ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

κρυφη ερωμενη

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ
ΛΕΣΧΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
www.kla.gr


Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την ταινία :

Δευτέρα, 8 και Τρίτη, 9 Νοεμβρίου
Κρυφή ερωμένη (Vincere) – Marco Bellocchio, Iταλία-Γαλλία, 2009, διάρκεια: 128΄
Σενάριο: Μάρκο Μπελόκιο-Ντανιέλα Τσεζέλι,
Ηθοποιοί: Τζιοβάνα Μετσοτζιόρνο, Φίλιπο Ντίμι, Κοράντο Ινβερνίτζι

Το σεξ και η πολιτική μέσα από τον παθιασμένο έρωτα μιας θαρραλέας γυναίκας για τον Μουσολίνι, που την φέρνει αντιμέτωπη με το φασιστικό καθεστώς, σε μια εξαιρετική ταινία δοσμένη με επικό στιλ, κριτική ματιά, σωστή ανάπλαση της εποχής και έξοχη ερμηνεία από την Τζιοβάνα Μετσοτζιόρνο. Η σύγκρουση μιας δυναμικής πεισματάρας γυναίκας με τον Μπενίτο Μουσολίνι, για να αναγνωρίσει τον γάμο της και το παιδί που απέκτησε μαζί του, είναι στο επίκεντρο της εξαιρετικής αυτής ταινίας. Η ΄Ιντα Ντάλσερ συνάντησε τον Μουσολίνι στο Μιλάνο όταν ο κατοπινός δικτάτορας ήταν αρχικά ένας φλογερός επαναστάτης, που είχε ασπασθεί τον σοσιαλισμό. Η ΄Ιντα θα πουλήσει όλα τα υπάρχοντά της για να βοηθήσει τον Μουσολίνι, ο οποίος όμως, λίγο αργότερα, θα την εγκαταλείψει και παρ’ όλο που αναγνώρισε επίσημα τον γιό του, στη συνέχεια θα τους απαρνηθεί και θα κλείσει την ΄Ιντα (και αργότερα το γιο της) σε ψυχιατρείο.
Ο Μπελόκιο καταπιάνεται με διάφορα και εξίσου ενδιαφέροντα θέματα: σεξ και πολιτική, δικαιοσύνη και πολιτικές παρεμβάσεις, κινηματογράφος και πραγματικότητα, λειτουργία της εξουσίας και έλεγχος των ΜΜΕ (με έμμεσες αναφορές σ’έναν παρόμοιο σήμερα έλεγχο από τον Μπερλουσκόνι).



Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
Ώρα:21.30
Εισιτήρια: 6 €, 5 € μέλη Κ.Λ.Α., 3€ φοιτητικά