ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

10 δημοτικο σχολειο αλεξανδρουπολης


ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ
Στα πλαίσια του προγράμματος “Δια Βίου Μάθηση Comenius 2010 – 2012” , το σχολείο μας σε συνεργασία με άλλα σχολεία της Ευρώπης (Ισπανίας , Σλοβακίας , Πολωνίας , Ρουμανίας , Τουρκίας και Ιταλίας ) ξεκίνησε ένα “Project” με τίτλο «Μαθαίνουμε για τους ήρωες μέσα από τους θρύλους». Σκοπός του προγράμματος είναι μέσα από διάφορες δράσεις να δώσουμε την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και την κοινωνία γενικότερα :
 να γνωρίσουν άλλα εκπαιδευτικά συστήματα και παιδαγωγικές αρχές των συνεργαζόμενων χωρών,
 να διατηρήσουμε , κατανοήσουμε αλλά και να προωθήσουμε την κουλούρα και τον πολιτισμό μας μέσα από τους θρύλους και τους μύθους,
 να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να επικοινωνήσουν με παιδιά άλλων χωρών χρησιμοποιώντας άλλες γλώσσες.
Έτσι λοιπόν το διάστημα 17-22 Οκτωβρίου τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ιδιωτικό σχολείο Payas – Dortyol /Hatay( Αντάκεια ) της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ,είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την περιοχή μας και το σχολείο μας. Να γνωρίσουμε τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς , και τους γονείς, τις κτιριακές υποδομές και το εκπαιδευτικό σύστημα. Να επισκεφθούμε την Αλεξανδρέττα (Iskenterum ) και άλλες πόλεις της περιοχής, αρχαιολογικούς χώρους ,μουσεία, εκκλησίες κ.α. Επιστρέφοντας θέλουμε με την επιστολή μας αυτή , αλλά και με διάφορες δράσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας, να κάνουμε γνωστή την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στην κοινωνία της πόλης και της περιοχής μας γενικότερα.
Με εκτίμηση
εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών
Ο συντονιστής του προγράμματος
Ντόλιος Χρήστος