ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

πως ψηφιζουμε

Στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ψηφίζουμε για....



· Την εκλογή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και του περιφερειακού συμβουλίου.

· Σε κάθε εκλογική περιφέρεια βάζουμε από έναν έως τέσσερεις σταυρούς ανάλογα με τον αριθμό των εδρών που εκλέγει στο περιφερειακό συμβούλιο. Ως εκλογική περιφέρεια για τις περιφερειακές εκλογές ορίζεται η χωρική επικράτεια της περιφερειακής ενότητας που συγκροτήθηκε με τον Καλλικράτη. Η περιφερειακή ενότητα στην ηπειρωτική Ελλάδα ακολουθεί τα όρια των σημερινών Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (πχ. Εύβοια, Βοιωτία, Καρδίτσα,Δυτική Αττική) με εξαίρεση την Νομαρχία Αθηνών στην οποία συγκροτούνται 4 περιφερειακές ενότητες στα όρια των σημερινών τομέων της Νομαρχίας. Στα νησιά οι περιφερειακές ενότητες συγκροτούνται κατά βάση στα όρια των σημερινών επαρχιών (πχ. Θάσος, Σποράδες, Ιθάκη, Μήλος). Αναλυτικός πίνακας υπάρχει στο τέλος του κειμένου.

Αν στην εκλογική περιφέρεια εκλέγονται από 1 έως 3 περιφερειακοί σύμβουλοι, τότε ο εκλογέας μπορεί να προτιμήσει μέχρι έναν υποψήφιο. Αν εκλέγονται μεταξύ 4 και 7 περιφερειακοί συμβούλοι, ο εκλογέας μπορεί να προτιμήσει μέχρι δύο υποψήφιους. Αν εκλέγονται από 8 έως 12 περιφερειακοί σύμβουλοι, ο εκλογέας μπορεί να προτιμήσει μέχρι τρείς υποψήφιους ενώ σε περιπτώσεις που εκλέγονται πάνω από 12 σύμβουλοι μπορεί να προτιμήσει έως 4 υποψηφίους. Στον παρακάτω Πίνακα εμφανίζονται αναλυτικά ο ανώτατος αριθμός σταυρών ανά εκλογική περιφέρεια.

· Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης δεν
δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης




ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΑΥΡΩΝ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ / ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΑΥΡΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ
ΔΡΑΜΑΣ 9 / 3

ΕΒΡΟΥ 12 / 3

ΚΑΒΑΛΑΣ 11 / 3

ΘΑΣΟΥ
(Δήμος Θάσου) 1 / 1

ΞΑΝΘΗΣ 9 / 3

ΡΟΔΟΠΗΣ 9 / 3

ΣΥΝΟΛΟ
51