ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

πασοκ για καταναλωτη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 288 Τ.Κ. 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΤΗΛ2551021981 FAX 25067

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Η ενδυνάμωση της θέσης του καταναλωτή ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί βασική προτεραιότητα της πολιτικής του ΠαΣοΚ.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ άφησε τον Έλληνα καταναλωτή ανυπεράσπιστο μπροστά στην κερδοσκοπία των καρτέλ. Συνέπεια της αναποτελεσματικότητας και αδράνειας των ελεγκτικών μηχανισμών είναι η ακρίβεια, που εκμηδενίζει το πραγματικό εισόδημα του ελληνικού νοικοκυριού.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο Έλληνας καταναλωτής και τα τεράστια προβλήματα της αγοράς, καταλογίζει ευθύνη στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας μας -μιας και «η Ελλάδα έχει βουνά και νησιά» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε-, αλλά αρνείται την ανάληψη των ευθυνών της, για τα ανεπαρκή μέτρα τα οποία προσπαθεί να εφαρμόσει, την αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών και την διάλυση της δημόσιας διοίκησης.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύονται για την ενίσχυση της συναλλακτικής και έννομης θέσης του καταναλωτή μέσω:
- πραγματοποίησης αυστηρών ελέγχων σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και της διανομής των προϊόντων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται από την Ε.Ε,
- επιβολής αυστηρών κυρώσεων σε κάθε παραβατική δράση και συμπεριφορά των επιχειρήσεων,
- ενίσχυσης του παρατηρητηρίου τιμών,
- βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, με σαφή οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα και αποτελεσματικό συντονισμό της λειτουργίας τους,
- υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης για τους καταναλωτές, με ενημερωτικές εκστρατείες και ειδικά μαθήματα οικονομίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση,
- υποστήριξης οργανώσεων καταναλωτών με αναβάθμιση της Αρχής του Συνηγόρου του Καταναλωτή και του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών.

Η πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ εγγυάται, επίσης, την προστασία των συναλλασσόμενων με το Χρηματοπιστωτικό Τομέα και την άμεση εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, τον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς χρηματοοικονομικών προϊόντων, τον αποκλεισμό και την καταπολέμηση των καρτέλ στην τραπεζική αγορά.