ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

οι πρωτες συλληψεις απο τη frontex

Με το «καλημέρα» φάνηκε πόσο απαραίτητη ήταν η παρουσία της ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας επέμβασης στην περιοχή του Έβρου. Την πρώτη κιόλας ημέρα της ενεργοποίησής της, η FRONTEX κατάφερε να συλλάβει 115 λαθρομετανάστες, δικαιώνοντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που επέμενε στην χρησιμοποίησή της!

Οι 165 άνδρες και δέκα γυναίκες που μετέχουν στις επιχειρήσεις της FRONTEX, είναι εξοπλισμένοι ελικόπτερα εφοδιασμένα με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θερμικές κάμερες, ισχυρά κιάλια, σύγχρονα συστήματα ανίχνευσης και εντοπισμού υψηλής τεχνολογίας και έναν στόλο από οχήματα διαφόρων τύπων, που τους δίνουν την δυνατότητα να επεμβαίνουν ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία τα οποία επιλέγουν οι δουλέμποροι για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος τους λαθρομετανάστες.

Οι Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες περιπολούν μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους σε μια έκταση 12,5 χιλιομέτρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα και ειδικότερα στο χερσαίο τμήμα των συνόρων, υπό ελληνικό συντονισμό και διοίκηση και με επικεφαλής Έλληνα αστυνομικό. Χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής που επισκέφθηκε την Ορεστιάδα μαζί με ξένους επισήμους και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX Ilkka Laitinen, διαπίστωσε ότι εκτός από τις 115 συλλήψεις, παρατηρήθηκε μείωση έως και 25% στην διέλευση παράνομων μεταναστών! Το δεκαήμερο που πέρασε είχαν περάσει τα σύνορα 2.100, έναντι 2.700 το προηγούμενο δεκαήμερο, πράγμα που δείχνει την αποθάρρυνσης που προκάλεσε η ανακοίνωση της άφιξης της δύναμης.
www.protothema.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλό θα ήταν να ξερουμε τι γράφουμε και τι λέμε.καθημερινά συλαμβάναμε περισίτερους απο 250 λαθρομετανάστες μεγάλη επυτυχια η σύλληψη 115