ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

μπλοκο ορμενιου


Με τους αγρότες συνομίλησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος στο Ορμένιο.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε πολλά, όμως το μπλόκο συνεχίζεται.
Διαβάστε περισσότερα...

πετοσφαιριση β εθνικη

Με κορυφαίους της αναμέτρησης τους έμπειρους Ηλία Γραμματικόπουλο και Στέλιο Κεμανετζή, ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας επικράτησε με 3-2 (20-25, 25-23, 25-13, 18-25, 15-10) του Μέγα Αλέξανδρου κατά την 14η αγωνιστική της Β Εθνικής και παράλληλα σημείωσε την 5η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.
Στα «πράσινα» βάφτηκε το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής καθώς ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέντε σετ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2 κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο και παράλληλα να μειώσει ακόμη περισσότερο την διαφορά του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο τεχνικός του ΑΟΟ στον αγώνα με τον Μέγα Αλέξανδρο δεν άλλαξε τη σύνθεση της ομάδας και ξεκίνησε με τους Γραμματικόπουλο, Ποτολίδη ακραίους, κεντρικούς τους Κεμανετζή, Ποτολίδη, διαγώνιο τον Καρδαμανίδη, πασαδόρο τον Σκαρλατίδη και λίμπερο τον Κωνσταντινίδη.
Το ξεκίνημα για τους «πράσινους» της Ορεστιάδας δεν ήταν το καλύτερο καθώς τα εύκολα λάθη και η επιθετική αναποτελεσματικότητα του ΑΟΟ και οι καλές άμυνες των παικτών του Μέγα Αλέξανδρου έφεραν το 20-25 και το 0-1.
Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο για τους γηπεδούχους καθώς η άνοδος της απόδοσης του Ηλία Γραμματικόπουλου σε συνδυασμό με το καλό μπλοκ της ομάδας έγινε το 1-1 με το 25-23.
Το τρίτο σετ αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο αφού οι παίκτες του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας έχοντας απελευθερωθεί και με την ψυχολογία υπέρ τους ξεκίνησαν εντυπωσιακά με το 12-1 και λίγο αργότερα με το 18-3 και έτσι έκαναν εύκολα και άνετα το 2-1 με το 25-13.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι φίλοι του ΑΟΟ μιας και ο Μέγας Αλέξανδρος εκμεταλλευόμενος το μπλακ άουτ των «πρασίνων» ξέφυγε από την αρχή στο σκορ και στο τέλος με 18-25 έστειλε την αναμέτρηση στην ψυχοφθόρα διαδικασία του τάϊ-μπρέϊκ.
Εκεί ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας μείωσε τα λάθη του, έδειξε περισσότερο αποφασισμένος από τους Θεσσαλονικιούς και με το 15-10 πήρε το δίποντο της νίκης παραμένοντας αήττητος για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα.
Επόμενος αγώνας με τον ΑΟ Σερρων στις Σέρρες.

Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
ORESTIADAVOLLEY.BLOGSPOT.COM Διαβάστε περισσότερα...

στο ορμενιο ο ντολιος

Ο Υφυπουργός εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος σε λίγα λεπτά θα επισκεφτεί τους αγρότες στο Ορμένιο. Διαβάστε περισσότερα...

μετρο

Αλλαγές στον συγκοινωνιακό χάρτη της βορειοανατολικής Αττικής φέρνει από την Δευτέρα η λειτουργία του μεγαλύτερου σταθμού μετεπιβίβασης στο σταθμό του Μετρό Νομισματοκοπείο. Έτσι από 1η Φεβρουαρίου, αρκετές αφετηρίες γραμμών μεταφέρονται στον συγκεκριμένο σταθμό του Μετρό, δημιουργούνται νέες γραμμές, ενώ άλλες γραμμές καταργούνται ή συγχωνεύονται. Η μεταφορά των αφετηριών αναμένεται να διευκολύνει καθημερινά τις μετακινήσεις περίπου 30.000 επιβατών που εξυπηρετούνται από τον σταθμό του Νομισματοκοπείου.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα στο Νομισματοκοπείο θα μεταφερθούν δέκα αφετηρίες λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες βρίσκονται τώρα στους σταθμούς Εθνικής Αμυνας και Κατεχάκη.
Οι συγκεκριμένες γραμμές εξυπηρετούν τους κατοίκους των δήμων Αγίας Παρασκευής, Κορωπίου, Παιανίας, Βάρκιζας, Γέρακα, Αρτέμιδος, Παλλήνης και Χαλανδρίου.
Καταργούνται οι γραμμές 419, Γ5, 408 και δημιουργούνται νέες οι 409 Παπάγου-Στ. Εθνικής Αμυνας-Στ. Κατεχάκη και 413 Παπάγου-Σταθμός Κατεχάκη-Σταθμός Εθνική Αμυνα.
Στο μεταξύ, το πράσινο φως για την επέκταση των ποδηλατοδρόμων και τη δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας στους Δήμους Νέας Ερυθραίας, Εκάλης, Βριλησσίων, Χαλανδρίου και Κηφισιάς άναψε το υπουργείο Υποδομών, εγκρίνοντας τα πρώτα κονδύλια για τις απαραίτητες μελέτες και τα αρχικά έργα.
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα δημιουργηθεί επίσης στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Λαμία, την Κέρκυρα, τη Ναύπακτο, την Αμαλιάδα, τη Ρόδο και την Καλαμάτα, ενώ θα κατασκευαστεί πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Δήμο Κισσάμου Χανίων.
in.gr Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Για τις επιστροφές.


Καθημερινά φευγουν 2 λεωφορεία απο Εβρο για Αθήνα με 50 ατομα το καθένα!!! Διαβάστε περισσότερα...

σναγνωστης

Διαβάστε περισσότερα...

πετοσφαιριση α2

Έχασε το παιχνίδι και την ευκαιρία ο Εθνικός.

Εθνικός – Επίκουρος 1-3 (20-25, 29-27, 24-26, 27-29)

Βαθμολογία

1. ΓΕ Παναχαϊκή 38-14 35
2. Επίκουρος 37-17 32
3. Κόροιβος 35-20 29
4. Εθνικός 32-15 29
5. Μίλων 25-25 22
6. Μουδανιά 28-26 22
7. Παμβοχαϊκός 27-27 20
8. ΣΠΑ Καρδίτσας 25-26 20
9. Μεταμόρφωση 23-26 18
10. Νίκη 23-30 17
11. ΓΕ Μεσσηνίας 11-37 8
12. ΑΓΕ Κορίνθου 2-42 0 Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε:

Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη.


Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.
Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό.. Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό.


Θυμήσου, είπε ο Κύριος,
Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.

Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.


Νώε! Ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός;

Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα.


Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό.

Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.

Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.

Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.

Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας.

Tελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες.

Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.

Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.

Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.

Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.

Μετά οι τοπογράφοι του Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού.


Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.
Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.


Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.


Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.

Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.

Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 - 6 χρόνια.

Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.

Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.
Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα καταστρέψεις όλα;;;


Και απάντησε ο Θεός:
Μπα, δε βαριέσαι. Ας το κάνει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (!!!) Διαβάστε περισσότερα...

επιστροφες. . .

Δυστυχώς αυτό που ακούσαμε πριν από λίγο καιρό το επιβεβαιώσαμε.

Δεν γίνονται πλέον επιστροφές.
Η άνωθεν εντολή είναι απόλυτη.

Δύσμοιρη Ελλάδα.





Για το συγκεκριμένο θέμα δεν χρειάζονται να γράψουμε περισσότερα.
Είναι ξεκάθαρη η άποψή μας.
Διαβάστε περισσότερα...

κυριακατικες

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

πετοσφαιριση, β εθνικη

Με το τρίποντο στις αποσκευές του επέστρεψε στον Έβρο ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας, καθώς κατά την 13η αγωνιστική επικράτησε εκτός έδρας των Ιωαννίνων με 3-1.


Νικηφόρο ήταν το επίσημο ντεμπούτο του Τάσου Βλασακίδη στον πάγκο του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας καθώς οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 των Ιωαννίνων στα Γιάννενα και πανηγύρισαν την 4η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής.
Οι «πράσινοι» αν και είχαν αρκετές απουσίες από την αποστολή (έλλειπαν οι Δρούλιας, Νταντής, Μπαξεβανίδης, Κοκκολάκης) και με αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ τους (Νένογλου, Κυλούδης 16 ετών, Λαχτάρας 15 ετών) δεν δυσκολεύθηκαν να πάρουν τη νίκη και να παραμείνουν σταθερά στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Στον αγώνα με τα Ιωάννινα ο τεχνικός του ΑΟΟ χρησιμοποίησε τους Γραμματικόπουλο, Ποτολίδη ακραίους, Κεμανετζή, Προδρομίδη κεντρικούς, διαγώνιο τον Καρδαμανίδη, πασαδόρο τον Σκαρλατίδη και λίμπερο τον Κωνσταντινίδη.
Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ξεκίνησε καλά τον αγώνα και με αποτελεσματικές επιθέσεις πήρε από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας και στο τέλος με το 20-25 έκανε το 0-1.
Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπλοκάρουν τους «πράσινους» που είχαν κάποια πρόβλημα στην υποδοχή τους και έτσι με το 25-20 έγινε το 1-1.
Ωστόσο από εκεί και πέρα ο ΑΟΟ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με το μπλοκ να δουλεύει όπως έπρεπε, τα λάθη να περιορίζονται στο ελάχιστο και αποτελεσματικές επιθέσεις πάνω στον φιλέ με το 11-25 και το 13-25 έγινε το 1-3 που χάρισε στους Εβρίτες το τρίποντο της νίκης. Στον αγώνα αλλαγές πέρασαν οι Μερετάκης και Μαρκίδης που έδωσαν ανάσα σε Καρδαμανίδη και Σκαρλατίδη.
Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ sto orestiadavolley.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...

κορνοφωλια



Παραμένουν τρακτέρ και αγρότες.
Διαβάστε περισσότερα...

προμαχωνας

Η εκκαθάριση του μητρώου αγροτών ήταν η αιτία της διαφωνίας των αγροτών μετά την σύσκεψη στον Προμαχώνα. Οι αγρότες από τα μπλόκα των πράσινων φαναριών, της Χαλκηδόνας και της Χαλάστρας στην Θεσσαλονίκη, του Τύρναβου και του Μακρύκαμπου στην Λάρισα, των Μικροθηβών, της Τρίγλιας, της Γαλάτιστας και των Καλυβίων στην Χαλκιδικής, του Παραλιμνίου στα Γιαννιτσά και του Αμύνταιου Φλώρινας ζήτησαν να διαχωριστεί ποιοι είναι αποκλειστικά κατ' επάγγελμα αγρότες και να ενταχθεί στην λίστα των αιτημάτων κάτι που δεν δέχτηκαν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων μπλόκων με αυτά του Προμαχώνα και της Νίκαιας να είναι τα πιο σκληροπυρηνικά. Πάντως διαφωνούντες και μη αποφάσισαν να παραμείνουν στους δρόμους και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
www.seleo.gr Διαβάστε περισσότερα...

μπλοκο ορμενιου

Οι αγρότες άνοιξαν τελικά το δρόμο (13:30) είναι άγνωστο όμως το πότε θα τον ξανακλείσουν.

Εναλλακτική διαδρομή από και προς Βουλγαρία μέσω του Τουρκίας, από Καστανιές. Διαβάστε περισσότερα...

μπλοκο ορμενιου - τωρα

Συμβαίνει τώρα, 12.30, έκλεισε ο δρόμος από τους αγρότες στο Ορμένιο και αναμένεται να παραμείνει κλειστός για αρκετές ώρες. Διαβάστε περισσότερα...

ρεσιταλ πιανου

«ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ»

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (Δ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.) σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010, και ώρα 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολύκεντρου.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του το Ωδείο διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου από τη διακεκριμένη καλλιτέχνιδα Αγγελική Παπανικολάου. H Αγγέλικα Παπανικολάου γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το «Ηπειρωτικό Ωδείο» Ιωαννίνων με πτυχίο πιάνου άριστα παμψηφεί και από το «Ορφείο» Ωδείο Αθηνών με δίπλωμα άριστα παμψηφεί χρυσό μετάλλιο και Α΄ Βραβείο. Πραγματοποίησε ανώτατες σπουδές πιάνου, θεωρητικών, συστημάτων βασικής μουσικής εκπαίδευσης και προπαιδείας, βιόλας, μουσικής δωματίου, συνοδείας Lied, καθώς και διεύθυνσης συνόλων, στο ανώτατο κρατικό πανεπιστήμιο μουσικής και θεάτρου του Ανόβερου, και συνέχισε τις σπουδές της στην Μουσική Ακαδημία της Καρλσρούης. Παρακολούθησε μαθήματα και έλαβε μέρος σε διεθνή σεμινάρια και Master Classes για πιάνο solo, μουσική δωματίου και ειδικά σεμινάρια τεχνικής και παιδαγωγικών ο στην Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Ελλάδα,
Έχει βραβευτεί με το Chopin Medailie στο φεστιβάλ Chopin του Dusseldorf.
Στο 3ο Διεθνές Seminar πιάνου στην πόλη Wrozlaw της Πολωνίας συμμετείχε στην εκτέλεση έργων που μετέδωσε η πολωνική ραδιοφωνία. Πλήθος συναυλιών, πλαισιώνουν το ενεργητικό της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μερικές από τις οποίες έχουν μεταδοθεί και από την ελληνική ραδιοφωνία. Από το 1999 ερμηνεύει κυρίως σύγχρονη μουσική σε έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών, πολλά από τα οποία σε πρώτη εκτέλεση, σε συναυλίες και φεστιβάλ. Το 2001 έλαβε μέρος στην ηχογράφηση του συλλεκτικού CD «Σολίστες του αύριο» με έργα του αργεντινού συνθέτη, Alberto Ginastera. Eίναι μέλος της γερμανικής Ε.Ρ.Τ.Α, (Εuropean Piano and Teachers Association) από το 1997, και του συλλόγου συνδέσμου μουσικών του Baden Wurttemberg (T.K.V), με ενεργό συμμετοχή και εμφανίσεις . Εκτός από την διδασκαλική της δραστηριότητα στο πιάνο, δημιουργεί και εφαρμόζει ιδιαίτερες και πρωτότυπες μεθόδους για τη διδασκαλία στη μουσική προπαιδεία. Αρθρογραφεί επίσης σε ελληνικά και ξένα μουσικά περιοδικά και εφημερίδες Υποψήφια διδάκτορας στον τομέα παγκόσμιας ιστορίας της μουσικής με τον καθηγητή Ulrich Michels.
Πριν από την εκδήλωση θα προηγηθεί σεμινάριο για όλους τους μαθητές της μουσικής στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο και ώρα 18:00 με 20:00.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διαβάστε περισσότερα...

μπλοκο ορμενιου

Συνεχίζουν την κινητοποίηση οι αγρότες στο Ορμένιο.

Σήμερα το μεσημέρι αγρότες από το μπλόκο θα βρεθούν στη μεγάλη σύσκεψη στον Προμαχώνα. Διαβάστε περισσότερα...

συνεχιζουν τα μπλοκα;

Σε αδιέξοδο κατέληξε η τετράωρη σύσκεψη της υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή και εκπροσώπων από τα 14 μπλόκα του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, το βράδυ της Παρασκευής. Οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα της Αλαμάνας του Κάστρου και μερικών άλλων της Βορείου Ελλάδας ανέφεραν μετά το τέλος της συνάντησης ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και το μεσημέρι του Σαββάτου, σε συνελεύσεις που θα γίνουν στους τόπους των μπλόκων, θα πάρουν τις αποφάσεις τους για την μορφή του αγώνα τους.
Στο ξεκίνημα της συνάντησης η κ. Μπατζελή είχε επισημάνει ότι: "Κατανοούμε και ζούμε τα προβλήματα των αγροτών, τις αγωνίες και τα αιτήματά τους. Απαντάμε με τρόπο σαφή, τεκμηριωμένο και χρονικά οριοθετημένο". Τους κάλεσε δε να αρθούν στο ύψος της κοινωνικής τους ευθύνης και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Κρίσιμη θεωρείται το μεσημέρι του Σαββάτου η συνεδρίαση που θα γίνει κοντά στις Σέρρες, με εκπροσώπους των αγροτών της Βορείου Ελλάδος και μπλόκων της Θεσσαλίας (Νίκαια, κλπ), όπου αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για την στάση των αγροτών από την προσεχή Δευτέρα.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους αγροτών στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, ενώ οι κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς τελωνείων και οδικών κόμβων βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία οδός, στη Χρυσούπολη και στα Κερδύλλια, τα τελωνεία Ορμενίου Έβρου και Δοϊράνης Κιλκίς, ενώ κλειστή είναι και η συνοριακή διάβαση Προμαχώνα Σερρών. Ανοιχτά είναι τα τρία μπλόκα της Θεσσαλονίκης, ενώ αγρότες από τη Χαλκιδική δίνουν περιοδικά στην κυκλοφορία τους δρόμους Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών και Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, στα σημεία Νέα Τρίγλια και Καλύβες, αντίστοιχα.
Κλειστά είναι τα σημεία Νίκαιας και Μικροθηβών στη Θεσσαλία, ενώ στους υπόλοιπους νομούς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας
ΑΠΕ Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

μητροπολιτης δαμασκηνος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Έβρου κ. Νικολάου Ζαμπουνίδη, ο οποίος παρουσίασε την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων Sresial Olympics. Οι αγώνες αυτοί θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρου-πόλεως κ. Άνθιμος, ο Πρόεδρος της Ν.Α.Ρ.Ε. κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, ο Έπαρχος Β. Έβρου κ. Πολ. Αντωνιάδης, Δήμαρχοι του Νομού και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος, όπου προέστη του πανηγυρικού Εσπερινού επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών.
Παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών Αρχών, διδασκάλων, καθηγητών και μαθητών, αλλά και πλήθος κόσμου, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για το νόημα της εορτής των Τριών Ιεραρχών.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε δεξίωση στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού προς τιμήν των διδασκάλων και των καθηγητών της Ν. Ορεστιάδος και της περιφερείας της.
Οι εκπαιδευτικοί, δια του εκπροσώπου τους κ. Γεωργίου Ριζιώτη, Δ/ντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ορεστιάδος, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την εκδήλωση αυτή και ζήτησαν να έχουν τακτική επικοινωνία μαζί του. Διαβάστε περισσότερα...

συναντηση μπατζελη αγροτων στην αλεξανδρουπολη

Τη δέσμευση ότι θεσμικά αιτήματα θα λυθούν απέσπασαν αγρότες του Έβρου πριν από λίγη ώρα στην πρωτεύουσα του Έβρου από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.
Οι αγρότες σε πρώτη φάση είναι ικανοποιημένοι και ελπίζουν σε πτώση των τιμών για λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Το βράδυ στο μπλόκο του Ορμενίου θα υπάρχει ενημέρωση από τους αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης στις 21:00. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Διαφήμιση τουρκικής τράπεζας.

Διαβάστε περισσότερα...

κλοπη στην αλεξανδρουπολη

Δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες μπήκαν σε κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη ως πελάτες.
Πελάτες δεν ήταν, αλλά είχαν σκοπό να κλέψουν και τα κατάφεραν.
Με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν δύο υπολογιστές αξίας 1548 € .

Οι δράστες σύμφωνα με τον υπάλληλο του καταστήματος είναι αλλοδαποί και η αστυνομία τους αναζητά. Διαβάστε περισσότερα...

συσκεψη αγροτων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ
« Η ΕΝΟΤΗΤΑ »


Δελτίο Τύπου
Παρασκευή 29/1/201

Οι Συντονιστικές Επιτροπές των Μπλόκων Ορμενίου και Κορνοφωλιάς θα πάρουν μέρος , αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 13.00΄ , στη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν όλα τα Μπλόκα Θράκης, Μακεδονίας , Θεσσαλίας και Ηπείρου, για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα.
Η Σύσκεψη θα γίνει στο Μπλόκο του Προμαχώνα . Διαβάστε περισσότερα...

για το δημο σαμοθρακης

Τα ξίφη τους «διασταύρωσαν» το πρωί της Τρίτης στο Status Radio, ο πρώην δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Γιώργος Χανός και η κα Δάφνη Σταυράκη, η οποία ανακοίνωσε με επιστολή της στο σύλλογο «Σαμοθράκη Εν Δράσει», πως προτίθεται να είναι υποψήφια δήμαρχος για το δήμο της Σαμοθράκης. O κ. Χανός, είναι γνωστό πως έχει επίσης εκδηλώσει εδώ και καιρό ενδιαφέρον προκειμένου να είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ «στην τελική ευθεία», δηλώνει πως βρίσκεται ο σχεδιασμός για τη συγκρότηση της ομάδας του, ο επιχειρηματίας κ. Ι. Γλήνιας.

Η επιστολή Σταυράκη
Την κινητικότητα στη Σαμοθράκη σε σχέση με τα αυτοδιοικητικά, φαίνεται πως ενίσχυσε η επιστολή της κας Σταυράκη, η οποία έλεγε: «Τον τελευταίο καιρό απουσίαζα από όλες σχεδόν τις συναντήσεις μας αλλά και από κάποιες δράσεις μας. Αυτό έγινε στην αρχή για οικογενειακούς λόγους και αργότερα συνειδητά ακριβώς επειδή σέβομαι το Σύλλογο μας, πιστεύω στο ρόλο που αυτός έχει στον τόπο μας και εκτιμώ το μέχρι στιγμής έργο του και τις αρχές του. Αρχές που δεν είμαι σε καμιά περίπτωση διαθεμένη να προδώσω.
Μια από αυτές τις αρχές λέει ότι κανένα από τα μέλη του συλλόγου μας δεν μπορεί να είναι πολιτικό πρόσωπο ή να ασχολείται και ενεργά με την πολιτική, ή τέλος πάντων να χρησιμοποιήσει τον σύλλογο για προσωπικά του πολιτικά σχέδια. Έτσι και επειδή σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφια Δήμαρχος στο νησί μας στις επόμενες εκλογές, αποφάσισα να απομακρυνθώ από τον μόνο σύλλογο που πιστεύω ότι επιτελεί έργο στο τόπο για να είμαι συνεπής μαζί σας και να μην δημιουργήσω κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία του.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αποτέλεσμα σκέψης, συζητήσεων, διεργασιών, προβληματισμών - και κάποιων πιέσεων τολμώ να πω - μιας αξιόλογης ομάδας ανθρώπων που βλέπει τις δυνατότητες τούτου του τόπου με ανοιχτό μυαλό και επαναστατεί που ενώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες για κάθε μορφής ανάπτυξη, χάνονται στη ακινησία, την ανυπαρξία, τη γραφειοκρατική και συντεχνιακή λογική των μέχρις στιγμής διοικούντων. Αν τελικά ευοδωθεί και έχει και αίσιο αποτέλεσμα τότε να είστε βέβαιοι/βέβαιες ότι η υποστήριξη μου στο σύλλογο είναι δεδομένη».
Από την πλευρά του ο κ. Χανός τονίζει πως «θα είναι και πάλι υποψήφιος» ενώ κάνει λόγο και «για ομάδες που προσπαθούν να επηρεάσουν ή να επιβάλλουν υποψηφιότητες».

Τι δηλώνει ο κ. Γλήνιας
Ο επιχειρηματίας ο κ. Ι. Γλήνιας, κληθείς να σχολιάσει τα νέα δεδομένα με τις υποψηφιότητες, δεδομένου πως ο ίδιος έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει το δήμο της Σαμοθράκης, είπε στη «Γνώμη»: «χαιρετίζω την υποψηφιότητα της κας Σταυράκη για το δήμο της Σαμοθράκης. Πρόκειται για μία δυναμική και παρεμβατική προσωπικότητα που ενδιαφέρεται για τα κοινά» ενώ ιδιαίτερα δεικτικός ήταν με τον κ. Χανό, για τον οποίο είπε: «πως είναι καλός στις ιδέες και στα οράματα, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να υλοποιήσει αυτά που ήθελε τα χρόνια που ήταν δήμαρχος στο νησί», και πρόσθεσε: «για το λόγο αυτό, είναι πιθανόν να θέλει και άλλο χρόνο για να κάνει αυτά που δεν πρόλαβε. Είναι θεμιτό στη δημοκρατία».
Τέλος, για τη δική του υποψηφιότητα είπε πως η ομάδα του μεγαλώνει συνεχώς, οι συμμετοχές και η υποστήριξη του κόσμου αυξάνει «και το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις συγκεκριμένες για το πρόγραμμα τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες μας», κατέληξε.

Συντάκτης: Ιωάννα Παρασχάκη Διαβάστε περισσότερα...

με το φακο του γρηγορη αζοριδη


χειμωνιατικο τοπίο απο τον ποταμό Άρδα
Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στην γυναίκα και στην μπαταρία;
Ότι η μπαταρία έχει και τη θετική της πλευρά.

Γιατί έπλασε ο Θεός πρώτα τον Αδάμ;
Για να προλάβει να πει κι αυτός κάτι...

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να θυμάσαι τα γενέθλια της γυναίκας σου, είναι να τα ξεχάσεις μία φορά.

Πώς κρατάς ένα βλάκα σε αγωνία για μια μέρα;
Θα σου πω αύριο!

Γιατί όλοι οι τυφώνες έχουν θηλυκό όνομα;
Γιατί έρχονται υγροί και φουριόζοι και φεύγουν παίρνοντας σπίτια και αυτοκίνητα!

Γιατί μια ξανθιά έχει στο ταβάνι της γραμμένη τη λέξη ΑΧ!!!!!!!!!!!!!;
Για να μην ξεχνάει τα λόγια της.

Eνας τύπος σε κακό χάλι, γεμάτος γρατσουνιές στο πρόσωπο και στο λαιμό , συναντιέται με έναν φίλο του.
Εκείνος ανήσυχος τον ρωτά :
- Μα καλά...Τί έπαθες ; είσαι χάλια!
- Aσε, θάψαμε χθες την πεθερά μου...
- Και καλά, τι είναι όλες αυτές οι γρατσουνιές ;
- Δεν ήθελε !!!

Ποιο είναι το πιο δύσκολο μουσικό όργανο;
Η φλογέρα, γιατί ενώ παίζεις πρέπει να φυλάς και τα πρόβατα!!!

Από ποιa πρόβατα βγαίνει το αγνό παρθένο μαλλί;
Από αυτά που τρέχουν πιο γρήγορα από τον τσοπάνη. Διαβάστε περισσότερα...

κικνηματογραφικη λεσχη αλεξανδρουπολης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί στο καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτυ το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου και ώρα:22.00, με τους BAILDSA BAND στο cafe-bar ΒΑΟ ΒΑΒ.
"Βαλκανικοί ήχοι, τσιγγάνικες μελωδίες, punk αέρας σε μουσικές που δεν σ' αφήνουν να κρατήσεις τα πόδια σου στο χώμα..." (The grevena voice)
Σύντομο ιστορικό των BAILDSA BANDΤο συγκρότημα ξεκίνησε το 2006 από την Κωνσταντινούπολη με τη συνάντηση τριών μουσικών, του Θάνου Γκουντάνο (λάφτα), του Serdar Pazarcioglu (βιολί) και του GUrkan Ozkan (κρουστά) που εμφανίζονταν ως τρίο στις μουσικές σκηνές και τα μπαρ της Πόλης. Το 2008 οι Baildsa μετεξελίχθηκαν σε Band με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το 2009 απέκτησαν τη σημερινή τους σύνθεση. Eκτοτε παίζουν μανιωδώς σε bars, clubs, festival, parties, πορείες, διαδηλώσεις, γάμους και πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα. Αυτόν τον καιρό μαγειρεύουν στο στούντιο ηχογραφήσεις με σκοπό να δημιουργηθεί ένα CD ή κάτι που να μοιάζει με CD.
Σύνθεση:
Θάνος Γκουντάνος - κιθάρα, φωνή
Γιάννης Γκουντάνος - κρουστά
Παντελής Στόικος - τρομπέτα
Γιάννης Βαμβακάς - ακορντεόν
Πάυλος Σπυρόπουλος - κοντραμπάσο Διαβάστε περισσότερα...

κοπη πιτας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ
σας προσκαλεί
να παρευρεθείτε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας
των τμημάτων της Κοινωφελής Επιχείρησης ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ
την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο στις 19:00. Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Πράγματα που πρέπει να προσέχετε
GPS
ένας φίλος μου είπε πρόσφατα ότι κάποιο ζευγάρι βρήκε το αυτοκίνητό τους σπασμένο, ενώ βρίσκονταν σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Το αυτοκίνητό τους ήταν δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο παρκινγκ των φιλάθλων. Πράγματα που έχουν κλαπεί από το αυτοκίνητο -
τηλεχειριστήριο πόρτας γκαράζ, κάποια χρήματα και ένα GPS, το οποίο είχαν αφήσει
στο ταμπλό.
Όταν τα θύματα πήγαν σπίτι, διαπίστωσαν ότι το σπίτι τους είχε λεηλατηθεί.

Οι κλέφτες είχαν χρησιμοποιήσει το GPS για να τους καθοδηγήσει στο σπίτι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το τηλεχειριστήριο του γκαράζ για να ανοίξουν την πόρτα του γκαράζ και να μπουν στο σπίτι. Οι κλέφτες γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στο ποδοσφαιρικό αγώνα, ήξεραν τι ώρα θα τελείωνε το παιχνίδι και ήξεραν πόσο χρόνο θα έπρεπε να «καθαρίσουν» το σπίτι. φαίνεται ότι είχαν φέρει ένα φορτηγό για να το αδειάσουν από του περιεχομένο του.




Να προσέχετε εάν έχετε ένα GPS - Μην τοποθετείτε τη διεύθυνση του σπιτιού σας
σε αυτό. Βάλτε ένα κοντινό σημείο (όπως ένα κατάστημα ή βενζινάδικο) ώστε να
μπορεί ακόμα να βρείτε το δρόμο σας σπίτι, εάν χρειάζεται, αλλά κανένας άλλος δεν θα ξέρει που ζείτε, αν είχε κλέψει το GPS σας.


ΚΙΝΗΤΑ

Ποτέ δεν το σκέφτηκα αυτό .......

Είχαν κλέψει την τσάντα μιας κυρίας. Στην τσάντα της είχε το κινητό της, την πιστωτική της κάρτα, το πορτοφόλι της... κλπ

20 λεπτά αργότερα όταν κάλεσε τον σύζυγο της από ένα τηλέφωνο να του πει τι είχε συμβεί, ο σύζυγος της της είπε «έλαβα από σένα ένα sms που μου ζητούσες τον αριθμό PIN μας και σου το έστειλα πριν από λίγο».

Όταν επικοινώνησαν με την τράπεζα, ο υπάλληλος τους είπε ένα σημαντικό ποσό είχε μόλις αναληφθεί. Ο κλέφτης είχε χρησιμοποιήσει το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο και με το όνομα «σύζυγος» από τη λίστα επαφών είχε στείλει sms και είχε στα χέρια το pin. Μέσα σε 20 λεπτά είχε τραβήξει τα χρήματα από το λογαριασμό τους.


Ηθικό δίδαγμα:

Μην αποκαλύπτετε τη σχέση ανάμεσα σε εσάς και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην λίστα επαφών σας στο κινητό.


Αποφύγετε τη χρήση ονομάτων όπως : σπίτι, αγάπη, μπούμπης, ζουζούνι, γλυκος-ιά μου, μπαμπάς, μαμά, κλπ.


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ καλώντας πίσω, όταν σας ζητούν ευαίσθητες πληροφορίες μέσα από γραπτά μηνύματα



Επίσης, όταν δέχεστε κείμενο sms από τους φίλους ή την οικογένεια σας για να τους συναντήσετε κάπου, καλέστε για να επιβεβαιώσετε ότι το μήνυμα ήρθε από αυτούς. Αν δεν μπορείτε να τους βρείτε, να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την αποκάλυψη πληροφοριών όπως που βρίσκεστε, σε πόση ώρα φθάνετε, αν είστε σε ταξίδι κλπ σε απαντήσεις sms προς την «οικογένεια και φίλους». Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

το παμε στους αγροτες

Το ΠΑΜΕ στα ΜΠΛΟΚΑ του ΑΓΩΝΑ και της ΕΛΠΙΔΑΣ


Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 10.30΄ αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου θα συναντηθεί με τους αγρότες στο μπλόκο της Κορνοφωλιάς & στις 12.30 με τους αγρότες στο Μπλόκο του Ορμενίου για να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στο δύσκολο αγώνα που δίνουν.

Για τη Γραμματεία Έβρου
Τρέλλη Φανή Διαβάστε περισσότερα...

θα πανε αγροτες απο το ορμενιο;

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή θα συναντηθεί με τους αγρότες του Έβρου στις 15.30 στη Νομαρχία Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.
Στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου στις 7,30 το απόγευμα θα συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών από τα μπλόκα.
http://www.seleo.gr/ Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

ΑΤΥΧΗΣΑΣ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑ

Τα δυο αυτοκίνητα είχαν μιαν άσχημη σύγκρουση και στραπατσαρίστηκαν και τα δυο άσχημα. Ευτυχώς όμως, οι οδηγοί τους, μια εντυπωσιακή ξανθιά
γυναίκα στο πρώτο, ένας άντρας οδηγός στο δεύτερο δεν έπαθαν σχεδόν τίποτα. Σύρθηκαν έξω από τα αμάξια τους και καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι, πριν ο άντρας αρχίσει να βρίζει, η ξανθιά παίρνοντας το πιο ευγενικό της ύφος είπε: "Πω, πω... Κοίτα σύμπτωση... Είσαι ένας άντρας. Αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Εγώ είμαι μια γυναίκα... Κοίτα τα αμάξια μας πώς έγιναν: Ένας σωρός άχρηστες λαμαρίνες, αλλά εμείς σωθήκαμε ως εκ θαύματος. Αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα. Ίσως ο Θεός θέλει να μας πει με τον τρόπο του ότι πρέπει να γίνουμε φίλοι, ίσως ότι πρέπει να ενώσουμε τις ψυχές μας και να ζήσουμε μαζί..."

Ο άντρας το σκέφτεται λίγο και λέει:

"Ίσως πράγματι να είναι σημάδι. Είναι θαύμα που δεν πάθαμε τίποτα!"

"Και κοίτα δω!..." συνέχισε η ξανθιά, "Κι άλλο θαύμα. Το αμάξι καταστράφηκε εντελώς, αλλά αυτό το μπουκάλι από αγνό μαλτ ουίσκυ έμεινε ανέπαφο! Σίγουρα ο Θεός θέλει να πιούμε και να γιορτάσουμε την καλή μας τύχη!"

Προτείνει τo μπουκάλι στον άντρα, εκεινος το παίρνει γνέφοντας ότι συμφωνεί και κατεβάζει μια γερή γουλιά Το δίνει πίσω στη γυναίκα, εκείνη το παίρνει, βάζει το καπάκι του και το ξαναδίνει στον άντρα.

Ο άντρας ρωτάει απορημένος:
"Εσύ δεν θα πιεις;"

Η ξανθιά λέει:
"Όχι! Θα περιμένω πρώτα να έρθει η Τροχαία!" Διαβάστε περισσότερα...

στραβοπατημα στον παγο. . .

. . . για τον βουλευτή Έβρου της Ν.Δ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο.

Ο Βουλευτής την Κυριακή που μας πέρασε, γλίστρισε (όπως και πολλοί άλλοι), με αποτέλεσμα γιατρός να του τοποθετήσει νάρθηκα στο χέρι.

Το στραβοπάτημα όμως δεν τον εμπόδισε να προχωρήσει σε επαφές με κατοίκους του Έβρου. Διαβάστε περισσότερα...

ανοιχτο πανεπιστημιο φερων

Ο καθηγητής Πάνος Λιγομενίδης πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ,ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Maryland των ΗΠΑ ,πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας και της Εταιρίας της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς , θα είναι ο εισηγητής στη διάλεξη με θέμα «Άνθρωπος & Μηχανές » που θα πραγματοποιηθεί στις 1 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18 00 στο αμφιθέατρο του Δήμου Φερών , στα πλαίσια των διαλέξεων που γίνονται στο Ανοιχτό Λαικό Πανεπιστήμιο του Δήμου Φερών . Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

Άμα δείτε τις παρακάτω εικόνες από τη θέση του υπολογιστή σας, ο κ.Θυμωμένος είναι στα αριστερά και η κ.Ήρεμη στα δεξιά.

Σηκωθείτε από τη θέση σας και κάντε πίσω γύρω στα 5 βήματα (σχετικά μεγάλα) και δείτε!! Αλλάζουν μεριές!!
Νομίζω αυτή η παραίσθηση δημιουργήθηκε απ'τον Phillippe G.Schyns και Aude Oliva του πανεπιστημίου της Γλασκόβης.
Αυτό αποδεικνύει ότι ίσως να μη βλέπουμε πραγματικά αυτό που υπάρχει, πάντα!




(κάντε κλικ μεγέθυνσης)
Διαβάστε περισσότερα...

ερχονται οι δημοτικες εκλογες

Κοινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής και οι σύμβουλοι των παρατάξεων των κ.κ. Χρήστου Κούρτη και Ευάγγελου Λαμπάκη, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των αυτοδιοικητικών στελεχών που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Σκοπός της συνάντησης, ήταν «να μπούνε οι βάσεις του διαλόγου» προκειμένου, όπως λένε οι συμμετέχοντες «να μην υπάρξει διάσπαση δυνάμεων» και να συμφωνήσουν ή να εκλέξουν μία προσωπικότητα που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου, για «να κερδηθεί ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης».
Ως πρώτο «αγκάθι» της συνάντησης, επισημαίνεται το γεγονός πως υπήρξαν διαφορετικές τοποθετήσεις σε σχέση με τον τρόπο εκλογής του επικεφαλής. Οι απόψεις που διατυπώθηκαν ήταν δύο: Η μία θέση υποστήριξε, πως «ο επικεφαλής θα πρέπει να αναδειχτεί από τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στη διαδικασία», ενώ η άλλη πρόταση, μιλά «για ανοιχτή διαδικασία μέσα από την οποία η βάση της Ν.Δ θα αποφασίσει, για το ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της στις επερχόμενες εκλογές». Στελέχη της Ν.Δ θεωρούν πως «κάθε βήμα στην κατεύθυνση της συνεργασίας καταγράφεται στα θετικά» και υπογραμμίζουν πως «οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι ανοιχτές, με ενημερωμένη την κοινή γνώμη και χωρίς παρασκήνιο»

Η θέση του κ. Χ. Κούρτη
«Λαϊκή ετυμηγορία και όχι κλειστές πόρτες, ενώ προϋπόθεση όλων είναι να συμφωνήσουμε πως όποιος και να είναι ο επικεφαλής, θα πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στη συζήτηση» φαίνεται να ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Αλεξανδρούπολη-Πρωτεύουσα Πόλη» κ. Χρήστος Κούρτης. Η «Γνώμη» επικοινώνησε μαζί του, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για την συνάντηση. Στην ερώτηση, για το εάν ο ίδιος θα επιμείνει στην ανάδειξη του επικεφαλής μέσα από ανοιχτές διαδικασίες είπε με νόημα πως «δεν μου αρέσουν οι κλειστές πόρτες».

Η τοποθέτηση του κ. Ε. Λαμπάκη
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, είπε για τη συνάντηση: «Έγινε μια προσπάθεια συνένωσης των δύο παρατάξεων με πρωτοβουλία δική μου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Θεωρώ, πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως υπάρχουν αρκετές υποψηφιότητες από το χώρο μας, με αξιόλογες προτάσεις. Θα ορίσουμε κάποια στιγμή τα αντικειμενικά κριτήρια, για τα οποία δεν είπε κανείς όχι, και όποιος συγκεντρώσει τα περισσότερα τότε θα ηγηθεί αυτής της παράταξης».
Στην ερώτηση, για το εάν θα πρέπει να υπάρξει ανοιχτή διαδικασία μέσα από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή για την ηγεσία της νέας παράταξης είπε: «στην ανοιχτή διαδικασία πάνω στη βάση δεν μπορεί κανένας να πει όχι. Νομίζω, πως μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει και η πρόταση, η ανάδειξη της ηγεσίας να γίνει από τους συμβούλους των δύο παρατάξεων, μέσα από αντικειμενικά κριτήρια όπως σας είπα, τα οποία θα ορίσουμε εμείς στην επόμενη συνάντησή μας».

Ενδιαφέρον και από τον κ. Αντ. Βαμβακερό
Στην ίδια συνάντηση, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Βαμβακερός, τόνισε πως και ο ίδιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο της Αλεξανδρούπολης, και μιλώντας στη «Γνώμη» είπε: «προτείνω να ζητήσουμε από το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ, που θα εκλεγεί το Μάιο, για το θέμα να αποφασίσει η βάση της Ν.Δ. .Να υπάρξει δηλαδή δέσμευση από την πλευρά του, πως ανεξάρτητα από την οδηγία που θα δοθεί κεντρικά, θα πρέπει να γίνει μια προκριματική διαδικασία στη βάση της παράταξής μας. Θέλω όμως να τονίσω, πως εάν δεν υπάρξει μία και μόνο υποψηφιότητα τότε, εγώ δεν δεσμεύομαι για τίποτα. Θα πρέπει όλοι να αποδεχτούμε τις διαδικασίες και να σεβαστούμε το αποτέλεσμα» καταλήγει.

Πέτροβιτς: «Δηλώνω παρών στις επερχόμενες εξελίξεις»
Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το δήμο της Αλεξανδρούπολης, δήλωσε: «Κάθε προσπάθεια έναρξης ενός διαλόγου που αποβλέπει στο καλό της Αλεξανδρούπολης, είναι θεμιτή. Πόσο μάλλον, όταν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποβλέπουν στη σύγκλιση απόψεων και θέσεων, δημοτικών παρατάξεων και ομάδων ενεργών πολιτών. Εφόσον κληθούμε, βεβαίως και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Από την πλευρά μας δηλώνουμε παρών στις επερχόμενες εξελίξεις, χαράσσοντας μια υπεύθυνη πορεία, απέναντι σε ότι υποβαθμίζει και αλλοιώνει την φυσιογνωμία της Αλεξανδρούπολης».

Συντάκτης: Ιωάννα Παρασχάκη

Διαβάστε:http://tomadakis.blogspot.com/2010/01/blog-post_6548.html Διαβάστε περισσότερα...

βουλγαροι στηνουν μπλοκα

Μεγάλες κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς δρόμους ετοιμάζουν Βούλγαροι καπνοπαραγωγοί.

Περισσότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης στις 21:00. Διαβάστε περισσότερα...

ανακοινωθηκε τωρα!

Αύριο στις 19:30 συνάντηση Μπατζελή - Αγροτών στην Αθήνα. Διαβάστε περισσότερα...

εκδηλωση κκε

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6 το απόγευμα η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση σε κεντρικό καφενείο του χωριού με ομιλία – συζήτηση και θέμα:

>> Οι εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και οι θέσεις του ΚΚΕ <<


Θα μιλήσει ο Σταμάτης Γκατζίδης,
Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Έβρου του ΚΚΕ Διαβάστε περισσότερα...

τσικνοπεμπτη στο τυχερο

Το τμήμα «ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΝΕΩΝ» της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Δήμου Τυχερού διοργανώνει αποκριάτικο χορό την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 21:00 στην ταβέρνα ΟΡΦΕΑΣ του κ. Πασχάλη Μελά στον Προβατώνα με πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα από παραδοσιακή ορχήστρα!

Þ Εμφάνιση του Χορευτικού Παίδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ Δήμου Τυχερού
Þ Τιμή πρόσκλησης μετά φαγητού 15€

Ελάτε να τσικνίσουμε μαζί...ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ! Διαβάστε περισσότερα...

διασπορα

Να στείλουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στους Έλληνες τις Κολομβίας.

Τους Έλληνες που κρατούν με περηφάνια την πατρίδα στην καρδιά τους. Διαβάστε περισσότερα...

τρυφωνας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ
ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤOΥ ΕΘΙΜΟΥ «ΤΡΥΦΩΝΑΣ»

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στο διήμερο εκδηλώσεων αναβίωσης του παραδοσιακού εθίμου «Τρύφωνας» - προστάτη των αμπελιών, που διοργανώνεται στην έδρα του Δήμου Τριγώνου τα Δίκαια, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Τριγώνου, με τη συνεργασία των τοπικών φορέων (Σύλλογος Γυναικών Δικαίων, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δικαίων, Αγροτικός Συνεταιρισμός Δικαίων, Κ.Α.Π.Η. Δικαίων, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριγώνου).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
 Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010
12:00 Στολισμός της «Άμαξας του Τρύφωνα» (χώρος ΚΑΠΗ).
16:45 Έναρξη εκδηλώσεων με περιφορά της πομπής του Τρύφωνα σε δυο παρέες με χορό & τραγούδι από δυο σημεία του χωριού με τη συνοδεία ορχήστρας.
17:30 Εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού:
Χαιρετισμός Δημάρχου Τριγώνου κ. Μ. Χατζηπαναγιώτου.
Χαιρετισμός Τρύφωνα – τραγούδι με συνοδεία γκάιντας και του Συλλόγου Γυναικών Δικαίων.
Παραδοσιακούς χορούς, παρουσιάζουν η «Θρακική Εστία» Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Γυναικών Δικαίων.
19:00 Μετάβαση στην τοποθεσία Αμπέλια. Άναμμα φωτιάς από τον κ. Δήμαρχο.
Αυθεντικό γλέντι με χορό και φαγοπότι ως αργά το βράδυ.

 Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010
09:00 Εκκλησιασμός του Τρύφωνα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
10:00 Πορεία της πομπής του Τρύφωνα προς τα Αμπέλια, με τη συνοδεία τοπικών συλλόγων.
10:30 Αγιασμός στο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα.
10:45 Αναβίωση εθίμου με τον Αγιασμό των αμπελιών και το Χορό του Τρύφωνα.
Παρουσίαση Πολιτιστικού Συλλόγου «Ακρίτες» Αλεξ/πολης.
13:30 Επιστροφή της πομπής στα Δίκαια.
13:45 Περιφορά πομπής του Τρύφωνα στους δρόμους του χωριού.
14:00 Εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού:
Αναδρομή-Ιστορικό εθίμου.
Παρουσίαση Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία».
Διαγωνισμός τοπικού κρασιού.
Κοπή πίτας και ανάδειξη του νέου Τρύφωνα.
Χορός και τραγούδι για όλο τον κόσμο, με την παραδοσιακή ορχήστρα του Ντίνου Βασιλειάδη!

Την Κυριακή στο χώρο της πλατείας, θα λειτουργεί έκθεση προϊόντων αμπελιού και παράλληλα θα μπορείτε να προμηθεύεστε αναμνηστικά για τη γιορτή από το Σύλλογο Γυναικών Δικαίων.

Σας περιμένουμε όλους, να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μας!



Ο Δήμαρχος Τριγώνου
Εμμανουήλ Χατζηπαναγιώτου Διαβάστε περισσότερα...

χρειαζονται νεα σχολεια

Σύσκεψη με θέμα την σχολική στέγη στο δήμο της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Μία ημέρα μετά την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έγινε από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τα κτιριακά προβλήματα ο νομάρχης Έβρου και ο δήμαρχος αποφάσισαν να συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πάντως ο κύριος Ζαμπουνίδης θα προτείνει να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλιού νοσοκομείου για την ανέγερση σχολικών μονάδων.
www.deltatv.gr Διαβάστε περισσότερα...

ο δερμεντζοπουλος στο μπλοκο

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου της Ν.Δ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος επισκέφθηκε τους αγρότες στο μπλόκο του Ορμενίου την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010.
Ο κ. Δερμεντζόπουλος συζήτησε με τους αγρότες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και του εξέθεσαν με λεπτομέρεια τα αιτήματά τους.
Ο κλάδος της γεωργίας και της κτηνοτροφίας βιώνει μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων ετών, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε δεινή θέση και σε δραματικά αδιέξοδα.
O Βουλευτής ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για τα θέματα των αγροτών μέσω των κοινοβουλευτικών του δραστηριοτήτων (ερωτήσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις παραγωγών, τευτλοπαραγωγών, σπαραγγοπαραγωγών κ.τ.λ. , επανειλημμένες ερωτήσεις σχετικά με τα προγράμματα Νέων αγροτών, τοποθετήσεις και υπομνήματα για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, κ.τ.λ. καθώς και τις απαντήσεις που έχει λάβει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί των θεμάτων αυτών). Διαβάστε περισσότερα...

κοπη πιτας

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Βύσσας
Στέφανος Καραθεοδωρής
Νέα Βύσσα Ν. Έβρου

Website: www.s-karatheodoris.gr

Λόγω καιρικών συνθηκών η κοπή Βασιλόπιτας και η γενική συνέλευση του συλλόγου με κύρια θέματα:
Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, μεταφέρονται και θα διεξαχθούν την Παρασκευή 29/01/2010 και ώρα 18:00 στην αίθουσα θεάτρου του Πνευματικού κέντρου Νέας Βύσσας.

Το Δ.Σ.
του Συλλόγου Διαβάστε περισσότερα...

ημεριδα για τη δημοσιονομικη κριση στην εε

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
& Διευθυντής του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης
Καθηγητής Ηλίας Κουσκουβέλης
σας προσκαλεί
στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο
“Αντιμετώπιση της Δημοσιονομικής Κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση”
το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου (ισόγειο)

Η δημοσιονομική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μέθοδοι αντιμετώπισής της θα είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

Με τη συμμετοχή του μέλους του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, δρ. Ιωάννη Σαρμά, διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων και έγκριτων οικονομικών συντακτών της Θεσσαλονίκης, η ημερίδα με τίτλο «Αντιμετώπιση της Δημοσιονομικής Κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τις 10 το πρωί.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

10.00 π.μ.-10.30 π.μ. Χαιρετισμός Πρύτανη Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη
Χαιρετισμός Προέδρου Τμήματος ΔΕΣ, Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιου Σπυρόπουλου
Χαιρετισμός Προέδρου ΕΣΗΕΜ-Θ, Μόσχου Βοϊτσίδη
10.30 π.μ. - 10.45 π.μ. «Δημόσιος Δανεισμός: θεσμική διάσταση και λειτουργία»,
Νικόλαος Μπάρμπας, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
10.45 π.μ. - 11.00 π.μ. «Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ως μηχανισμός διαχείρισης της δημοσιονομικής κρίσης»,
Δημήτριος Σκιαδάς, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
11.00 π.μ. – 11.15 π.μ «Η οικονομική και δημοσιονομική κρίση μέσα από τα ΜΜΕ»,
Κάκη Μπαλή, Δημοσιογράφος
11.15 π.μ. - 11.30 π.μ. «Καταπολέμηση σπατάλης και η σύγχρονη μεθοδολογία ελέγχου»,
Δρ. Ιωάννης Σαρμάς, Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου
Θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία
θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Λιάμης. Διαβάστε περισσότερα...

δαση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ
ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»
Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε στη βουλή για συζήτηση και
ψήφιση το σχέδιο νόμου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Προστασία δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής»
Αρχικά θα πρέπει να επισημανθούν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων
κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), στο ζήτημα της προστασίας των δασών και του φυσικού πλούτου της χώρας μας, τα τελευταία 30 χρόνια. Και τα δύο κόμματα ψήφισαν στη Βουλή δασοκτόνους νόμους, υποβάθμισαν την Δασική υπηρεσία, μείωσαν συστηματικά τις δαπάνες για την προστασία και την αναγέννηση των δασικών οικοσυστημάτων, έκαναν τα στραβά μάτια και ενθάρρυναν κάθε λογής καταπατητές, ενώ κανένας τους δεν εκπλήρωσε τη Συνταγματική υποχρέωση για σύνταξη Δασικών χαρτών και Δασολογίου.
Ως συνέπεια, αυτής της αντιδασικής πολιτικής, τα τελευταία χρόνια έχουν αποτεφρωθεί
εκατομμύρια στρέμματα δασών. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο του οποίου οι περισσότερες διατάξεις ισχύουν μόνο για τις καμένες εκτάσεις της Αν. Αττικής, και όχι για όλη την Ελλάδα και για όλες τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών. Επιπλέον προβλέπονται μια σειρά εξαιρέσεις στην έκδοση οικοδομικών αδειών για τις καμένες περιοχές, οπλίζοντας έτσι εκ νέου τα χέρια των εμπρηστών και διευκολύνοντας νέες «μπίζνες» στα καμένα. Πουθενά επίσης δεν διασφαλίζεται ότι η κύρωση των δασικών χαρτών θα προηγείται της κτηματογράφησης.
Ακόμη αντί το σχέδιο νόμου να καταργεί ολόκληρο τον δασοκτόνο ν. 3208/03, καταργεί μόνο το άρθρο που αφορά τα ποσοτικά χαρακτηριστικά για τον ορισμό του δάσους. Έτσι με μόνη τη διατύπωση που υπάρχει στο Σύνταγμα για την αναγκαία επιφάνεια, ο καθένας θα μπορεί να την εφαρμόζει κατά το δοκούν.
Το σημαντικότερο όμως είναι η ταφόπλακα που βάζει στη Δασική υπηρεσία, αφού αντί να
ενισχύονται τα τμήματα Δασικών χαρτογραφήσεων, αναθέτει τη σύνταξη των δασικών χαρτών σε μία ιδιωτική εταιρεία (Κτηματολόγιο Α.Ε.), με βεβαρημένο παρελθόν ενάντια στον δασικό μας πλούτο.
Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είναι παραπλανητικό και υποκριτικό. Το περιεχόμενό του
απέχει πολύ από αυτό που αναφέρει ο τίτλος του. Σε αντίθεση με την νέα αυτή επίθεση που επιχειρείται στα δάση της χώρας μας, με τον μανδύα της δήθεν προστασίας, καλούμε του Γεωτεχνικούς να παλέψουν για:
• Την άμεση σύνταξη και κύρωση Δασικών χαρτών για όλη την χώρα. Η κύρωση των
δασικών χαρτών να προηγείται της Κτηματογράφησης. Τη σύνταξη Δασολογίου
• Την χρηματοδότηση και στελέχωση της Δασικής υπηρεσίας, η οποία θα έχει την
πλήρη αρμοδιότητα για τους Δασικούς χάρτες.
• Τον τριπλασιασμό των επενδύσεων για τη Δασοπονία, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί
στο 1% του κρατικού προϋπολογισμού.
• Την αύξηση των κονδυλίων για την προστασία και αποκατάσταση των δασικών
οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.
• Την αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων και αυτών που θα καίγονται στο
μέλλον.
• Ενιαίο φορέα πρόληψης, προστασίας και δασοπυρόσβεσης.
• Να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία ακόμη και με την μορφή δήμευσης, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους από οικοδομικούς συνεταιρισμούς και από την Εκκλησία.
Αθήνα 23/01/2010 Διαβάστε περισσότερα...

εκπαιδευση

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη έξω από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στην σχολική στέγη. Τα παιδιά τόνισαν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα κτιριακά προβλήματα να διογκώνονται συνεχώς την ίδια ώρα που οι ανάγκες τους αυξάνονται. Η εκπαιδευτική κοινότητα ζήτησε από την δημοτική αρχή σχεδιασμό και πολιτική βούληση.
www.deltatv.gr Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

χειροτονια ιερεα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, χθες το απόγευμα επισκέφτηκε και συνομίλησε με τους αγρότες που βρίσκονται παρατεταγμένοι με τα γεωργικά τους μηχανήματα στο τελωνείο Ορμενίου.
Σήμερα το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Χιονάδων του Δήμου Μεταξάδων. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας χειροτόνησε Διάκονο τον Αθανάσιο Παπαιωάννου, κάτοικο Χιονάδων. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Καλπακίδη Αθανάσιο
Παρόντες ήταν ο Αντινομάρχης Έβρου κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, ο Δήμαρχος Μεταξάδων κ. Χρήστος Τερτσούδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χρήστος Τοκαμάνης, ο Δήμαρχος Τριγώνου κ. Χατζηπαναγιώτου Εμμανουήλ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Συλλόγων του χωριού και πλήθος κόσμου.
Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τριγώνου, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με τον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σήμερα ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνει 15 χρόνια Αρχιερωσύνης. Εξελέγη την 25 Ιανουαρίου 1995 και χειροτονήθηκε Επίσκοπος Διαυλείας την 27 Ιανουαρίου 1995, προεξάρχοντος του Μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας Διονυσίου. Διαβάστε περισσότερα...

ο προδρομος των πολεμικων τεχνων, το ελληνικο παγκρατιο

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Αλεξ/πολεως με εκπαιδευτή των κ. ΙΩΑΝΝΗ ΖΑΧΟ είναι επίσημο μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ του ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ και ίδει ετοιμάζεται η ομάδα αγώνων της Αλεξ/πολης που θα συμμετέχει σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα του εθνικού μας μαχητικού αγωνίσματος.
www.radiomax.gr Διαβάστε περισσότερα...

εκπαιδευση

Προς : Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. ΈΒΡΟΥ , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΣ», ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς
Οι επίσημες στατιστικές αναφέρουν ότι πανελλαδικά αντιστοιχούν 12 μαθητές ανά καθηγητή δίνοντας την στρεβλή εντύπωση ότι διδάσκουμε σε ολιγάριθμες τάξεις. Στην πραγματικότητα σε πολλά σχολεία, ιδίως στα αστικά κέντρα στοιβάζονται 25 με 30 μαθητές και κάποιες φορές περισσότεροι, σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε θέματα υγείας όπως απέδειξε η πρόσφατη ειδική γρίπη.
Αν συνυπολογίσουμε και τις τραγικές ελλείψεις στη σχολική υποδομή (γυμναστήρια, αποδυτήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια, χώροι εστίασης στα ολοήμερα σχολεία, γραφεία διδασκόντων, χώροι διαλείμματος εσωτερικοί και εξωτερικοί, γήπεδα, χώροι ψυχαγωγίας και δημιουργικού παιχνιδιού, βοηθητικοί χώροι κλπ) βλέπουμε ότι το πρόβλημα σχολικής στέγης είναι ένα από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει η ελληνική εκπαίδευση, απόρροια της χρόνιας υποχρηματοδότησης της παιδείας από όλες τις κυβερνήσεις.
Οι καθηγητές της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στηρίζοντας το συλλαλητήριό σας διεκδικούμε μαζί σας:
· Πραγματική Δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ.
· Νομοθετική ρύθμιση τώρα για ανώτατο όριο μαθητών στο τμήμα τους 25, 20 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
· Διαφάνεια και ιεράρχηση των αναγκών-προτεραιοτήτων στην κατασκευή σχολείων και στην κατανομή των κονδυλίων που προορίζονται για τη σχολική στέγη.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται

Νέα ψηφοφορία για το δήμο Αλεξανδρούπολης. Διαβάστε περισσότερα...

κκε για αγροτικα

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6.30΄το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τους αγρότες στο μπλόκο της Κορνοφωλιάς και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με ομιλία – συζήτηση σε κεντρικό καφενείο του χωριού και θέμα:

>> Οι εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και οι θέσεις του ΚΚΕ <<

Θα μιλήσει ο Χρήστος Τρέλλης,
Μέλος του Γραφείου Περιοχής
Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης του ΚΚΕ Διαβάστε περισσότερα...

ψαχνει η εε

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κινήσει την επίσημη διαδικασία έρευνας σε ό,τι αφορά τις αντισταθμιστικές πληρωμές ύψους 425 εκατ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) κατά τη διάρκεια των ετών 2008 και 2009.
Η Επιτροπή έχει αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα αυτών των ενισχύσεων με την εσωτερική αγορά, αμφισβητώντας επί της ουσίας αν το μέγεθος των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο, όσο δηλώθηκε.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η έναρξη της επίσημης διαδικασίας έρευνας θα δώσει τη δυνατότητα, αφενός, στην Επιτροπή να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες, που χρειάζεται, προκειμένου να αξιολογήσει τις ενισχύσεις και, αφετέρου, στα ενδιαφερόμενα μέρη να παρουσιάσουν τις παρατηρήσεις τους.
nooz Διαβάστε περισσότερα...

φωτια

Όλο το βράδυ της Δευτέρας επιχειρούσαν τα συνεργεία του δήμου Αλεξανδρούπολης και οι πυροσβέστες προσπαθώντας να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε στον σκουπιδότοπο. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα και πολύ γρήγορα οι πυκνοί καπνοί σκέπασαν την πόλη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν εχθές είχαν σαν αποτέλεσμα να παγώσουν τα καύσιμα των μηχανημάτων και να δυσκολέψουν αρχικά την κατάσβεση.
www.deltatv.gr Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης


Σας στέλνω από την Αθήνα μία φωτογραφία με τον παγωμένο Έβρο στην Αδριανούπολη.
Τη φωτογραφία βρήκα σε τουρκική σελίδα.
Διαβάστε περισσότερα...

διπλα στους αγροτες


Και ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός.
Διαβάστε περισσότερα...

διδυμοτειχο


Χθες το πρωί.
Διαβάστε περισσότερα...

φραγμα καλυβα

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη λειτουργία του φράγματος Κομάρων στο Δήμο Τριγώνου Νομού Έβρου.
Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης :

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη λειτουργία του φράγματος Κομάρων στο Δήμο Τριγώνου Νομού Έβρου.
Κύριοι Υπουργοί.
Εδώ και δεκαοκτώ (18) μήνες έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος στη θέση Καλύβα Κομάρων του Δήμου Τριγώνου στο Ν. Έβρου και κόστισε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 11.000.000 Ευρώ. Έργο που με τη λειτουργία του θα εξυπηρετήσει σε σημαντικό βαθμό τις αρδευτικές ανάγκες των αγροτών της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στο οικοσύστημα με βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της υπάρχουσας πανίδας. Έργο υψηλής αναπτυξιακής και οικολογικής αξίας.
Παρά την περάτωση και ολοκλήρωση του φράγματος, τούτο δεν λειτουργεί και δεν έχει ακόμη πληρωθεί με νερό, λόγω της μη τυπικής παραλαβής του από τον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Ορεστιάδας, ο οποίος αδυνατεί οικονομικά να αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του φράγματος.
Συγκεκριμένα, πέραν το υψηλού κόστους πλήρωσης του με νερό, υπολογίζεται ότι οι ετήσιες δαπάνες, που αποτελούν προϋπόθεση λειτουργίας (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, φύλαξη, συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, μετρήσεις και αξιολόγηση μετρήσεων), είναι αδύνατο να αναληφθούν από τον ΓΟΕΒ Ορεστιάδας. Ως γνωστών οι ΓΟΕΒ αντλούν τα έσοδα τους από τις εισφορές των αγροτών και από αυτές μετά βίας καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες τους. Επίσης δεν μπορούν οι αγρότες να καλύπτουν οικονομικά τις υποχρεώσεις του Δημοσίου.
Έτσι είναι αδύνατη η παραλαβή του έργου, εφόσον δεν συνοδεύεται και με τους ανάλογους οικονομικούς πόρους.
Την οικονομική αδυναμία της συντήρησης και λειτουργίας του φράγματος από τον ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, την έχει γνωστοποιήσει έγκαιρα και γραπτώς στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης.
Παρ’ όλα αυτά όμως το φράγμα παραμένει ανενεργό.

Κατόπιν τούτων
ερωτάστε Κύριοι Υπουργοί
τι προτίθεστε για την άμεση λειτουργία του Φράγματος των Κομάρων στο Δήμο Τριγώνου του Ν. Έβρου.


Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου Διαβάστε περισσότερα...

αντι διδακτορικου

One-man stand-up comedy show
του Δημήτρη Δημόπουλου

στο: Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Θεσσαλονίκη)
Από 3/2 και κάθε Τετάρτη 9:30μμ


Με λίγα λόγια:

Τι κάνεις όταν οι παιδικοί φίλοι, οι συμμαθητές και οι συμφοιτητές σου επιστρέφουν ένας-ένας από τα εξωτερικά με τα μεταπτυχιακά τους; Τους υπενθυμίζεις (με μια παράσταση) πως θα μένουν με τους γονείς τους και πως θα πληρώνονται ένα μίζερο μισθό, τι άλλο; Και όλα αυτά, για να μη σε ρωτάνε «εσύ τι κάνεις στη ζωή σου;»...

Η ταυτότητα της παράστασης:
Ο Δημήτρης Δημόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το stand-up από το 1996, και για τη θεατρική περίοδο 2009-2010 επιστρέφει για 2η χρονιά στο Nixon για να παρουσιάσει τον stand-up μονόλογο «Αντί Διδακτορικού».

Ο μονόλογος είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του: μια παράσταση που έρχεται να αναπληρώσει την έλλειψη μεταπτυχιακών τίτλων στο βιογραφικό του Δημήτρη. Θεματικά καταπιάνεται με την καθημερινότητα που βίωσε μεγαλώνοντας στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα όμως από το φλεγματικό πρίσμα που χαρακτηρίζει το stand-up...

Το «Αντί Διδακτορικού» πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο των παραστάσεων «Νύχτες Κωμωδίας» και μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε Σαρωνίδα, Σπάρτη και Ξάνθη καθώς και στο 2o bob theatre festival στο θέατρο Χώρα. Αποσπάσματα του μονολόγου παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «48» του αγγλόφωνου Αλ-Τζαζίρα, όπου ο Δημήτρης συμμετείχε ως συμπαρουσιαστής και υπεύθυνος ύλης της εκπομπής.

Έγραψαν για την παράσταση:
«Μια... διαφορετική παράσταση stand-up comedy.»
Δάφνη Κοντοδήμα (Τα Νέα, 14-04-09)

«Ένας πολύ απαιτητικό one-man show από τον Δημήτρη Δημόπουλο.»
Ηλίας Μαγκλίνης (Καθημερινή, 08-03-09)


Συντελεστές:
κείμενο/παρουσίαση: Δημήτρης Δημόπουλος
σκηνοθεσία video: Κωνσταντίνος Πιλάβιος
σχεδιασμός/επιμέλεια αφίσας: Δημήτρης Δούκογλου
οργάνωση παραγωγής: 4actors

INFO:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Τετάρτη 9:30μμ Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

σχολεια

ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α’ΘΜΙΑΣ & Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Νομάρχης
Του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου
(Πρόεδρος του Σ.Ν.Ο)
Έχοντας υπόψη:
α. Τις διατάξεις του 3013/02 ''Περί Αναβάθμισης Πολιτικής Προστασίας''
β. Το Τοπικό Σχέδιο ''ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ - ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ''
γ. Την επικρατούσα κατάσταση στο Νομό

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Τα σχολεία της Α/μιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού ΈΒΡΟΥ καθώς και της νήσου ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝ. 2010 θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ν.Ο.
κ.α..α

Κογιομτζής Μιχάλης
Αναπληρωτής Νομάρχη Διαβάστε περισσότερα...

κι αλλοι μαθητες στην αστυνομια

Σε απολογία κλήθηκαν μαθητές που οργάνωσαν και συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις σε 2 σχολεία της Χαλκίδας.Για το θέμα έβγακε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ευβοίας
"Θεωρούμε ότι τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να επιλύονται στους κόλπους της. Τα προβλήματα των παραγόντων της εκπαιδευτικής «κοινωνίας», π.χ υποχρηματοδότηση, εξεταστική εντατικοποίηση, ελλείψεις σε καθηγητές ακόμα και βιβλία οφείλονται σε πράξεις και παραλείψεις της πολιτείας.
Η ετεροχρονισμένη επέμβαση του εισαγγελέα είναι δυνατόν να.... δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις διευθυντών, καθηγητών και μαθητών με δυσάρεστες επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Καυτηριάζουμε την προσπάθεια απόσπασης ονομάτων μαθητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις από τους διευθυντές των σχολείων που έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται στα μάτια των μαθητών σαν «καταδότες» και όχι σαν παιδαγωγοί, καθοδηγητές και σύμβουλοί τους.
Η ενότητα καθηγητών και μαθητών είναι δεδομένη. Γι'αυτό άλλωστε η ποινικοποίηση των καταλήψεων το 1998 έχει αποτυπωθεί στην κοινωνική συνείδηση με την «απαξιωτική» λέξη μαθητοδικεία.
Θέλουμε ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει πλατιά και θα απελευθερώνει τις δημιουργικές ικανότητες των παιδιών.
Διδάσκουμε τα παιδιά σαν παιδιά μας, ενώ φιλοδοξία μας είναι ένα σχολείο που θα λειτουργεί καθημερινά χωρίς προβλήματα και αγωνίες, είτε αυτές είναι οι καταλήψεις, είτε οι επί μήνες αναμενόμενοι καθηγητές και τα βιβλία, είτε τα ακατάλληλα κτήρια.
Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την απώθηση που προκαλεί το σχολείο στους μαθητές μας.
Η επιθυμία και η παράκλησή μας είναι η Εισαγγελία Χαλκίδας να παύσει τις κλήσεις μαθητών και διευθυντών, γιατί αυτό επιτάσσει η ομαλή λειτουργία των σχολείων".

http://www.halkida.tv Διαβάστε περισσότερα...

υπογραφες συγκεντρωνει το λαος. . .



. . . για να γίνει δημοψήφισμα για την ιθαγένεια των μεταναστών.

Γι' αυτό και η επίσκεψη Γεωργιάδη στον Έβρο. Διαβάστε περισσότερα...

σχολεια

Ανοιχτά κανονικά όλα τα σχολεία σ' όλους τους δήμους του νομού Έβρου αύριο Τετάρτη 27-1-2010. Διαβάστε περισσότερα...

σε λιγο

Νεότερα για τη λειτουργία των σχολείων στο νομό Έβρου. Διαβάστε περισσότερα...

καλλικρατης

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Έβρου θέλοντας να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός δημοκρατικού διαλόγου με τους πολίτες του Έβρου, με θέμα την μεταρρύθμιση του κράτους και το σχέδιο Καλλικράτης , σας γνωρίζει, ότι θα δεχόμαστε προτάσεις σχετικές με το σχέδιο Καλλικράτης με τους παρακάτω τρόπους έως τις 10/02/2010:
email neebros@pasok.gr
fax 2551025067 ή
ταχυδρομικώς Λ. Δημοκρατίας 288 Αλεξανδρούπολη Τ.Κ. 68100
(γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής )
Θα εξετασθούν όλες οι προτάσεις που θα σταλούν και θα ληφθούν υπόψη στο τελικό κείμενο που θα συνταχθεί από τη Νομαρχιακή.


Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΒΡΟΥ Διαβάστε περισσότερα...

αντιδημαρχος δαγκωσε δημοτη

Πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Φαναρίου Ροδόπης, όταν ο Σ.Τ. δημότης της περιοχής μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για να του υποβληθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είχε πέσει θύμα δαγκώματος…από αντιδήμαρχο Αιγείρου. Ο ασθενής χρειάστηκε 20 ράμματα στο μάγουλο, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρόνος» λίγο αργότερα έφθασε στο νοσοκομείο και ο αντιδήμαρχος με εκδορές στο πρόσωπο.
Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν για άγνωστο λόγο μεταμεσονύκτιες ώρες σε καφετέρια του Φαναρίου Ροδόπης. Η υπόθεση πλέον θα λάβει τη δικαστική οδό καθώς και οι δύο άνδρες κατέθεσαν μήνυση.

protothema

Υ.Γ.orestiaditis: ελπίζω να μην βάζουμε ιδέες....
Διαβάστε περισσότερα...

special olympics

ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΒΡΟΥ
Το 2011, η Ελλάδα θα έχει την τιμή και την ευκαιρία να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Διεθνή Κοινότητα, καθώς θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.
Ο αντίκτυπος των αγώνων θα είναι τεράστιος καθώς 7.500 αθλητές από όλο τον κόσμο, 2.500 προπονητές, 3.000 κριτές και διαιτητές, 25.000 εθελοντές, 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών και χιλιάδες θεατές και δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά της Υφηλίου αναμένεται να έλθουν στην χώρα μας, την Ελλάδα, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το θρίαμβο της θέλησης και τη δύναμη της προσπάθειας.
Καλώ προσωπικά, όλους τους πολίτες της Θράκης και της Ευρύτερης Περιφέρειας, τις τοπικές κοινωνίες και τους παραγωγικούς φορείς, την Παρασκευή στις 12:30 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Alexander, με κεντρική ομιλήτρια την Πρόεδρο των Special Olympics κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το κίνημα των Special Olympics. Δεν πρέπει να λείπει κανείς.
Ας δουλέψουμε όλοι μαζί από σήμερα για να γεμίσουν τα όνειρα των αθλητών με αναπηρία με χρώμα, να δείξουμε ότι η Θράκη μας ξέρει να στηρίζει με κάθε τρόπο τους ανθρώπους, που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους μας, προσδοκώντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αντάξιου της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Όρκος αθλητού Special Olympics

Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω βοηθείστε με να προσπαθήσω με θάρρος!

Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία τους βασίζεται στην πίστη ότι τα άτομα με διανοητική αναπηρία, μπορούν με την κατάλληλη εκπαίδευση και ενθάρρυνση, να αποκτήσουν μια σειρά δεξιοτήτων, να απολαμβάνουν τις δραστηριότητες που οργανώνονται γι’ αυτά και να ωφελούνται από τη συμμετοχή τους σε ατομικά ή ομαδικά αγωνίσματα, τα οποία είναι προσαρμοσμένα ανάλογα, ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες τους.

Αποστολή
Στοχεύουν στην προσφορά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατοτήτων προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε απιδιά και νέους με διανοητική αναπηρία, σε ένα φάσμα Ολυμπιακών αθλημάτων. Ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, μοιραζόμενοι τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, με τους φίλους τους, τους γονείς τους, τους εθελοντές και υποστηρικτές, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Βασικά χαρακτηριστικά του κινήματος
των Special Olympics
Το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα στον κόσμο καθώς και το μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνημα στο χώρο της διανοητικής αναπηρίας.
Ιδρύθηκε το 1968 από την Κέννεντι, αδελφή του Προέδρου.
Προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα με διανοητική αναπηρία, δια μέσου της προπόνησης και συμμετοχής σε Αγώνες, να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν σε καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού περίγυρου.
Προσφέρουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα από 30 Ολυμπιακού τύπου εαρινά και χειμερινά αθλήματα.
Συμμετέχουν 2.25 εκατομμύρια αθλητές από 185 χώρες. Διαβάστε περισσότερα...

δεν ειχαμε και πολλες ελπιδες

Απερρίφθη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση της καταναλωτικής οργάνωσης ΙΝΚΑ και τριών ιδιοκτητών αυτοκινήτων που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών που καθόριζε τον τρόπο είσπραξης των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι η βλάβη που επικαλούνται οι προσφεύγοντες δεν προκαλείται από την προσβαλλόμενη απόφαση του υπουργού Οικονομικών, αλλά από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει το τέλος κυκλοφορίας.
protothema Διαβάστε περισσότερα...

χιονια στη σαμοθρακη


Τα χιόνια στην Σαμοθράκη είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Την ημέρα με τον ήλιο λιώνουνε και την νύχτα με την θερμοκρασία παγώνουν, ενώ με τους αέρηδες - που έχει ξαμολήσει ο Αίολος - διασκορπίζονται πάλι στους δρόμους. Οι Σαμοθρακίτες πρέπει να 'ναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθ' ότι όταν πέφτει ο ήλιος και νυχτώνει, η Σαμοθράκη ωσάν τον Ίανο αλλάζει όψη και η όλη κατάσταση γίνεται επικίνδυνη γι' αυτούς που κυκλοφορούν στους δρόμους. Και αφήνοντας την λογοτεχνική αφήγηση και παίρνοντας πάλι την δημοσιογραφική γραφίδα, συμβουλεύουμε όλους τους εν Σαμοθράκη ευρισκόμενους πολίτες: 1. Μην κυκλοφορείτε χωρίς λόγο στους δρόμους. 2. Προτιμήστε την μετακίνηση κατά την διάρκεια της ημέρας, παρά όταν νυχτώνει. 3. Η μετακίνηση να γίνεται με αγροτικό ή άλλο αυτοκίνητο 4Χ4 και όχι με απλό συμβατικό Ι.Χ. 4. Πάντα μαζί μας ένα κινητό για να ειδοποιήσουμε τους αρμοδίους (αν συμβεί κάτι) (ΤΗΛ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 2551041203, ΤΗΛ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 2551041199). 5. Ντυμένοι πάντα με ρούχα και υποδήματα για τέτοιες καιρικές συνθήκες. 6. Και ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ: Σκεφτόμαστε ΛΟΓΙΚΑ και πράττουμε ομοίως.

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης.

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ερωτηση τσιπρα για χρυσωρυχεια

22/01/10
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
• Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
• Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θέμα: Ρύπανση του περιβάλλοντος από εξορύξεις χρυσού στη χώρα μας

Εδώ και 13 χρόνια οι κάτοικοι, η τοπική αυτοδιοίκηση και επιστημονικοί φορείς των νομών Έβρου και Ροδόπης δίνουν με επιτυχία τον αγώνα τους προκειμένου να αποτρέψουν τη λειτουργία στην περιοχή τους βιομηχανίας παραγωγής χρυσού με κυάνωση των πετρωμάτων.
Το τελευταίο όμως διάστημα τρία γεγονότα προκάλεσαν και πάλι αναστάτωση στους κατοίκους και συγκεκριμένα:
• Η αδειοδότηση από τη βουλγαρική κυβέρνηση βιομηχανίας παραγωγής χρυσού στην πόλη Kirdzali (κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην περιοχή της Θράκης), όπου επίσης θα γίνεται χρήση κυανίου.
• Η έγκριση στις 2/10/2009, δύο μέρες πριν τις εκλογές, από το ΥΠΕΧΩΔΕ της «Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης/Αξιολόγησης» (ΠΠΕΑ) του «Επενδυτικού Σχεδίου Ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας» (ΕΣΑ) της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, η οποία επίσης χρησιμοποιεί τη μέθοδο με το κυάνιο.
• Αλλά κυρίως η υπογραφής από την προηγούμενη κυβέρνηση και πάλι προεκλογικά της ΚΥΑ 39624/2209 (ΦΕΚ Β΄ 2076 25/.9/2009). Σύμφωνα με την προαναφερόμενη ΚΥΑ και ιδιαίτερα με τα άρθρα 11, 13 και 14 νομιμοποιείται η χρήση του κυανίου κατά την παραγωγή χρυσού και η απόθεση των εξορυκτικών αποβλήτων που περιέχουν κυάνιο ή ενώσεις του σε κοιλότητες εκσκαφής και σε λίμνες διάθεσης αποβλήτων.
Επειδή:
• Οι προβλέψεις της παραπάνω ΚΥΑ δεν εντάσσονται σε ένα πρότυπο πράσινης ανάπτυξης.
• Με αυτήν τη μέθοδο παραγωγής χρυσού προκαλούνται μη αναστρέψιμες βλάβες στο ανάγλυφο της περιοχής εξόρυξης, καθώς και μόλυνση του εδάφους, των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της περιοχής.
• Πανευρωπαϊκά αναπτύσσεται ένα κίνημα για την απαγόρευση της χρήσης κυανίου σε όλο το φάσμα των εξορυκτικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων με πρόσφατο παράδειγμα τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, αλλά και προηγούμενες αποφάσεις άλλων χωρών της Ευρώπης που απαγορεύουν όλες τις μεταλλουργικές διεργασίες που βασίζονται στο κυάνιο.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Ποια μέτρα θα πάρουν ώστε να σταματήσουν οι διεργασίες για λειτουργία μονάδων εξόρυξης χρυσού στις περιοχές Σαπών και Περάματος στη Θράκη και Στρατωνίου στη Χαλκιδική, και μάλιστα με τις ρυπογόνες μεθόδους που επιβαρύνουν επικίνδυνα τον υδροφόρο ορίζοντα ;
2. Ποια μέτρα θα πάρουν ώστε να απαγορευθεί και στη χώρα μας η χρήση του κυανίου στις εξορυκτικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Τσίπρας Αλέξης
Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία Διαβάστε περισσότερα...

δημος διδυμοτειχου

Από την 1η Ιανουαρίου 2010, ο Δήμος Διδυμοτείχου, συγκαταλέγεται στις 3.488 πόλεις σε 134 χώρες όλο τον κόσμο, οι οποίες απαρτίζουν την Διάσκεψη των Δημάρχων για την Ειρήνη.
Είναι ο 6ος έκτος κατά σειρά Δήμος στην Ελλάδα, που η αίτηση ένταξής του, εγκρίθηκε από τον εν λόγω Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, που σα σκοπό έχει την προώθηση της Παγκόσμιας Ειρήνης και ιδιαίτερα τον πυρηνικό αφοπλισμό.
Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από το 1982 όταν ιδρύθηκε ο Μ.Κ.Ο. από τον Ιάπωνα Δήμαρχο της Χιροσίμα κ. Τakeshi Araki στα πλαίσια μιας ενημέρωσης για την απάνθρωπη σκληρότητα των πυρηνικών όπλων.
Έτσι προτάθηκε ένα νέο πρόγραμμα προώθησης αλληλεγγύης των πόλεων προς την πλήρη κατάργηση των πυρηνικών όπλων.
Η πρόταση αυτή παρέχει στις πόλεις έναν τρόπο να υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα και να εργασθούν από κοινού για να πιέσουν την κατάργηση των πυρηνικών, από το 2020.
Οι Δήμαρχοι για την Ειρήνη είναι μια Διεθνής Οργάνωση που αποτελείται από πόλεις που έχουν εκφράσει επισήμως την υποστήριξη στον προγραμματισμό του 1982.
Οι ενέργειες για τη συμμετοχή του Δήμου Διδυμοτείχου προέκυψαν, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Χρήστου Τοκαμάνη και την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου. Διαβάστε περισσότερα...

αποψη

Για ακόμη μια χρονιά, την ίδια περίοδο όπως πάντα οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους. Βγήκαν για να διεκδικήσουν την υλοποίηση των αιτημάτων τους που άλλα είναι δίκαια και άλλα όχι.
Η πρώτη ένσταση έχει να κάνει με τον τρόπο διεκδίκησης που έχει να κάνει με το κλείσιμο των δρόμων, που σαν τρόπος πίεσης μπορεί να έχει αποτελέσματα αλλά πλήττει και άλλες επαγγελματικές ομάδες του μεροκάματου. Η άλλη ένσταση έχει να κάνει με τον χρόνο των κινητοποιήσεων. Και εξηγούμαι. Όταν κάποιος απεργεί, χάνει το μεροκάματο του, αγωνίζεται με ρίσκο και με κόστος. Την νεκρή περίοδο του χειμώνα οι περισσότεροι τουλάχιστον αγρότες δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Προτιμώ την εικόνα που γαλακτοπαραγωγοί χύνουν νταμιτζάνες με γάλα στην είσοδο μιας νομαρχίας. Σπαταλούν την παραγωγή τους δείχνοντας πόσο ευτελές είναι το προϊόν τους.
Επίσης δεν μ’αρέσει η κουβέντα που γίνεται με τις επιδοτήσεις. Γιατί θα έπρεπε ένας επαγγελματικός κλάδος να παίρνει επιδοτήσεις; Η απάντηση είναι γιατί η παραγωγή των αγροτών τιμολογείται τόσο χαμηλά που γι’αυτούς η επιδότηση είναι μια ουσιαστική βοή θεια επιβίωσης. Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται κομπίνες με τις επιδοτήσεις. Έχω ακούσει για άσπαρτα στρέμματα που δηλώνονται ότι έχουν σπαρθεί με σιτάρι με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης που μπορεί να είναι ερασιτέχνης γεωργός να κερδίζει άκοπα κάποια χρήματα. Καλά κάνει λοιπόν ο πρωθυπουργός και λέει όχι σε κρατικές επιδοτήσεις.
Θα μπορούσε όμως έμμεσα να προσφέρει απλόχερα πολλά στους αγρότες και να σταματήσουν για πάντα οι τις κινητοποιήσεις τους. Πως; Πολύ απλά να σταματήσει την αισχρή κερδοσκοπία των μεσαζόντων. Δεν μπορεί το λάχανο να φεύγει με 10 λεπτά να από τον παραγωγό και να καταλήξει με 1 ευρώ στο καλάθι της νοικοκυράς. Ούτε το λάδι να φεύγει με 2 ευρώ το λίτρο από τον παραγωγό για να φτάσει 5,5 ευρώ στο σουπερ μάρκετ. Διασφάλισε 2,5 με 2,7 για τον ελαιοπαραγωγό και διασφάλισε επίσης ότι δεν θα φτάσει στο σούπερ μάρκετ με πάνω από 4,7. Να κερδίσει ο παραγωγός, να κερδίσει ο καταναλωτής και να μειωθούν τα υπερκέρδη των μεσαζόντων και των σουπερ μάρκετ. Αυτή είναι η απαίτηση όλη της κοινωνίας.Να ενισχυθεί εμμέσως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και να ανασάνουμε όλοι έστω και λίγο από την ακρίβεια που πλήττει την αγορά.
Ένα άλλο που πρέπει να κάνει το κράτος είναι να διαμορφώσει ένα νομικό πλαίσιο και να δώσει τις απαραίτητες επιστημονικές πληροφορίες, ώστε μακροπρόθεσμα οι αγρότες να καταφέρουν και πάλι να φτιάξουν βιώσιμους συνεταιρισμούς. Να καρπώνονται τον κόπο τους οι ίδιοι και οι ίδιοι να ελέγχουν την όλη διαδικασία από την παραγωγή μέχρι την κατάληξη των προϊόντων στον μανάβη ή στο σούπερ μάρκετ. Όπου δημιουργήθηκαν τέτοιοι συνεταιρισμοί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα συνήθως είναι παραπάνω από ελπιδοφόρα, στην δε Ευρώπη η σωστή λειτουργία μεγάλων συνεταιρισμών είναι αρκετή για να μην κατατάσσει τους αγρότες στις κατώτερες οικονομικές τάξεις.
Πρέπει επίσης να προτείνει με εμπεριστατωμένες μελέτες στους αγρότες εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας. Διάβαζα για μια ομάδα αγροτών στην Μαγνησία που αποφάσισαν να καλλιεργήσουν τουλίπες. Θησαυρίζουν!
Κάποιο αγρότες έχουν τις γνώσεις, κάποιοι άλλοι έχουν τα χρήματα και μπορούν να υλοποιούνται ιδέες σε μικρές ομάδες με κερδοφόρα αποτελέσματα. Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους όμως; Θα πρέπει το κράτος να προβεί σε μέτρα που πραγματικά άλλα άμεσα και άλλα μεσοπρόθεσμα να αυξήσουν το αγροτικό εισόδημα. Και κάτι τέτοιο είναι ευκαιρία να γίνει τώρα σε αυτήν την περίοδο της αναταραχής….
http://apopseis-evros.blogspot.com/ Διαβάστε περισσότερα...

αναγνωστης

κουίζ
Την ημέρα του Αγίου Αθανασίου, όσους γνωστούς και φίλους και αν είδα, όλοι μου έλεγαν το ίδιο πράγμα, πως μεταξύ των άλλων ευχών για τη γιορτή του, του ευχήθηκαν και κάτι άλλο πολύ συγκεκριμένο σε αυτόν που γιόρταζε!Μπορώ να σας αποκαλύψω το όνομα αυτού που γιόρταζε: Γκακίδης Σάκης

Μπορείτε να βρείτε τί του ευχήθηκαν όλοι οι φίλοι του που τον θυμήθηκαν στη γιορτή του? Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως παρά την προσωρινή απόσυρση του από τα κοινά της περιοχής, οι φίλοι του δεν τον ξεχάσανε και τον τίμησαν με τις ευχές τους.

Υ.Γ. Φυσικά όλοι του ευχήθηκαν και του χρόνου Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Ορεστιάδας!!! Διαβάστε περισσότερα...

με το φακο του γρηγορη αζοριδη


Διαβάστε περισσότερα...

ορισμενες συμβουλες για την οδηγηση στο χιονι

Το καλύτερο είναι να μη βγαίνετε με το αυτοκινητό σας σε συνθήκες παγετού αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, ειδικά αν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο με τετρακίνηση ή αλυσίδες χιονιού.
1.Το κυριότερο που ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις είναι οτι δεν τρέχουμε, πάμε αργά για να φτάσουμε σίγουρα. 2.δεν κάνουμε άσκοπες προσπεράσεις.
3.δεν κάνουμε απότομες επιταχύνσεις ή επιβραδύνσεις. Πατώντας απότομα φρένο ή γκάζι έιναι σχεδόν βέβαιο οτι θα χάσετε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.
4.δεν αλλάζουμε απότομα πορεία,αργά αλλά σταθερά με ομαλές κινήσεις.
5.κρατάμε αποστάσεις απο το προπορευόμενο όχημα το λιγότερο το διπλάσιο απ οτι κρατάμε υπο κανονικές συνθήκες.
6.αν πρέπει να επιβραδύνετε καλό είναι να αποφύγετε το φρένο, προσπαθήστε να αφήσετε το γκάζι λίγο νωρίτερα ώστε το αυτοκίνητο να σταματήσει σιγά σιγά στο σημείο που θέλετε, διαφορετικά κατεβάστε ταχύτητα κ αφήστε αργά αργά τον συμπλέκτη για να επιβραδύνει το όχημα.
7.αν το αυτοκίνητο αρχίσει να ολισθαίνει κ χάσετε τον έλεγχο διατηρείστε την ψυχραιμία σας κ πατήστε τον συμπλέκτη περιμένοντας να σταματήσει η ολίσθηση.
8.αν έχετε αλυσίδες καλό είναι να ξέρετε απο πριν πως να τις περάσετε,για να μην σταματήσετε την κυκλοφορία προσπαθώντας μάταια να τις περάσετε. Επίσης καλό θα ήταν να τις βγάζετε αν ο δρόμος δεν έχει πια χιόνι, καθώς η χρήση τους σε καθαρό δρόμο μπορεί να δημιουργήσει ζημιές στο αυτοκινητό σας. Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

μητροπολιτης δαμασκηνος

Από χθες το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ευρίσκεται στη Ν. Καρβάλη, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων κ. Προκοπίου, προκειμένου να συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Γρηγορίου Ν. Καρβάλης, στο οποίο προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Προκόπιος πλαισιούμενος υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και του Σεβ. Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου στους δρόμους της κωμοπόλεως. Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των επισήμων, που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος. Διαβάστε περισσότερα...

κλειστα σχολεια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Ορεστιάδος 136, 683 00 Διδυμότειχο
5dimotiko@gmail.com
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010
Κύριοι,
μετά από έντονες διαμαρτυρίες που δεχτήκαμε από γονείς μαθητών του Σχολείου μας, αλλά και από κατοίκους της περιοχής μας, σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση που αισθανόμαστε όλοι μας για την αντιμετώπιση από τους τοπικούς μας άρχοντες, ενός σοβαρότατου θέματος που αφορά στην υγεία και στην ασφάλεια των παιδιών μας.
Μετά από απόφαση της Νομαρχίας Έβρου, πιθανόν κατόπιν ανάλογης εισηγήσεως των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (;), τα Σχολεία λειτούργησαν κανονικά (με μία ώρα καθυστέρηση!) σε όλο το Νομό Έβρου, πλην της Σαμοθράκης. Το γεγονός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγελαφικό, εάν δεν επηρέαζε την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας. Έτσι μόνο τραγική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση, κατά την οποία οδηγήσαμε τα παιδιά μας στα Σχολεία με τις χιονισμένες και παγωμένες αυλές, ενώ επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες (από -14 στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα έως και -21 βαθμούς στο Τρίγωνο!). Την κατάσταση αυτή επιδείνωναν οι συνθήκες των πεζοδρομίων τα οποία δεν υπήρχαν, κάτω από το χιόνι και τον πάγο.
Η παραπάνω απόφαση, της λειτουργίας των Σχολείων έδειξε περίτρανα το πόσο απέχουν τα κέντρα εξουσίας από τους πολίτες και το πόσο η κεντρική εξουσία (έστω και σε επίπεδο Νομού) απέχει από τις απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειάς της. Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι ΈΒΡΟΣ είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη, και επομένως εφόσον εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν θα υπάρχει και στον Βόρειο ΈΒΡΟ.
Στην όλη αυτή αδιαφορία, δεν σκοπεύουμε να μείνουμε αμέτοχοι και προκαλούμε τους τοπικούς μας άρχοντες να εξασφαλίσουν πρώτα τις κατάλληλες συνθήκες και κατόπιν να επιτρέπουν το άνοιγμα των Σχολείων, υπό δυσμενείς συνθήκες.

Σε κάθε ενέργεια που αφορά στην ασφάλεια των παιδιών μας θα μας βρουν συνοδοιπόρους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Η Πρόεδρος
Μαρία Καραφεΐζη Διαβάστε περισσότερα...

κλειστα σχολεια και καθυστερισεις εναρξης μαθηματων

ΘΕΜΑ: Aπόφαση ΜΗ λειτουργίας Α/θμιας - Β/θμιας εκπαίδευσης και Μειονοτικών σχολείων Ν. Εβρου

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Νομάρχης
Του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου
(Πρόεδρος του Σ.Ν.Ο)
Έχοντας υπόψη:
α.Τις διατάξεις του 3013/02 ''Περί Αναβάθμισης Πολιτικής Προστασίας''
β.Το Τοπικό Σχέδιο ''ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ - ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ''
γ.Την επικρατούσα κατάσταση στο Νομό
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

1. Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών (ισχυρός παγετός) -της επικίνδυνης ολισθηρότητας των δρόμων και του αιτήματος των ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓOΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ αναφορικά με τους παγωμένους και μισοκαθαρισμένους χώρους εντός και εκτός των σχολείων και των πεζοδρομίων , τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση μας (Φ.311,6/36-25-01-2010) όπως παρακάτω:
Τα σχολεία Α/μιας – Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Έβρου αύριο Τρίτη 26 ΙΑΝ. 2010 θα λειτουργήσουν ως εξής:
α) Τα σχολεία των Δήμων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ-
ΦΕΡΡΩΝ και ΤΥΧΕΡΟΥ θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων.
β) Τα σχολεία των Δήμων ΣΟΥΦΛΙΟΥ-ΟΡΦΕΑ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ- ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-Ν.ΒΥΣΣΑΣ-ΚΥΠΡΙΝΟΥ-ΔΙΚΑΙΩΝ και ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
θα παραμείνουν κλειστά.
2. Οι Δκσεις του ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ και του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ Α.Ε παρακαλούνται όπως, μεριμνήσουν τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται για τη μεταφορά των μαθητών στους Δήμους ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΡΑΙΑΝ/ΛΗΣ - ΦΕΡΡΩΝ και ΤΥΧΕΡΟΥ να αναχωρήσουν μισή ώρα αργότερα από το καθημερινό.
3. Υπενθυμίζεται ότι, ο αποχιονισμός εντός του χώρου των σχολικών μονάδων είναι αποκλειστική ευθύνη του κάθε Δντή,, ο οποίος μεριμνά έγκαιρα, να συνεργασθεί με τη Δνσή του και με τον οικείο Δήμο για τη λειτουργία της θέρμανσης και την προμήθεια των απαραιτήτων ποσοτήτων αλατιού αντίστοιχα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ν.Ο.

Νικόλαος Ζαμπουνίδης
Νομάρχης Διαβάστε περισσότερα...

παγωσε η θαλασσα στον απαλο




Απο τον Χαρ. Τσαγκαλίδη





www.radiomax.gr Διαβάστε περισσότερα...

δικαια τριγωνου


Στους μείον 21 βαθμούς τα θερμόμετρα στα Δίκαια σήμερα στις 08:00.
Διαβάστε περισσότερα...

ποδηλατοδρομοι

Υπέρ της ευρείας χρήσης του ποδηλάτου, κάτω από ένα διαφορετικό σχεδιασμό, για την καλύτερη λειτουργία της πόλης, τάσσεται η δημοτική παράταξη «Πορεία στο Μέλλον». Όπως τονίζει ο κ. Λασκαράκης, «η παράταξή μας πάντα υποστήριζε ότι το ποδήλατο είναι ένα αειφόρο, οικολογικό και υγιεινό μεταφορική μέσο, που είναι δεμένο και με την παράδοση της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο οι ποδηλατόδρομοι που κατασκευάζονται από τη δημοτική αρχή είναι χωρίς σχεδιασμό, λειτουργικότητα και ασφάλεια», ενώ υποστηρίζει ότι «θα έπρεπε οι ποδηλατόδρομοι να συνδυασθούν με ένα δίκτυο πεζόδρομων».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, «οι ποδηλατόδρομοι όμως που κατασκευάστηκαν από τη δημοτική αρχή είναι:
Χωρίς σχεδιασμό, διότι δεν προηγήθηκαν άλλα έργα υποδομής με τα οποία θα αποφορτίζονταν η πόλη από τη μεγάλη χρήση του αυτοκινήτου. Τέτοια έργα είναι ο περιφερειακός δρόμος, ο εσωτερικός συλλεκτήριος δακτύλιος, οι χώροι στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου, τα αξιόπιστα και ακριβή μέσα μαζικής μεταφοράς (mini bus, τραμ, αστικά).
Χωρίς λειτουργικότητα, διότι δεν εξασφαλίζεται η συνεχής ροή των ποδηλάτων, λόγω της συχνής διασταύρωσής τους με την κίνηση των αυτοκινήτων, ενώ σε ορισμένους κόμβους η διάβασή τους θα είναι προβληματική.
Χωρίς ασφάλεια, διότι οι συχνές ,χωρίς σήμανση, διασταυρώσεις με δρόμους κίνησης των αυτοκινήτων, εγκυμονούν κινδύνους, ιδιαίτερα για τα παιδιά, ενώ η έλλειψη «διαδρόμου» ασφάλειας μεταξύ ποδηλάτη και αυτοκινήτου, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας αλλά και πραγματικό κίνδυνο βίαιης επαφής ποδηλάτη και αυτοκινήτου, σε περίπτωση πτώσης του ή ανοίγματος μιας πόρτας αυτοκινήτου.
Χωρίς λογική, διότι ο ποδηλάτης δεν είναι δυνατόν να συμβιώσει με το αυτοκίνητο. Ούτε βέβαια τα αυτοκίνητα θα φύγουν από τους δρόμους της πόλης με την εμφάνιση του ποδήλατου. Το ποδήλατο αντίθετα συμβιώνει με τον πεζό. Με βάση λοιπόν αυτή την απλή λογική θα έπρεπε οι ποδηλατόδρομοι να συνδυασθούν με ένα δίκτυο πεζόδρομων. Τέτοιοι θα μπορούσαν να είναι δύο δευτερεύοντες κάθετοι δρόμοι από βορρά προς νότο και ένας οριζόντιος, αλλά και τμήμα της οδού Παπαναστασίου και της παραλιακής λεωφόρου, με κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων.
Επι πλέον το στένεμα της λεωφόρου Δημοκρατίας, χωρίς να εξασφαλισθεί εναλλακτική λύση για τη διαμπερή κυκλοφορία, είναι επιπόλαιη ενέργεια με μεγάλο κυκλοφοριακό κόστος, όπως επίσης και οι μειώσεις του πλάτους στις οδούς 14ης Μαΐου και Ιωακειμ Καβύρη, χωρίς να διασφαλισθούν εναλλακτικές προσβάσεις προς και από τις βόρειες συνοικίες και τον κόμβο της Εγνατίας οδού.
Η πόλη το καλοκαίρι θα κινδυνεύει από έμφραγμα και δεν θα υπάρχει δρόμος να έλθει ούτε το ασθενοφόρο». Διαβάστε περισσότερα...

κλειστα τα σχολεια

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία σε Σαμοθράκη, πιθανώς στο Σουφλί και στο βόρειο τμήμα του Έβρου αύριο.

Αναλυτικές πληροφορίες σε λίγο. Διαβάστε περισσότερα...

πιτα δημου φερων

Την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα στους εργαζόμενους του Δήμου Φερών έκοψε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Γιώργος Ούστογλου.
Ήταν μια όμορφη και ιδιαίτερα ζεστή γιορτή που κράτησε μέχρι το απόγευμα .
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φερών ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για την άριστη και αποδοτική συνεργασία και ευχήθηκε η νέα χρονιά να ναι γεμάτη υγεία αγάπη και ειρήνη .
«Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή όπως την σημερινή ,με συγκεκριμένες δυνατότητες τις οποίες παρέχει το κεντρικό κράτος ,όλοι μαζί δημιουργούμε και παράγουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας .Η δική σας συμμετοχή βοηθά και βελτιώνει το έργο μας και σας ευχαριστώ θερμά για την συμβολή σας» ήταν τα λόγια του κ. Ούστογλου .
Το τυχερό φλουρί της πίτας κέρδισε η Αλεξάνδρα Σαλαμανίδου ενώ στους άλλους δύο τυχερούς Δουράνη Γιώργο και Μουσουρίδου Ευαγγελία κληρώθηκαν διήμερες και μονοήμερες άδειες . Διαβάστε περισσότερα...

πρωτο πλανο




Πρώτο πλάνο ο Άκης, αλλά δίπλα στον Καραμανλή.
Αν δεν ήταν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό θα ήταν πρώτο πλάνο;
Ίσως και όχι.
Το σημαντικό όμως είναι, ότι είναι δίπλα στο Σαμαρά και όταν κλείσουν οι κάμερες. Διαβάστε περισσότερα...