ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

οι μαθητες δειχνουν το δρομο

Μαθητές της Αλεξανδρούπολης τραγουδούν

για τους Αγώνες Special Olympics

Ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλαν σήμερα δεκάδες μικροί μαθητές της πόλης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Αλεξανδρούπολης στη διοργάνωση των Αγώνων Special Olympics 2011.
Μαθητές από το 2ο, το 4ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής τα γραφεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου τραγούδησαν και χόρεψαν με τη συνοδεία μουσικής.
Η μικρή αυτή γιορτή μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, όπου τα παιδιά τραγούδησαν σε ειδική εξέδρα και με ηχητική εγκατάσταση που παραχώρησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Η πρωτοβουλία των παιδιών και των δασκάλων τους, ήταν αφιερωμένη στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics οι οποίοι θα διεξαχθούν στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2001. Η πόλη της Αλεξανδρούπολης συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωσης ως Πόλις – Αμφιτρύων, που θα φιλοξενήσει συνολικά 313 αθλητές, αρχηγούς αποστολών, προπονητές και συνοδούς. Διαβάστε περισσότερα...

και ποδηλατης


Μετακίνηση και άσκηση.
Στη φωτό ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βύσσας Στέφανος Μαρασλής.
Διαβάστε περισσότερα...

τονωση για την αγορα


Οι αποστολές που συμμετείχαν στην άσκηση evros 2010 τόνωσαν την τοπική αγορά.
Στο ελεύθερο χρόνο τους βγήκαν στην αγορά και ενίσχυσαν την οικονομία του Έβρου.
Κάτι είναι κι αυτό.
Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται

Και ποδηλάτης αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Διαβάστε περισσότερα...

θετικο σημαδι

Αύξηση 10,1% σημείωσε ο δείκτης όγκου εργασιών, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, τον Μάρτιο του 2010 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2009, έναντι μείωσης 18,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στις αυξήσεις των δεικτών όγκου των καταστημάτων - φαρμακευτικών - καλλυντικών κατά 18,5%, της ένδυσης - υπόδησης κατά 18,5%, των βιβλίων - χαρτικών - λοιπών ειδών κατά 15,5%, των επίπλων - ηλεκτρικών ειδών - οικιακού εξοπλισμού κατά 8,6%, των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων κατά 8,5%, των καταστημάτων τροφίμων - ποτών - καπνού κατά 8,5% και πολυκαταστημάτων κατά 0,4%.
Όσον αφορά τον δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, αυτός αυξήθηκε τον Μάρτιο εφέτος κατά 14,9%, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2009, έναντι μείωσης 17,9% που καταγράφηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.
zougla.gr Διαβάστε περισσότερα...

πορεια προς τη ζωη

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι ίσοι, διαφορετικοί» τετρακόσιοι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Αλεξανδρούπολης και του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν το πρωί πορεία προς τη ζωή «χέρι με χέρι».
Η πορεία έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics Αθήνα 2011 με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics κ. Τίμοθι Σράΐβερ-Κένεντι στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 2 Ιουνίου.
Η πορεία των μαθητών, που φορούσαν όλοι καπελάκια των Special Olympics, ξεκίνησε από τη Νομαρχία Έβρου και διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης κατέληξε στην πλατεία Φάρου.
Το πρόγραμμα στο Φάρο περιελάμβανε τον όρκο των αθλητών των Special Olympics καθώς και μουσικά και χορευτικά δρώμενα από τους μαθητές με μηνύματα για τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης τόνισε ότι οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τους αθλητές με διανοητική αναπηρία. «Τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα, μέσα από τον όρκο των αθλητών των Special Olympics, «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθείστε με να προσπαθήσω με θάρρος», ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων μας. Μέσα στην αγριότητα της ζωής μας και στα μεγάλα προβλήματα , πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τους την προσφέρουμε» Διαβάστε περισσότερα...

αναφορα τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αντικείμενο τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού για τα ΑΜΕΑ, που είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να ληφθούν μέτρα ώστε να υπάρξει σωστή και ολοκληρωμένη μέριμνα από τον ΟΓΑ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να ξεπεραστεί η αναχρονιστική λογική της υφιστάμενης κατάστασης (δηλαδή παροχή δελτίων κοινωνικού τουρισμού για τα ΑΜΕΑ κατόπιν κλήρωσης και χωρίς συνοδό). Εμπλουτίζοντας και ανανεώνοντας, με ουσιαστικές και εποικοδομητικές αλλαγές και παρεμβάσεις, τη νομοθεσία που αφορά την προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Διότι η ύπαρξη εμποδίων σε έναν τομέα της κοινωνικής ζωής λειτουργεί ανασταλτικά για τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε άλλους τομείς. Ως εκ τούτου η λήψη αποσπασματικών μέτρων για τη βελτίωση μιας ή ορισμένων πτυχών των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία, έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα. Διαβάστε περισσότερα...

εσωκομματικες εκλογες νδ (αποτελεσματα)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ
ΣΤΑΥΡΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ 2.337
ΡΟΥΦΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 1.664


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 683
ΝΑΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 470
ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 262
ΛΟΥΠΑΣΑΚΗ ΧΡΥΣΗ 163


ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ:
ΠΟΝΤΙΚΑ ΜΑΡΙΑ 399
ΑΣΠΙΩΤΗ ΑΝΝΑ 385
ΤΖΙΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 382
ΣΙΡΔΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 363
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤ. 353
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 336
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ 266
ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 142

ΝΑΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ *
* Ο κ. Νάστας εκλέγεται στην ΔΗΜΤΟ σαν δεύτερος στην κατάταξη των υποψηφίων προέδρων



ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ:
ΦΕΡΩΝ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΥΧΕΡΟΥ: ΠΡΟΪΚΑΚΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΟΥΦΛΙΟΥ: ΔΕΛΑΦΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ: ΚΑΤΣΑΝΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: ΠΕΤΑΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΒΥΣΣΑΣ: ΜΑΝΔΡΑΤΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΡΙΓΩΝΟΥ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ: ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Διαβάστε περισσότερα...

η πολις εαλω

Κάτω από τη σκιά του βυζαντινού Κάστρου του Διδυμοτείχου, με την ευκαιρία της επετείου της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στη μνήμη του μαρτυρικού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ΄ του Παλαιολόγου, που έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος την 29η Μαΐου 1453, στα τείχη της Βασιλευούσης.
Ποιο συγκεκριμένα το απόγευμα της 29ης Μαϊου ε. ε. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου, που βρίσκεται μπροστά στον Ι. Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας. Εν συνεχεία στο πνευματικό κέντρο του Ναού η Ιατρός κ. Ιωάννα Κουγιουμτζή ομίλησε για την προσωπικότητα του Κων/νου Παλαιολόγου και τα τραγικά γεγονότα της αλώσεως της Πόλης που σημάδεψαν το Γένος μας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε με επίκαιρα τραγούδια η παραδοσιακή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Κισσούδη. Την χορωδία συνόδευσε η ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης».
Ωστόσο το πρωί ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Αγριάνης, όπου διαβιούν 6 χριστιανικές οικογένειες, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος περιόδευσε στα χωριά Πρωτοκκλήσι, Κυριακή, Κισσάριο και Αμόριο. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Διαβάστε περισσότερα...

εκλογες νομαρχιακης εβρου νδ

Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου εκλέχτηκε ο Σταύρος Σταυράκογλου.

Ο Σταύρος Σταυράκογλου έλαβε 2.291 ψήφους, έναντι 1.630 που έλαβε ο έτερος υποψήφιος Βαγγέλης Ρούφος. Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

στα 2 € η αμολυβδη

Ας την πάνε την αμόλυβδη στα 2 € και ακόμα κι εγώ που μένω Αλεξανδρούπολη θα παίρνω τα μπιτόνια μου και θα πηγαίνω Βουλγαρία.

Ποιος ρε μάγκες θα χάσει.

Το κράτος και δυστυχώς οι βενζινάδες.

Έλληνες ξυπνήστε.


Αναγνώστης. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Γίνεται συνεδρίαση στην Βουλή μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων και λέει ο Παπανδρέου ότι πρέπει να πάρουν μέτρα για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα.
Λέει λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν τις μοκέτες στην Βουλή από κόκκινες να τις κάνουν μπλε.
Ψηφίζουν λοιπόν και το αποφασίζουν.
Προτείνει ο Σαμαράς να στολιστεί η αίθουσα της Βουλής με ελληνικές σημαίες για να ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα.
Ψηφίζουν και το αποδέχονται.
Προτείνει τέλος ο Καρατζαφερης πριν από κάθε συνεδρίαση της Βουλής να παίζει ο εθνικός ύμνος.
Ψηφίζουν και αυτό και το κατοχυρώνουν.
Όση ώρα ψηφίζουν τις αλλαγές, είναι μια γριούλα, καθαρίστρια στην Βουλή,
που κάθετε στην πόρτα και κοιτάζει με απορία και απόγνωση τον Παπανδρέου.
Ο Γιώργος την βλέπει και αφού τελειώνει η ψηφοφορία, πηγαίνει προς το
μέρος της και την ρωτά....
"Γιαγιούλα, γιατί όση ώρα ψηφίζαμε για τις αλλαγές στην Βουλή εσύ με
κοιτούσες με απορία???"
Και με άνεση η γριούλα απαντά
"Πριν διοριστώ με μέσο στην Βουλή, ήμουν καθαρίστρια σε ένα μπουρδέλο.
Όταν οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, αλλάζαμε τις πουτάνες όχι τις μοκέτες!" Διαβάστε περισσότερα...

παραταση για τις αδειες κυνηγετικων οπλων

Υπενθυμίζουμε στους κατοίκους της περιοχής μας, που κατέχουν κυνηγετικά όπλα, ότι δόθηκε παράταση για την ανανέωση των αδειών κατοχής που έληξαν ή λήγουν άμεσα μέχρι την 30-11-2011.
Ύστερα από τα παραπάνω, καλούμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες να προσέλθουν έγκαιρα στις αρμόδιες Υπηρεσίες μας (Υποδ/νση Ασφαλείας Αλεξ/πολης και κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα), προκειμένου να υποβάλουν, κατά περίπτωση, τα κατωτέρω δικαιολογητικά:
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ:
1. Ιατρικό πιστοποιητικό από Νευρολόγο Ψυχίατρο (σύμφωνα με το έντυπό μας).
2. Παλαιά άδεια κατοχής.
3. Δελτίο ταυτότητας.
4. Δύο (2) φωτογραφίες, (για κάθε όπλο, πέραν του ενός, μία (1) επί πλέον φωτογραφία).
5. Το όπλο ή τα όπλα για έλεγχο.
6. Για κάθε όπλο 6 Ευρώ (για χαρτόσημο).
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ:
1. Άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου
2. Πιστοποιητικό Ψυχιάτρου.
3. Δύο (2) φωτογραφίες.
4. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
5. Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου.
6. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης θανόντος.
7. Υπεύθυνες Δηλώσεις κληρονόμων, θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής.
Τονίζεται ότι, μετά την παραπάνω ημερομηνία, όσοι κατέχουν κυνηγετικά όπλα, με άδεια κατοχής της οποίας η ισχύς έληξε, θα έχουν εκτός των ποινικών συνεπειών και διοικητικές κυρώσεις (κατάσχεση όπλων κ.λ.π.).
Διευκρινίζεται ότι, η μη άσκηση θήρας ΔΕΝ απαλλάσσει τους κατόχους κυνηγετικών όπλων από την υποχρέωσή τους για ανανέωση των αδειών κατοχής τους.
Είναι η τελευταία προθεσμία που δίνεται και μετά την παρέλευσή της, οι κάτοχοι τέτοιων όπλων, θα υφίστανται τις συνέπειες του Νόμου.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 25510 66230 και 25510 66231 της Υ.Α. Αλεξ/πολης.
25550 23333 του Α.Τ. Φερών.
25540 41201 του Α.Τ. Τυχερού. Διαβάστε περισσότερα...

εβρος τωρα

Καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι σε πολλές περιοχές του Νομού. Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός διακινητής λαθρομεταναστών
- Συνελήφθη τις πρωινές ώρες σήμερα (30-05-2010), από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο Ελληνικό έδαφος.
- Ειδικότερα, από ομάδες αστυνομικών, που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, με την συνδρομή Αστυνομικών της FRONTEX, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο προαναφερόμενος στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου, διότι με πλαστική βάρκα μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στη Χώρα μας οκτώ (8) λαθρομετανάστες.
- Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.
- Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
- Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.
- Υπενθυμίζεται ότι, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης μας και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( θερμικές κάμερες, κ.λ.π).
- Στο πλαίσιο αυτό, από αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά είκοσι οκτώ (28) διακινητές λαθρομεταναστών. Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

το email μας

Στείλτε τα δικά σας κείμενα και τις δικές σας φωτογραφίες.

tomadak2@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...

λιμανι και πολη: οι πνευμονες μας. παραλιακη και χερσαια ζωνη

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, που είναι τόσο ζωτικής και ζέουσας σημασίας για την Αλεξανδρούπολη. Για όσο χρονικό διάστημα δεν αποδίδεται στην πόλη μας η δυτική χερσαία ζώνη (από τον δυτικό λιμενοβραχίονα μέχρι το κτήριο των Ναυτοπροσκόπων) και για όσο χρονικό διάστημα δεν αποκτά ολοκληρωμένο παραλιακό μέτωπο η πόλη μας, οφείλουμε να εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας σ΄αυτό το θέμα και να αγωνιζόμαστε διεκδικητικά για την αποκατάσταση του ορθού και του δικαίου. Δεν είναι νοητό και κατανοητό, αυτή η παραλιακή πόλη να μην έχει παραλία στο θαλάσσιο τμήμα της από το λιμάνι μέχρι το εθνικό στάδιο. Αυτή η έλλειψη και αυτό το μειονέκτημα θα αποτελεί την πρόκληση και το ερέθισμα για να συνεγείρεται η συνείδησή μας και να εξάπτεται το θυμικό μας. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μια Απόφαση του 1936 (πριν από 75 χρόνια) της τότε Γενικής Διοίκησης Θράκης, δεν μπορεί να αλλάξει και να τροποποιηθεί προς όφελος της πόλης μας και των πολιτών της.
Πριν από 15 χρόνια, τότε που πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ήταν ο Μιχάλης Γκιούλας και δήμαρχος ο Ηλίας Ευαγγελίδης, έγιναν έστω δυο-τρία βήματα για την αστική πρόσβαση της πόλης στο χώρο αυτό. Αφενός ανεγέρθηκε για λόγους ιστορικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς και θρησκευτικούς, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αινιτών, ο ΄Αγιος Εύπλους και αφετέρου έγινε μια μικρή ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, ανεξαρτήτως της κακής μελέτης και ανεξαρτήτως πώς κατέληξε εκείνη η κατασκευή. Περίπου εκείνη την περίοδο διαμορφώθηκε και ο χώρος στάθμευσης-πάρκινγκ, ο οποίος εξυπηρετεί και τη Λαϊκή. Από τότε και μετά, όμως, το μόνο που δίνει ζωντάνια, ομορφιά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους είναι το Λούνα Παρκ ενός ιδιώτη επιχειρηματία. Από τότε και μετά, καμιά δημοτική αρχή δεν κατόρθωσε να προσθέσει ή να αλλάξει κάτι για την κατοχύρωση και αξιοποίηση αυτού του χώρου κάτω από το Φάρο.
Για να υλοποιηθεί, όμως, η οραματική πρόταση του Γιάννη Λασκαράκη, για μια συνολική, καινοτομική και σύγχρονη ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, απαιτείται αφενός η συνεργασία και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των αρμόδιων φορέων, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προωθηθεί αποτελεσματικά η τροποποίηση της Ζώνης Λιμένα του 1936, ώστε να αλλάξει τόσο το ιδιοκτησιακό όσο και το χωροταξικό της παραλιακής ζώνης. Δηλαδή να καθοριστούν νέες χρήσεις γης. Διότι, διαφορετικά ήταν τα δεδομένα, τα κίνητρα και τα κριτήρια της ταραγμένης εκείνης εποχής που καθορίστηκε η Ζώνη Λιμένα και διαφορετικές είναι οι πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης ειρηνικής περιόδου. Εάν λοιπόν η δημοτική αρχή τεκμηριώσει με σωστά επιχειρήματα μια νέα πρόταση τροποποίησης της Ζ.Λ. είναι σίγουρο ότι θα πεισθεί αρκούντως ο οποιοσδήποτε καλόπιστος αρμόδιος υπουργός και θα ανταποκριθεί θετικά. Κάποτε, επιτέλους, πρέπει να γίνει η κατάλληλη κίνηση. Κάποτε, επιτέλους, πρέπει να γίνει η αρχή και να ενσαρκωθεί το αρχαίο απόφθευγμα: "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!".
΄Ολοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να μελετήσουν επισταμένως και σε βάθος την "άποψη" του κ. Παπανικολόπουλου Νικολάου, Υποναυάρχου (ε.α.) και πρώην Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης. ΄Αποψη και πρόταση εξειδικευμένη, που δημοσιεύτηκε στη ΓΝΩΜΗ της 21-5-2010, καθώς και προγενέστερες προτάσεις του.
Λιμάνι και πόλη έχουν παράλληλη ιστορία και πορεία. Αποτελούν τους δύο πνεύμονες, που οφείλουν να συντονίζονται και να συνεργάζονται αρμονικά. Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης, ακόμα κι αν μετατράπηκε σε Α.Ε. συγκροτείται από ανθρώπους που αγαπούν εξίσου το λιμάνι και την πόλη μας. Αρκεί να πάρει επιτέλους πρωτοβουλίες η δημοτική αρχή και να προωθήσει τις αναγκαίες διαδικασίες τροποποίησης της Ζώνης Λιμένα και να προτείνει τις νέες χρήσεις γης. Εάν υπάρξουν αρνήσεις και εμπόδια, τότε ας κινητοποιήσει τους φορείς και τους πολίτες και ας διεκδικήσει αυτό που δικαιούται η Αλεξανδρούπολη. Δεν πρέπει να χαθούν πλέον άλλες ευκαιρίες!!! Διαβάστε περισσότερα...

ο μαγκριωτης στην αλεξανδρουπολη

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν τρία μεγάλα αναπτυξιακά έργα που είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στον λιμένα Αλεξανδρούπολης και η σύνδεση του με την Εγνατία Οδό, τα έργα στον κάθετο άξονα Αρδάνιο - Ορμένιο και ο περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης, από τον Έβρο.
Ο κ. Μαγκριώτης έδωσε συνέντευξη τύπου, μετά από σύσκεψη στη νομαρχία Έβρου με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, τους βουλευτές Ο. Ρενταρή και Ε. Τσιαούση, τον νομάρχη Έβρου Ν. Ζαμπουνίδη, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γ. Αλεξανδρή και την γενική γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ Θ. Κόκλα.
Στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο κ. Μαγκριώτης ενημερώθηκε για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού το οποίο σταμάτησε καθώς η ανάδοχος εταιρεία δήλωσε αδυναμία να καλύψει το κόστος, μετά την ανακάλυψη ότι υπάρχει ημιβραχώδες έδαφος στο βυθό.
Ο υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόβλημα θα λυθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας πολύ σύντομα, καθώς η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην περιφερειακή ανάπτυξη και κυρίως σε ένα νομό γεωστρατηγικής σημασίας όπως είναι ο Έβρος και κατέληξε λέγοντας ότι «ο νομός Έβρου, μπορεί να αποτελέσει τον επιταχυντή της ανάπτυξης ολόκληρης της Θράκης».
Παράλληλα, διέψευσε την πληροφορία ότι κινεζικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και συμπλήρωσε ότι «χρόνια τώρα το λιμάνι καρκινοβατεί, δεν δικαιολογείται από τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί να έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η προοπτική του και να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής».
zougla.gr Διαβάστε περισσότερα...

κωνσταντινουπολη σημερα


Διαβάστε περισσότερα...

ουτε καλημερα σε πολιτικους

Άδεια παραμένουν τα πολιτικά γραφεία.

Ελάχιστοι πολίτες πλέον τα επισκέπτονται λόγω της απογοήτευσής τους

Οι πολίτες που ψήφισαν, που στήριξαν, που έκαναν αγώνα, νοιώθουν πλέον τραγικά μόνοι.

Η ανεργία που θερίζει στο νομό και η αδυναμία ανεύρεσης οποιασδήποτε εργασίας μέσω της πολιτικής οδήγησε τους πολίτες στην αποχή.

Πλέον μέχρι και γραμμή μπορείς να πιάσεις στα τηλέφωνα των πολιτικών γραφείων.

Αλλάζουν οι εποχές ή δεν υπάρχει ελπίδα αλλαγής; Διαβάστε περισσότερα...

οικουμενικο πατριαρχειο

Τέσσερις ιεράρχες, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κλήθηκαν στο Φανάρι και είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης, προκειμένου να λάβουν και την τουρκική υπηκοότητα και να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στον Οικουμενικό Θρόνο.
Θα ακολουθήσουν και άλλοι, ενώ από την ίδια διαδικασία περνούν επίσης ιεράρχες από τις Εκκλησίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλο τον κόσμο. Οι πρώτοι Κρήτες ιεράρχες που κλήθηκαν είναι οι Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος , Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες το τουρκικό κράτος αποδέχτηκε πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να δοθεί τουρκική υπηκοότητα και σε εκτός Φαναρίου Ορθόδοξους ιεράρχες, έτσι ώστε να διευρυνθεί η λίστα των υποψήφιων Πατριαρχών και πέραν του Φαναρίου, να είναι ευκολότερη η επιλογή και να αξιοποιηθούν εκκλησιαστικά στελέχη προς όφελος της Ορθοδοξίας. Ακολούθησε απόφαση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης που συντασσόταν με το Πατριαρχείο και στο πλαίσιο αυτό άρχισε προχθές η διαδικασία των συνεντεύξεων και της υπογραφής των σχετικών εγγράφων. Πάντως, η εξέλιξη αυτή έχει και αντιδράσεις από μερίδα του κλήρου, οι οποίες, ωστόσο, εκφράζονται υποτονικά προκειμένου να μη διαταραχθεί η ενότητα της Εκκλησίας. Στον αντίλογο, κύκλοι της Συνόδου ανέφεραν χθες στην «Ε» ότι πολλοί Ελληνες ανώτατοι κληρικοί που υπηρετούν στο εξωτερικό κι έχουν εκλεγεί σε υψηλές θέσεις έχουν και την υπηκοότητα του κράτους όπου βρίσκονται, όπως οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων.
Εφ. "Ελευθεροτυπία" Διαβάστε περισσότερα...

ο τυπος του εβρου

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου λευκώματος με τίτλο «Ο Τύπος του Έβρου», του συλλέκτη - συγγραφέα Μιχάλη Πατέλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 και ώρα 21:00, στο ξενοδοχείο Egnatia Grand (πάρκο Εγνατία).

Για το λεύκωμα θα μιλήσουν:
Ο κ. Σεραφείμ Φυντανίδης, Δημοσιογράφος και ο Πάσχος Μανδραβέλης, Αρθρογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή».
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο κ. Δημοσθένης Δούκας, Δημοσιογράφος – Οικονομολόγος. Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται

Δεν περνούν ούτε απ' έξω.


Τους γύρισαν την πλάτη. Διαβάστε περισσότερα...

μειονοτητα

Ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η ύπαρξη της μειονότητας στη Δυτική Θράκη είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της περιοχής.
Στην ομιλία που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη σύσκεψη με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης στην Κομοτηνή αναφέρθηκε στο ρόλο της τουρκικής μειονότητας στην ανάπτυξη της περιοχής και είπε ότι είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να αξιολογηθεί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε τα παρακάτω:
«Είναι πολύ σημαντική - και πάντα το τονίζω αυτό - η ύπαρξη της μειονότητας στην περιοχή, διασφαλίζοντας την ισονομία, την ισοπολιτεία, τα δικαιώματα, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εθνοτική καταγωγή. Αυτά είναι για μας αυτονόητα και αυτός είναι ο στόχος μας και αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες.»
trt Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΘΕΜΑ : «ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΑ »

Απογευματινές ώρες της 28-05-2010, καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Σαμοθράκης ότι, άγνωστος (οι) δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 27-05-2010, εισήλθαν σε οικία 50χρονου στις Κ. Καρυώτες Σαμοθράκης, από όπου αφαίρεσαν διάφορα είδη οικοσυσκευής και εργαλεία.
Για τις ανωτέρω πράξεις, προσήχθη στο Α.Τ. Σαμοθράκης ένας 25χρονος ημεδαπός, στην αυλή της οικίας του οποίου ο παθών αναγνώρισε ένα κλαπέν μηχάνημα και εξετασθείς, ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε ως συνεργό του έναν 21χρονο αλλοδαπό, ενώ παρέδωσε όλα τα κλοπιμαία τα οποία αποδόθηκαν στον κάτοχο του.
Την προανάκριση ενήργησε το Α.Τ. Σαμοθράκης. Διαβάστε περισσότερα...

επιτελουν εργα στη σαμοθρακη

Τα ΜΜΕ μπορούν να κάνουν κοινωνικό έργο II

"Το καλό πράγμα, αργεί να γίνει", έτσι λέει σοφά ο λαός μας. Επίσης "το γοργόν και χάριν έχει", λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Στην περίπτωσή μας και μιλώντας για το οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης, πιστεύουμε ότι ισχύει η δεύτερη σοφή ρήση. Γιατί η γρήγορη αντίδραση των τοπικών αρχών, μπορεί να βοηθήσει στην Ασφάλεια των πολιτών.
Στην σύγχρονη εποχή, υπάρχουν κάποια λειτουργήματα που αποτελούν το "ξυπνητήρι", την "ενοχλητική μύγα", τον "οίστρο" του Σωκράτη. Όταν κάποιες υπηρεσίες, κάποιοι οργανισμοί "κοιμούνται", τότε υπάρχουν οι "αλογόμυγες" που μπορεί να ταράξουν τον "ύπνο του δικαίου" (όσο δίκαιος κι αν αισθάνεται ένας τεμπέλης) και να υπάρξει μετά η ανάλογη ενέργεια της αφυπνισμένης υπηρεσίας. Και μία τέτοια "ενοχλητική μύγα" είναι η δύναμη που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία όπως γράψαμε στο παρελθόν, άμα θέλουν, μπορούν να προσφέρουν κοινωνικό έργο.
Το "ξυπνητήρι" αυτό, λοιπόν, χτύπησε επανειλημμένως για το τραυματισμένο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης. Ευτυχώς, για να μην τα πολυλογούμε, η "ενοχλητική μύγα" της δημοσιογραφίας, έφτασε κάποια στιγμή στα αρμόδια γραφεία και ... αφύπνισε συνειδήσεις. Πλέον, έχει αρχίσει να επουλώνεται το οδικό δίκτυο του νησιού μας, οι δρόμοι φτιάχνονται, η γέφυρα αναστηλώνεται και λίαν συντόμως προβλέπεται να γίνεται άνετη η διαδρομή από Καμαριώτισσα προς Θέρμα (κι αντιστρόφως).
Ευχόμαστε αυτή η "ενοχλητική μύγα" της δημοσιογραφίας, να παραμείνει ως έχει λιτοδίαιτη και αδύνατη, ώστε να μπορεί να πετάει προς τις κατάλληλες κατευθύνσεις και τα αρμόδια γραφεία για να ενοχλεί και να ξυπνάει ... συνειδήσεις. Ελπίζουμε και η δικιά μας η "μύγα", η δημοσιογραφική μας πένα, να συνεχίσει να διορθώνει τα κακώς κείμενα στον τόπο καταγωγής μας (Σαμοθράκη) και στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο (Σ.Σ. ευγενείς πόθοι).
Σας αποστέλλω φωτογραφίες με το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ από τα έργα που επιτέλους ξεκίνησαν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Σαμοθράκης.

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται

Δεν περνούν ούτε απ' έξω.


Τους γύρισαν την πλάτη. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης




Δεν θα αλώσουν και την Ελλάδα οι αλλόθρησκοι
Έλληνες ξυπνήστε. Διαβάστε περισσότερα...

σωπασε κυρα δεσποινα και μη πολυδακρυζεις...

Διαβάστε περισσότερα...

τριτη 29 μαϊου 1453


Η πόλις εάλω... Διαβάστε περισσότερα...

σεισμος 4,6 στην τουρκια,εγινε αισθητος και στον εβρο

Σεισμός μεγέθους 4.6 ρίχτερ στην Τουρκία ταρακούνησε μέχρι και το Διδυμότειχο επειδή ήταν επιφανειακός και πολύ κοντά στην περιοχή όπως και στο Σουφλί. Ο σεισμός έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους των περιοχών αυτών που ήταν λογικό να ανησυχήσουν.

troktiko.blogspot
Διαβάστε περισσότερα...

υπομνημα ρενταρη

Η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου κα. Όλγα Ρενταρή – Τέντε κατέθεσε υπόμνημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης. Το κτίριο αυτό είναι αποδεδειγμένα ακατάλληλο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης ευνομούμενης πολιτείας, στις ανάγκες που θα πρέπει να εξυπηρετεί, αλλά και στις προσδοκίες των πολιτών.
Η βουλευτής επισημαίνει πως το Δικαστικό Μέγαρο στεγάζει το Πρωτοδικείο και διαθέτει ένα μόνο ακροατήριο, το οποίο χρησιμοποιείται και για δικάσιμες του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δικάσιμες του μονομελούς και τριμελούς πρωτοδικείου λαμβάνουν χώρα στα γραφεία του ορόφου. Παρόμοια είναι και η κατάσταση στο κτίριο που στεγάζει το Ειρηνοδικείο.
Τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης όσο και οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι εκτελούν τα καθήκοντά τους σε δυσμενείς συνθήκες, οι οποίες είναι ακατάλληλες για την απονομή δικαιοσύνης. Η κα. Ρενταρή – Τέντε τονίζει ότι η υλικοτεχνική υποδομή αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για τη λειτουργία των Δικαστηρίων και ως εκ τούτου θα πρέπει να βρεθεί μια λύση προκειμένου δικαστές, δικηγόροι, διάδικοι και υπάλληλοι να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες αλλά και για να περιφρουρηθεί το κύρος της δικαιοσύνης στην πόλη μας. Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται

Δεν περνούν ούτε απ' έξω.


Τους γύρισαν την πλάτη. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ερχονται τουρκοι επιχειρηματιες

Μεγάλες ελληνικές τράπεζες φέρονται να έχουν προσεγγίσει τον τουρκικό τραπεζικό όμιλο Ziraat Bank με στόχο πιθανή εξαγορά τους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του τουρκικού ομίλου, Can Akin Caglar.

Η Ziraat, η μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας με ειδίκευση στις χορηγήσεις αγροτικών δανείων, ενδιαφέρεται να εισέλθει σε αγορές όπως της Αλβανία και της ΠΓΔΜ από όπου οι ελληνικές τράπεζες έχουν αποσυρθεί, επεσήμανε σε δημοσιογράφους ο Caglar, σύμφωνα με το Reuters.
capital.gr Διαβάστε περισσότερα...

μουσικη προπαιδεια

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (Δ.Ε.Κ.Π.Α.Ο.) στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για τη δημιουργική περίοδο 2009 – 2010 διοργανώνει μουσική εκδήλωση με μαθητές από το τμήμα ΜΟΥΣΙ-ΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ του Δημοτικού Ωδείου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του πολιτιστικού πολύκεντρου Ορεστιάδας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διαβάστε περισσότερα...

επισκεψη τζακρη στον εβρο

Σε λίγη ώρα η υφυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο. Διαβάστε περισσότερα...

γραμμη δημοτη

660 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ.
Η Γραμμή Δημότη 2551 22222 στην υπηρεσία του πολίτη

Θετικός είναι ο απολογισμός από τον πρώτο μήνα λειτουργίας της Γραμμής Δημότη, αφού μέσω της υπηρεσίας αυτής ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει ήδη ανταποκριθεί σε δεκάδες αιτήματα και ερωτήσεις πολιτών.
Από τις 15 Απριλίου που άρχισε η λειτουργία της, η Γραμμή Δημότη έχει δεχθεί 800 αιτήματα. Από αυτά, έχουν ήδη διεκπεραιωθεί τα 660, δηλαδή πάνω από το 82% του συνόλου των αιτημάτων.
Το μεγαλύτερο μέρος των κλήσεων στη Γραμμή Δημότη αφορά θέματα καθαριότητας, πρασίνου, ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, λάμπες, πεζοδρόμια, ζημιές). Επίσης, μια σημαντική κατηγορία αφορά την παροχή πληροφοριών, αλλά και οδηγιών για τη διευκόλυνση του δημότη, στις συναλλαγές του με τις υπηρεσίες του Δήμου. Πέρα από τον αριθμό των αιτημάτων, σημαντική είναι και η ταχύτητα ανταπόκρισης από πλευράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της Γραμμής Δημότη, υποβλήθηκαν 50 αιτήματα στον τομέα της καθαριότητας, τα οποία επιλύθηκαν πριν το τέλος της εβδομάδας. Αντίστοιχα άμεση είναι η ανταπόκριση και στα αιτήματα που αφορούν άλλους τομείς.
Εάν η κλήση προς τη Γραμμή Δημότη αφορά την παροχή πληροφοριών, η απάντηση δίνεται άμεσα στον πολίτη. Ολα τα άλλα αιτήματα προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες τα διεκπεραιώνουν το αργότερο εντός μιας εβδομάδας. Επίσης, οι υπεύθυνοι της Γραμμής Δημότη επικοινωνούν με τον πολίτη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πορεία επίλυσης του αιτήματός του.
Σημειώνεται, ότι για να εξυπηρετηθούν ταχύτερα και αποτελεσματικά μέσω της Γραμμής Δημότη, οι πολίτες θα πρέπει να καλούν επώνυμα και να διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα, στα οποία χρειάζεται η παρέμβαση του Δήμου.
www.radiomax.gr Διαβάστε περισσότερα...

βενζινη

Μείωσε τις τιμές των υγρών καυσίμων η bp κάτι που προς το παρόν απ΄ότι αντιλαμβανόμαστε έχει θετικά αποτελέσματα για τα πρατήρια της εταιρίας. Διαβάστε περισσότερα...

εκλογες αυτοδιοικησης

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί γύρω από τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες και φήμες (;) το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται να καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία και οι εκλογές του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν με το 42% και όχι με το 50% + 1 για λόγους οικονομίας...
Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση www.e-aftodioikisi.gr , το έγκυρο πόρταλ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει. Διαβάστε περισσότερα...

ο μαγκριωτης στην αλεξανδρουπολη

«Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, θα επισκεφθεί το Σάββατο 29 Μαΐου την Αλεξανδρούπολη όπου θα έχει συνεργασία με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς του νομού Έβρου.
Το πρόγραμμα του Υφυπουργού έχει ως εξής:
Στις 9.30 θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιώργο Αλεξανδρή.
Στις 10.30 θα επισκεφθεί το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Στις 11.30 θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Έβρου.
Στις 12.00 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους βουλευτές του Νομού, την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα και το Νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη.
Στις 13.30 θα δώσει Συνέντευξη Τύπου.»
Η σύσκεψη, καθώς και η συνέντευξη τύπου, θα πραγματοποιηθούν στο Γραφείο του Νομάρχη Έβρου. Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΘΕΜΑ 1o : «ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΔΕΚΑ (11) ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΤΟΥΣ»

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 27-05-2010 στην Αγνάντια Αλεξ/πολης, από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ. Φερών, ένας αλλοδαπός άνδρας 19 ετών και έντεκα (11) λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν προορισμό το εσωτερικό της Χώρας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα:
- Οι λαθρομετανάστες εισήλθαν λάθρα στη Χώρα την 25/26-05-2010, με τη βοήθεια αλλοδαπών α.σ.τ., με πλαστική βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου, αφού κατέβαλαν το ποσό των 3.000 δολ. Η.Π.Α. και στη συνέχεια τους παρέλαβε ο 19χρονος, ο οποίος τους οδήγησε πεζούς, έως το σημείο σύλληψής τους.
- Ο διακινητής είχε συλληφθεί στο παρελθόν από την ίδια Υπηρεσία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Κατασχέθηκε ένα (1) κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του διακινητή.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης. Διαβάστε περισσότερα...

special olympics

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics κ. Τίμοθι Σράΐβερ-Κένεντι στην Αλεξανδρούπολη, που διοργανώνει η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics Αθήνα 2011.
Τη Δευτέρα 31 Μαΐου και την Τρίτη 1 Ιουνίου πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνει:
Δευτέρα 31-5 -2010
Πορεία προς τη ζωή «χέρι με χέρι». Αφετηρία: κτήριο Νομαρχίας. Τερματισμός: πλατεία Φάρου (ώρα 11.00)
Βραδιά θεάτρου: «Αχ ο πόλεμος τι κρίμα». Θεατρική παράσταση των μαθητών του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την 1η τάξη του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Χηλής. Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης (ώρα 19.30)
Τρίτη 1-6-2010
Έκθεση πηλοπλαστικής και φυτών του Ε.Ε.Ε.Ε.Α.Κ και Ειδικού Τ.Ε.Ε. Αλεξανδρούπολης. Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης (ώρα 11.00) Διαβάστε περισσότερα...

λαογραφικο μουσειο ορεστιαδας

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Ορεστιάδας με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων.
Το θέμα του εορτασμού είναι
« Μουσεία για την αρμονική συνύπαρξη। Από την Αδριανούπολη στη Νέα Ορεστιάδα»
και ομιλητής θα είναι ο Φάνης Μαλκίδης
Μετά την ομιλία θα ακουστούν απ’ την Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Μουσείου παραδοσιακά τραγούδια.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 30 Μαϊου 2010 και ώρα 11π.μ. στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ο Γεν. Γραμματέας
Πασχάλης Μαυρίδης Ιωάννης Σιωπίδης Διαβάστε περισσότερα...

"πεφτουν" τα ενοικια

Ευήκοα ώτα βρίσκουν τελικά οι επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, μέσω του Εμπορικού Συλλόγου, έχουν απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του κέντρου προκειμένου να ρίξουν τις τιμές των ενοικίων. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το 80% των ιδιοκτητών προχωρά σε μείωση και πάγωμα των ενοικίων, τα άδεια μαγαζιά στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης συνεχίζουν να είναι αρκετά σε αριθμό.
Είναι γεγονός, και το μαρτυρούν οι άδειες βιτρίνες και τα έρημα μαγαζιά, ότι το τελευταίο διάστημα, καταναλωτές και εμπορικός κόσμος βλέπουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο να αδειάζει. Οι καταστηματάρχες είτε αποφάσιζαν να μεταφερθούν σε κάποιο λιγότερο κεντρικό μαγαζί, με πιο προσιτό ενοίκιο είτε να βάλουν λουκέτο, αναζητώντας κάποια άλλη επαγγελματική διέξοδο.
Βλέποντας την κατάσταση αυτή να απειλεί όλο και περισσότερους επαγγελματίες, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης απηύθυνε κάλεσμα προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, προκειμένου να δείξουν κατανόηση στις δύσκολες στιγμές που περνά ο εμπορικός κόσμος και να προχωρήσει σε μείωση και πάγωμα των ενοικίων.
Όπως σημειώνει, μιλώντας στη «Γ», ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Χατζημιχαήλ, υπήρξε μεγάλη απήχηση, από την πλευρά των ιδιοκτητών, οι οποίοι, σε συνεννόηση με τους νοικάρηδές τους, βρήκαν την «χρυσή τομή», προσφέροντας μία μεγάλη ανάσα στους επαγγελματίες. Το ίδιο άλλωστε μαρτυρά και η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Θράκης κα Αγγελική Γκρασνέλη, η οποία αναφέρει ότι στο 80% των περιπτώσεων, επέρχεται συνεννόηση μεταξύ επαγγελματιών και ιδιοκτητών, με αποτέλεσμα τα υπέρογκα ενοίκια, σε πολλές περιπτώσεις, να αποτελούν παρελθόν στην περιοχή μας.
Κική Ηπειρώτου Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

λαδοξερα

Πάνος Πικραμένος

Την απαγόρευση ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό, καταγγέλλει στη zougla.gr ομάδα πολιτών από τη Βόρεια Ελλάδα, που θέλησε να αποβιβαστεί στη νησίδα.
Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες, με ειδικό σήμα, το Λιμενικό απαγόρευσε τη μετάβαση, με τη δικαιολογία ότι η ανάρτηση του ιστού της σημαίας ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιές στο φάρο που υπάρχει στο έδαφος του νησιού.
Η Ζουράφα ή Λαδόξερα βρίσκεται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και αποτελεί βασικό στοιχείο οριοθέτησης των ελληνικών συνόρων προς τα ανατολικά, στον κρίσιμο χώρο του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Το Λιμενικό έχει απαγορεύσει την αλιεία στον πλούσιο αυτό ψαρότοπο, ενώ οι Έλληνες ψαράδες που περιπλέουν τη Ζουράφα παραπονούνται ότι παρενοχλούνται συχνά από την τουρκική Ακτοφυλακή, ενώ οι Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν ανενόχλητοι.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τα Ίμια, το σημείο όπου βρίσκεται, δεν αποτελεί «γκρίζα ζώνη», δηλαδή η κυριότητα επί της νησίδας δεν έχει επισήμως αμφισβητηθεί από την Άγκυρα.
Η Ζουράφα ονομάζεται και Λαδόξερα, λόγω του πετρελαίου που αναβρύζει στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη νησίδα, γεγονός γνωστό από την αρχαιότητα κατά την οποία φαίνεται ότι ήταν κατοικημένη, αφού πάνω της υπάρχουν υπολείμματα αρχαίου οικισμού.
Όμως, το μέγα πρόβλημα είναι ότι η Ζουράφα, υπόλειμμα αρχαϊκού ηφαιστειογενούς συμπλέγματος τεσσάρων νησιών, βυθίζεται αργά αλλά σταθερά. Σύμφωνα με παλαιότερες μετρήσεις της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, η νησίδα είχε έκταση 9 στρεμμάτων και μήκος ακτής 465 μέτρων. Σήμερα, όμως, λίγες δεκαετίες αργότερα, η έκτασή της είναι πολύ μικρότερη από 1 στρέμμα και το μήκος της ακτογραμμής της είναι μόλις 32 μέτρα.
Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο για τη ναυσιπλοΐα, αφού, λόγω του χαμηλού ύψους και της μικρής έκτασής της, δεν γίνεται αντιληπτή από διερχόμενα πλοία, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πολλά ναυάγια στην περιοχή. Για το λόγο αυτό, πάνω στη Ζουράφα έχει κτισθεί και λειτουργεί φάρος, ο οποίος απέχει 22 ναυτικά μίλια από το φάρο της Αλεξανδρούπολης.
zougla.gr Διαβάστε περισσότερα...

καλλικρατης με αρνητικα; καλλικρατης δυο ταχυτητων;

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

΄Ολοι σχεδόν οι ΄Ελληνες υποδεχτήκαμε την ιδέα και το γενικό σχέδιο του "Καλλικράτη" σαν μια αναγκαία μεταρρύθμιση για την αναδόμηση του ελληνικού κράτους και για την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης. ΄Ολοι σχεδόν επενδύσαμε μεγάλες προσδοκίες ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα αντιμετωπίσει τις γνωστές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης. ΄Οταν ανακοινώθηκε το κυβερνητικό προσχέδιο, διαπιστώσαμε ότι το πρόγραμμα "Καλλικράτης" έχει αναντίρρητα πολλά θετικά σημεία και πολλές αλλαγές προς τη θετική κατεύθυνση. Διαπιστώσαμε όμως ταυτόχρονα ότι έχει και κάποια αρνητικά στοιχεία, τα οποία πρέπει να επισημανθούν, ώστε να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες τροποποιήσεις και διορθώσεις.
Ως μειονέκτημα μιας τόσο σημαντικής μεταρρύθμισης θεωρείται ο εσπευσμένος και επείγον χαρακτήρας θεσμοθέτησης, χωρίς επαρκή χρόνο διαβούλευσης, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει την προϋπόθεση του δημοκρατικού και εξαντλητικού διαλόγου μεταξύ του κράτους, των φορέων της Τ.Α. και της κοινωνίας. Ζητούμενο είναι επίσης εάν είναι επαρκής και ο χρόνος ωρίμανσης μιας τόσο σημαντικής διαρθρωτικής αλλαγής. Στα αρνητικά του "Καλλικράτη" χρεώνεται επίσης το γεγονός ότι πολύ καιρό πριν την παρουσίαση ολοκληρωμένου του σχεδίου, προκαθορίστηκε δογματικά και άτεγκτα ο νέος αριθμός των Ο.Τ.Α. και η χωροταξική κατανομή τους στη βάση των παλαιών επαρχιών, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι σύγχρονες ανάγκες και τα απαραίτητα κριτήρια (αναπτυξιακά, πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά). Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του Νομού ΄Εβρου και οι προτάσεις των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για μια αριθμητική και χωροταξική επαναχάραξη του αυτοδιοικητικού χάρτη. Με συνέπεια να δημιουργούνται τέσσερις τεράστιοι σε έκταση χερσαίοι δήμοι χωρίς συνοχή και ομοιογένεια και ένας νησιωτικός δήμος. Τέσσερις αχανείς και πλαδαροί δήμοι, που είναι δύσκολο να αναπτυχθούν και να διοικηθούν αποτελεσματικά.
Αρνητική θεωρείται επίσης η υποψία ή βεβαιότητα ότι το βασικό κριτήριο για τη νέα διοικητική αναδιοργάνωση της χώρας είναι το κριτήριο της "οικονομίας". Δηλαδή, από τη μείωση και την κατάργηση θέσεων πολιτικού και διοικητικού προσωπικού, αλλά και από τη συγχώνευση ή κατάργηση χιλιάδων δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων, θα προέλθει εξοικονόμηση πόρων και κονδυλίων άνω του ενός δις ευρώ, με τα οποία θα προικοδοτηθεί η μεταρρύθμιση, ώστε να μειωθεί η οικονομική συμμετοχή του κράτους. Αυτή όμως η συνεπαγόμενη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, σε μια εποχή έξαρσης της ανεργίας, θα γίνει σε βάρος κυρίως των περιφερειακών Ο.Τ.Α. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται και περισσότερη οικονομική αφαίμαξη της επαρχιακής Ελλάδας, αφού η ελληνική περιφέρεια θα πληρώσει το μεγάλο κόστος της μεταρρύθμισης.
Μπορούν άραγε να μας διαβεβαιώσουν ότι η εξοικονόμηση χρηματικών κονδυλίων θα επιστρέψει ως κρατική ενίσχυση στις ίδιες περιοχές της περιφέρειας; Περιοχές οι οποίες θα υποστούν διοικητική συρρίκνωση και οικονομική αποδυνάμωση; Το πρόγραμμα "Καλλικράτης" οφείλει να αποφύγει τις διακρίσεις, τις εύνοιες και τις ανισοκατανομές των πόρων και των κονδυλίων. Εύλογα ανακύπτει το ερώτημα εάν το κράτος μετατρέψει τους νέους Ο.Τ.Α. σε φοροεισπράκτορες και πώς θα εξισορροπηθεί η ανισότητα ανάμεσα σε πλούσιους και σε φτωχούς δήμους και ανάμεσα σε πληβείους δήμους με μεγάλη δυνατότητα είσπραξης και σε παρίες δήμους μικρών ή περιορισμένων δυνατοτήτων και δικαιωμάτων: Δηλαδή, υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε έναν "Καλλικράτη" δύο ταχυτήτων; Διαβάστε περισσότερα...

καλλικρατης

ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 12.00 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΕΙΏΔΗΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΏΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΏΝ ΔΉΜΩΝ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
ΣΥΜΒΟΛΙΚΆ ΑΠΈΚΛΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΊΣΗ ΏΡΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΆ ΕΘΝΙΚΉ ΟΔΌ ΣΤΟ ΎΨΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΆ ΚΑΤΑΔΊΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΆΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΏΝ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
"
ΛΈΜΕ ΌΧΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΣΠΈΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΧΌΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΌ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΟΦΈΛΗ
ΛΈΜΕ ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΈΦΑΛΟΙ ΠΡΟΩΘΟΎΝ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗ ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΊΑ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΔΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΊΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΤΕΙΑΣ & ΔΗΜΟΥ ΤΙΘΟΡΕΑ" Διαβάστε περισσότερα...

δηλωσεις ζαμπουνιδη

Δηλώσεις για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στην Αθήνα με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη και τον υφυπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη έκανε χτες ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού κ.κ. Ρενταρή, Τσιαούση, Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Αλεξανδρης, ο κ. Παναγιώτης Τσέτουρας ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, και εκπρόσωποι από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.
Ο κ. Ζαμπουνίδης είπε συγκεκριμένα «Συζητήσαμε για το τι γίνεται αυτήν την ώρα στη διεθνή σκακιέρα. Φαίνεται ότι πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τον αγωγό πετρελαίου, άρα για τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Προφανώς έγινε ανακατανομή μεταξύ των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και φαίνεται ότι εμείς μένουμε απ’ έξω. Η άποψη η δικιά μου είναι ότι ο αγωγός μάλλον πάει πίσω, με κίνδυνο να μη γίνει ποτέ. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το έργο. Θέλει να καταθέσει το σχέδιο νόμου για να χαρακτηρίσει το έργο εθνικής σημασίας. Οι παρατηρήσεις που έγιναν από τους φορείς είναι στα χέρια του Υπουργείου και ήδη έχουν γίνει δεκτές. Εμείς, βεβαίως, θέσαμε το θέμα ότι πρέπει μαζί με τις περιβαλλοντικές μελέτες, με τη μελέτη χωροθέτησης να χαρακτηριστεί το έργο ως εθνικής σημασίας.
Όταν έλθει το σχέδιο νόμου προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα μετέχουμε κι εμείς ως Επιτροπή Νομού Έβρου για το έργο «Αγωγός Πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη». Μάλιστα θα ζητήσω να συμμετέχει εκπρόσωπος από τους Οικολόγους, αλλά και από την Επιτροπή κατά του αγωγού.
Θέλω να τονίσω ότι σε αυτή τη φάση παγώνουμε τη σύμβαση που έχουμε με το Πανεπιστήμιο, ώστε να μην υπάρξουν δαπάνες. Το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να επιστρέψει όλα τα χρήματα. Όποιες δαπάνες έχουν γίνει μέχρι τώρα από την πλευρά του Πανεπιστημίου θα καλυφθούν από αυτό. Δεν λύεται η σύμβασή μας με το Πανεπιστήμιο. Η συνεργασία θα συνεχιστεί. Κρατάμε, επίσης, τα γραφεία τα οποία νοικιάσαμε για την Επιτροπή Φορέων Νομού Έβρου, κι αυτά μέχρι το τέλος του χρόνου για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει αυτή η υπόθεση.»
Αναφορικά με το πάγιο αίτημα των κατοίκων του νομού για διάνοιξη κόμβου προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο Νομάρχης Έβρου δήλωσε «Με επιστολή μου προς την εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.», επανερχόμαστε και ζητάμε να ανοίξει δίοδος από την Εγνατία για το νοσοκομείο. Είναι αίτημα όλου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που έχει εκφραστεί επανειλημμένα. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος από τη Διοίκηση της Εγνατίας.» Διαβάστε περισσότερα...

υπαρχει ακομα ελπιδα

Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΘΕΜΑ 1o : «ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ Ι.Χ.Φ. ΑΥΤ/ΤΟΥ – ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ»
Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (27-05-2010) στις Φέρες, από Αστυνομικούς του Α. Τ. Φερών, αλλοδαπός άνδρας 27 ετών, ο οποίος κατελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ. Φερών να οδηγεί κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς:
- Οδηγούσε το Ι.Χ.Φ. αυτ/το, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 24-05-2010 στην Αθήνα, στερούμενος αδείας ικανότητας οδήγησης.
- Στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και εισήλθε παράνομα στη Χώρα μας.
Ο ανωτέρω με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

ΘΕΜΑ 2o: «ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ».
α. Συνελήφθη την 23.30΄ της 26-05-2010 στη Ν. Χιλή Αλεξ/πολης, από Αστυνομικούς του Τ.Τ. Αλεξ/πολης, ημεδαπός άνδρας 43 ετών, ο οποίος οδηγούσε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατά τον έλεγχο μέθης που υποβλήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος, σε ποσοστό 0,98 mg/l και 1,01mg/l, κατά τις δύο μετρήσεις, ποσοστά που επηρεάζουν επικίνδυνα την οδήγηση και τη βάδιση.
β. Συνελήφθη την 04.20΄ της 27-05-2010 στο 1ο χλμ. της Ε.. Αλεξ/πολης – Φερών, από Αστυνομικούς του Τ.Τ. Αλεξ/πολης, ημεδαπός άνδρας 36 ετών, ο οποίος οδηγούσε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατά τον έλεγχο μέθης που υποβλήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος, σε ποσοστό 1,14 mg/l και 1,13 mg/l, κατά τις δύο μετρήσεις, ποσοστά που επηρεάζουν επικίνδυνα την οδήγηση και τη βάδιση.
Οι ανωτέρω, με τις δικογραφίες που παραπέμφθηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Επιπλέον, τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.200,00 € και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για έξι (6) μήνες. Διαβάστε περισσότερα...

μεση τιμη καυσιμων

Νότιο τμήμα Έβρου
Αμόλυβδη βενζίνη: 1,506
Super LRP: 1,604
Πετρέλαιο κίνησης: 1,303

Βόρειο τμήμα Έβρου
Αμόλυβδη βενζίνη: 1,563
Super LRP: 1,618
Πετρέλαιο κίνησης: 1,332 Διαβάστε περισσότερα...

ημερα αποστρατων ελας

- Από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθιερώθηκε με Νόμο ο εορτασμός ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας που θα γιορτάζεται πανελλαδικά κάθε έτος, την Κυριακή των Αγίων Πάντων.
- Για το τρέχον έτος θα εορτασθεί την Κυριακή (30-05-2010), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.
- Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησιαστικών, Στρατιωτικών, Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, Διευθυντές Δημοσίων Υπηρεσιών, Εκπρόσωποι Τοπικών Οργανώσεων και Φορέων, τα Μ.Μ.Ε καθώς και πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Ορεστιάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
- 09.45’ Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων.
- 09.50’ Πέρας προσέλευσης Επισήμων.
- 10.00’ Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας.
- 10.30’ Μικρή Δεξίωση προσκεκλημένων στην αίθουσα δεξιώσεων ξενοδοχείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Διαβάστε περισσότερα...

11 χρονια φεστιβαλ θεατρου

11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2010-

Ο Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, σε συνεργασία με τους τοπι-κούς φορείς, διοργανώνει για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτε-χνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, έναν καταξιωμένο θεσμό που προάγει την πανελλήνια ερασιτεχνική δημιουργία και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στην ακριτική περιοχή του Έβρου.
● Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα (θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε πολιτιστικό φορέα της χώρας).
● Θα διεξαχθεί από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2010 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας.
● Για το διαγωνιστικό μέρος επιλέγονται έξι (6) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
● Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται και φέτος από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.
● Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία (1ο , 2ο , 3ο Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ & Β΄ Αντρικού Ρόλου, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβεία Κοινού).
● Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν:
- Αίτηση Συμμετοχής (όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας).
- Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
- Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
- Φωτογραφίες (και σε ψηφιακή μορφή), Πρόγραμμα, Αφίσα, της συγκεκριμέ-νης θεατρικής παράστασης.
- DVD της παράστασης.
Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 στη διεύθυνση: Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, Κωνστα-ντινουπόλεως 234, Τ.Θ. 34, Τ.Κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552028280 και 6932324944 (κ. Άκης Τσονίδης) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dionysos-net.gr Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης, "η επιστροφη"



fimotro Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

διαλεξη στο αλπ φερων

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ & ΜΑΘΗΣΗ: Επαναστατικές Επιπτώσεις των Νευροεπιστημών στη Ζωή μας», είναι ο τίτλος του θέματος που θα αναπτύξει η κ. Μαρία Κάτσιου- Ζαφρανά, τ. Καθηγήτρια Παιδοψυχολογίας, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Β΄Κύκλου μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Φερών, με τον γενικό τίτλο, «Σύγχρονα Κοινωνικά Προβλήματα».
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαϊου, ώρα 18:00΄στην αίθουσα θεάτρου του Δήμου Φερών.

Πληροφορίες: 6932414063, κ. Ελένη Βουγιούκαλου και www.alp-feres.gr. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Διαβάστε περισσότερα...

κανελη, ζουραρις, καργακος στο διδυμοτειχο

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδυμοτείχου σας
προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει με θέμα:

« Φακιόλιον ή παπική τιάρα; » - « Όταν το παρελθόν καθρεφτίζεται στο μέλλον.»

Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό οι:

1. Κώστας Ζουράρις (Πολιτειολόγος – τέως Καθηγητής Πανεπιστη-
μίου Παρισιού) ,
2. Λιάνα Κανέλη (Δημοσιογράφος , Εκδότης) ,
3. Σαράντος Καργάκος (Ιστορικός , Συγγραφέας).

Συντονίζει: Γιώργος Μανάκας (Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου
Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδ/χου , Συνθέτης).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάννης Βατάτζης» του Ωδείου «Θρακία Μούσα» Διδυμοτείχου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010
και ώρα 20.30΄ στον Δημοτικό Κινηματογράφο Διδυμοτείχου .

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
- Ο - - Η -
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τοπαλούδης Ιωάννης Γκακίδου Χρυσή Διαβάστε περισσότερα...

μνημη

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου, τήν 29ην Μαΐου ἐ.ἒ. ἡμέραν Σάββατον, καί ὣραν 7ην ἀπογευματινήν ἐν τῷ Ἱερῷ Προσκυνηματικῷ Ναῷ Παναγίας Ἐλευθερωτρίας Διδυμοτείχου διοργανώνει ἐκδήλωσιν εἰς μνήμην τοῦ μαρτυρικοῦ Αὐτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ΄ τοῦ Παλαιολόγου, πεσόντος ὑπέρ Πίστεως καί Πατρίδος τήν 29ην Μαΐου 1453, εἰς τά τείχη τῆς Βασιλευούσης, καί σᾶς προσκαλοῦμεν ὃπως παραστῆτε.
Μετά πατρικῶν εὐχῶν καί τιμῆς

† Ὁ Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου
Δ Α Μ Α Σ Κ Η Ν Ο Σ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19.00 Ἑσπερινός εἰς Ἱερόν Ναόν Ἐλευθερωτρίας Διδυμοτείχου.
19.45 Τρισάγιον ἐνώπιον ἀδριάντος Κων/νου ΙΑ΄ Παλαιολόγου
κειμένου ἒμπροσθεν Ἱ. Ν. Ἐλευθερωτρίας.
20.00 Ἐκδήλωσις εἰς τό Πνευματικόν Κέντρον Ἱ. Ν. Ἐλευθερωτρίας.
Ὁμιλήτρια˙ Ἰατρός Ἰωάννα Κουγιουμτζῆ.

Συμμετοχή παραδοσιακῆς χορωδίας Μεταξάδων ὑπό τήν διεύθυνσιν τοῦ Χοράρχου κ. Χρήστου Κισσούδη.Τήν χορωδία συνοδεύει ἡ ὀρχήστρα τοῦ Ἀρχείου Μουσικολαογραφικῆς Παράδοσης ″ Χρόνης Ἀηδονίδης Διαβάστε περισσότερα...

εκλογες νοδε εβρου

Την Κυριακή 30 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη του νέου αιρετού Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε., καθώς και των νέων αιρετών Προέδρων και Μελών των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.


Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα και δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010.


Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν δύο κάλπες και δύο ψηφοδέλτια.
Στη μία κάλπη οι ψηφοφόροι θα ρίχνουν ένα ψηφοδέλτιο γαλάζιου χρώματος, που θα αφορά στην εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. και στο οποίο μπορούν να βάλουν ένα σταυρό προτίμησης, και στην δεύτερη κάλπη θα ρίχνουν ένα ψηφοδέλτιο λευκού χρώματος, που θα αφορά στην εκλογή του Προέδρου και των μελών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, στο οποίο οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν ένα σταυρό προτίμησης για την εκλογή Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο και μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης για την εκλογή των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ο.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου καλεί όλα τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν μαζικά στις δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες.

Η συμμετοχή όλων είναι και αναγκαία και καθοριστική για την παράταξη.

Τα Εκλογικά Κέντρα στο Νομό Έβρου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Ξενοδοχείο «CLASSICAL EGNATIA GRAND»
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Δημοτικό Θέατρο
ΔΙΚΑΙΑ: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Τριγώνου
ΚΥΠΡΙΝΟΣ: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Κυπρίνου
ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ: Πνευματικό Κέντρο
ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ: Πνευματικό Κέντρο
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Εργατικό Κέντρο
ΛΑΒΑΡΑ: ΚΕΠ Δήμου Ορφέα
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: Ξενοδοχείο «NIKI BEACH» - Καμαριώτισσα
ΣΟΥΦΛΙ: Δημοτικό Θέατρο
ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗ: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου - Άνθεια
ΤΥΧΕΡΟ: Πολύκεντρο Δήμου Τυχερού
ΦΕΡΕΣ: Γραφεία Τοπικής Ν.Δ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου
Κύπρου 5
Αλεξανδρούπολη Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ)

- Χθες (25-05-2010), απογευματινές ώρες, στην διασταύρωση της Επαρχιακής οδού Διδ/χου-Πυθίου με συνδετήριο οδό Πραγγίου, συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά δίκυκλη μοτοσικλέτα με Ι.Χ.Ε αυτ/το (jeep), με αποτέλεσμα να τραυματισθούν θανάσιμα ο 17χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας και ο 15χρονος συνεπιβάτης .

- O oδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου συνελήφθη.


- Tην προανάκριση για την διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου. Διαβάστε περισσότερα...

εκλογες το νδ σουφλιου

Δύο είναι οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου στην τοπική οργάνωση Σουφλίου της Νέας Δημοκρατίας .
Την Κυριακή 30 Μαϊου θα ζητήσουν τη στήριξη , και τη ψήφο των φίλων της Ν .Δ

ο κύριος Δημήτριος Δελαφέτης

και ο κύριος Μουστακίδης Χρήστος


http://souflievros.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...

αρχαιλογικοι χωροι διδυμοτειχου

Καθημερινά γινόμαστε μάρυρες της καταστροφής του πολιτιστικού θησαυρού του Διδυμοτείχου και αυτό δεν αγγίζει μόνο εμάς που κατοικούμε κάτω από το κάστρο αλλά και όλη την πόλη."Η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι και πως μπορεί να αντιμετωπισθεί " θα συζητηθεί σήμερα Τετάρτη 26-5-2010 και ώρα 8:00μ.μ. από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γειτονιάς Ταμπακιάς Διδυμοτείχου ¨Οι Καλιόπορτες¨ .

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Αθανασία Γκουγκούδη

Διαβάστε: http://tomadakis.blogspot.com/2010/05/blog-post_705.html Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αντικείμενο την καθυστέρηση έκδοσης αποτελεσμάτων για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας Γυναικών και το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας Νέων.

Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει την κα. Υπουργό τα κάτωθι:
• Προτίθεστε να βελτιώσετε τον τρόπο και τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβάλλονται σε προγράμματα της ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., ώστε να επιταχυνθεί χρονικά η έκδοση των αποτελεσμάτων;
• Λαμβάνοντας υπόψη σας το χρόνο που έχει σπαταληθεί μέχρι σήμερα, σκοπεύετε να εκδώσετε άμεσα τα αποτελέσματα για τα προγράμματα Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας;
• Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε σχετικά με την αποφυγή επανάληψης των φαινομένων κωλυσιεργίας του παρελθόντος, που έβριθαν γραφειοκρατικών διαδικασιών και αντιαναπτυξιακών κινήτρων; Ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Διαβάστε περισσότερα...

special olympics

O Νομάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής για τους αγώνες Special Olympics, Αθήνα 2011 κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και μοίρασε στους μαθητές του αθλητικές στολές των Special Olympics. Τις στολές αυτές θα φορέσουν οι μαθητές του Eιδικού Σχολείου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τον Πρόεδρο Παγκοσμίου Κινήματος Special Olympics κ. Τίμοθυ Κένεντι-Σράιβερ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 02 Ιουνίου, στην Αλεξανδρούπολη.
Ο Νομάρχης δήλωσε «επισκεφτήκαμε το Ειδικό Σχολείο για να δώσουμε τις στολές στους μαθητές και να δούμε την προετοιμασία τους για την συμμετοχή στην εκδήλωση προς τιμήν του κ. Τιμοθυ Κενεντι-Σραιβερ. Διαπιστώσαμε ότι οι μαθητές είναι καθ’ όλα έτοιμοι, με μεγάλο ενθουσιασμό, για να πάρουν μέρος σε αυτήν την πολύ σημαντική εκδήλωση» Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Κάποιοι άλλα λένε, άλλα κάνουν, άλλα πιστεύουν.

Αυτός που τώρα δουλεύει, που δούλευε πάντα για το δήμο Ορεστιάδας είναι ο Νίκος Ζαμπουνίδης.


Παρακαλώ μη σχολιαστεί από αναγνώστες το παραπάνω. Θα επανέλθω.

Κώστας Π. Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΘΕΜΑ: «ΣΥΛΛΗΨΗ 43ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ»

Την 25-05-2010 και ώρα 21.45΄, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξ/πολης, διενήργησαν νομότυπη έρευνα σε δευτερεύουσα ημιτελή οικία 43χρονου, στην Αισύμη Αλεξ/πολης, στον αύλειο χώρο της οποίας βρήκαν δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,7 και 0,9 γραμμαρίων, αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, διενήργησαν έρευνα στην οικία του ιδίου στην Αλεξ/πολη, όπου βρήκαν: α) τέσσερις (4) πλαστικές σακούλες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους 310, 240, 390 και 150 γραμμαρίων, αντίστοιχα, β) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,1 γραμμαρίων και γ) μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,9 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν συνολικά 1.103,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Ο 43χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξ/πολης. Διαβάστε περισσότερα...

το μεγαλο μυστικο

Λοιπόν για να τελειώνει το παραμύθι.


Μυστικά δεν υπάρχουν.


Το ιστολόγιο ανήκει σε μας και μόνο σε μας.


Εμείς είμαστε διαχειριστές και συντάκτες που δε ζούμε από τη συγκεκριμένη ενασχόληση.


Μας αρέσει το διαδίκτυο και πέρα από τον ένα διαχειριστή που είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, όλοι οι υπόλλοιποι απλά εκφραζόμαστε και μεταφέρουμε αυτά που αντιλαμβανόμαστε στον Έβρο.


Μη μας ψάχνετε. Τις ειδήσεις μας τις δίνετε εσείς.

tomadak2@yahoo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

H δίαιτα της ιππασίας

ΠΡΩΙΝΟ: 3 φέτες ψωμί με άφθονο βούτυρο και μαρμελάδα. Δύο τηγανιτά αυγά με μπέικον. 1 ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι πορτοκαλάδα και ένα φλιτζάνι καφέ.

Μετά 45 λεπτά ιππασία.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 2 πιάτα της αρεσκείας σας, σαλάτα με μπόλικο λάδι, τηγανιτές πατάτες, μπουγιουρντί, γλυκό και άφθονη κόκα κόλα ή μπύρα.
Μετά 1.30 ώρα ιππασία.

ΚΟΛΑΤΣΙΟ: 4 μπάλες παγωτό, 2 πάστες, μισό κιλό φράουλες.
Μετά 45 λεπτά ιππασία.

ΒΡΑΔΙΝΟ: 2 πίτσες απ'όλα με έξτρα τυρί και 1,5 λίτρο κόκα κόλα.
Μετά 2 ώρες ιππασία.

Η δίαιτα έχει καταπληκτικά αποτελέσματα. Σε 20 μέρες το άλογο θα έχει χάσει τουλάχιστον 15 κιλά!!!! Διαβάστε περισσότερα...

ψεκασμοι σε ελαιωνες

Ανακοινώνεται από την Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Έβρου και μετά από συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ότι μετά από παρατηρήσεις σε παγίδες, που έγιναν στην ελαιοκομική περιοχή Αλεξανδρούπολης, Τραιανούπολης και Σαμοθράκης ότι πρέπει να γίνουν άμεσα ψεκασμοί κατά του πυρηνοτρήτη.
Συνιστάται στους ελαιοκαλλιεργητές να ξεκινήσουν άμεσα τους ψεκασμούς στις πολύ πρώιμες περιοχές και στη συνέχεια στις πρώιμες και όψιμες, λαμβάνοντας υπόψη το βλαστικό στάδιο της ελιάς που θα πρέπει να είναι λίγο πριν την έναρξη της ανθοφορίας (κρόκιασμα) ή ακόμη και στο ξεκίνημα της ανθοφορίας.
Τα σκευάσματα που προτείνονται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι:

Σκευάσματα για καταπολέμηση ανθόβιας γενεάς του πυρηνοτρήτη της ελιάς
Bacillus thuringiensis (Διάφορα σκευάσματα)
Chlorpyrifos-methyl (Reldan)
Deltamethrin (Decis)
Diflubenzuron (Dimilin, Mahadeo)
Dimethoate (Διάφορα σκευάσματα)
Lambda cyhalothrin (Karate zeon)
Teflubenzuron (Nomolt, Farmalan, Teflubenzuron-Λαπαφάρμ)

Ε.Ν
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΤΣΑΙΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ο γιωργος αλκαιος. . .


. . . μέσα από την Τουρκική τηλεόραση.
Διαβάστε περισσότερα...

δυο εφηβοι νεκροι

Δύο νέοι 15 και 17 χρονών έχασαν το απόγευμα τη ζωή τους όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο στο Πραγγί στο ύψος των νεκροταφείων του χωριού.

Οι νέοι ήταν φίλοι και απολάμβαναν τη βόλτα τους πάνω στους δύο τροχούς.

Η διαδρομή και για τους δύο ήταν η τελευταία.

Οι κάτοικοι των παρέμβριων χωριών του Διδυμοτείχου εξέφρασαν τη λύπη τους, ενώ πριν λίγες μέρες ακόμα ένας νέος από την περιοχή τραυματίστηκε και πάλι σε τροχαίο με μηχανάκι στις Καστανιές Έβρου. Διαβάστε περισσότερα...

διασυνοριακη διακριση

Με δύο νέα διεθνή βραβεία στη συλλογή του ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ…

Με δύο βραβεία ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟ-ΝΥΣΟΣ στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας & Σάτιρας της Βουλγαρίας (Δήμος Τοπόλοφ-γκραντ).
Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ συμμετείχε με την πολιτική σάτιρα του Γιώργου Σουρή «Η Περιφέρεια» και απέ-σπασε το Α΄ Βραβείο Αντρικού Ρόλου (Τόλης Τσακιρίδης για το ρόλο του Δημάρχου «Απλοχέ-ρη») και Β΄ Βραβείο Αντρικού Ρόλου (Αντώνης Στρατηγάκης για το ρόλο του Βουλευτή «Τενε-κέ»). Επίσης, η παράσταση ήταν υποψήφια μέχρι τέλους για τη Χρυσή Καμήλα (1ο Βραβείο Κα-λύτερης Παράστασης).
Η παράσταση με το έργο «Η Περιφέρεια» παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βουλγαρίας την Τετάρτη 12 Μαΐου σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, σκηνικά και κοστούμια Νίκου Πατούνα και Άκη Τσονίδη και έλαβαν μέρος οι: Χρήστος Βενετίδης, Φωτεινή Γεωργιτσοπούλου, Σοφία Δη-μούδη, Γιώτα Κυρμάνη, Χρυσή Λυμπερίδου, Κώστας Μερετάκης, Σαράντης Σαραντίδης, Αντώ-νης Στρατηγάκης, Τόλης Τσακιρίδης.
Με τις δύο νέες επιτυχίες του, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ανεβάζει τον αριθμό των βραβείων του από πανελ-λήνιες και διεθνείς διοργανώσεις σε τριάντα έξη (36). Διαβάστε περισσότερα...

θανατηφορο

Δύο ανήλικοι έχασαν πρίν λίγο τη ζωή τους σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στους Πετράδες.
Περισσότερα σε λίγο.
Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

αχ κυρά Σούλα Κακαλή
που θελες δήμαρχος να γίνεις
για το ξανθό μόνο μαλλί
στην ιστορία θα μείνεις

και συ βρε Βάγγο Πουλιλιέ
που στο Σουφλί προσβλέπεις
δε φτάνουνε οι προσευχές
το δήμο για να έχεις

εσένα πάλι δάσκαλε
σου δώσαμε την ψήφο
γρήγορα την επέταξες
και πάλι θες τον τίτλο?

για σας καλέ κυρ Χρήστο μας
εκτός απ'τ'όνομά σας
δεν ξέρουμε το ήθος σας
ούτε το όραμά σας

και συ βρε Μπαμπη βρε γιατρέ
που πας γυμνος στ'αγκάθια?
οι ''σύντροφοι''το λάκκο σου
σκάβουνε στα παζάρια

Δημουτση,Μίμη καιλοιποί
τα όνειρα δεν κοστίζουν
η φαντασία σας πολλή
μα λίγοι τη στηρίζουν Διαβάστε περισσότερα...

μεση τιμη καυσιμων 25-5-2010

Νότιο τμήμα Έβρου
Αμόλυβδη βενζίνη: 1,517
Super LRP: 1,607
Πετρέλαιο κίνησης: 1,317


Βόρειο τμήμα Έβρου
Αμόλυβδη βενζίνη: 1,568
Super LRP: 1,622
Πετρέλαιο κίνησης: 1,334 Διαβάστε περισσότερα...

επιστολη ζαμπουνιδη στην εγνατια

Επιστολή προς την εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για τη δημιουργία κόμβου επί της Εγνατίας Οδού, για άμεση πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και τον Συνδετήριο Κόμβο Εγνατίας Οδού με Μάκρη – Δίκελλα – Μεσημβρία απέστειλε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης μεταφέροντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων του νομού.
Στην επιστολή του ο Νομάρχης Έβρου αναφέρει
«Κύριοι,
Επανερχόμαστε σε δύο θέματα τα οποία μας έχουν απασχολήσει από τη δημιουργία του Νοσοκομείου και την κατασκευή της Εγνατίας Οδού και τα οποία επανέρχονται πολλάκις εκ νέου, με αφορμή δυστυχήματα - ατυχήματα.
Τα θέματα είναι γνωστά σε εσάς μέσω επισκέψεων και εγγράφων, (512/ 19-04-07, 151/ 06-07-05), όμως παραμένουν άλυτα.
Πρόκειται για την άμεση πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τη δημιουργία κόμβου επί της Εγνατίας Οδού και τον Συνδετήριο Κόμβο της Εγνατίας Οδού με Μάκρη - Δίκελλα - Μεσημβρία. Είναι γεγονός, ότι το ομόφωνο αίτημα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Έβρου εκφράζοντας επιθυμία των κατοίκων του Νομού, χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από μέρους σας .
Δεν χρειάζεται να επικαλεσθούμε εκ νέου τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την δημιουργία κόμβων, όπως εξοικονόμηση χρόνου, μείωση χρόνου πρόσβασης και αντιμετώπισης περιστατικών, αποσυμφόρηση, αποφυγή ατυχημάτων, ποιότητα ζωής, ασφάλειας εν γένει.
Το κυριότερο, πρόκειται για θέματα ζωής και σε αυτή την περίπτωση οποιοδήποτε επιχείρημα περί μη δημιουργίας κόμβων ακυρώνεται.
Παρακαλώ, όπως εξετασθούν τα αιτήματα και αντιμετωπισθούν άμεσα, πριν βρεθούμε όλοι μπροστά σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις.
Εν αναμονή της απάντησής σας.» Διαβάστε περισσότερα...

ελευθερια θρακης στη γερμανια

Κοντά στους απόδημους Θρακιώτες του Αμβούργου Γερμανίας βρέθηκε η βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή- Τέντε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου 2010. Σκοπός της επίσκεψης της ήταν κυρίως η παρουσία της στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Κοινότητα της Γερμανίας για την Απελευθέρωση της Θράκης
Η κα Ρενταρή μαζί με τον Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη που συμμετείχε επίσης στην αποστολή, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας τους σε πόλεις της Γερμανίας αρχικά συνάντησαν μέλη της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου όπου και συζήτησαν για αρκετές ώρες μαζί τους όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και κυρίως για τα ζητήματα της οικονομίας και τον ρόλο που διαδραματίζει η Γερμανία σε αυτά.
Από τους Έλληνες ομογενείς τέθηκαν προβληματισμοί και σκέψεις που τους απασχολούν έντονα τελευταία.
Τόσο η κα Ρενταρή όσο και ο κ. Ξυνίδης δεσμεύτηκαν για την μεταφορά όλων των αιτημάτων και των προβληματισμών των Ελλήνων ομογενών στους αρμόδιους φορείς της «μητέρας πατρίδας».
Την επόμενη ημέρα η κα Ρενταρή παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο Αμβούργο από την Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης και το σύλλογο Θρακιωτών Αμβούργου.
Κατά την ομιλία της λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ η κα Ρενταρή μεταξύ άλλων επισήμανε: «Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη γιατί νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια Ελλάδα έξω από την Ελλάδα., κοντά στην τρίτη γενιά των μεταναστών μας, μια γενιά με ισχυρά ανακλαστικά. Οι γονείς ή οι παππούδες σας, ξεκίνησαν από μια αγροτική Ελλάδα, οι περισσότεροι αναλφάβητοι, προσαρμόστηκαν σε δύσκολες συνθήκες μετανάστευσης τη 10ετία του ‘60 και σήμερα μας δείχνεται εσείς την Ελλάδα της Ευρώπης.
Από αυτήν και από εσάς αντλούμε δύναμη. Μας δείχνετε το δρόμο για το πόσο πολύ μπορεί ο έλληνας να δημιουργήσει όταν βρίσκεται στο κατάλληλο παραγωγικό πλαίσιο.
Αυτό ακριβώς το πλαίσιο πάμε να δημιουργήσουμε σήμερα την περίοδο κρίσης».
Κλείνοντας την ολιγοήμερη παραμονής της στη Γερμανία η κα Ρενταρή συναντήθηκε και με το ΔΣ της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αμβούργου στα πλαίσια της καταγραφής προβληματισμών των απόδημων Ελλήνων γύρω από την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη. Διαβάστε περισσότερα...

η ανοιχτη πολη στην παλαγια

Έναν οικισμό που είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από την Αλεξανδρούπολη, όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, επισκέφθηκαν τα μέλη της πρωτοβουλίας «Ανοιχτή Πόλη» το απόγευμα της Κυριακής 23 Μαΐου 2010.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους για την ανάπτυξη της Παλαγίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Διάχυτη ήταν στην ατμόσφαιρα η εγκατάλειψη από την Δημοτική Αρχή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το «ραβε-ξήλωνε» στον κεντρικό δρόμο του οικισμού.
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής έθεσαν ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο την κατασκευή του δρόμου που συνδέει τον οικισμό με την Αλεξανδρούπολη.
Ειδικότερα μεταξύ των προβλημάτων που έθεσαν οι κάτοικοι είναι τα εξής:
-Να κατασκευασθεί ασφαλής δρόμος διπλής κατεύθυνσης, που θα συνδέει τον οικισμό Παλαγίας με την Αλεξανδρούπολη
- Να προχωρήσει η επέκταση του σχεδίου του οικισμού Παλαγίας
- Να υλοποιηθεί η μελέτη δημιουργίας περιαστικού δάσους (έχει εγκριθεί από το έτος 2000 από την περιφέρεια ΑΜ-Θ, και είναι ύψους 200.000 €).
-Να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία παραχώρησης οικοπέδων στον οικισμό Παλιννοστούντων της Παλαγίας, που επί χρόνια με διαρκείς αναβολές και υποσχέσεις κωλυσιεργεί.
-Να αποπερατωθεί το αποχετευτικό δίκτυο σε ολόκληρο τον οικισμό.
- Να στρωθεί με νέο ασφαλτοτάπητα η γέφυρα που δημιούργησε η Εγνατία Οδός Α.Ε. και εμφανίζει μεγάλη επικινδυνότητα.
- Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με σωλήνες μεγαλύτερης διατομής, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης κατά τους θερινούς μήνες.
-Δημιουργία δρόμου εξόδου από την Παλαγία διπλής κατεύθυνσης . Προτείνεται ο δρόμος από το στρατόπεδο που καταλήγει στο πολυκατάστημα VOLLHAUSE.
- Ενίσχυση του φωτισμού εντός του οικισμού και τοποθέτηση φωτιστικών στοιχείων σε υπάρχουσες κολόνες
- Δημιουργία πεζοδρομίων σε ολόκληρο τον οικισμό
- Αναγκαία κρίνεται η κατασκευή νηπιαγωγείου, αλλά και παιδικού σταθμού
- Ο οικισμός να εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο και οι αποφάσεις να μην λαμβάνονται ερήμην των κατοίκων, χωρίς πρόγραμμα και ιεράρχηση των αναγκών.
- Να εξετασθούν παρεμβάσεις - λύσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, για: α) τη διασταύρωση των οδών Αγ. Γεωργίου και Δημοκρατίας και β) την στροφή του δρόμου προς τον οικισμό των παλιννοστούντων, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
-Να αποπερατωθεί η περίφραξη του πάρκου στην είσοδο της Παλαγίας, με την τοποθέτηση βρύσης και παιδικής χαράς.
- Να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην ονοματοδοσία των δρόμων και την αρίθμηση των οικιών.
- Μια φορά τον μήνα, αγροτικός γιατρός να επισκέπτεται τον οικισμό για την συνταγογράφηση φαρμάκων σε ηλικιωμένους.
Στην συνάντηση συμμετείχαν μέλη της «Ανοιχτής Πόλης», ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Παλαγίας Γιάννης Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Παλιννοστούντων Αρθούρος Καραγκιοζίδης και κάτοικοι του οικισμού. Διαβάστε περισσότερα...

αστυνομικο δελτιο

ΘΕΜΑ: «ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ»

Την 23-05-2010 και ώρα 18.00΄, 42χρονος αλλοδαπός οδηγός πολυτελούς Ι.Χ.Ε. αυτ/του, τζιπ, με συνεπιβάτη 43χρονο αλλοδαπό, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο προς Τουρκία. Κατά τον Αστυνομικό – Διαβατηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από Αστυνομικούς του Α.Τ. Κήπων, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου του εν λόγω οχήματος έφερε εμφανή σημάδια παραποίησης, ενώ η άδεια κυκλοφορίας του ήταν εξ ολοκλήρου πλαστή.
Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, οι πινακίδες κυκλοφορίας και τα συνοδευτικά του έγγραφα.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.
Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

"Ο Χρήστος Μόραλης είναι ο νέος καλλιτέχνης στην pop σκηνή της χώρας. Mας παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «όνειρο κακό», το οποίο είναι προάγγελος του πρώτου του album. Είναι ένα δυναμικό pop τραγούδι σε στίχους και μουσική του Άρη Κλεισούρα."



Διαβάστε περισσότερα...

τρικαλα - αδριανουπολη

Θα κάνει πετάλι χωρίς να πραγματοποιήσει καμία στάση για περίπου 60 ώρες καλύπτοντας μία απόσταση 1.600 χιλιομέτρων. Από τα Τρίκαλα έως την Αδριανούπολη της Τουρκίας και ξανά πίσω στα Τρίκαλα.
Αυτός είναι ο στόχος του βετεράνου πρωταθλητή της ποδηλασίας (πανελληνιονίκης, μεσογειονίκης, βαλκανιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής) κ. Στέλιου Βάσκου. Η εκκίνηση θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 3 Ιουνίου και έπειτα από δύο ημέρες τόσο εκείνος όσο και η ομάδα που θα τον συνοδεύει θα γνωρίζουν εάν θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες του εγχειρήματος: την κούραση αλλά και τις καιρικές συνθήκες.
Ο 57χρονος ποδηλάτης μιλώντας στα «ΝΕΑ» δηλώνει αισιόδοξος ότι θα ολοκληρώσει τη διαδρομή. Αλλωστε, λέει, ο σκοπός της 60ωρης ποδηλατοδιαδρομής είναι ιερός: «Ολα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τους χορηγούς που θα στηρίξουν την προσπάθειά μου θα διατεθούν σε άπορους αλλά και σε ιδρύματα της περιοχής. Αυτό είχα κάνει και πέρυσι. Είναι σημαντική η ηθική ικανοποίηση όταν ξέρεις ότι βοηθάς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Την περασμένη χρονιά βοηθήσαμε οικονομικά ένα κοριτσάκι που έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο του εξωτερικού».
Σημειώνεται ότι πέρυσι ο κ. Βάσκος είχε επιχειρήσει να ποδηλατήσει χωρίς στάση από τα Τρίκαλα έως την Κωνσταντινούπολη και να επιστρέψει στη θεσσαλική πόλη. Ομως ένα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να σταματήσει κατά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί πριν από 4 χρόνια η επιτυχημένη διαδρομή του χωρίς στάση Τρίκαλα- Αθήνα- Τρίκαλα.
Οπως προσθέτει όμως ο ποδηλάτης αυτή φορά θα βάλει τα δυνατά του για να τα καταφέρει και για έναν άλλο λόγο. «Θέλω να περάσω το μήνυμα ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, πως ο άνθρωπος έχει δυνατότητες και μπορεί να καταφέρνει σημαντικά πράγματα».

Οι δυσκολίες
Μία από τις δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεράσει ο ποδηλάτης από τα Τρίκαλα είναι οι καιρικές συνθήκες. Πέρυσι είχε κουραστεί από τους κόντρα ανέμους κυρίως στο έδαφος της Τουρκίας. «Γι΄ αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει το τέμπο το δικό μου σε περίπτωση που πνέουν άνεμοι. Πρέπει να προσέξω τον ρυθμό μου, ώστε να μην ξοδεύω πολλές θερμίδες εάν έχει ανέμους», λέει. Επίσης, ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να προσέξει είναι η τροφοδοσία του με υγρά καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. «Είναι απαραίτητο να πίνω μισό ποτήρι νερό κάθε 10 χιλιόμετρα. Ολα αυτά πάντως θα πρέπει να γίνονται εν κινήσει». Κι όλα αυτά παρά τις συστάσεις κάποιων γιατρών που του λένε ότι αυτό που κάνει είναι επικίνδυνο για την υγεία του αλλά και τις ενστάσεις της οικογένειάς του. Επίπονη και πολύωρη όμως είναι και η προετοιμασία που κάνει ο 57χρονος ποδηλάτης. Μέρα παρά μέρα διανύει περίπου 180 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του. «Είμαι 7 ώρες πάνω στο ποδήλατο και καίω γύρω στις 6.000 θερμίδες», λέει.
Εφ. ¨Τα Νέα" Διαβάστε περισσότερα...

σχολειο δευτερης ευκαιριας

Tο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξανδρούπολης συμπληρώνει φέτος επτά χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας. Από πέρσι λειτουργεί παράρτημα του ΣΔΕ στη Σαμοθράκη. Κάθε χρόνο στο σχολείο μας φοιτούν κατά μέσο όρο 70 εκπαιδευόμενοι και περίπου τα 2/3 αυτών αποφοιτούν. Πολλοί από τους αποφοίτους συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο ΕΠΑΛ ή το Εσπερινό Λύκειο, ενώ άλλοι αξιοποιώντας τις γνώσεις και τον τίτλο σπουδών του ΣΔΕ, βελτίωσαν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.
Τα ΣΔΕ απευθύνονται σε ενήλικες που θέλουν να έχουν μια νέα ευκαιρία ώστε να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, αποκτώντας τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Το ΣΔΕ δεν έχει την εικόνα του «συμβατικού» σχολείου με τα βιβλία, το προκαθορισμένο αναλυτικό πρόγραμμα και την «τυποποιημένη» διάρθρωση της μαθησιακής διαδικασίας, αλλά βασίζεται στις εμπειρίες των εκπαιδευομένων, λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητές τους, καθώς και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι εργαζόμενοι. Ως εκ τούτου, η διδασκαλία οικοδομείται με άξονα τη συνεργασία σε μικρές ομάδες, χωρίς το άγχος και την επιβάρυνση της κατ’ οίκον μελέτης και των εξετάσεων.
Το ΣΔΕ είναι ένα «εναλλακτικό» σχολείο, που διαφέρει σημαντικά από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο σπουδών, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Στο πρόγραμμα σπουδών έχουν ενταχθεί τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα, Μαθηματικά και Πληροφορική, Φυσικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Αισθητική Αγωγή. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανταποκρίνεται στις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές προτεραιότητες καθώς και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ ταυτόχρονα οι εκπαιδευόμενοι υποστηρίζονται από ειδικούς συμβούλους σταδιοδρομίας και ψυχολόγους.
Στα πλαίσια του προγράμματος το σχολείο μας πραγματοποίησε επισκέψεις σε μουσεία, χώρους τέχνης, μνημεία της φύσης και της Ιστορίας. Επίσης, διοργάνωσε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις μεταξύ των οποίων αυτές στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το σπήλαιο της Αλιστράτης, τη Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής, Πλανητάριο), τη λίμνη Κερκίνη (πρόγραμμα «Καλλιστώ»), το Δέλτα του Έβρου, το προστατευόμενο από το WWF δάσος της Δαδιάς και τη Βουλή των Ελλήνων μετά από αίτημα του σχολείου μας προς το Ίδρυμα της Βουλής για τετραήμερη φιλοξενία.
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ), το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΜ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος των ΣΔΕ στην Ελλάδα. Τα ΣΔΕ συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος των ΣΔΕ είναι 18 μήνες (2 σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 ώρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, κάθε απόγευμα από 17:00-20:45.
Οι εγγραφές για το ΣΔΕ Αλεξανδρούπολης έχουν ήδη αρχίσει και πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή ώρες 17.00-20.00, στο ισόγειο του 4ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης. Οι έγγραφές για το παράρτημα Σαμοθράκης γίνονται τις ίδιες ώρες (17.00-20.00) στο καινούργιο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Σαμοθράκης, καθώς και στο χώρο του ΣΔΕ Αλεξ/πολης (4ο Γυμνάσιο). Υπεύθυνη του παραρτήματος είναι η κα. Α. Κοντογιάννη, τηλ.: 6979008450.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 25510-89804
ΔΙΕΘΥΝΣΗ: Αυτοκράτειρας Θεοδώρας 15, Αλεξανδρούπολη
(Κτίριο 4ου Γυμνασίου) Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται

Σατυρικά στιχάκια για υποψηφίους. Διαβάστε περισσότερα...

αγροτικα

Η τρομοκρατία στους αγρότες δεν θα περάσει
Τη Δευτέρα 17/5/10 καταδικάστηκαν 16 ακόμα αγωνιστές αγρότες στην Αχαΐα σε 6 μήνες φυλακή για «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε κινητοποίηση του 2005 !!!
Η Π.Α.ΣΥ καταδικάζει την «επιχείρηση» τρομοκράτησης των αγροτών μέσω των γνωστών αγροτοδικείων, που και με κυβέρνηση Ν.Δ. και με ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση. Όπως και στους εργαζόμενους με μπαράζ διώξεων – απολύσεων – τραμπουκισμών – δικαστικών φιρμανιών για παράνομες απεργίες και άλλων τρομοκρατικών ενεργειών από εργοδοσία και των κυβερνήσεών της, έτσι και στο αγροτικό κίνημα οι μέθοδοι τρομοκράτησης είναι παρόμοιοι.
Η μικρομεσαία αγροτιά όλης της Ελλάδας συσπειρωμένη στους αγροτικούς συλλόγους της και την ΠΑΣΥ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη ενάντια στην αντιαγροτική και αντεργατική πολιτική και κανένα τρομοκρατικό μέτρο δε θα τη σταματήσει. Θα συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μέσω της ΚΑΠ επιδιώκει το ξεκλήρισμα των αγροτών από τα χωράφια τους και τη μετατροπή τους σε ανέργους και εξαθλιωμένους στα αστικά κέντρα.
Η Π.Α.ΣΥ εκφράζοντας τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγρότες τονίζει:
Τώρα που κλιμακώνεται η επίθεση του κεφαλαίου στο σύνολο των δικαιωμάτων μας, όπου επιχειρείται να σαρωθούν κατακτήσεις που με αίμα είχαμε κερδίσει, μαζί εργάτες – αγρότες ενωμένοι πρέπει να δώσουμε την απάντηση ενάντια στην πλουτοκρατία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ . Μια απάντηση που θα ανοίγει το δρόμο για πιο γρήγορα βήματα στη συμμαχία των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, τη μόνη λύση για να γίνουμε αφέντες στο μόχθο μας, στον πλούτο που παράγουμε.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Π.Α.ΣΥ θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις της και κανένα τρομοκρατικό μέτρο δε θα μπορέσει να σταματήσει τους αγώνες της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Διαβάστε περισσότερα...

στενευει ο κλοιος

Τα σχέδια στη Θράκη
Το παιχνίδι της Αγκυρας με τους ιμάμηδες
Συνάντηση κορυφής εφ΄ όλης της ύλης με την ηγεσία της μειονότητας είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Γκρίζες ζώνες» στη Θράκη αναζητεί η Αγκυρα, χρησιμοποιώντας ως μοχλό την εκλογή μουφτήδων και αξιοποιώντας όταν μπορεί την αναβλητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων. Το ζήτημα έθεσε επιτακτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, αν και η κίνησή του να μην επισκεφθεί την περιοχή ερμηνεύθηκε θετικά. Αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς της Θράκης θα επιφέρουν και οι αλλαγές του «Καλλικράτη», καθώς στη Ροδόπη οι μουσουλμάνοι ξεπερνούν το 50% του πληθυσμού και στην Ξάνθη αποτελούν περίπου το 40%. Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε και συνάντηση κορυφής με σύσσωμη την ηγεσία της μειονότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλογή μουφτήδων αποτελεί το πρώτο βήμα της τουρκικής στρατηγικής στη Θράκη. Ακολουθεί η δημιουργία παράλληλων δομών σε εκπαίδευση και θρησκεία, ώστε να εκπροσωπηθούν σταδιακά όλοι οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας. Και το τελικό στάδιο είναι η διαμόρφωση- μακροπρόθεσμα- ενός πόλου θρησκευτικής και πολιτικής επιρροής στα Βαλκάνια.
Η εκλογή του μουφτή
Η σημασία που αποδίδει η Αγκυρα στη μειονότητα της Θράκης ήταν εμφανέστατη κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν. Ο τούρκος πρωθυπουργός έθεσε πάλι στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της αμοιβαιότητας μεταξύ ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε μόνο στον συσχετισμό της εκλογής μουφτήδων με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Προχώρησε περισσότερο συνδέοντάς την με αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη.
«Οπως εμείς δεν θεωρούμε δικαίωμά μας να εκλέγουμε Πατριάρχη, έτσι και εσείς θα πρέπει να αναγνωρίσετε το δικαίωμα στη μουσουλμανική κοινότητα να εκλέγει τον δικό της θρησκευτικό ηγέτη» δήλωσε ο κ. Ερντογάν.
Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί την εκλογή ενός μουφτή από τον λαό. Πέραν του ότι αυτό θα τον μετέτρεπε αυτομάτως σε πολιτικό ηγέτη,δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα κάτι ανάλογο. Η εκλογή θα μπορούσε να γίνει από ένα εκλεκτορικό σώμα ιμάμηδων».
Εκπαίδευση και ιμάμηδες
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο τούρκος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερίφ αντιστοίχως, καθώς και μειονοτικούς συλλόγους. Παρόντες ήταν κορυφαίοι τούρκοι υπουργοί όπως ο Εγκεμέν Μπαγίς αλλά και η Νιμέτ Τσουμπουκτσού, υπουργός Παιδείας.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν, κατά πληροφορίες, θέματα εκπαίδευσης. Η αύξηση της επιρροής των δημοσίων σχολείων έναντι των μειονοτικών ανησυχεί τη Συμβουλευτική Επιτροπή, που λειτουργεί ως συντονιστικό όργανο της μειονότητας. Η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι έτσι μειώνεται η απήχηση των δίγλωσσων μειονοτικών σχολείων, όπου τα μαθήματα διδάσκονται μισά μισά στα ελληνικά και στα τουρκικά. Παράλληλα ενόχληση προκαλεί στη «φιλοτουρκική» πτέρυγα της μειονότητας η υποχρεωτική εκπαίδευση στα δημόσια νηπιαγωγεία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτά δεν θα είναι δίγλωσσα.
Οσο για τους ιμάμηδες, εκπρόσωποι της μειονότητας θεωρούν ότι ο τελευταίος ελληνικός νόμος που προβλέπει τον διορισμό τους από επιτροπή στην οποία μετέχουν πέντε χριστιανοί αποτελεί «τερατούργημα» και πρέπει να καταργηθεί. Αντιπροτείνουν την επιλογή τους από τους ψευδομουφτήδες. Ο έλεγχος των ιμάμηδων όμως είναι κρίσιμος εν όψει μιας μελλοντικής εκλογής μουφτήδων, εξ ου και ο προβληματισμός της ελληνικής κυβέρνησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχει συσταθεί ένας άτυπος «τριμερής μηχανισμός» που προωθεί τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Σε αυτόν συμμετέχουν:
Πρώτον, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, που έχει έδρα τη Γερμανία και έχει αναλάβει τη διεθνή δράση υπέρ της μειονότητας.
Δεύτερον, η Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας, η οποία δρα ως το βασικό συντονιστικό όργανο εντός Ελλάδος.
Τρίτον, ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Επικεφαλής του συλλόγου είναι ο Φερούχ Οζκιάν, Δυτικοθρακιώτης και σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Εκλογή και όχι διορισμός μουφτήδων Αποκλειστικά δίγλωσσα σχολεία Ορισμός ιμάμηδων από τον μουφτή Διορισμός των βακουφικών επιτροπών από τη μειονότητα
ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ
(ψευδομουφτής Ξάνθης)
«Είμαστε Τούρκοι αλλά δεν το παραδέχεστε»
«Εμείς είμαστε Τούρκοι. Αλλά δεν το παραδέχεστε» λέει στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αχμέτ Μετέ. Ο ψευδομουφτής Ξάνθης επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβαιότητα ανάμεσα στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Και ξεκαθαρίζει ότι οι μουφτήδες στη Θράκη «πρέπει να εκλέγονται. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να μας αναγνωρίσει».
Ο κ. Μετέ τονίζει ότι «στην Αθήνα βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολλές χιλιάδες μουσουλμάνοι. Αυτούς ποιος θα τους ελέγξει; Ας αρχίσουμε λοιπόν την εκλογή μουφτή από τη Θράκη. Και μετά μπορούμε να εκλέξουμε και κάποιον που θα εκπροσωπεί όλους τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα. Θα είναι κάτι σαν “αρχιεπίσκοπος”, σαν “αρχιμουφτής”».
Στην ερώτηση αν οι μουφτήδες πρέπει να ασκούν ή όχι δικαστικές αρμοδιότητες εφαρμόζοντας τον ισλαμικό νόμο (σαρία), ο κ. Μετέ αναρωτιέται: «Ποιος θα κάνει όσα λέει το Κοράνι; Αυτές οι αρμοδιότητες αφορούν τη μειονότητα» . Ο κ. Μετέ διαμαρτύρεται και για την εκπαιδευτική πολιτική της Αθήνας. «Η εκπαίδευση είναι κακή. Δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο για τους ιμάμηδες.Στην Ξάνθη υπάρχουν 30 λύκεια και μόλις ένα είναι μειονοτικό» υποστηρίζει.
Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι η μόνη επίσημα αναγνωρισμένη μειονότητα στην Ελλάδα.
Ο πληθυσμός της κυμαίνεται από 80.000 ως 120.000 άτομα. Διακρίνεται σε τρεις εθνοτικές - γλωσσικές ομάδες:
α) Τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, που ομιλούν την τουρκική γλώσσα και αποτελούν το 40%-50% του πληθυσμού της μειονότητας. β) Τους Πομάκους, που είναι γηγενείς, ομιλούν μια σλαβική διάλεκτο, εξισλαμίστηκαν κατά την οθωμανική περίοδο και αποτελούν το 35%-40% της μειονότητας.
γ) Τους Ρομά, που αποτελούν το 15%-20% του πληθυσμού της μειονότητας.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=333334&dt=23/05/2010 Διαβάστε περισσότερα...

επιτηρηση - κηδεμονευση σε μακρος

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

΄Ισως κάποιοι να νομίζουν πως αφού ενεργοποιήσαμε τον μηχανισμό στήριξης και αφού έγινε η εκταμίευση του πρώτου χρήματος, τελειώσαμε και μπορούμε να συνεχίζουμε την παλιά πρακτική και νοοτροπίας μας. Τώρα πλέον όλοι συνειδητοποίησαν ότι για να καλύψουμε όλες τις δανειακές μας ανάγκες απαιτείται να εισρεύσει ένας πακτωλός δεκάδων δις ευρώ, διότι το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα είναι ποσά αστρονομικά και ιλιγγιώδη. Αφού άλλες χώρες έχουν κηρύξει πτώχευση για μικρότερα ποσά. Τώρα πλέον θα διαπιστώσουμε τη σκληρή πραγματικότητα ότι οι ΄Ελληνες γινόμαστε φτωχότεροι κατά 20% μεσοσταθμικά. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι πότε θα σταματήσει η καταιγίδα των μέτρων λιτότητας.
Αλλά κανείς δεν σε δανείζει τέτοια αστρονομικά ποσά χωρίς να εξασφαλίσει του δικούς του όρους και χωρίς να σου επιβάλει μέτρα σκληρά και αποτελεσματικά. Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι το καθεστώς επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας θα συνεχίζεται τουλάχιστον για 4-5 χρόνια μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα θετικά σημάδια ανάκαμψης. Η "τρόικα" των ελεγκτών θα επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα, θα επιθεωρεί και θα ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία για να προλάβει μια νέα αλλοίωση ή απόκρυψη στοιχείων, μια χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης. Οι διεθνείς οίκοι κάθε τόσο θα αξιολογούν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας και ανάλογα θα καθορίζονται τα "σπρεντ" και τα επιτόκια δανεισμού. ΄Αλλωστε, η διαδικασία αποπληρωμής των τοκοχρεωλυσίων παρελθόντων ετών είναι μια διαδικασία που έχει βάθος και διάρκεια. Απλώς, μετά τα τρία ή τέσσερα χρόνια και εφόσον μειώσουμε το έλλειμμα στο 3%, τότε θα διαθέτουμε και εγχώριες δυνατότητες, μετά από τόσο "ξεζούμισμα". Δεν τελειώσαμε, λοιπόν, με την κρίση. Δεν θα μας δώσουν την ευκαιρία να παρεκκλίνουμε της δύσκολης πορείας που μας χάραξαν. Δεν θα μας επιτρέψουν να παλινδρομήσουμε και υποτροπιάσουμε. Οι επιτηρητές-κηδεμόνες θα είναι παρόντες και άτεγκτοι.
Ωστόσο, δεν πρέπει να χάσουμε το κουράγιο και την αισιοδοξία μας, αφού όλοι μας (κράτος και πολίτες) αναγνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος και αφού είμαστε αποφασισμένοι να υποστούμε τις απαραίτητες θυσίες και τα οδυνηρά μέτρα, προκειμένου δα διασώσουμε της χώρα μας από την εξευτελιστική χρεοκοπία. ΄Εχουμε όμως απαίτηση από τους διοικούντες-κυβερνώντες να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλαγές και τομές, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες μας. Να λύσουν τα διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα. Να προχωρήσουν στα νομοθετήματα για την ανασυγκρότηση και επανίδρυση του κράτους. ΄Εχουμε απαίτηση να φροντίσουν για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό σε όλους τους τομείς, για την πάταξη της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Να μεριμνήσουν για την κοινωνική ασφάλιση που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και να στηρίξουν τους οικονομικά ασθενέστερους. Μακάρι και η προηγούμενη κυβέρνηση των 5,5 ετών να είχε λάβει ένα ελάχιστο μέρος των απαραίτητων μέτρων και πρωτοβουλιών, ώστε σήμερα το έργο διάσωσης να ήταν ευκολότερο και λιγότερο επώδυνο.
Τόσο η προϊστορία του παρελθόντος, όσο και οι σφυγμομετρήσεις του παρόντος, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι οι ΄Ελληνες στα δύσκολα γίνονται μια γροθιά. Η εθνική και κοινωνική συνεννόηση και συνοχή είναι εξασφαλισμένη. Δεν θα περίμενε κανείς από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να γίνουν συνήγοροι της κυβέρνησης, διότι θα ήταν έξω από τον θεσμικό τους ρόλο, αλλά είναι σίγουρο ότι επιδεικνύουν και θα επιδείξουν συναίνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. ΄Αλλωστε, πρόβλημα για τη χώρα δεν θα ήταν οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες για την τιμή των όπλων, αλλά οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις. Γι αυτό και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδικάζουν ομόφωνα και απερίφραστα τις εξτρεμιστικές ενέργειες και τους θανάτους αθώων πολιτών. Για να βγει η χώρα από την κηδεμονία και την επιτήρηση πρέπει συστρατευθούν όλοι οι ΄Ελληνες. ΄Ολοι οι ΄Ελληνες (φανερά ή ενδομύχως) επιθυμούν την επιτυχία του εγχειρήματος και όλοι εύχονται να βγει η Ελλάδα από την κρίση ισχυροποιημένη και αναγεννημένη. Διαβάστε περισσότερα...