηματικό ποσό των 120 €.
Στην κατοχή της 44χρονης βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.
Οι συλληφθέντες σήμερα (29-07-2010) παραπέμφθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου.

Διαβάστε περισσότερα...

απαντηση παπανδρεου σε ερωτηση τσιαουση

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Α. Παπανδρέου και Υπουργός Εξωτερικών, έδωσε απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση, με θέμα την κατάργηση Βίζας για μονοήμερες επισκέψεις-εκδρομές Τούρκων υπηκόων με προορισμό την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου αναφέρει:
«Το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας αξιοποιώντας, ταυτόχρονα, διευκολύνσεις που παρέχουν οι σχετικές προβλέψεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Όσον αφορά
ειδικότερα στην Τουρκία, έχουν δοθεί οδηγίες απλούστευσης και επιτάχυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων, κυρίως για τις περιπτώσεις ταξιδιωτών ''καλής πίστης'' (π.χ. επιχειρηματίες, άτομα εγνωσμένου οικονομικού και κοινωνικού κύρους, πανεπιστημιακοί κτλ.), οι οποίοι πληρούν, βεβαίως, τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ή όταν μεσολαβούν εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία. Για τις κατηγορίες αυτές Τούρκων πολιτών, και εφ' όσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν, υπάρχει δυνατότητα χορήγησης θεώρησης χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, καθώς και συντόμευση του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 48 ωρών. Έχουν δε, δοθεί οδηγίες προς τις Προξενικές μας Αρχές στην Τουρκία για τη χορήγηση σ' αυτούς, κατ' αρχήν, θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων μακράς διάρκειας, ισχύος 6 μηνών ή 1 έτους και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέχρι και 5 ετών. Με τα μέτρα αυτά έχουμε επιτύχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκ μέρους Τούρκων πολιτών πολλών επισκέψεων στη χώρα μας, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάζονται κάθε φορά στις Προξενικές Αρχές.
Όσον αφορά στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, προβλέπεται από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία απλουστευμένος διαβατηριακός έλεγχος στην είσοδο και έξοδο από το χώρο Schengen, επί τη βάσει συνολικών ονομαστικών καταλόγων, που συντάσσονται με ευθύνη του πλοιάρχου, χωρίς απαλλαγή απο την υποχρέωση θεώρησης. Εντούτοις, λόγω της εγγύτητας των ελληνικών νησιών με τις τουρκικές ακτές, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κινήσεις από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την οποία αναμένεται απάντηση, για εφαρμογή ενός πολιτικού προγράμματος, με βάση το οποίο Τούρκοι πολίτες, που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά, αυθημερόν, να μην υποχρεούνται σε έκδοση θεώρησης.
Τέλος, στο πλαίσιο της 1ης Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Ελλάδας και Τουρκίας (Αθήνα 14.05.2010) υπεγράφη απο τον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Κοινή Δήλωση για την απαλλαγή υποχρέωσης θεώρησης των τουρκικών ειδικών (πράσινων) διαβατηρίων. Η συμφωνία προστίθεται στην ήδη από το 1988 ισχύουσα κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών Διπλωματικών και Υπηρεσιακών Διαβατηρίων.
Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι οι ελληνικές Προξενικές Αρχές καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των περιορισμών, που επιβάλλονται απο την ενισχυμένη Συνεργασία Schengen, για τη διευκόλυνση της ροής του τουριστικού ρεύματος απο την Τουρκία προς τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένου του Νομού Έβρου».



Διαβάστε περισσότερα...

δρομος θανατου

Δείτε μία αποτυχημένη προσπάθεια στο δρόμο θανάτου (κάθετος άξονας Αρδανίου - Μάνδρας).

Δείτε λοιπόν τι έκαναν στην παράκαμψη των Λαβάρων και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Δρόμος θανάτου κύριοι, δυστυχώς, σ' ενα νομό, ο οποίος θα προσπαθήσει να αναστηθεί μόνο μέσα από τη θέληση και την τίμια δουλειά των κατοίκων του.

Ακολουθεί φωτογραφία.




(η παρουσία περιπολικού είναι τελείως συμπτωματική). Διαγράμμιση σε κατεστραμμένο οδόστρωμα. Δεν είμαστε πρόβατα κύριοι. Κάτοικοι του Έβρου είμαστε.






Του μοναδικού όρθιου και αρσενικού νομού. . . Διαβάστε περισσότερα...

δηλωση στηριξης αλεξανδρη

Οι παρακάτω υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, δηλώνουμε την απόφασή μας να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργου Αλεξανδρή, στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Παρά το ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς κομματικούς χώρους, αυτό μας ένωσε και εξακολουθεί να μας ενώνει, είναι η αγάπη μας για τον τόπο και κυρίως η διάθεση να προσφέρουμε στην πρόοδο και την ανάπτυξή του. Αυτό το στόχο έχει υπηρετήσει έντιμα και με συνέπεια ο Γιώργος Αλεξανδρής, στη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας. Και πιστεύουμε ότι σήμερα, σε μια κρίσιμη εποχή, είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Εμπιστευόμαστε για μια ακόμη φορά το Γιώργο Αλεξανδρή να ηγηθεί της ομάδας μας, για τους εξής συγκεκριμένους λόγους:

o Έχει αποδείξει εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του: στα 7 χρόνια της μέχρι σήμερα θητείας του, αξιοποίησε 9 φορές περισσότερους πόρους σε σύγκριση με την προηγούμενη εικοσαετία, για έργα και παρεμβάσεις στην Αλεξανδρούπολη. Έργα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών: Κλειστό Γυμναστήριο, Υδροταμιευτήρας, Κόμβος παλιού Παλιού Νοσοκομείου, Ρέμα Βανικιώτη, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ΚΑΠΗ, Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο και πολλά άλλα. Από το 2003 ως το 2009, έχουν υλοποιηθεί πάνω από 3.700 μελέτες και έργα, συνολικού ύψους άνω των 398 εκατ. ευρώ, ενώ την περίοδο από το 1983 ως το 2002, είχαν γίνει 1.764 έργα και μελέτες, με προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ.

o Έχει αποδείξει ότι ο Δήμος μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά τον πολίτη, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές του. Είναι αυτός που αναβάθμισε ουσιαστικά τις υπηρεσίες του Δήμου και δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φροντίδας για τον άνθρωπο: Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ιατροκοινωνικό Κέντρο, προγράμματα φροντίδας ηλικιωμένων, σύγχρονοι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλους.

o Έχει αποδείξει την εντιμότητα και την ακεραιότητά του. Όλα αυτά τα χρόνια, ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής, διαχειρίζεται τους δημόσιους πόρους με διαφάνεια, με σύνεση, με σεβασμό ακόμα και για το τελευταίο ευρώ που πληρώνει ο δημότης.

o Έχει αποδείξει ότι διαθέτει όραμα και σχέδιο για το μέλλον της Αλεξανδρούπολης. Σήμερα, ο Δήμος έχει δρομολογήσει και διεκδικεί έργα τα οποία διασφαλίζουν στον τόπο προοπτική, ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής: Πάρκο Αλτιναλμάζη, Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο, κ.α.

o Γνωρίζει καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου και έχει μεγάλη πείρα στα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Με την εφαρμογή του Καλλικράτη, δημιουργείται στην περιοχή μας ένας νέος διευρυμένος Δήμος. Οι διαδικασίες και οι δομές της αυτοδιοίκησης αλλάζουν. Ο τόπος μας χρειάζεται έμπειρους και ικανούς ανθρώπους για να διαχειριστούν την αλλαγή γρήγορα και αποτελεσματικά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για πειραματισμούς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεσή του και εφόσον μας κρίνει χρήσιμους θα συμμετέχουμε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής το Γιώργο Αλεξανδρή και ανεξάρτητα από οποιοδήποτε κομματικό χρίσμα.

Είμαστε αποφασισμένοι να απευθυνθούμε στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης και να ζητήσουμε για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη τους.

Για να διασφαλίσουμε όσα επιτύχαμε μέχρι σήμερα. Για να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα για τον τόπο μας. Για να περάσουμε με σιγουριά στη νέα εποχή της Αυτοδιοίκησης.


Όνομα

1. Κιτσικίδης Λάζαρος του Ευφραίμ
2. Φραγκούλης Δούκας του Αγγέλου
3. Σεραφειμίδης Σπύρος του Ανάργυρου
4. Ιωσηφίσης Στέφανος του Δημητρίου
5. Τσαγιαννίδης Αναστάσιος (Τάσος) του Κωνσταντίνου
6. Φουντουκίδης Λάζαρος του Ιωάννη
7. Καβάζης Γεώργιος του Παναγιώτη
8. Γρηγοριάδης Νικόλαος (Καλαντάρης) του Προδρόμου
9. Καραπιπέρης Γρηγόριος του Ιωάννη
10. Δούρος Βασίλειος του Αθανασίου
11. Ζωϊδου Δέσποινα (Νανά) του Γεωργίου
12. Χριστοφορίδης Βασίλειος του Ιωάννη
13. Μουρουζίδης Γεώργιος του Νικολάου
14. Λαμπαρδή – Κουτλίου Άννα του Γεωργίου
15. Γουμενίδης Ευάγγελος του Παναγιώτη
16. Θεοδώρου Ευάγγελος του Φράγκου
Διαβάστε περισσότερα...

σε λιγο

Συναγερμός σε Δημαρχείο. Δεν πρόκειται για


εκλογικό, αλλά για πραγματικό. !
Διαβάστε περισσότερα...

πασοκ νεου δημου σουφλιου

Σήμερα στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσουν οι τοπικές οργανώσεις των Δήμων Ορφέα Σουφλίου και Τυχερού προκειμένου να αξιολογήσουν ονόματα για τη διεκδίκηση του νέου Δήμου. Εκτός από τον πρώην Δήμαρχο Σουφλίου Παύλου Φυλαρίδη, πληροφορούμαστε ότι μέλη των τοπικών θα προτείνουν τον επίσης πρώην Δήμαρχο Σουφλίου Πασχάλη Χριστοδούλου. Διαβάστε περισσότερα...

κυπρινος - ιβαηλογκραντ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ, θα παραστούν στα εγκαίνια του συνοριακού σταθμού Κυπρίνου - Ιβαίλοβγκραντ στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του δρόμου που συνδέει τις δύο περιοχές.Η σύνδεση θεωρείται σημαντική για λόγους ιστορικούς, πολιτιστικούς και αναπτυξιακούς μεταξύ των δύο περιοχών αν και στην τελική του μορφή το έργο θα βρίσκεται την άνοιξη του 2011. «To έργο βρίσκεται κοντά στο 85 % της κατασκευής του και βρίσκεται προς το τέλος του. Έτσι, στις 9 Σεπτεμβρίου περιμένουμε τους δύο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, τους κύριους Παπούλια και Παρβάνοφ, προκείμενου να εγκαινιάσουν το έργο το οποίο όμως στην τελική του μορφή θα φτάσει τον Απρίλιο του 2011. Ο δρόμος αυτός, θα
συνδέσει τους δύο αρχαιολογικούς χώρους της Δοξιπάρας με τον αρχαιολογικό χώρο του Ιβαίλογκραντ, αφού ο σκοπός για τον οποίο έγινε, είναι να φέρει πιο κοντά τους δύο αρχαιολογικούς χώρους. Περιμένουμε, πως θα δώσει πνοή στην περιοχή, αφού και ο επιστήμονας που χρόνια ασχολείται με τον δικό μας αρχαιολογικό χώρο, ο κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, προωθεί το μουσείο κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τόπο και την περιοχή. Όπως είναι γνωστό, απέναντι έχουμε τη «βίλα Αρμύρα» και τα δύο αυτά σημεία μπορούν να συνδυαστούν σε διάφορες μορφές τουρισμού», λέει ο δήμαρχος Κυπρίνου κ. Μιχάλης Στράντζελης.

Σε σχέση με τον τελωνειακό σταθμό θα στεγαστεί μάλλον σε κοντέινερ, τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Έως τότε, ο τελωνειακός σταθμός θα λειτουργήσει μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις για όσους πολίτες επιθυμούν να επισκεφτούν τις δύο περιοχές για τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις. Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος τονίζει: «Τα σύνορα στην περιοχή Κυπρίνου Ιβαϊλογκραντ θα είναι ανοιχτά στις 31 Ιουλίου από 8π.μ. έως το 8μ.μ, την 1 Αυγούστου, επίσης την ίδια ώρα, και στις 6 Αυγούστου από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Τις ημερομηνίες αυτές σας καλούμε να έρθετε στην περιοχή μας και να γνωρίσετε τους δύο αρχαιολογικούς χώρους τόσο του Κυπρίνου όσο και του Ιβαίλογκραντ», καταλήγει.

www.telegramm.gr

Διαβάστε περισσότερα...

αρδας 2010 - 2η μερα




Διαβάστε περισσότερα...

το τρενο του πολιτισμου στο δημο φερων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
Παραδοσιακή Βραδιά
Ορχήστρα: Δημήτρη Δουρδούλη
Συμμετέχουν:
Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος «Ορφέας». Σύλλογος «Ορφέα» Κήπων
Συνεργασία : Σύλλογος «Ορφέα» Κήπων

21.00
Αύλειος Χώρος Δημοτικού Σχολείου Κήπων


ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Εργαστήριο Κατασκευής Φιγούρας Καραγκιόζη
Επιμέλεια :Θρακικό Θέατρο Σκιών Γιάννης Βουλτσίδης

19.30
Κοινότητα Πέπλου

Παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο : «Ο Ορφέας παραδίδει τα Κλειδιά της Αρμονίας στον Καραγκιόζη»
Ο Καραγκιόζης κάνει κατάβαση στον Άδη για να συναντήσει τον Ορφέα, ο οποίος είναι ο θεός της Μουσικής, να το παραδώσει
τα Κλειδιά της Αρμονίας για να κουρδίσει το «μπάχαλο» του Κάτω Κόσμου. Η συνάντηση επιτελείται, αλλά τι του παραδίδει ο Ορφέας να φέρει Πάνω?
Η απορία θα σας λυθεί στην Κοινότητα Πέπλου…..
Επιμέλεια :Θρακικό Θέατρο Σκιών Γιάννης Βουλτσίδης

20.30
Κοινότητα Πέπλου



ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Τίτλος: « Μύθοι της Θράκης»
Επιμέλεια: Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, Αγγελική Γιαννακίδου

Πλατεία Δορίσκου
18.30


ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Τίτλος: « Ερευνώντας τη Θράκη»
Επιμέλεια: Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, Αγγελική Γιαννακίδου

20.00
Αίθουσα Αμφιθεάτρου
Δήμου Φερών


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010


Παράσταση Κουκλοθέατρου από τη Γενοβέφα Κτενίδου
Τίτλος : « Οι φίλοι του Οδυσσέα»
Μετά από τον πόλεμο στην Τροία, ο Οδυσσέας ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής του στην πολυαγαπημένη του πατρίδα την Ιθάκη. Ο πολυμήχανος ήρωας περνά πολλές δοκιμασίες, αφού έχει να αντιμετωπίσει τον Κύκλωπα Πολύφημο, τις Σειρήνες, τη Μάγισσα Κίρκη, τον Ποσειδώνα που βάζουν εμπόδια στο δρόμο του.
Η Θεά Αθηνά είναι στο πλευρό του και του προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.
Το έργο ξεκινά πάνω στο καράβι του Οδυσσέα την ώρα που έχει μια φοβερή φουρτούνα και τελειώνει σε ένα λιμάνι, αυτό της Ιθάκης…..

19.00
Αίθουσα Αμφιθεάτρου Δήμου Φερών




Εργαστήριο Κατασκευής Κάδρου με εικόνες από τη ζωή του Οδυσσέα.
Επιμέλεια: Γενοβέφα Κτενίδου


20.00
Αίθουσα Αμφιθεάτρου Δήμου Φερών


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Συναυλία Χορωδιών ΚΑΠΗ
Συμμετέχουν:
• Παραδοσιακή Ποντιακή Χορωδία Νίψας
• Χορωδία Ιάσμου
• Χορωδία των ΚΑΠΗ Φερών –Πέπλου
• Παραδοσιακή Χορωδία από τις Καστανιές

21.00
Υπαίθριο Θέατρο Φερών

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

δρομος θανατου


Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές. Ο κάθετος άξονας Αρδανίου - Ψαθάδων είναι δρόμος θανάτου.

Σήμερα έγινε η πρώτη παρέμβαση.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά τουλάχιστον έγινε μία προσπάθεια.

Συνεργεία προχώρησαν σε ασφαλτόστρωση μεταξύ Αρδανίου και Προβατώνα. Το θετικό είναι ότι ασφαλτόστρωσαν ολόκληρο τμήμα κι όχι κομμάτι κομμάτι.
Είναι μία αρχή.
Η πραγματικότητα όμως και οι οδηγοί απαιτούν ανακατασκευή του δρόμου. Διαβάστε περισσότερα...

τον θελουνε για δημαρχο

Τον πιέζουνε να κατέβει για Δήμαρχος Σουφλίου.

Από χθες οι πιέσεις είναι πολύ "ισχυρές" καθώς πολίτες των πρώην Δήμων Σουφλίου, Ορφέα και Τυχερού τον θεωρούν κατάλληλο για τη νέα πρόκληση που δημιουργείται.
Πρόκειται για τον πρόεδρο


της ένωσης επαγγελματιών Σουφλίου Δημήτρη Μαμούγκα.

Όπως μας αναφέρει αναγνώστης ο Δημήτρης Μαμούγκας (εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου) εκτός από χαρακτήρα διαθέτει και εμπειρία. Κυρίως όμως γνωρίζει από διοίκηση καθώς είναι ελεύθερος επαγγελματίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Μαμούγκας τις τελευταίες μέρες έχει δεχτεί αρκετά τηλέφωνα και ακούει τη φράση: "προχώρα, είμαστε μαζί σου".
Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται νεο κυμα ακριβειας . . .

Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα δοκιμάζονται με πρωτοφανή τρόπο στα οικονομικά τους και στην καθημερινότητα αλλά, όπως φαίνεται, τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά..
Πιο συγκεκριμένα, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 6,5% τον Ιούνιο, πριν δηλαδή λειτουργήσει και η τελευταία (;) αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες.
Είναι προφανές ότι η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα κόστη για τους παραγωγούς και το ντόμινο στα προϊόντα και στις υπηρεσίες είναι αναπόφευκτο.
Τα στοιχεία της Στατιστικής δείχνουν ότι οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες στην κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, στην παραγωγή βασικών μετάλλων, στα προϊόντα χαρτιού και καπνού που προέρχονται από το εξωτερικό κ.α.
Αντίθετα – και αυτό είναι το μόνο παρήγορο – σταθεροποίηση καταγράφεται στην βιομηχανία τροφίμων.
Όλα αυτά, με φόντο την εκτόξευση
των τιμών των καυσίμων από τον Φεβρουάριο και μετά αλλά και πριν εφαρμοστούν από τη νέα, όπως όλα δείχνουν, χρονιά οι μεγάλες για τα νοικοκυριά και τους αγρότες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα!
Ο δείκτης τιμών παραγωγού βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο μετά το Σεπτέμβριο του 2008, αλλά τότε η οικονομία μας χαρακτηριζόταν ακόμη από θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το χρήμα κυκλοφορούσε σαφώς πιο εύκολα.
Θυμίζουμε ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας επί ένα δίμηνο παραμένει πάνω από 5%, ενώ την ίδια ώρα στον μεν δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους έχει υπάρξει μεγάλη μείωση εισοδήματος, στον δε ιδιωτικό τομέα οι αποδοχές έχει συμφωνηθεί να παγώσουν μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο, οπότε και θα δοθούν οριακές αυξήσεις από τους εργοδότες.
www.protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα...

σε λιγο

Με πολλά μηνύματα συμπαράστασης και σύμπραξης, έχει όλα τα φώτα για να διεκδικήσει το Δήμο Σουφλίου.

Ονόματα, καταστάσεις και αποκαλύψειςσε πολύ λίγα λεπτά.
Διαβάστε περισσότερα...

χρηματοδοτηση σχολης αστυφυλακων διδυμοτειχου

Τη χρηματοδότηση της Σχολής Αστυφυλάκων της περιοχής Διδυμοτείχου με το ποσό των 500.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρος Αρναουτάκης ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό σχετικό αίτημα.
Ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά την βουλευτή Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή- Τέντε για την εξέλιξη αυτή, αφού η ίδια είχε ενδιαφερθεί προσωπικά για την ικανοποίηση

ικανοποίηση του αιτήματος.
Από την πλευρά της κα Ρενταρή εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Υφυπουργό για την θετική εξέλιξη στην ικανοποίηση του αιτήματος.
Διαβάστε περισσότερα...

πυροσβεστικο ελικοπτερο

Νωρίς το πρωί αναχώρησε για τη Σάμο το πυροσβεστικό ελικόπτερο, το οποίοσταθμεύει στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.


Το ελικόπτερο προστέθηκε στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις οι οποίες δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Διαβάστε περισσότερα...

φωτια σε αποθηκη

Παρανάλωμα του πυρός έγινε,εχθές το απόγευμα, η αποθήκη της Νestle που βρίσκεται στο 7ο χλμ της Ε.Ο. Αλεξανδρουπόλεως- Φερών.Από την πυρκαγιά, που ξέσπασε γύρω 18:45 χθες το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καταστράφηκε το περιεχόμενο της αποθήκης.

Η Πυροσβεστικής Υπηρεσία με 7 οχήματα και 16 άνδρες έσπευσε εγκαίρως στις εγκαταστάσεις της Nestle, και οι πυροσβέστες κατάφεραν να αποτρέψουν την επέκταση της

φωτιάς. Ωστόσο, οι φλόγες είχαν προλάβει να επεκταθούν με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.
www.e-evros.gr
Διαβάστε περισσότερα...

διακοπη ψηφοφοριας

Δεχτήκαμε πολλές παρατηρήσεις για τη ψηφοφορία, η οποία αφορά το Δήμο Ορεστιάδας.


Δεχόμαστε ότι κάναμε λάθος και δε συμπεριλάβαμε τους Βαρσάμη Βαρσαμακίδη, Βαγγέλη Μαρασλή και Νίκο Νικολαϊδη.


Μία νέα ψηφοφορία θα τεθεί πολύ σύντομα σε ισχύ, για να μην υπάρχουν άλλες παρεξηγήσεις.

Ούτε να μεροληπτήσουμε θέλουμε, ούτε να στενοχωρούμε τους υποψηφίους.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ:
Καλό είναι να μας ενημερώνετε όταν βάζετε κάτι ως στόχο, γιατί αδυνατούμε να σας παρακολουθούμε διαρκώς. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιον είδατε, με ποιον μιλήσατε, και πολλά ακόμα. . .
Αν δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε οι ίδιοι, αναθέστε τη δουλειά σε κάποιον πολιτικό σας φίλο.

thrakinea

tomadak@yahoo.gr


Υ.Γ. Αναγνώστες μας έγραψαν για πολλά ακόμα ονόματα.

Αν είναι να συμπεριλάβουμε κάθε καρυδιάς καρύδι, καλύτερα να μην ασχοληθούμε καθόλου με το θέμα.
Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο έκπληξης.
Διαβάστε περισσότερα...

σε λιγο

Έβαλε πλώρη για δήμαρχος του




Δήμου Σουφλίου.






Όνομα και παρασκήνιο, από
τις τελευταίες εξελίξεις. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ
Την 28/07/2010 και ώρα 10.35΄, στην Αλεξ/πολη, δίκυκλο μοτ/το που οδηγούσε 81χρονος συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε 39χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ο οδηγός του μοτοποδηλάτου.
Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Περ. Γενικό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης για νοσηλεία.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΑΠΕΙΛΗ, ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ,
Συνελήφθη την 12.50΄ ώρα της 28/07/2010, στην Αλεξανδρούπολη
ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ
Την 28/07/2010 και ώρα 10.35΄, στην Αλεξ/πολη, δίκυκλο μοτ/το που οδηγούσε 81χρονος συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε 39χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ο οδηγός του μοτοποδηλάτου.
Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Περ. Γενικό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης για νοσηλεία.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΑΠΕΙΛΗ, ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ,
Συνελήφθη την 12.50΄ ώρα της 28/07/2010, στην Αλεξανδρούπολη
Διαβάστε περισσότερα...

ψηφοφορια

Πάρτε κι εσείς θέση στις ψηφοφορίες του ιστολογίου για τους δήμους Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και τα χρίσματα δεν έχουν δοθεί ακόμα. . . Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αντικείμενο τις μετατάξεις (νοσηλευτικού) προσωπικού για στελεχιακή ενίσχυση και ενδυνάμωση των μονάδων του Ε.Σ.Υ. στις παραμεθόριες περιοχές.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Η έλλειψη χρημάτων λόγω της δύσκολης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, έχει επηρεάσει καταλυτικά τον τρόπο οργάνωσης του Ε.Σ.Υ. καθώς και την χρηματοδότησή του. Με συνέπεια να μην μπορούν να δημιουργηθούν νέες υποδομές και να πραγματοποιηθούν συνολικά οι αναγκαίες προσλήψεις. Ειδικότερα στις παραμεθόριες περιοχές, η κατάσταση του συστήματος Υγείας είναι τραγική από πλευράς έλλειψης επαρκούς προσωπικού.
Οι πολίτες των απομακρυσμένων ακριτικών περιοχών υποεξυπηρετούνται και να ταλαιπωρούνται καθημερινά, εξαιτίας της ερήμωσης και της οριακής λειτουργίας των Μονάδων
Υγείας. Με το υπάρχον προσωπικό να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθει σε μια φαύλη κατάσταση, που διαμόρφωσαν οι πελατειακές σχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Η σημερινή κρατική μέριμνα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες υγείας του πληθυσμού κάθε περιφέρειας, με αποτέλεσμα αλλού να υπάρχει υπερσυγκέντρωση, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, και αλλού σοβαρές ελλείψεις με τραγικές συχνά συνέπειες.
Οι μετατάξεις του απαραίτητου προσωπικού, -ώστε να προκύψει μία ορθολογική κατανομή του σε αντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες υγείας του πληθυσμού κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές- , μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στον επανασχεδιασμό και αναδιοργάνωση του προσωπικού των μονάδων του Ε.Σ.Υ., καθώς και των υπηρεσιών που διαθέτουν, κυρίως των κλινικών και των εργαστηρίων. Η πραγματοποίησή του είναι εφικτή, έστω και υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, αρκεί να μη βασιστεί σε επεκτατικές λογικές του δημόσιου τομέα, αλλά στη σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.
Διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος υγείας, που θα επικεντρώνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και συνάμα θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών. Το Ε.Σ.Υ. θα μπορέσει μετατραπεί επιτέλους από μία σπάταλη και αναποτελεσματική δημόσια υπηρεσία σε έναν σύγχρονο δημόσιο οργανισμό. Παράλληλα η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνικού κράτους και πολιτών θα εμφιλοχωρήσει την επούλωση των κοινωνικών τραυμάτων (που χαρακτηρίζουν τις ακριτικές κοινωνίες), ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή».

Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει την κυρία Υπουργό:
• Προτίθεστε να προχωρήσετε στις αναγκαίες μετατάξεις προσωπικού προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι μονάδες του Ε.Σ.Υ. στις παραμεθόριες περιοχές, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά και πλήρως στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας;


Διαβάστε περισσότερα...

υποψηφιος για το δημο ορεστιαδας

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Στη μάχη της στήριξης από τη Νέα Δημοκρατία για το Δήμο Ορεστιάδας είναι και ο Νίκος Νικολαϊδης.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος έχει δηλώσει την επιθυμία του και οφείλουμε να πούμε ότι μας έπιασε ανενημέρωτους, καθώς δεν το έχουμε συμπεριλάβει στην ψηφοφορία του ιστολογίου.

Διαβάστε περισσότερα...

χαλαζι σε καλλιεργιες


Τις αγροτικές περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη έντονη βροχή και χαλαζόπτωση, επισκέφθηκε ο Αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα και Υποδομών κ. Μιχάλης Κογιομτζής.
Ειδικότερα ο κ. Κογιομτζής επισκέφθηκε περιοχές του δήμου Φερών όπου έχουν υποστεί ζημιές 8.000-10.000 στρέμματα από καλλιέργειες με βαμβάκι, πεπόνια, καρπούζια, ηλίανθο και τριφύλλι και ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Κογιομτζής είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους παραγωγούς των πληγεισών περιοχών και τόνισε ότι από την πλευρά
της ηγεσίας της Νομαρχίας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα από τον ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

8η συναντηση απανταχου τριγωνιωτων

Ο Δήμος Τριγώνου και
η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριγώνου
σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους
και τους συλλόγους μεταναστών
σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας
τις εορταστικές εκδηλώσεις
που διοργανώνουμε προς τιμή των συμπατριωτών μας
όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

με εκτίμηση,
Εμμανουήλ Χατζηπαναγιώτου
Δήμαρχος Τριγώνου


«Η Συνάντηση των Απανταχού της Γης Τριγωνιωτών» στη γενέτειρα μας - τα χωριά του Τριγώνου, είναι η κορυφαία εκδήλωση στην περιοχή, που αποτελεί πλέον τη σταθερή βάση συνεύρεσής μας. Με ιδιαίτερα καλούς οιωνούς, πραγματοποιήθηκαν οι επτά προηγούμενες συναντήσεις. Χιλιάδες ήταν οι συμμετέχοντες Τριγωνιώτες, μόνιμα διαμένοντες στην περιοχή αλλά και συμπατριώτες μας μετανάστες. Πετυχημένο επίσης, αποδείχθηκε αυτήν την επταετία και το ‘‘πάντρεμα’’ της παγκόσμιας αυτής συνάντησης με τη συνέχιση των εκδηλώσεων που διοργανώνονταν στα Πετρωτά από το 1998. Οι βάσεις λοιπόν θεσμοθέτησης της εκδήλωσης τέθηκαν με τον καλύτερα δυνατό τρόπο.
«Μοναδικός σκοπός της Δημοτικής Αρχής και όλων μας όλα αυτά τα χρόνια, είναι η συμμετοχή και η συμβολή όλο και περισσότερων Τριγωνιωτών, είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως εκπρόσωποι φορέων, στο μεγάλο στόχο - το Όραμα Ανάπτυξης και Προβολής του Τριγώνου μας», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Τριγώνου κ. Εμμανουήλ Χατζηπαναγιώτου.
Το τριγωνιώτικο αντάμωμα φέρει την

επωνυμία «Συνάντηση Απανταχού Τριγωνιωτών». Αφορά ένα πλέγμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: διοργάνωση συνεδρίων αναπτυξιακής κατεύθυνσης με διακεκριμένους ομιλητές, φολκλορικές βραδιές με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων (τοπικών και των μεταναστών μας), υπαίθρια λαϊκά γλέντια με παραδοσιακές ορχήστρες, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας - ζωγραφικής - αντικειμένων ή συλλογών σχετικές με την περιοχή του Τριγώνου, ημερίδες λαϊκού πολιτισμού όπου παρουσιάζεται η τοπική λαογραφική μας παράδοση, θεατρικές παραστάσεις, βραβεύσεις επιφανών συμπατριωτών μας ή ανθρώπων που έχουν συμβάλει για την πρόοδο της περιοχής μας, συγκεντρώσεις των νέων μας όπου παρουσιάζουν τις απόψεις, τις ιδέες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους κ.λ.π.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΡΖΟΣ – ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

 Δημοτικό σχολείο (αίθουσα Συλλόγου Γυναικών)
20.00 «8η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΙΛΙΝΑΣ»
Οι Σύλλογοι Γυναικών από όλο το Τρίγωνο, παρουσιάζουν την τοπική παραδοσιακή μας πίτα, τη μιλίνα και συμμετέχουν στο «διαγωνισμό της μιλίνας», ώστε να βραβευτεί η καλύτερη! Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν χορευτικά συγκροτήματα από τον Βάλτο και το Σπήλαιο.


ΟΡΜΕΝΙΟ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
 Προαύλιο δημοτικού σχολείου
20.00 «ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ»
Υπαίθριο παραδοσιακό γλέντι μέχρι πρωίας με την ορχήστρα του Μπαρμπούδη. Συμμετέχουν τα παιδικά χορευτικά τμήματα της Σχολής «Αντάμωμα» Ορεστιάδας.

ΠΕΤΡΩΤΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
 Συνεδριακό Κέντρο Μύλου
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με κεντρικό θέμα:
«Γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες στο Δήμο Τριγώνου, Έβρου –
Το αρχαιολογικό έργο στο Βόρειο Έβρο»
9:30 Προσέλευση. Εγγραφή Συνέδρων.
10:00 Καλωσόρισμα Δημάρχου Τριγώνου κ. Εμμανουήλ Χατζηπαναγιώτου.
10:10 Χαιρετισμοί Επισήμων.
10:30 Μιχαήλ Βαβελίδης, καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικής Γεωλογίας.
Θέμα: «Γεωλογικές έρευνες στο Δήμο Τριγώνου, Έβρου – Το Μουσείο Πέτρας στο Μύλο Πετρωτών».
10:50 Γρηγόριος Τσόκας, καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ., Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Θέμα: «Γεωφυσική διασκόπηση σε αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Τριγώνου».
11:10 Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων.
Θέμα: «Το αρχαιολογικό έργο στο Β. Έβρο. Η αρχαιολογική έκθεση Σπηλαίου».
11:30 Ματθαίος Κουτσομανής, Αρχαιολόγος ΙΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Θέμα: «Αρχαιολογική έρευνα στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου και στον ταφικό τύμβο Θυρέας».
11:50 Συζήτηση.
12:30 Τέλος Συνεδρίας.


 Προαύλιο σχολείου Πετρωτών
21.00 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Χορεύουν & τραγουδούν για εσάς, τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.
ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ με την ορχήστρα του Τριανταφυλλίδη.

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 Δημοτικό Γήπεδο
20.00 «3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΑΙΝΤΑΣ»
Δεκάδες οργανοπαίχτες γκάιντας, παρουσιάζουν την αυθεντική μουσική παράδοση της Θράκης.


ΠΤΕΛΕΑ – ΠΕΜΠΤΗ 12 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 Προαύλιο Λαογραφικού Μουσείου
20.30 «ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ»
Διήμερο Παραδοσιακό Γλέντι για όλο τον κόσμο με καταξιωμένες ορχήστρες (Αλβανόπουλος την Πέμπτη-12/8) και εμφανίσεις χορευτικών σχημάτων.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

 ΜΑΡΑΣΙΑ
Πανήγυρη Ιερού Ναού Μεταμόρφωση Σωτήρος
Πέμπτη 5 Αυγούστου
19.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του
Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού
και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων.
20.30 Γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Μπαρμπούδη.
Παρασκευή 6 Αυγούστου
07.00 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 ΘΕΡΑΠΕΙΟ
Πανήγυρη Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου
Σάββατο 14 Αυγούστου
07.00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου
Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού.
19.30 Πανηγυρικός Εσπερινός.
20.30 Γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Μπαμπουρδά στο προαύλιο του σχολείου
(με τη φροντίδα του Συλλόγου Γυναικών Θεραπειού).
Κυριακή 15 Αυγούστου
07.00 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 ΠΑΛΛΗ
Πανήγυρη Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου
Σάββατο 14 Αυγούστου
19.30 Πανηγυρικός Εσπερινός.
20.30 Γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Βασιλειάδη
(με τη φροντίδα του Συλλόγου Γυναικών Πάλλης).
Κυριακή 15 Αυγούστου
07.00 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 ΣΠΗΛΑΙΟ
Πανήγυρη Ιερού Ναού Αποδόσεως Κοιμήσεως Θεοτόκου
Κυριακή 22 Αυγούστου
19.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του
Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού
και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων.
21.00 Γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα (πλατεία).
Δευτέρα 23 Αυγούστου
07.30 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.



_____________________________________________________________________

Η «8Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΡΙΓΩΝΙΩΤΩΝ»
ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ

Κεντρική Συνδιοργάνωση:
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριγώνου
Τοπικά Διαμερίσματα & Οικισμοί Δήμου Τριγώνου, Εκκλησιαστικά Συμβούλια Ιερών Ναών (Θεραπειού, Μαρασίων, Πάλλης, Σπηλαίου),
Σύλλογοι Γυναικών Τριγώνου, Μορφωτικοί-Πολιτιστικοί Σύλλογοι Τριγώνου, Αθλητικά Σωματεία Τριγώνου, Κ.Α.Π.Η. Τριγώνου,
Σύλλογοι Μεταναστών Εξωτερικού και Εσωτερικού

 Η Επιστημονική Ημερίδα στα Πετρωτά συνδιοργανώνεται με την υποστήριξη των:
Επιτροπή Οικονομικής Γεωλογίας, Ορυκτολογίας & Γεωχημείας της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας
Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - ΙΘ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων
Νομαρχία Έβρου & Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου στο πλαίσιο του «Τρένου του Πολιτισμού»

 Το «Φεστιβάλ Γκάιντας» στον Πεντάλοφο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Νομαρχίας Έβρου & της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου στο πλαίσιο του «Τρένου του Πολιτισμού»


 Για περισσότερες πληροφορίες: www.trigono.gr
Χρυσούλα Ιωαννίδου-Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τριγώνου, τηλ.:2556350224, 6939221478
Δημήτρης Κελεμίδης-Υπεύθυνος Συντονισμού_Διευθύνων Σύμβουλος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τριγώνου
τηλ.:2556350217, 6945849355 e-mail: dimitriskelemidis1@gmail.com




Διαβάστε περισσότερα...

αρδας 2010 - 1η ημερα




Διαβάστε περισσότερα...

απαλος


Αυτή η απαράδεκτη εικόνα κυριαρχεί σε όλο τον συνοικισμό του Απαλού και μάλιστα η κατάσταση μετά τις προχθεσινές βροχές έγινε χειρότερη. Αρκεί μόνο να "τολμήσει" κάποιος να πάει με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο (όχι με υπηρεσιακό !!!) καθώς οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος. Η άσφαλτος ανάμεσα στα κοψίματα έχουν γίνει επικίνδυνη για τα ελαστικά των αυτοκινήτων ενώ οι λακκούβες αποτελούν ιδανικό "crash test" για τα αμορτισέρ. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται από πέρυσι για την κατάσταση αυτή η οποία έγινε λόγω των έργων ύδρευσης τα οποία και καλώς έγιναν !!!

Όπως ενημερώθηκαν από τη Δημαρχία στις αρχές Αυγούστου θα αποκατασταθούν οι δρόμοι και εύχονται τα λόγια να γίνουν πραγματικότητα. Ας μη ξεχνάμε ότι έρχεται και η γιορτή της Παναγίας όπου γιορτάζει η ομώνυμη εκκλησία τους. Ο Αύγουστος φτάνει και περιμένουμε την υλοποίηση των λεγομένων της Δημαρχίας γιατί θα φτάσει και ο Σεπτέμβριος χωρίς να το καταλάβουμε και


τότε ίσως θα είναι αργά.



Δημήτρης Γοδοσίδης

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ




Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

οστρακοειδη

Με την αριθ. Τ/2090/28-7-2010 Απόφαση του Νομάρχη Έβρου, μετά από
εισήγηση της Δ/νσης Κτηνιατρικής:
1. Ανακαλείται η με αριθμ Τ/1991/16-7-2010 Απόφαση του Νομάρχη Έβρου σχετικά με την λήψη περιοριστικών μέτρων στις ζώνες Κ2 (Π3 200 μέτρα ανατολικά λιμένος Μάκρης – Π4 100 μέτρα Ανατολικά «ΑΡΓΩ», θαλάσσια περιοχή Ελειώνος Αγίου Γεωργίου) και Κ3 ( Π5 δυτικός βραχίονας ρέματος Μαϊστρου-Π6 200 μέτρα δυτικά των εκβολών ρέματος Λουτρού) , όπως είχαν οριοθετηθεί με την αριθ. Πρωτ Τ/1215/20-3-2007 Απόφαση του Νομάρχη Έβρου και επιτρέπεται η αλιεία, συγκομιδή και διάθεση στην αγορά δίθυρων μαλακίων
2. Η με αριθμ πρωτ.
Τ/1991/16-7-2010 Απόφαση του Νομάρχη Έβρου παύει να ισχύει.

Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Συνελήφθη την 10.30΄ ώρα της 27/07/2010, στην Αλεξανδρούπολη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξ/πολης, ένας (1) ημεδαπός, 28 ετών, για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης.
Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που διενήργησαν οι Αστυνομικοί στην οικία του, βρήκαν 0,4 γραμμάρια ηρωίνης.
Κατά την εξέτασή του ο 28χρονος ομολόγησε ότι, την 15-07-2010 αφήρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας 43χρονου. Επίσης, αφήρεσε δύο τσαντάκια του ιδίου, που περιείχαν το ποσό των 5.385,00 €, την αστυνομική του ταυτότητα, δύο βιβλιάρια καταθέσεων και τρεις συμπληρωμένες επιταγές, διαφόρων τραπεζών. Την 16-07-2010, τα ανωτέρω αντικείμενα, πλην των χρημάτων, ανευρέθησαν από υπαλλήλους του Δήμου σε κάδο απορριμμάτων, απεστάλησαν στην αρμόδια Υπηρεσία και ταυτοποιήθηκαν τα ανευρεθέντα αποτυπώματα, με αυτά του δράστη.
Επίσης, ομολόγησε ότι την 06 και 13-07-2010 αφήρεσε από την ταμειακή μηχανή καταστήματος 100,00 και 85,00 €, αντίστοιχα. Στη δεύτερη κλοπή έγινε αντιληπτός από την υπάλληλο του καταστήματος, πλην όμως τράπηκε σε φυγή. Η υπάλληλος αναγνώρισε τον 28χρονο.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, από την Υποδ/νση Ασφαλείας Αλεξ/πολης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Συνελήφθη την 23.00΄

ώρα της 27/07/2010, στην Αλεξανδρούπολη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξ/πολης, ένας (1) ημεδαπός, 20 ετών, διότι κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
Ειδικότερα, σε γενόμενο Αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω ημεδαπό βρέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη βάρους 0,4 γραμμαρίων.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε αρμοδίως.



ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ
Την 28/07/2010 και ώρα 01.10΄, στην Αλεξ/πολη, δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες που οδηγούσαν ένας 23χρονος και ένας 16χρονος συγκρούσθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά οι δύο οδηγοί.
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Περ. Γενικό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης για νοσηλεία.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης.

Διαβάστε περισσότερα...

χασισοφυτεια στον εβρο

15 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Ορεστιάδας στα Λάβαρα του δήμου Ορφέα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε δύο συλλήψεις, ενώ εκτός από τα δενδρύλλια εντόπισαν και δύο κιλά χασίς.

Διαβάστε: http://tomadakis.blogspot.com/2010/07/blog-post_8441.html
Διαβάστε περισσότερα...

ο νικος χουντης σε εβρο και ροδοπη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής

στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης

Περιοδεία στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής την

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 όπου και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς , σωματεία και συλλόγους των Νομών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Αλεξανδρούπολη :

12.00μμ. Συνάντηση με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έβρου στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.
12.30μμ. Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Εργατικό Κέντρο Έβρου 1ος όροφος) .

Κομοτηνή:

5.00μμ . Συνάντηση με τα Σωματεία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας Ροδόπης.
6.00μμ. Συνάντηση με τους Συλλόγους Κτηνοτρόφων Νομού Ροδόπης.
7.00μμ. Συνάντηση με την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης -Έβρου.
8.30μμ. Περιοδεία στα χωριά Κάλχας ,Δοκός, Φιλύρα όπου θα έχει συνάντηση με αγρότες-καπνοπαραγωγούς .


Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση δερμεντζοπουλου

Προς Υπουργό:
Πολιτισμού & Τουρισμού
ΕΡΩΤΗΣΗ

«Οικονομική εξόντωση των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών»

Σε οικονομική αφαίμαξη οδηγεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μετά την απόφασή της για την υπογραφή συμβάσεων με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων. Οι σταθμοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς είναι αναγκασμένοι να αναλάβουν ένα τεράστιο κόστος για να ανταποκριθούν σε αυτή τους την υποχρέωση. Δεδομένης, όμως της δύσκολης οικονομικής κατάστασης οι σταθμοί αδυνατούν να καταβάλλουν τα ποσά που ορίζει η σύμβασή τους με τους παραπάνω Οργανισμούς. Ασφαλώς, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί των μεγάλων πόλεων, και ειδικότερα της Αθήνας, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το κόστος περισσότερο εύκολα από ότι οι περιφερειακοί, εξαιτίας και του όγκου και των ποσών των διαφημιστικών μηνυμάτων.
Προφανώς, η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κρίσης και έρχεται να στραγγαλίσει οικονομικά τους ιδιοκτήτες αυτών των σταθμών, οι οποίοι θα οδηγήσουν τις

επιχειρήσεις τους σε λουκέτο, εάν μέχρι την 15/09, οπότε και λήγει η προθεσμία που τους έχει δοθεί, δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της σύμβασης που καλούνται να υπογράψουν. Εκτός, λοιπόν, από τις υποχρεώσεις τους προς την ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας), οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί επωμίζονται επιπρόσθετα βάρη με την υπογραφή των παραπάνω συμβάσεων. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή τους ραδιοφωνικούς σταθμούς αυτούς και να αποσύρει την απόφασή του αυτή.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει την απόφασή του για την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων, που οδηγεί σε οικονομική εξόντωση κυρίως τους μικρούς περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς;

-ΟΙ-
ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ




Διαβάστε περισσότερα...

συμβαινει τωρα

Εντοπισμός χασισοφυτείας στον Έβρο.

Αναλυτικά σε λίγη ώρα.
Διαβάστε περισσότερα...

επωνυμο κρασι αποκτα ο εβρος

Όπως ανακοινώνεται από την Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Έβρου- Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στέφθηκε με επιτυχία η εξέταση του φακέλου υποψηφιότητας του νομού μας για αναγνώριση του δικαιώματος χρήσης του όρου «Τοπικός Οίνος».
Με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 1125 της 23-07-2010, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναγνωρίζεται το δικαίωμα χρήσης της ένδειξης «Τοπικός Οίνος Έβρου» ή «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Έβρος», για την περιγραφή των οίνων που παράγονται από σταφύλια αμπελώνων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του νομού Έβρου.
«Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από την συντονισμένη προσπάθεια των δύο Διευθύνσεων Γεωργίας του νομού σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας αγροτικού τομέα του Νομάρχη. Με την αναγνώριση αυτή δίνεται η δυνατότητα
στα αμπελοοινικά προϊόντα του νομού να διεκδικήσουν επώνυμα πλέον και με αξιώσεις την θέση που τους αρμόζει στην εσωτερική αλλά και στην διεθνή αγορά.» δήλωσε ο Αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα και Υποδομών κ. Μιχάλης Κογιομτζής

Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής & τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με θέμα τη συνεχή και επικίνδυνη υποβάθμιση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Πολλαπλά είναι τα προβλήματα στο γεωστρατηγικής σημασίας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι

ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια εθνικής σημασίας της χώρας, λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης και με μεγάλες απαιτήσεις σε αναπτυξιακά έργα, που θα το καταστήσουν πλήρως λειτουργικό για την εξυπηρέτηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του ευρύτερου ελλαδικού χώρου αλλά και των γειτονικών χωρών. Η υποβάθμιση του συγκεκριμένου λιμανιού από τον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, καθώς και η συνεχής εγκατάλειψής του, είχε σαν αποτέλεσμα να μετατραπεί στην κυριολεξία σε ένα ``νεκροταφείο`` πλοίων, με τις απαραίτητες εργασίες να καθυστερούν και τα αναπτυξιακά προγράμματα μελετών διαχείρισης του λιμανιού, να μην μπορούν να προχωρήσουν στους ρυθμούς, που επιτάσσουν οι σύγχρονες ανταγωνιστικές συνθήκες.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, καθώς και η προνομιακή του θέση, προσέλκυσαν κατά το παρελθόν το ενδιαφέρον μεγάλων πελατών, πλην όμως οι σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και στρατηγική ανάπτυξης σταμάτησαν τα όποια σχέδια βιώσιμης ανάπτυξής του. Δυστυχώς όμως έργα που περιλαμβάνονται στο MASTER PLAN του λιμανιού και έχουν δρομολογηθεί, είτε έχουν σταματήσει (ή δεν έχουν ξεκινήσει καθόλου), είτε πραγματοποιούνται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.
Το λιμάνι της πόλης βρίσκεται σε στρατηγική θέση τομής δύο κύριων συγκοινωνιακών ευρωπαϊκών αξόνων, οδικών και σιδηροδρομικών. Επιπλέον, έχει απεριόριστη δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης και αποτελεί λιμένα ο οποίος μπορεί να παίξει ρόλο στη ναυτιλία μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και στις αστικές της λειτουργίες, με οδικές πολλαπλές προσπελάσεις σε άμεση γειτνίαση με τον εμπορευματικό και επιβατικό σιδηροδρομικό σταθμό και με τα κέντρα αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας.
Παράλληλα το λιμάνι δεν μπορεί να δεχτεί μεγάλα πλοία, επειδή δεν έχει το απαιτούμενο βάθος, δεν έχει γερανούς για φορτοεκφορτώσεις κοντέινερ και επιπλέον είναι “τυφλό”, αφού δεν συνδέεται απευθείας ούτε με το σιδηροδρομικό δίκτυο ούτε με την Εγνατία οδό. Η απόσταση από το μέσον της Βουλγαρίας για το Αιγαίο είναι μόλις 300 χιλιόμετρα. Εμπορεύματα από το Μπουργκάς ή και τη Βάρνα αντί να φορτώνονται σε πλοία και να καθυστερούν στα στενά του Βοσπόρου θα μπορούσαν να μεταφέρονται οδικώς στην Αλεξανδρούπολη και εδώ να φορτώνονται σε μεγάλα πλοία αρκεί να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες και μεταφορικές διασυνδέσεις.
Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος άσκοπα με σημαντική επιβάρυνση της αναπτυξιακής πορείας του λιμανιού. Αναλογιζόμαστε λοιπόν πως ένα τόσο σημαντικό και ιδιαίτερης σημασίας για την χώρα μας λιμάνι, έχει μείνει υποβαθμισμένο στον τομέα των υποδομών και ουσιαστικά ανενεργό, με τις αντίστοιχες αρνητικές συνέπειες στην αναπτυξιακή του πορεία. Σε μια εποχή μάλιστα, που απαιτούνται συνετή διαχείριση και αποτελεσματικές αποφάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και ειδικότερα σε έναν τομέα, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής μας οικονομίας και έχει συνεισφέρει τα μέγιστα. Η ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων σε εύλογο χρόνο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής, ακόμα περισσότερο όμως θα καταστήσει το Νομό Έβρου σε ζώνη ευρύτερων οικονομικών και αναπτυξιακών συνεργασιών».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τις κυρίες Υπουργούς:
• Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε και σε ποιες δράσεις θα προβείτε, προκειμένου το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να μπορέσει να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και ανταγωνιστικά, με την υλοποίηση των απαιτούμενων υποδομών και την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών;

Διαβάστε περισσότερα...

ελληνικη οικονομια

Δείτε το λόγω για την παρακμή της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων του Έβρου.


Δεν είναι μόνο οι Έλληνες οι οποίοι ψωνίζουν από το εξωτερικό, είναι και οι του εξωτερικού, οι οποίοι πωλούν φθηνότερα στην Ελλάδα.

Δυο δυο, τα Βουλγάρικα φορτηγά μεταφέρουν εμπόρευμα στον Έβρο.

Ελεύθερη οικονομία, ελεύθερο εμπόριο, κράτος που δεν προστατεύει του Έλληνες επαγγελματίες.


Διαβάστε περισσότερα...

ενα παραμυθι

Η ΔΗΞΚΕΑΛ στο πλαίσιο εκδηλώσεων στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Τετάρτης 7μ.μ. 28-7-2010 αφήγηση παραμυθιού.
Όπως δήλωσε η Άννα Λαμπαρδή πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΛ το παραμύθι έχει στόχο στη συλλογική συμμετοχή των παιδιών μέσω αφηγηματικής διήγησης ιστοριών που στέλνουν και μηνύματα.
Ιστορίες φανταστικές ωθούν το ακροατήριο στην ονειροπόληση εξιδανικεύοντας την πραγματικότητα.
Σας προσκαλούμε να
ταξιδέψετε σε ονειροπόλες στιγμές και να πάρετε μηνύματα μέσα από τα παραμύθια που θα αφηγηθεί η καθηγήτρια Αυτζόγλου Κωνσταντίνα.

Η Πρόεδρος
Άννα Λαμπαρδή


Διαβάστε περισσότερα...

μας αρεσει πολυ οταν. . .

. . .


βλέπουμε καταστήματα Εβριτών επαγγελματιών γεμάτα.
Διαβάστε περισσότερα...

μακρη αλεξανδρουπολης


Διαγραμμίσεις και σήματα για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο
κέντρο του χωριού.

Χρειάζεται και αστυνόμευση για να πετύχει ο στόχος. . .
Διαβάστε περισσότερα...

νσ εβρου

Προσκαλούνται τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου (ΠΔ. 30/96 άρθ.52) σε τακτική συνεδρίαση, στις 31 Iουλίου 2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30, στο ξενοδοχείο «GRECOTEL EGNATIA» στην Αλεξ/πολη.


Δείτε τα θέματα


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1. 1η Τροποποίηση του Προγράμματος Έργων, Οδοποιίας , έτους 2010, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (Τ.Ε.Ο.)
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Κογιομτζής)

2. 1η Τροποποίηση του Προγράμματος, που χρηματοδοτείται από Τέλη Αδειών Μεταβίβασης Οχημάτων, έτους 2010
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

3. Έγκριση εκμίσθωσης ακινήτου
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

4. Τροποποίηση άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου ως προς το αντικείμενο δραστηριότητας
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

5. Ορισμός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του για τη συγκρότηση της επιτροπής που προβλέπεται από το άρθρο 35 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Αριθ. 20 (ΦΕΚ 444Β΄/99)
( Εισηγ.: κ. Πρόεδρος Ν.Σ.)

6. Ανασυγκρότηση Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.)
(Εισηγ.: Δ/νση Περιβάλλοντος)

7. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης απασχόλησης για τη διαγράμμιση του Οδικού Επαρχιακού Δικτύου του Ν. Έβρου
(Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)


8. Δημιουργία Ειδικού Σχολείου στο Β. Έβρο
(Εισηγ.: κ. Έπαρχος)

9. Ίδρυση “Βιβλιοθήκης Πολιτισμού” στο Δήμο της Ορεστιάδας
(Εισηγ.: κ. Σπάσης)

10. Πορεία υλοποίησης-κατασκευής του κάθετου άξονα Εγνατίας οδού Ορμένιο - Αρδάνιο
(Εισηγ.: κ. Γκουγκουσκίδης)

11. Έγκριση εκτός έδρας μετακινήσεων Νομάρχη, Αντινομαρχών, Νομαρχιακών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου
(Εισηγ. : κ. Πρόεδρος Ν.Σ.)


Ο Πρόεδρος του Ν.Σ.
Πιτιακούδης Μιχαήλ


Διαβάστε περισσότερα...

κτηνοτροφικα

ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΜΑ ΘΗΛΑΖΟΥΣΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ, ΜΟΣΧΙΔΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Όσοι παραγωγοί δεν γνώριζαν και δεν δήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στην ειδική ενίσχυση
α)των θηλαζουσων αγελάδων,
β)των μοσχίδων διατήρησης αναπαραγωγής κρεοπαραγωγικής φυλής και
γ)του αιγοπρόβειου κρέατος
για το έτος 2010 πρέπει να απευθυνθούν άμεσα στις κατά τόπους Ενώσεις για να συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο στην αίτηση της Ενιαίας Ενίσχυσης που υπέβαλαν, προκειμένου να

είναι δικαιούχοι των παραπάνω ενισχύσεων.
Διαβάστε περισσότερα...

δικελλα

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Αλεξανδρής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Λάζαρο Φουντουκίδη, την επιβλέπουσα μηχανικό και τον ανάδοχο εργολάβο επισκέφτηκε τον οικισμό των Δικέλων, προκειμένου να επιβλέψει την ολοκλήρωση του πλακοσκεπούς οχετού που κατασκευάστηκε στην περιοχή. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Ολοκληρώνουμε σήμερα και στα Δίκελα μετά τη Μάκρη έναν μεγάλο πλακοσκεπή οχετό, ο οποίος θα μπορεί από κάτω να δέχεται όλα τα νερά από τη λεκάνη απορροής που έρχονται από το βουνό. Ταυτόχρονα, όμως, στο πάνω μέρος του διαμορφώθηκε ένας σύγχρονος, ασφαλτοστωμένος, φωτιζόμενος δρόμος, όπου θα κυκλοφορούν τα οχήματα που διέρχονται από τον οικισμό. Αφού, λοιπόν, υδροδοτήσαμε με καλής ποιότητας νερό τους οικισμούς των Δικέλων και της Μεσημβρίας και ολοκληρώσαμε την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και οι κάτοικοι έχουν πλέον πόσιμο νερό, με την κατασκευή αυτού του οχετού τελειώνουμε την παρέμβασή μας στο θέρετρο των Δικέλων σε επίπεδο υποδομών. Ο αρχικός προϋπολογισμός
του έργου ξεπερνούσε τις 500.000€, η έκπτωση ανήρθε στο 35% και το τελικό κόστος του έργου μαζί με τις πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως η υπερύψωσή του, καθώς και η δυνατότητα να μπαίνει μηχάνημα από κάτω για τον καθαρισμό, θα είναι 400 με 450.000€. Έτσι, με τη σύγχρονη αυτή κατασκευή διευθέτησης του χειμάρρου εξασφαλίζουμε ότι στο μέλλον δε θα έχουμε ξανά πλημμυρικά φαινόμενα στον οικισμό των Δικέλων.»
Διαβάστε περισσότερα...

ψηφισμα δσ σουφλιου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου στην τακτική του συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2010, με αφορμή την πληροφορία που έχει για ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Σουφλίου το οποίο σημειωτέον λειτουργεί αδιαλείπτως από το έτος 1920

εκφράζει ομόφωνα την άποψή του

ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ σε κάθε περίπτωση η συνέχιση λειτουργίας αυτοτελώς του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Σουφλίου για τους παρακάτω λόγους:
Στην περίπτωση συγχώνευσης του Ειρηνοδικείου Σουφλίου με αυτό της Αλεξανδρούπολης οι δημότες μας δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται αφού θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εκδίκαση των υποθέσεών τους. (Σημειωτέον ότι στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουφλίου υπάγεται μεγάλο τμήμα του ορεινού όγκου του Νομού που σημαίνει διαδρομή απόστασης μέχρι Αλεξανδρούπολη 270χλμ. περίπου μετ’ επιστροφής).
Η στηριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά στην αγροτική οικονομία ακριτική και για το λόγο αυτό ευαίσθητη περιοχή μας έχει αποψιλωθεί κατά την τελευταία δεκαετία από πλήθος υπηρεσιών, η φυγή των οποίων μεταδίδει το αίσθημα της
ψυχολογικής εγκατάλειψης των κατοίκων από την πολιτεία, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συρρίκνωση.
Άλλωστε ο ορισμός της πόλης του Σουφλίου ως έδρα του Νέου Δήμου Σουφλίου προϋποθέτει την ενίσχυση της περιοχής με συγκέντρωση και νέων υπηρεσιών και όχι την αποδυνάμωσή της.
Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το Ειρηνοδικείο Σουφλίου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΚΑΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ


Διαβάστε περισσότερα...

διαβαστε σημερα στο ιστολογιο

Ο λόγος για τον οποίο πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Δημοσίευση μίας καθημερινής, αλλά δυστυχώς
απόλυτα αληθινής φωτογραφίας.
Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται

Πραγματικός συναγερμός σε δήμο του Έβρου. Δεν είναι πλάκα, αλλά

είναι αστείο.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

αρδας 2010

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Σε λίγες ώρες ξεκινάει η 16η συνάντηση νέων ΑΡΔΑΣ 2010.

Η οργανωτική επιτροπή για ακόμα μία χρονιά έκανε πολύ καλή δουλειά.

Μέχρι και τον . . .
. . . πρωθυπουργό κάλεσαν.

Σημασία δεν έχει ότι δε θα έρθει ο ΓΑΠ σημασία έχει ότι κάποιοι του θύμισαν ότι εδώ στον Έβρο υπάρχουμε και διασκεδάζουμε!


Διαβάστε περισσότερα...

επισκεψη παπανδρεου στη σοφια

Κοινή διακήρυξη για τη συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας σε ζητήματα φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης
Κοινή διακήρυξη για τη συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας σε ζητήματα φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης, υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο ομόλογός του της Βουλγαρίας Συμεών Τζάνκοφ. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η αντιμετώπιση φαινομένων απάτης στον ΦΠΑ και τελωνειακών παραβάσεων στα σύνορα, καθώς και θεμάτων λαθρεμπορίου. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με την κοινή διακήρυξη:
- Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση φαινομένων απάτης ΦΠΑ, με βάση τις κοινοτικές Οδηγίες 1798/2003 και 1925/2004.
- Αξιοποιείται περαιτέρω,για την αντιμετώπιση φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων, το Κέντρο Συνεργασίας που λειτουργεί σήμερα στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα.
Αξιοποιούνται νέοι, αποτελεσματικότεροι τρόποι, για την παρακολούθηση της διακίνησης αγαθών και εμπορευμάτων, καθώς και η χρήση νέων τεχνολογιών για την ανταλλαγή σχετικών στοιχείων μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης, με την κοινή διακήρυξη αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας, εκ των οποίων μία θα έχει έδρα στην Ελλάδα και μία στη Βουλγαρία. Οι ομάδες εργασίας συγκροτούνται από εμπειρογνώμονες της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης, προκειμένου


να καταλήξουν σε μέτρα και δράσεις που θα ενισχύσουν τη συνεργασία των δύο χωρών στα εν λόγω ζητήματα. Οι ομάδες εργασίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα υπόκεινται στην εποπτεία των κατά τόπους αρμοδίων επικεφαλής της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης. Παρά το γεγονός δε, ότι θα εργαστούν ξεχωριστά, θα έχουν και κοινές συναντήσεις για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών τους και να καταλήξουν σε κοινά συμπεράσματα και προτάσεις, τα οποία θα υποβληθούν στους ηγέτες κάθε χώρας προς τελική έγκριση και υπογραφή διμερών συμφωνιών.

Κοινή διακήρυξη συνεργασίας στον τομέα των Μεταφορών

Κοινή διακήρυξη συνεργασίας στον τομέα των Μεταφορών και ιδιαίτερα των σιδηροδρόμων υπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της Βουλγαρίας, Aleksandar Tsvetkov.
Ο κ. Ρέππας είχε συνάντηση και με το Βούλγαρο υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, Rosen Plevneliev, με τον οποίο συζήτησε το θέμα των οδικών αξόνων και κυρίως του άξονα Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας - Σόφια, για τον οποίο επιδιώκουμε να αναλάβει τη θέση τεχνικού συμβούλου της Βουλγαρίας ως προς το έργο η Εγνατία ΑΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Συνεργασία Ελλάδας Βουλγαρίας στον τομέα των υδάτων
Η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας αναφορικά με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία στον τομέα των υδάτων θα είναι ο βασικός κορμός της συνεργασίας Ελλάδος-Βουλγαρίας για την οποία η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και η υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας Νόνα Καρατζόβα υπέγραψαν, σήμερα, στη Σόφια, κοινή διακήρυξη.
Η κοινή διακήρυξη υπογράφηκε παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Γιώργου Παπανδρέου και Μπόικο Μπορίσοφ.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, με τη διακήρυξη αυτή επιβεβαιώνεται η επιθυμία των δύο χωρών για ενέργειες προστασίας των υδατικών πόρων των ποταμών, δρομολογώντας τις αναγκαίες συντονισμένες δράσεις για την επίτευξη του κοινού σκοπού που είναι η ορθολογική διαχείριση και προστασία της κοινής υδάτινης κληρονομιάς. Λαμβάνοντας υπόψη τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων οι δύο χώρες θα συνεργάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας αναφορικά με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία στον τομέα των υδάτων.
«Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, για την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των υδατικών πόρων των διασυνοριακών λεκανών ποταμών και συγκεκριμένα του Στρυμόνα, του Έβρου του Νέστου και του Άρδα, αποτελεί άμεση ανάγκη και για τις δύο χώρες», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η συνεργασία αυτή, αξιοποιώντας και επεκτείνοντας τις μέχρι τώρα διακρατικές συμφωνίες, αποκτά πιο στέρεα θεμέλια στην κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική για τα Νερά που κυρίως εκφράζεται με την Οδηγία Πλαίσιο για τα Νερά και την Οδηγία για τις Πλημμύρες.
ΑΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

απολογισμος κακοκαιριας

Συνεργεία του ΕΛΓΑ, ξεκίνησαν από το πρωί την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η σύντομη, αλλά έντονη χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες του νομού Έβρου. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στη Θράκη, Παναγιώτης Τσέτουρας, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχτεί οι αγρότες των περιοχών Φερών, Αρδανίου, Λαβάρων και Διδυμοτείχου. Μόνο στην περιοχή των Φερών εκτιμάται ότι το χαλάζι έπληξε περίπου 8.000 στρέμματα, ενώ το μέγεθος της ζημιάς σε ολόκληρο το νομό, δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί. Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, καταστροφές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες βάμβακος και πεπονιών, σε καρπούζια, σε ηλίανθο και σε τριφύλλι. Όπως ανέφερε ο κ. Τσέτουρας, στόχος είναι
να ολοκληρωθεί η καταγραφή και οι αγρότες να δηλώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις ζημιές τους, για να αποζημιωθούν. Εν τω μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε στο Διδυμότειχο, η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει για να αντλήσει νερά από 14 πλημμυρισμένα υπόγεια.
ΑΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Συνελήφθη την 18:35΄ ώρα της 26/07/2010, στην Αλεξανδρούπολη, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Α.Δ. Αλεξ/πολης, ένας (1) ημεδαπός, 23 ετών, διότι κατείχε ακατέργαστη κάνναβη.
Ειδικότερα, σε γενόμενο Αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω ημεδαπό βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους


-1- γραμ.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

Διαβάστε περισσότερα...

βοηθηστε μας να βρουμε την καρμεν

Η Κάρμεν είναι ένα αδέσποτο σκυλί 8-9 περίπου μηνών που δυστυχώς είχε την ατυχία να τη χτυπήσει αυτοκίνητο και να σπάσει το πόδι της. Όταν μας ειδοποίησαν είχαν ήδη περάσει κάποιες μέρες και το πόδι της είχε μολυνθεί. Από την Παρασκευή 23/7/10 φιλοξενούνταν στην αυλή μέλους της Κιβωτού γιατί έπρεπε να της κάνουμε κάποιες ενέσεις ανά 12 ώρες για να υποχωρήσει η μόλυνση και ήταν προγραμματισμένο να χειρουργηθεί το απόγευμα της Δευτέρας. Δυστυχώς αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας η Κάρμεν το έσκασε από την αυλή και εξαφανίστηκε (κάποιος άφησε την αυλόπορτα ανοιχτή) Μάλλον προσπαθεί να γυρίσει στη γειτονιά που μεγάλωσε και στα αδέλφια της. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί εγκαίρως γιατί κινδυνεύει να χάσει το πόδι της και πιθανότατα και την ιδία τη ζωή της αν δε χειρουργηθεί άμεσα. Είναι ένα σκυλί μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους ,αρκετά αδύνατο, μαύρου χρώματος με λίγο λευκό , με σχετικά μακρύ τρίχωμα. Μοιάζει με μίξη λυκόσκυλου με κόλευ και ίσως έχει λίγο κυνηγόσκυλο. Χαρακτηριστικό είναι όχι έχει σπασμένο το μπροστινό αριστερό πόδι της και δυσκολεύεται να περπατήσει. Σας παρακαλούμε αν την έχετε δει στην περιοχή σας επικοινωνήστε μαζί μας.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

6934930598, 6944469921, 6942860056 , 6999908750, 6973498554

EMAIL: kivotos.adoptions@gmail.com



Διαβάστε περισσότερα...

απαντηση αναγνωστη

είναι δυνατόν;

Είναι αλήθεια ότι ξυλώθηκαν πλακάκια από . . .


πεζόδρομο;


Ήμαρτον αδέλφια.

Έρχονται και εκλογές.



Δείτε τη φωτογραφία και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα . .



Διαβάστε:
http://tomadakis.blogspot.com/2010/07/blog-post_4793.html

Διαβάστε περισσότερα...

νεοι αγροτες

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ 70% Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΜ ΠΡΩΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει την αύξηση του ποσοστού της πρώτης δόσης του εγκεκριμένου πριμ Πρώτης Εγκατάστασης για τους δικαιούχους Νέους Γεωργούς, από 40% σε 70%.

Ακόμη, αποφασίστηκε η εκχώρηση της αρμοδιότητας εκκαθάρισης των χορηγούμενων πριμ ενίσχυσης των Νέων Γεωργών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις Περιφέρειες με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη καταβολή τους.

Σε δήλωση της η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή επισημαίνει:

«Εξασφαλίσαμε 55 εκατομμύρια ευρώ συμπληρωματικούς πόρους για τους νέους αγρότες, φτάνοντας το συνολικό ύψος της ενίσχυσης στα 155 εκατομμύρια. Εντάξαμε το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τις
προϋποθέσεις ένταξης, δίνοντας τους ταυτόχρονα δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Τώρα, αυξάνουμε το ποσό της πρώτης δόσης της ενίσχυσης Πρώτης Εγκατάστασης στο 70%. Στηρίζουμε έμπρακτα το αγροτικό εισόδημα, απλοποιούμε τις διαδικασίες και διευκολύνουμε ουσιαστικά τους νέους αγρότες σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα»

Διαβάστε περισσότερα...

κατασκηνωσεις μητροπολης αλεξανδρουπολης

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις "Ουρανούπολη" της Μητροπόλεώς μας τα Εγκαίνια των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι νέες αθλοπαιδειές των Κατασκηνώσεων περιλαμβάνουν δύο γήπεδα 5x5 με χόρτο, 2 γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο μπιτς βόλλεϋ και ένα πετρόκτιστο αμφιθέατρο χωρητικότητος 200 ατόμων. Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις έγιναν με χρηματοδότηση της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος που τα τρία τελευταία χρόνια έχουν χρηματοδοτήσει την ανέγερση 11 κοιτώνων και φέτος των νέων αθλοπαιδειών.

Ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια των νέων αθλοπαιδειών τελέσθηκαν στο αμφιθέατρο της Κατασκήνωσης από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, ενώ παρόντες εκ μέρους της Εθνικής Τραπέζης ήταν ο κ. Αλέξανδρος Σταύρου, υπεύθυνος των χορηγιών της Τραπέζης, καθώς και διευθυντές των τοπικών και περιφερειακών υποκαταστημάτων. Μετά το πέρας

του Αγιασμού ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους και στα παιδιά, δήλωσε την χαρά και την συγκίνησή που ένιωσε για την πραγματοποίηση αυτών των εργασιών και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα υπήρχε η δυνατότητα να ανακαινισθούν οι χώροι των Κατασκηνώσεων λόγω του υψηλού κόστους και ευχαρίστησε την Εθνική Τράπεζα για την χορηγία της προς την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Ο κ. Αλέξανδρος Σταύρου δήλωσε την ευχαρίστησή του για τις νέες εγκαταστάσεις και κάλεσε τα παιδιά να χαρούν και να αθληθούν στα νέα γήπεδα.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας των Εγκαινίων στα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και το εναρκτήριο λάκτισμα από τον Μητροπολίτη μας και τον κ. Σταύρου. Χαρακτηριστικά όλοι οι Κατασκηνωτές φορούσαν μπλουζάκια με το σήμα της Εθνικής Τραπέζης στο στήθος και το σύνθημα της Κατασκηνωτικής περιόδου "Έρχου και ίδε". Μετά το πέρας των Εγκαινίων παρατέθηκε δεξίωση στην τραπεζαρία των Κατασκηνώσεων όπου οι Κατασκηνωτές τραγούδησαν για τους προσκεκλημένους και επιδόθηκαν σε κατασκηνωτικά παιχνίδια.

Στην τρίτη Κατασκηνωτική περίοδο φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις 115 αγόρια Γυμνασίου-Λυκείου τα οποία θα μείνουν από τις μέχρι τις 3 Αυγούστου. Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε 10 ομάδες.

Πνευματικός Υπεύθυνος της περιόδου είναι ο π. Δημήτριος Κεσκίνης. Αρχηγός της Κατασκήνωσης είναι ο κ. Αντώνιος Οικονόμου, δικηγόρος, με υπαρχηγούς τους κ.κ. Αναστάσιο Λιόγα, δάσκαλο, και Χρήστο Παπαναστασίου, θεολόγο.

Οι ονομασίες των 10 ομάδων είναι οι εξής (μέσα σε παρένθεση το όνομα του ομαδάρχη):

1η ΜΑΚΑΡΙΟΙ (κ. Ευθύμιος Ρίζογλου)
2η ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ (κ.Παντελής Κατσαμακίδης)
3η ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ (κ. Χρήστος Αραμπατζόγλου)
4η ΕΛΕΗΜΟΝΕΣ (κ. Χρήστος Τσιρούδης)
5η ΜΑΚΡΟΘΥΜΟΙ (κ. Ιωάννης Νερατζάκης)
6η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ (κ. Ιωάννης Καρνούτσος)
7η ΤΑΠΕΙΝΟΙ (κ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος)
8η ΖΩΟΔΟΤΕΣ (κ. Νικόλαος Κακουδάκης)
9η ΝΙΚΗΤΕΣ (κ. Γεώργιος Κουκάκης)
10η ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ (κ. Κλέων Οικονόμου)

Διαβάστε περισσότερα...

συνεδριαζει το δσ διδυμοτειχου

Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε Τακτική Συνεδρίαση , η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στις 28 Ιουλίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , για θέματα ημερήσιας διάταξης, που έχουν ανάγκη επίλυσης:

Δείτε τα θέματα




1 Αποδοχή – απόδοση επιχορηγήσεων , χρηματοδοτήσεων Βαργιαμίδου
2 Επί εγγράφων ΔΕΗ Βαργιαμίδου
3 Έγκριση καταβολής αποζημίωσης για αγροζημίες και ορισμός επιτροπής εκτίμησης αυτής Βαργιαμίδου
4 Έγκριση επιχορήγησης οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» Βαργιαμίδου
5 Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις ανάγκες δημοσίων σχέσεων του Δήμου και συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ Βαργιαμίδου
6 Καθορισμός ημερομηνίας και χώρου πραγματοποίησης απολογισμού πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Βαργιαμίδου
7 Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικών Σφαγείων Γκιρτζιμανάκης
8 Σύσταση συμβουλίου παρακολούθησης Σφαγείων Γκιρτζιμανάκης
9 Έγκριση της αριθμ. 27/2010 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Δήμου Διδυμοτείχου Πρόεδρος
10 Έγκριση της αριθμ. 12/2010 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠ Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Διδυμοτείχου Πρόεδρος
11 Έγκριση της αριθμ. 16/2010 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠ Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Διδυμοτείχου Πρόεδρος
12 Έγκριση της αριθμ. 11/2010 απόφασης του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Διδυμοτείχου Πρόεδρος
13 Έγκριση εκθέσεων Σ.Ο.Ε. για την εκτίμηση ακινήτων του ΤΕΘΑ και Δήμου Διδυμοτείχου που ανταλλάσσονται Βαργιαμίδου
14 Επί των αριθμ. 8039/42389/7-δ/29.6.2010 και 8039/42389/7-ε/1-7-2010 εγγράφων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Δήμαρχος
15 Αποδοχή της αριθμ. 3555/18.06.2010 απόφασης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Α.Μ.-Θ Δήμαρχος
16 Αποδοχή της αριθμ. 34/03-02-2010 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Α.Ε. Δήμαρχος
17 Συγκρότηση επιτροπής για την εκτίμηση των επιδράσεων από την κατασκευή και λειτουργία του Αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη Δήμαρχος
18 Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Δήμου Διδυμοτείχου Δήμαρχος
19 Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Πανιτσίδης
20 Έγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση αστικής οδοποιϊας Δήμου Διδ/χου 2010» Πανιτσίδης
21 Έγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης του έργου «Πυροπροστασία Τσίγγλας 2010» Πανιτσίδης
22 Έγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση – επισκευή – κατασκευή πεζοδρομίων Δήμου Διδ/χου 2010» Πανιτσίδης
23 Έγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Διδ/χου 2010» Πανιτσίδης
24 Αποδοχή της αριθμ. 5343/23-6-2009 απόφασης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013 για το έργο «Τσιμεντροστρώσεις Δυτικών Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου Διδυμοτείχου» Πανιτσίδης
25 Αιτήσεις δημοτών για κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους Πανιτσίδης
26 Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. Γ8 Πολυβάκα
27 Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ.Γ 5 – 59- 60 – 61 Πολυβάκα
28 Έγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης εργασιών «Αστικού πρασίνου Δήμου Διδυμοτείχου» Δήμαρχος
29 Έγκριση τρόπου εκτέλεσης της «Μελέτης αποτύπωσης , κτηματογράφησης, Πολεοδόμησης και πράξης εφαρμογής περιοχής επέκτασης Δήμου Διδυμοτείχου» Πολυβάκα
30 Τροποποίηση της υπ αριθμ. 20/2010 Α.Δ.Σ. για «Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών μελετών» Πολυβάκα
31 Ανταλλαγή ακινήτων ιδιοκτησίας Μπογιατζόγλου Ιωάννη και Δήμου Διδυμοτείχου – συγκρότηση επιτροπής Πολυβάκα
32 Έγκριση υποβολής αίτησης για παραχώρηση κατά χρήση του Β.Κ. 781 Πολυβάκα
33 Ανάκληση της αριθμ. 233/09 Α.Δ.Σ. για εκποίηση δημοτικής έκτασης στο Ο.Τ.Γ 5 Πολυβάκα
34 Παράταση μισθώσεων του Δημοτικού Λατομικού χώρου του Δήμου Διδυμοτείχου Δήμαρχος
35 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή της «Προμήθειας ειδών ένδυσης για την δημοτική αστυνομία του Δήμου Διδ/χου» Χατζηπαύλου
36 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή της «Προμήθειας λογισμικών για την οικονομική υπηρεσία του Δήμου» Χατζηπαύλου
37 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή της «Προμήθειας ανταλλακτικών για τα κοπτικά μηχανάκια του Δήμου» Χατζηπαύλου
38 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή της «Προμήθειας δομικών υλικών» Χατζηπαύλου
39 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή της «Προμήθειας σιδηρικών για τις ανάγκες των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου Διδ/χου» Χατζηπαύλου
40 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή της «Προμήθειας μκροεργαλείων για τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Διδ/χου» Χατζηπαύλου
41 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή της «Προμήθειας ξυλείας και λοιπών υλικών για τις ανάγκες συντήρησης ξυλουργικών υποδομών στο Δήμο Διδυμοτείχου» Χατζηπαύλου
42 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή της «Προμήθειας πλαστικών σακουλών απορριμάτων» Χατζηπαύλου
43 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή της «Προμήθειας μεταχειρισμένου φορτηγάκι ανοικτού τύπου» Χατζηπαύλου
44 Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής για την «Προμήθεια βιβλίων για το Κέντρο Θρακικών Ερευνών» Χατζηπαύλου
45 Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής για την «Προμήθεια γρανιτών» Χατζηπαύλου
46 Έγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή υποδομών για τον ηλεκτροφωτισμό γηπέδου Καρωτής» Χατζηπαύλου
47 Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβής της «Προμήθειας χαρτιού φωτοτυπικών μηχανημάτων» Χατζηπαύλου
48 Έγκριση της απευθείας ανάθεσης της «Προμήθειας αναλώσιμων εργαλείων – θαμνοκοπτικού- χλοοκοπτικού και εξαρτημάτων αυτών» του έργου «Συντήρηση αστικού πρασίνου Δήμου Διδ/χου 2010» Χατζηπαύλου
49 Έγκριση της απευθείας ανάθεσης της «Προμήθειας φυτικού υλικού- φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων» του έργου «Συντήρηση αστικού πρασίνου Δήμου Διδυμοτείχου 2010» Χατζηπαύλου
50 Έγκριση της απευθείας ανάθεσης της «Προμήθειας ελαστικών οχημάτων – μηχανημάτων» Χατζηπαύλου
51 Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής για την «Προμήθεια ελαστικών οχημάτων – μηχανημάτων» Χατζηπαύλου
52 Επί της αριθμ. 2/2010 απόφασης Τ.Σ. Σοφικού για επέκταση νεκροταφείων του πάνω οικισμού (αγορά αγροτεμαχίου) Χατζηπαύλου
53 Εγκριση της 3/2010 απόφασης Τ.Σ. Ελληνοχωρίου (για συνάντηση Δημάρχων πόλεων με την ονομασία (Lagos) Πρόεδρος
54 Επί αιτήσεων δημοτών Δήμαρχος

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΣΑΜΟΥΡΑ – ΚΟΤΖΑΚΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα...