ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

απαντηση σε αναφορα τσιαουση

Απάντηση σε αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αντικείμενο την επίλυση του ζητήματος των παράνομων/παράτυπων μεταναστών στο Νομό Έβρου, πιο συγκεκριμένα:
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Παπουτσής Χρήστος αναφέρει: ''Στο Νομό Έβρου η εποπτεία και φύλαξη των φυσικών συνόρων της χώρας μας με την Τουρκία πραγματοποιείται τόσο από το Στρατό όσο και τα τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και από τις λοιπές αστυνομικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας που αστυνομεύουν τμήματα παρέβριου ζώνης με την πραγματοποίηση πεζών και εποχούμενων περιπολιών και ενεδρών.
Ωστόσο, λόγω της της ενίσχυσης της αστυνόμευσης των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας με την Τουρκία, με τη συμβουλή και του FRONTEX , παρατηρήθηκε, κατά το τρέχον έτος αύξηση της μη νόμιμης μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή σε σχέση με το έτος 2009, αλλά και σχεδόν αντίστοιχη μείωση της μη νόμιμης μετανάστευσης, στα θαλάσσια σύνορα. Πρόκειται, επομένως για μετατόπιση των μη νόμιμων μεταναστευτικών ροών που προέρχονται από την Τουρκία από τα θαλάσσια προς τα χερσαία σύνορα της χώρας μας. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, έχουν ενημερωθεί όλες οι περιφερειακές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και δόθηκαν συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες, ώστε να εκδηλώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το προσωπικό τους.
Πέραν αυτών, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, λαμβανομένης υπόψη και της δεδομένης αλλαγής του τρόπου δράσης των κυκλωμάτων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του αναλαμβάνει πρόσθετες πρωτοβουλίες και δράσεις, με την εντατικοποίηση και ενδυνάμωση της συνεργασίας με άλλους φορείς τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Επίσης η χώρα μας έχει αναπτύξει συνεργασία με τρίτες χώρες, ιδίως χώρες καταγωγής και διέλευσης μη νόμιμων μεταναστών σε θέματα συλλογής πληροφοριών, με σκοπό την εξάρθρωση των οργανωμένων κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης.
Πρόθεση του Υπουργείου είναι η δημιουργία και οργάνωση Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) για τους εισερχόμενους στην Ελλάδα αλλοδαπούς χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις. Στόχος είναι οι νεοεισερχόμενοι αλλοδαποί να διέρχονται κατά πρώτον από τα κέντρα προκειμένου να τους παρέχονται οι πρώτες υπηρεσίες υποδοχής, να διαπιστώνεται το νομικό τους καθεστώς και τυχόν ιδιαίτερες ανάγκες και στη συνέχεια να αποφασίζεται η περαιτέρω μεταχείρισή τους. Σε ότι αφορά τους ασυνόδευτους ανήλικους, σας γνωρίζουμε ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, λαμβάνονται αμέσως τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται η αναγκαία εκπροσώπησή τους.
Με την υλοποίηση των διαφόρων προγραμμάτων προμηθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα επιτευχθεί η προμήθεια νέου και σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που εν συνεχεία θα κατανεμηθεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού Έβρου. Στο πλαίσιο δε αυτό συντάχθηκαν τεχνικές προδιαγραφές, ώστε στη συνέχεια να διενεργηθεί διαγωνισμός για την προμήθεια, μέσω του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, 2 οχημάτων τύπου VAN, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ραντάρ, κάμερα θερμικής απεικόνισης, κάμερα ημέρας, αποστασιόμετρο, τηλεσκοπικό ιστό, σύστημα επικοινωνιών-μεταφοράς δεδομένων, καθώς και άλλων 2 VAN με φερόμενο σύστημα X-RAY απεικόνισης, όπου με την απόκτησή τους θα ικανοποιηθούν και οι υπηρεσιακές ανάγκες του Νομού Έβρου.
Παράλληλα το προσεχές διάστημα πρόκειται να μεταβούν μηχανικοί της αρμόδιας Διεύθυνσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, για να διενεργήσουν αυτοψία στα οικήματα των Τ.Σ.Φ. Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Μεταξάδων και Κυπρίνου, καθώς και του Κλιμακίου Σ.Φ. Ν.Βύσσας, ώστε στη συνέχεια να συνταχθούν τεχνικές περιγραφές-προϋπολογισμός δαπάνης για την αναμόρφωση-ανακαίνιση των χώρων κράτησης των προαναφερόμενων Υπηρεσιών''.
Τέλος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύεται ότι :''θα καταβάλλουμε περισσότερες προσπάθειες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα μας. Με την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και την εφαρμογή των διεθνών κανόνων για την επαναπροώθηση στις χώρες τους. Και ακόμη για την εφαρμογή σύγχρονων και αυστηρών κανόνων για το πολιτικό άσυλο στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ο.Η.Ε. Έχουμε ως απόλυτη προτεραιότητα να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής των Ελλήνων πολιτών και όσων άλλων θέλουν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους, προς τους νόμους του ελληνικού κράτους''.


Το πλήρες κείμενο της αναφοράς που κατέθεσε η κα Τσιαούση Ελένη προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο/link:
http://www.tsiaousieleni.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=191:2010-09-11-15-58-07&catid=11:2010-02-18-23-27-02&Itemid=14