ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ανορθωση του κρατους

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

΄Ωσπερ γαρ το σώμα στερηθέν ψυχής πίπτει, ούτω και πόλις μη όντων
νόμων καταλύεται (Αριστοτέλης)

Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας εκείνο που φταίει δεν είναι η ανυπαρξία των νόμων αλλά η μη τήρηση και εφαρμογή των νόμων. ΄Οσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, τόσο εντείνονται τα κοινωνικά φαινόμενα της παρανομίας και της εγκληματικότητας. Πρόσφατα είχαμε την αναβίωση και την επαναδραστηριοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων ή την εμφάνιση στο προσκήνιο νέων τρομοκρατικών οργανώσεων. Τα κρούσματα βίας πολλαπλασιάζονται. Η έξαρση και έκρηξη της βίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι πλέον πασίγνωστες οι μεγάλες πληγές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας με τα γκέτο, τους βανδάλους, τους χούλιγκανς και τους άλλους περιθωριακούς. Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για διάφορα συνδικάτα του εγκλήματος, για συμμορίες, για αιματηρές ληστείες, για φόνους και για μικρούς ή μεγάλους κακοποιούς. Εξαιτίας της ανακύκλωσης της παραβατικότητας και εγκληματικότητας σε κάποιες περιοχές της χώρας μειώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και απειλείται η κοινωνική γαλήνη. Η Ελλάδα δίνει την εντύπωση πως αποτελεί ξέφραγο αμπέλι και κέντρο διερχομένων λόγω της παράνομης λαθρομετανάστευσης. Θα ήταν λάθος μας να ενοχοποιήσουμε ρατσιστικά και φοβικά τους ξένους, τους μετανάστες και τους αλλοδαπούς, γιατί η εγκληματικότητα δεν γνωρίζει σύνορα, φυλές και ράτσες, όπως νομίζουν μερικοί που απελαύνουν ομαδικά τους Ρομά.
Επειδή όμως ο μηδενισμός, η απολυτοποίηση και η γενίκευση δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες και δημιουργούν άσχημη εικόνα προς τα μέσα και προς τα έξω, δεν πρέπει να μεγαλοποιούμε τα πράγματα, αλλά να τα θέτουμε στις πραγματικές τους διαστάσεις. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η Ελλάδα έχει σοβαρότατο πρόβλημα εσωτερικής ασφάλειας και κοινωνικής γαλήνης. Δεν έχει μετατραπεί ακόμα σε άντρο εγκληματικότητας ούτε έχει πιάσει πάτο. Εν πάσει περιπτώσει δεν έχει μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα από πολλές άλλες χώρες. Αλλά δεν είναι και η Ελλάδα του παρελθόντος, μιας φιλήσυχης και ασφαλούς χώρας. Για να μην εδραιωθεί λοιπόν η αντίληψη ότι δεν υπάρχει κράτος ή πως το κράτος είναι ανάπηρο, εμείς οι πολίτες οφείλουμε εν πρώτοις να είμαστε νομοταγείς και δευτερευόντως να έχουμε απαιτήσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση και τα αρμόδια κρατικά όργανα για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας. Η ΕΛ.ΑΣ, που βρίσκεται και πάλι στη δίνη και στο μάτι κυκλώνα, δεν μπορεί να είναι ο μόνιμος "αποδιοπομπαίος τράγος".
Η κυβέρνηση, με αίσθημα πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης, οφείλει να ανορθώσει το κράτος και να ισχυροποιήσει τους μηχανισμούς τήρησης του νόμου και της τάξης, για να μην μπορεί ο καθένας να καταλύει το κράτος. Οφείλει να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος και χωρίς να υπαναχωρεί. Ο αγώνας για την ανασυγκρότηση και ανόρθωση του κράτους συνιστά την αναγκαία συνθήκη για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή κοινωνία.-