ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

αναζητηση

Είναι οι φωτογραφίες των παιδιών που εξαφανίστηκαν από την Ορεστιάδα.
Όποιος γνωρίζει παρακαλείται να επικοινωνήσει με την αστυνομία Ορεστιάδας ή με το τηλέφωνο: 6998612069
Διαβάστε περισσότερα...

ιδιωτικα πανεπιστημια

Το http://www.prezatv.blogspot.com/, αναφέρει τα πρώτα ονόματα ιδιωτικών επιχειρήσεεων (Ι.Ε.Κ., Κολέγια), τα οποία θέλουν να μετατραπούν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Η μόρφωση και η γνώση, είναι αναφαίρετο δικαίωμα ΟΛΩΝ.
Η δωρεάν πρόσβαση των πολιτών είναι υποχρέωση του Ελληνικού Κράτους.
Οι φοιτητές αντιστέκονται.
Ανάρτηση από mail αναγνώστη
tomadak@mail.gr Διαβάστε περισσότερα...

για τους αμερικανους μονο οι σερβοι σκοτωσαν

Ο κροάτης στρατηγός Μίρκο Νόρατς καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών για εγκλήματα κατά Σέρβων ανταρτών στον πόλεμο της Κροατίας (1991-95), στο τέλος μίας δίκης που διήρκεσε ένα χρόνο.
Ο Νόρατς είχε κατηγορηθεί ότι δεν απέτρεψε τον φόνο και τους βασανισμούς αμάχων και αιχμαλώτων πολέμου από κροατικά στρατεύματα κατά την διάρκεια στρατιωτικής εισβολής σε περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες τον Σεπτέμβριο του 1993.
protothema.gr Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ακριβεια

Εκεί που θα φτάσει η βενζίνη σε λίγο θα λέμε, αμάξι τέλος... Διαβάστε περισσότερα...

βουλγαροι στον εβρο

Και στα Βουλγάρικα οι ανακοινώσεις στα υπερκαταστήματα. Βέβαια, πριν λίγες μέρες, Βούλγαρος επιχείρησε να κλέψει από γνώστη αλυσίδα, τον εντόπισαν και χειροδίκησε. Στην πλειοψηφία τους όμως οι γείτονες αγοράζουν πολλά προϊόντα από την περιοχή μας. Διαβάστε περισσότερα...

αναζητηση

Δύο αδέλφια, 7 και 8 ετών εξαφανίστηκαν από την Ορεστιάδα. Τα παιδιά μένουν στην περιοχή του 8ου Δημοτικού σχολείου. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε παρακαλείται να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Διαβάστε περισσότερα...

πεντε

Ο Πέντε είναι φίλος και παλιός γείτονας. Όσο για τους μεζέδες του, είναι καταπληκτικοί. Διαβάστε περισσότερα...

ο δημαρχος

Επειδή λάβαμε αρκετά μαιλ, που ρωτούν σχετικά με την ανάρτηση «Ο Δήμαρχος» (tomadakis.blogspot.com/2008/05/blog-post_8315.html), να σας πούμε ότι τέτοιο Δήμαρχο δεν έχουμε συναντήσει. Η ιστορία είναι απλά ένα κείμενο. Είχαμε την έμπνευση και το γράψαμε.
Ευχόμαστε πάντως ολόψυχα, κάποτε να αξιωθούμε να δούμε έναν άνθρώπο, όπως «Ο Δήμαρχος» να διοικεί.
Καλή σας ημέρα. Διαβάστε περισσότερα...

βραβειο μεταφρασης μαριος πλωριτης

Όλες οι ιστορίες έχουν ένα τέλος. Για το 1ο βραβείο θεατρικής μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», που οργάνωσε το Θεατρικό Eργαστήρι Nεέας Oρεστιάδας Διόνυσος, σε συνεργασία με το ΕΚΕΜΕΛ, ο επίλογος γράφτηκε το βράδυ της Τρίτης, 27 Μαΐου 2008, σε μια βραδιά μνήμης για το μεγάλο θεατράνθρωπο, στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Η επιτροπή αξιολόγησης των υποψήφιων μεταφράσεων απένειμε το βραβείο «Μάριος Πλωρίτης» στην Κοραλία Σωτηριάδου για τη μετάφραση του έργου «Ηλέκτρα» του Χόφμανσταλ, που παρουσιάστηκε το 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το βραβείο που συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 3000 €, απένειμε στη νικήτρια εμφανώς συγκινημένη η Κάτια Δανδουλάκη, σύντροφος του Μάριου Πλωρίτη.
Την επιτροπή αποτελούσαν ο καθηγητής Θεατρολογίας Σάββας Πατσαλίδης, η ηθοποιός και μεταφράστρια Ξένια Καλογεροπούλου, ο καθηγητής Γλωσσολογίας Χριστόφορος Χαραλαμπάκης και η διακεκριμένη λογοτέχνις Μαρία Ευσταθιάδη.
Στην έναρξη της εκδήλωσης η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου, η οποία συντόνιζε και παρουσίαζε την εκδήλωση, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στη ζωή και το έργο του Μάριου Πλωρίτη και στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Άκη Τσονίδη, ψυχή του «Διόνυσου», και την Ελένη Ζέρβα, διευθύντρια του ΕΚΕΜΕΛ. Αυτοί με τη σειρά τους μίλησαν για την ανάγκη θέσπισης του βραβείου θεατρικής μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης». Ακόλουθα, ο Παναγιώτης Φασούλας, δήμαρχος του Πειραιά, της γενέτειρας του Μάριου Πλωρίτη, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Έλληνα θεατρανθρώπου ενώ ο θεατρικός κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος στάθηκε στο ρόλο του Μάριου Πλωρίτη ως ενεργού πολίτη. Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο του Θεάτρου και των Γραμμάτων, προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή και το έργο του Μάριου Πλωρίτη. Μετά το πέρας της απονομής ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου με θρακιώτικα προϊόντα, χορηγία του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου «ΓΑΙΑ» και της Οινοποιίας «Γκουτσίδη».
Μέγας χορηγός του 1ου βραβείου Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» ήταν ο Δήμος Πειραιά. Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

η πολις εαλω





από www.geocities.com/spartiates300/palaiologos2.jpg
Διαβάστε περισσότερα...

δεσποινα τιακα

Ο σύλλογος μουσικών εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, διοργανώνει Ρεσιτάλ πιάνου της νεαρής πιανίστριας, τελειοφοίτου του τμήματος Μουσικής Τέχνης & Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση της πιανιστικής ερμηνείας, Δέσποινας Τιάκα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο εντευκτήριο του Συλλόγου Κυρίων & Διδων Αλεξ/πολης (14ης Μαΐου 78).
Η Δέσποινα Τιάκα γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1985 και μεγάλωσε στο Σουφλί. Σε ηλικία 10 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου. Το 2003 πήρε Δίπλωμα πιάνου με βαθμό “Άριστα ΠαμψηφεΙ” από το Ωδείο «ΦΑΕΘΩΝ», στην τάξη του Αθανασίου Τρικούπη.
Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην τάξη πιάνου του Uwe Matschke. Το 2006-07 με υποτροφία του ΙΚΥ (πρόγραμμα ΕRASMUS) φοίτησε στην τάξη του Andreas Bach στη Musikhochschule του Πανεπιστημίου του Mainz στη Γερμανία.
Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καθηγητές τον Γ. Ιωαννίδη (Ελλάδα), Δ. Τουφεξή (Ελλάδα), Κατερίνα και Γιάννα Πολυζωίδου (Αυστρία), Α. Bach (Γερμανία), Mollova (Βουλγαρία).
Έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα, στη Γερμανία και την Αυστρία. Διακρίθηκε σε ηλικία 13 ετών στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Μουσικής του Υπουργείου Παιδείας (Αθήνα). Το 2004 επιλέχθηκε για να εκτελέσει έργο στο διαγωνισμό σύνθεσης «Τερζάκης».
Θα ερμηνευτούν έργα των: Beethoven, Chopin, Ravel, Debussy, Rachmaninov & Busoni. Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

εαλω η πολις

Η τελευταία επίθεση ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 1453. Ο Μωάμεθ έκανε επίθεση στα τείχη του Θεοδοσίου κατά κύματα. Λόγω της μεγάλης ζημιάς που είχαν πάθει τα τείχη ολόκληρη σχεδόν η δύναμη των Βυζαντινών συγκεντρώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Οι Βυζαντινοί κατάφεραν να αποκόψουν τις υπόγειες σήραγγες απ' όπου οι Τούρκοι προσπάθησαν να περάσουν κάτω από τα τείχη. Παρόλο που στις επιθέσεις οι Τούρκοι ήταν περισσότεροι, οι Βυζαντινοί τους απώθησαν αρκετές φορές προκαλώντας τους τρομερές απώλειες. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, παρά την τεράστια αριθμητική διαφορά οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να σπάσουν τη γραμμή άμυνας των τειχών παρά μόνο όταν από εσωτερική προδοσία μπήκαν από την Κερκόπορτα και περικυκλώσαν τους αμυνόμενους. Η πολιορκία κράτησε περίπου 1,5 μήνα και τελικά ο σημαντικά ισχυρότερος Μωάμεθ κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453 (αποφράς ημέρα). Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης ακολούθησε τεράστιας κλίμακας λεηλασία με αποτέλεσμα πολλοί θησαυροί, πολιτισμικοί και μη, να χαθούν. Ο Μωάμεθ επέτρεψε στα στρατεύματα για τρεις ημέρες να λεηλατήσουν την Πόλη, με τον περιορισμό να μην καταστρέψουν κανένα κτίριο, και αργότερα την έκανε την πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μέχρι την κατάλυση της τελευταίας το 1922. Η πτώση της Κωνσταντινούπολης σηματοδότησε την έναρξη της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα.
wikipedia Διαβάστε περισσότερα...

διασπορα

Έκλεισε με επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων στο Düsseldorf της Γερμανίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Μαΐου 2008.
Τη Νομαρχία Έβρου εκπροσώπησαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ Ζαπάρτας Παναγιώτης και Αδαμάκης Φώτης.
Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται ανελλιπώς από το 1987 και οι Θρακιώτες της διασποράς τιμούν την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να θυμηθούν τραγούδια και χορούς της πατρίδας, να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους της χώρας και της Αυτοδιοίκησης Α΄ & Β΄ βαθμού.
Στην φετινή εκδήλωση ο κύριος Ζαπάρτας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Νομάρχη, παρουσίασε λεπτομερώς τις εξελίξεις στον Έβρο, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν ληφθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε στον επικείμενο Αγωγό Πετρελαίου μετά την εισήγηση του κυρίου Ζαπάρτα, ο οποίος είπε «Το 2007 ήταν η εποχή που ο Έβρος ήταν πρωταγωνιστής σε Δελτία Ειδήσεων, σ’ όλο τον κόσμο. Δρομολογήθηκε η ένταξη του Έβρου στον παγκόσμιο Ενεργειακό χάρτη. Πρώτον με την υπογραφή επικύρωσης του Πρωτοκόλλου ίδρυσης της εταιρείας που θα κατασκευάσει τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και δεύτερο με τα εγκαίνια του Σταθμού Ελληνοτουρκικού αγωγού Φυσικού Αερίου στους Κήπους. Αυτό σηματοδοτεί την αφετηρία νέων εξελίξεων όχι μόνο στην Νότια Ευρώπη, στην Ελλάδα, αλλά και στον Έβρο. Τα έργα αυτά φαίνεται ότι τελικά ξεπέρασαν τα όποια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί χάρη σε μια σειρά από πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες. Εμείς έχουμε ένα ευοίωνο από αναπτυξιακής και οικονομικής πλευράς μέλλον που όμως ενέχει μεγάλη ευθύνη, εγκυμονεί περιβαλλοντικά προβλήματα. Αυτός ο αγωγός δεν μπορεί να γίνει με τους Εβρίτες απλούς παρατηρητές. Θα είμαστε παρόντες, θα ελέγχουμε, γιατί το κυρίαρχο είναι το περιβάλλον για την περιοχή μας».
Κλείνοντας ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κάλεσε τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες λέγοντας «Χρειαζόμαστε τον καθένα από εσάς. Τον συνταξιούχο, την νοικοκυρά, τον εργάτη, τον επιχειρηματία, τον επιστήμονα. Κοπιάσατε και μοχθήσατε. Όμως οι κόποι σας, η προκοπή σας, τα παιδιά σας είναι μακριά από την πατρίδα. Τη γνώση και την πείρα επωφελούνται άλλοι. Στην Θράκη, στον Έβρο μπορούν να ζήσουν καλά όλοι. Η περιοχή αναπτύσσεται και αναδεικνύεται».
Διαβάστε περισσότερα...

ψηφοφορια για την προσπαθεια μουσουλμανοποιησης του εβρου

Δημιουργήσαμε ακόμα μία ψηφοφορία με αφορμή τις προσπάθειες που γίνονται για μετακίνηση και εγκατάσταση μουσουλμανικού πληθυσμού στον Έβρο. Ψηφίστε κι εσείς για να αποτυπωθεί η δική σας άποψη. Μέσα από το ιστιολόγιο παραθέτουμε στοιχεία, τα οποία συλλέγουμε εδώ και μήνες με μεγάλη προσοχή. Το θέμα δεν είναι ούτε επιφανειακό, ούτε απλό. Στις αποκαλύψεις όμως, σημαντικό ρόλο έχουν και οι δικές σας τοποθετήσεις - απόψεις, όποιες κι αν είναι αυτές.
Η ψηφοφορία σε αντίθεση με προηγούμενες, θα διαρκέσει περισσότερες μέρες, για να έχει τη δυνατότητα συμμετοχής διευρυμένος κύκλος αναγνωστών. Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

μπραβο

Μπορεί να μην υπήρξαν ανεξαρτητοποιήσεις, όμως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου (Δευτέρα), ο Χρήστος Λεπίδης έκανε τη διαφορά. Ο πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής μέριμνας, απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δεν μασάει τα λόγια του και όταν πιστεύει κάτι το υπηρετεί μέχρι τέλους. Ακόμα κι αν αυτό είναι κόντρα στις αποφάσεις τις παράταξής του. Γι’ αυτό και σε άλλους δήμους λένε πλέον: εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Λεπίδης. Διαβάστε περισσότερα...

φωτογραφιες

Δεν ανήκουν στην ίδια παράταξη, όμως έχουν πολλά κοινά και γι’ αυτό κάθισαν δίπλα δίπλα.
Για όσους δεν τους αναγνωρίσατε είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ορεστιάδας Σάκης Κυργιάννης και Κώστας Λύτρας. Διαβάστε περισσότερα...

καποδιστριας 2

Τις απόψεις του για τον Καποδίστρια 2 καταθέτει ο Δημοτικός Σύμβουλος Ορεστιάδας Λευτέρης Χαμαλίδης
.....Δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός η συνένωση των δήμων, αν δεν ικανοποιούνται συγκεκριμένα κριτήρια που θα τεθούν. Ούτε πρέπει η συνένωση να εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Η ιδιομορφία της χώρας μας, επιβάλλει την ικανοποίηση αρκετών κριτηρίων, πριν γίνουν τα επόμενα βήματα...
Περισσότερα στο hamalidis.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...

ρεπορταζ

Δείτε το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης ρεπορτάζ για την ανάρτηση: tomadakis.blogspot.com/2008/05/blog-post_5583.html Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

εκπαιδευση

Από το 4ο γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Έβρου ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 4 Ιουνίου θα γίνουν εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού για ενήλικες στο 7ο δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας. Περισσότερες πληροφορίες στο 2552029233 Διαβάστε περισσότερα...

ρεπορταζ

Αναφορά στο θέμα της φωτό εν καιρώ. Διαβάστε περισσότερα...

εεβοπ

Προς
Μέλη της Ε.Ε.Β.Ο.Π.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Β.Ο.Π. αποφάσισε να συμμετέχει με ομαδικό περίπτερο στην 13η Εμπορική Έκθεση Αλεξανδρούπολης (18-23 Ιουλίου) που διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην Έκθεση με το ομαδικό περίπτερο της Ένωσης, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη 26/06/08, στα γραφεία της ένωσης και στο τηλέφωνο 2552022763.
Το κόστος συμμετοχής τους εκθέτη – επιχείρησης θα είναι το συμβολικό ποσό των 100€. Διαβάστε περισσότερα...

πηγες

Θα ανεξαρτοποιηθεί τελικά Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης των Κάστρων;
πρώτη δημοσίευση. Διαβάστε περισσότερα...

τελικος

Την Τετάρτη στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του πρωταθλήματος βόλεϊ της αεροπορίας μεταξύ της 1ης ΜΣΕΠ και της 115 Π.Μ. .Στην ομάδα του Διδυμοτείχου, αγωνίζεται και ο παίκτης της Ορεστιάδας Γιάννης Καρδαμανίδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι αεροπόροι του νομού θέλουν στήριξη. Διαβάστε περισσότερα...

δημος αλεξανδρουπολης

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ» ενημερώνει ότι:
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανέλαβε την συντήρηση και ανακαίνιση του Σπιτιού της Αντουανέττας, που ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Μαϊου.
Οι δράσεις του Σαββάτου (5.00-7.00 μ.μ.), με τις φοιτήτριες του ΠΤΔΕ, θα ξεκινήσουν και πάλι από τον Οκτώβριο 2008.
Ο Σύλλογος παρέλαβε 814 γαλλικά βιβλία για τη βιβλιοθήκη (κυρίως παιδικά και εφηβικά), δωρεά του Président du Département de l’Eure (Haute Normandie)Από 31/05/2008 – 9/06/2008 θα βρίσκονται στη πόλη μας (Αλεξανδρούπολη) οι 11 Γάλλοι (φοιτητές + συντονιστής) του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ / ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΩΝ που εκπονείται αυτό το διάστημα (ο Σύλλογός μας είναι φορέας για την Ελλάδα). Όσα μέλη επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δράσεων που εχουν ορισθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις τηλεφωνείστε στο 6932 894483 (12.00- 10μ.μ.) Διαβάστε περισσότερα...

μοντελισμος

Η λέσχη αεραθλητών Ορεστιάδας διοργανώνει την Κυριακή 1 Ιουνίου, αγώνες ταχύτητας με τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα τύπου buggy. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη βιομηχανική περιοχή (πίσω από το εργοστάσιο ζάχαρης).
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6948743913 Διαβάστε περισσότερα...

μουσουλμανοποιηση του εβρου

Είναι ένα θέμα που πρέπει να μας αφυπνίσει. Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγω θέλουν να αγοράσουν μουσουλμάνοι που δεν έχουν σχέση με τον Έβρο, σπίτια σε χωριά του νομού.
Αγοροπωλησίες έχουν παρατηρηθεί στα χωριά Πόρος (Δήμος Φερών), Μηλιά (Δήμος Τριγώνου) και Λαγυνά (Δήμος Σουφλίου). Συνεχίστε να μας στέλνετε στοιχεία. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αν πάρει και άλλες διαστάσεις οδηγούμαστε σε μουσουλμανοποίηση του μοναδικού νομού της Θράκης που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μειονότητας. Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

ο δημαρχος

Το βράδυ των εκλογών σπάραξε στο κλάμα. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Αυτός το φτωχό παιδί των βοσκών, είχε διαπρέψει. Εκλέχτηκε Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με το συντριπτικό 52%. Δύο ώρες ήταν κλεισμένος στο γραφείο του και κοιτούσε τη φωτογραφία με το πρώτο του ποδήλατο. Ήταν η πρώτη μάχη που είχε κερδίσει στη ζωή του. «Αν θέλεις να κοιτάω τα πρόβατα, να μου πάρεις ποδήλατο», είχε πει στον πατέρα του. Ο πατέρας του, του το πήρε και ο νέος Δήμαρχος τα κοιτούσε με τις ώρες.
Δεν ήθελε να κουράζει τους γονείς του. Ένα όνειρό είχε. Τους πίεσε και τα κατάφερε. Όμως από τότε, δεν ζήτησε τίποτα άλλο. Δούλευε διπλάσιες ώρες με τα ζώα, για να τους ξεκουράσει. Ακόμα και τώρα πάει. Όποτε έχει χρόνο, όχι μόνο για να φυλάξει τα πρόβατα, αλλά και για να δει τον πατέρα του. 75 χρονών σήμερα, ζει ακόμα στο βουνό, παρέα με την κατάκοιτη γυναίκα του και τις αναμνήσεις. «Έλα πατέρα στην πόλη μαζί μου», του λέει κάθε τόσο. «Κάντο για τη μάνα μου». Όμως ο πατέρας βράχος. Και η μητέρα του όμως με τα μάτια της όχι του λέει.
Το βράδυ, δεν κοιμήθηκε. Βγήκε για τα τυπικά για να ευχαριστήσει ψηφοφόρους και συνεργάτες. Μετά από μία ώρα μπήκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε για το βουνό. Μιάμιση ώρα δρόμος μέσα στις λάσπες. Ανηφόρα. Έπρεπε όμως να πάει στους γονείς του. Να τους πει τα νέα. Να τους δώσει ακόμα μεγαλύτερη χαρά από τα πτυχία πανεπιστημίου και την επιτυχημένη του σταδιοδρομία ως λογιστής.
«Να προσέχεις και να έρχεσαι να φυλάς τα ζώα, όποτε έχεις χρόνο» του είπε ο πατέρας του. «Εμείς εδώ θα είμαστε για πάντα. Ακόμα κι όταν φύγουμε από τη ζωή, εδώ θα είμαστε. Τσομπάνης είμαι και δεν ντρέπομαι. Ούτε κι εσύ το έκρυψες γιε μου. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Γι’ αυτό πέτυχες στη ζωή σου. Γιατί δεν είπες ψέματα, γιατί δεν μας ξέχασες, γιατί είσαι αληθινός».
Κάθισε με τους γονείς του δύο μέρες. Δεν φόρτισε το κινητό του, παρ’ ότι ήξερε ότι τον ψάχνουν, παρ’ ότι ήξερε πως και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος θα τον έπαιρνε τηλέφωνο. Είχε αποφασίσει ότι πρέπει να βοηθήσει τους γονείς του για ακόμα μία φορά κι ότι πλέον δεν θα ανήκει σε κόμμα, αλλά στους συνδημότες του.
Έφτασε η ώρα να φύγει. Πήρε μαζί του λίγο τυρί, ένα κομμάτι ψωμί και μπήκε στο αυτοκίνητο. Πριν βάλει μπρος, τον σταμάτησε ο πατέρας του. «Περίμενε» του λέει. «Μη βιάζεσαι. Πήγαινε στην αποθήκη και πάρε κάτι κόκκινα σίδερα. Λάδωσέ τα, άλλαξε λάστιχα και βάλτα στο γραφείο σου. Ψιλά. Σαν να είναι πίνακας. Είμαι εγώ, εσύ και η μητέρα σου αυτά. Να βλέπεις το ποδήλατό σου όταν έχεις δυσκολίες και αμαρτωλές προτάσεις και να μας θυμάσαι. Και να ξέρεις παιδί μου. Δήμαρχος θα ξαναβγείς, μόνο αν δεν ξεχάσεις να πατάς κόρνα στα πρόβατα που θα φεύγουν από το κοπάδι».
7,5 χρόνια έχουν περάσει από τότε. Κατάλαβε ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές. Είχε κουράσει τον κόσμο, τον πίεζαν και τα γνωστά - άγνωστα πρόσωπα. Ανακοίνωσε την απόφασή του στο συνδυασμό, δεν έχρισε διάδοχο. Πήρε το ποδήλατό του και χάθηκε. Οδήγησε για ώρες κάνοντας παράλληλα απολογισμό. 10.000 κατοίκους έχει ο δήμος του. 200, θέσεις εργασίας δημιούργησε. Όχι με βόλεμα, όχι με stage. Άνοιξαν καταστήματα, το τυρί από το χωριό του έγινε ξακουστό σ’ όλη την Ελλάδα. Έβαλε το δήμο σε προγράμματα, έσβησε τους άκυρους καιροσκόπους και δοσίλογους. Πάντα τίμιος. «Θα ανοίξω ξανά το γραφείο μου και θα ζω όπως πρώτα», σκέφτηκε στην τελευταία ορθοπεταλιά.
«Μπράβο αγόρι μου» άκουσε μία φωνή. Ήταν της μητέρας του. 5 χρόνια είχε να μιλήσει πριν μείνει κατάκοιτη. Κοίταξε γύρω του και είδε την ζωή. Είδε τον έναν κύκλο να κλείνει και να ανοίγει ένας παλιός, με νέα περίμετρο.

Το θέμα δεν είναι να φεύγεις. Το θέμα είναι να ξέρεις πότε να φύγεις με το κεφάλι ψηλά και την συνείδηση σου ελεύθερη.

Καληνύχτα σας Διαβάστε περισσότερα...

δημαρχειο με σημαια

Έμαθα λοιπόν ότι το δημαρχείο του δήμου Ορφέα απέκτησε επιτέλους Ελληνική σημαία. . .
Η σημαία μας που συμβολίζει τόσα πολλά για το έθνος μας δεν παραμελείται και δεν υποστέλλεται ποτέ και για τίποτα, ούτε φυσικά υπάρχουν δικαιολογίες και μάλιστα φτηνές για την απουσία της ειδικά από δημόσια κτίρια. Και ας μην ξεχνάνε κάποιοι ότι το εθνικό μας σύμβολο που έχει "βαφτεί με αίμα" αιώνες τώρα, είναι αυτό που μας ενώνει όλους τους Έλληνες του κόσμου, μας διδάσκει το παρελθόν μας και μας οδηγεί στο μέλλον. Ως εκ τούτου λοιπόν οφείλουμε να το έχουμε πάντα ψηλά. Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τις πονηρές δικαιολογίες και τα παιχνίδια με τα εθνικά μας σύμβολα (σαν να παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην παραλία). Εξάλλου όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας και από το μετερίζι του ο καθένας δώσαμε όρκο να υπηρετούμε την πατρίδα μας και να τιμούμε τα σύμβολά της - [...Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών...]. Αυτό το θυμόσαστε κύριοι;
από:alatzias.blogspot, όπου και μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανάρτηση.
φωτό: σήμερα το απόγευμα από Δημαρχείο Λαβάρων.
Γ.Τ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που με αναρτήσεις στα ιστιολόγιά τους, διέδωσαν το θέμα και του έδωσαν διαστάσεις. Εύχομαι η μη ανάρτηση σημαίας, να ήταν απλά παράληψη.. Χαίρομαι που πλέον και το Δημαρχείο Λαβάρων, όπως όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, έχει Ελληνική Σημαία.
Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω και το φίλο που έστειλε στοιχεία και φωτογραφίες.
Δεν είμαστε υπερεθνικιστές, ούτε σημαιολάγνοι. Έλληνες είμαστε που μένουμε συνειδητά στη Θράκη και μάλιστα στο Βόρειο Τμήμα του Έβρου.
Διαβάστε περισσότερα...

κι εμεις αναγνωριζουμε το κοσοβο

Προκλήσεων συνέχεια απο τους Σκοπιανούς, που ονειρεύονται μεγάλη ... Μακεδονία, με πρωτεύουσα τη "Solun", τη Θεσσαλονίκη δηλαδή. Στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια τελετής στον τάφο του Αγίου Κυρίλλου, ο αρχιεπίσκοπος της αυτοαποκαλούμενης "μακεδονικής" εκκλησίας Στέφανος, αναφέρθηκε στα "δεινά" που υπέστησαν οι "Μακεδόνες" απο την Ελλάδα.
Παρουσία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο ιεράρχης έκανε λόγο για "δική μας Solun", δηλώνοντας συγκεκριμένα : "Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Solun όλα όσα έκανες είναι πέτρινα. Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας. Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια».
Έντονη ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, που με γραπτή της δήλωση, έκανε λόγο για «παρωχημένο και ανιστόρητο αλυτρωτισμό», τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο για την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα στην ευπαθή περιοχή των Βαλκανίων».
Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν την ίδια ημέρα στην Αυστραλία. Με χάρτες της μεγάλης Μακεδονίας και έχοντας στα χέρια ελληνικές σημαίες με τη σβάστικα στη θέση του σταυρού, δεκάδες Σκοπιανοί της Μελβούρνης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο, ζητώντας από την κυβέρνηση της χώρας, να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».Προπομπός της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ήταν πανό στο οποίο αναγραφόταν : «Η Solun θα γίνει και πάλι πρωτεύουσα της Μακεδονίας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από οργανώσεις απόδημων Σκοπιανών, που κατηγορούν την κυβέρνηση της Αυστραλίας, πως έχει υποκύψει στους "εκβιασμούς" της Αθήνας, στο θέμα της ονομασίας.

Παναγιώτης Σαββίδης (zougla.gr) Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

αν δεν το δεις...

Λέγεται "Tule" (Taxodium mucronatum), που σημαίνει «γέρος του νερού». Το δέντρο έχει ύψος 14,36 μ., αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι έχει 45 μέτρα περιφέρεια (δηλαδή περίπου 750 κυβικά μέτρα ξυλείας με βάρος πάνω από 509 τόνους). Απαιτούνται 30 άτομα για να το «αγγαλιάσουν». Πολλοί πίστευαν ότι δεν είναι μόνο ένα δέντρο. Εντούτοις, η μελέτη των δειγμάτων DNA από το δέντρο, χρησιμοποιώντας DNA έδειξε ότι είναι στην πραγματικότητα ένα και μόνο άτομο. Λέγεται ότι έχει ηλικία πάνω από 2000 χρόνια


«Αυτό ήταν το πρώτο "μεγάλο δέντρο" που είδα στη ζωή μουαπ' όταν ήμουν παιδί. Το δέντρο βρίσκεται σε μια πόλη που ονομάζεται "Santa Maria del Tule", κοντά στην πόλη της Oaxaca, την πρωτεύουσα του κράτους με το ίδιο όνομα. Τολμώ να πω, ότι η Οαχάκα είναι ένα θαυμάσιο μέρος του μεξικανικού κράτους με πανέμορφες παραλίες και νόστιμο φαγητό, ένα από αγαπημένα μου, δεν αμφιβάλλω. Μπορείτε όλοι να έρθετε για να επισκεφθείτε κάποια μέρα! Big αγκαλιάζει», αναφέρει ο φοιτητής που μας έστειλε το μαιλ.
επικοινωνία με το ιστιολόγιο: tomadak@mail.gr
Διαβάστε περισσότερα...

επιτελους

Είπα σήμερα να μην «ασχοληθώ» με το ιστιολόγιο, αλλά έμαθα μία είδηση και πρέπει να την δημοσιεύσω. Επιτέλους το Δημαρχείο Ορφέα απέκτησε Ελληνική Σημαία. Χαίρομαι, όπως και ο αναγνώστης που έστειλε το μαιλ. Δεν έχουμε φωτογραφία ακόμα, αλλά μόλις λάβουμε θα τη δημοσιεύσουμε. Καλή νύχτα σε όλους, με τις ευχές μας στην Καλομοίρα.
Υ.Γ. Θα ακολουθήσει μία ανάρτηση, με μαιλ που απέστειλε Έλληνας Φοιτητής από χώρα της Λατινικής Αμερικής. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

δημαρχειο χωρις σημαια




Συγκρίνετε τις δύο εικόνες. Τα λόγια είναι περιττά και τα σχόλια λίγα
Διαβάστε περισσότερα...

αποψη

Για την ανάρτηση για τα σκουπίδια (tomadakis.blogspot.com/2008/05/blog-post_23.html), αναγνώστης γράφει:
"Γι΄αυτούς που πετάνε σκουπίδια όπου να ΄ναι,
έχω να αναφέρω μόνο μια σκέψη μου.
Την επόμενη φορά που θα το ξανακάνουν, ας συλλογιστούν μόνο αυτό:
να φανταστούν τον εαυτό τους στο 'ιδιο σημείο, όπου πετάξανε-αφήσανε-ξεχάσανε τα σκουπίδια τους και να αναρωτηθούν αν είναι όμορφη εικόνα αυτό που βλέπουν?..........

Το να κρατάμε τους χώρους όπου δραστηριοποιούμαστε καθαρούς είναι
πάνω απ΄ όλα σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό". Διαβάστε περισσότερα...

βλακες υπαρχουν πολλοι

Χθες οι μαθητές του ειδικού γυμνασίου, φύτεψαν λουλούδια στο πάρκο της Σαγήνης. Σήμερα κάποιος, το λιγότερο βλάκας, τα κατέστρεψε. Τα συμπεράσματα σε μας. Διαβάστε περισσότερα...

πανελληνιες

Το Σάββατο οι εξετάσεις συνεχίζονται με αρχαία και φυσική






ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΦΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

Διαβάστε περισσότερα...

δημοσιογραφικο συνεδριο

Τετρακόσιοι περίπου δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Ρωσία, ανταποκριτές ξένου τύπου, καθηγητές πανεπιστημίων, πολιτικοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πάρουν μέρος στις εργασίες του 16ου Πανελλήνιου δημοσιογραφικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη από 19 έως 22 Ιουνίου 2008
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας και διοργανώνεται από τη Νομαρχία Έβρου, το Δήμο Σαμοθράκης, την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΜΘ, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, την ΕΣΗΕΠΗΝ και την ΕΣΠΗΤ, με τη συμπαράσταση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.
Κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι : «Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: Οι προκλήσεις, οι αλλαγές, τα προβλήματα» και περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
-Προβλήματα των παραδοσιακών ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή
-Ευέλικτες μορφές απασχόλησης-Ασφαλιστικά δικαιώματα: Απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία
-«Οι πολίτες ενημερώνουν»: Διαδικτυακοί τόποι, μπλόγκς κ. α
-Η Δημοκρατία στην εποχή των ψηφιακών ΜΜΕ
«Το δημοσιογραφικό συνέδριο είναι περιουσιακό στοιχείο του νομού Έβρου κι έχει συμβάλλει καθοριστικά στην προβολή και ανάπτυξη της Σαμοθράκης αλλά και ολόκληρης της ακριτικής περιοχής μας. Παράλληλα είναι ένα ανοιχτό βήμα διαλόγου και γόνιμου προβληματισμού για όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας και όχι μόνο, που το έχει αγκαλιάσει και του έχει προσδώσει θεσμικό χαρακτήρα. » τόνισε ο Νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης-Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου
Στα συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 5500 δημοσιογράφοι και οι οποίοι έχουν καταθέσει τις απόψεις τους για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό χώρο. Διαβάστε περισσότερα...

βλακες

Όσοι πετάνε σκουπίδια στη φύση, είναι βλάκες. Τι παραπάνω πρέπει να πουμε δηλαδή; Βλάκες είναι. Διαφωνείτε; Στείλτε την άποψή σας. tomadak@mail.gr Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

επιβεβαιωση

Το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην 4 σελίδα της εφημερίδας "Η Γνώμη" και αφορούσε τον Άρδα, επιβεβαιώνεται πλήρως. Πριν λίγη ώρα, τα ονόματα του Γιάννη Πάριου, της Δέσποινας Βανδή και της Έλενας Παπαρίζου ανακοινώθηκαν από την διοργανώτρια αρχή. Περισσότερα τις επόμενες μέρες. Διαβάστε περισσότερα...

ταξιδιωτες

Απ' ότι μάθαμε ξεκίνησαν με τις μηχανές τους
από την Εσθονία. Πριν λίγες ώρες πέρασαν και από τον Έβρο. Να τους ευχηθούμε καλό ταξίδι. Διαβάστε περισσότερα...

ηλιελαιο

Σύμφωνα με εντολή του ΕΦΕΤ, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι αποσύρεται άμεσα από την αγορά, με ευθύνη των επιχειρήσεων, το σύνολο του ραφιναρισμένου ή ακατέργαστου ηλιελαίου, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης ή το βαθμό επιμόλυνσης. Η επανατοποθέτηση στην κατανάλωση θα γίνεται έπειτα από αξιολόγηση από τον ΕΦΕΤ των στοιχείων που θα υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις και θα αποδεικνύουν ότι δεν υφίσταται επιμόλυνση με ορυκτέλαιο.
Σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που έχουν στην κατοχή τους ηλιέλαιο θα πρέπει οι ποσότητες αυτές να επιστραφούν στους προμηθευτές τους.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί ηλιέλαιο να μην το καταναλώσουν. Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Η Διεύθυνση Εμπορίου θα ενημερώνει διαρκώς το καταναλωτικό κοινό για όποια εξέλιξη.
Ανακοίνωση διεύθυνσης Εμπορίο Αλεξανδρούπολης Διαβάστε περισσότερα...

μουσουλμανοποιηση του εβρου

Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπουμε συνέχεια στους δρόμους παλιά αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες των οποίων οι επιβάτες γνώρίζουν που πηγαίνουν... Δεν είναι τυχαίο, το ότι υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς σπιτιών σε χωριά που είναι σχεδόν έρημα.
Μην τα αφήνουμε όλα στην τύχη και μην βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
Να πούμε όχι σ' αυτούς που θέλουν να μας δελεάσουν.
Ο Έβρος, η Θράκη, η Ελλάδα, ανήκουν στους Έλληνες.
Στο θέμα θα επιστρέψουμε. Το ερευνούμε, συλλέγουμε στοιχεία.
Δυστυχώς μέχρι τώρα, δεν κάνουμε λάθος. Διαβάστε περισσότερα...

ο κωστας γιορτασε


Χρόνια πολλά
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

κυκλοφοριακη αγωγη


Ο ρόλος της τροχαίας δεν είναι μόνο να μοιράζει κλίσεις. Τροχονόμοι καθημερινά κάνουν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητές και ελπίζουν ότι οι μαθητές τους, όταν πιάσουν το τιμόνι να έχουν ακούσει τους δασκάλους τους...
Διαβάστε περισσότερα...

η κρητη στη θρακη

Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, στα πλαίσια της συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “ΘΡΑΚΗ 2008”, σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου 2008, στη 1:00μμ, στην αίθουσα συνεντεύξεων της Νομαρχίας Ροδόπης στην Κομοτηνή.
Θέμα: Ενημέρωση για την Κρητική Διατροφή και τα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα – ελαιόλαδο, που παράγει ο Νομός.
Στη συνέντευξη τύπου θα παρευρίσκονται και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού Ηρακλείου.

Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου θα παρατεθεί γεύμα (μπουφές) με παραδοσιακά κρητικά εδέσματα για να γνωρίσετε από κοντά και να γευθείτε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του Νομού. Διαβάστε περισσότερα...

ροζ

Κάτι "παλικάρια" πήραν το αίμα μας πίσω, για το γνωστό θέμα της Αδριανούπολης.
Πρώτη δημοσίευση Διαβάστε περισσότερα...

ορεστιαδα facebook

Πριν λίγο ήρθε ένα mail που αφορά το group orestiadites στο facebook. Όπως μας πληροφορεί ο αναγνώστης έχουν ανοίξει πολλές συζητήσεις για την περιοχή. Mία κατά την άποψή μου είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς αφορά την ομάδα πετοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας. Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 20 Μαΐου 2008

αρδας 2008

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα «Η Γνώμη» για την φετινή συνάντηση του Άρδα.
Τα πρώτα ονόματα που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί και άλλες πληροφόριες. Διαβάστε περισσότερα...

πανελληνιες

Ομαλά κύλισε η πρώτη μέρα των πανελλήνιων εξετάσεων. Πρώτο μάθημα ήταν αυτό της έκθεσης και το θέμα αφορούσε τους νέους και την παράδοση.
Στο μεταξύ, ο νομάρχης Έβρου, έστειλε τις δικές του ευχές στους μαθητές
"Γνωρίζω κι ως γονιός, την μεγάλη ένταση των ημερών. Αισθάνομαι τον αγώνα που δίνετε όλοι σας για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
Τα παιδιά, τα παιδιά μας δοκιμάζονται για το μέλλον τους.
Εμείς το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε και συμφωνούν όλοι, είναι να σταθούμε δίπλα τους, να διευκολύνουμε το έργο τους, να εξασφαλίσουμε και να διασφαλίσουμε την ποιότητα διεξαγωγής των εξετάσεων, την σωματική και ψυχική τους υγεία.
Σε λίγο θα δοκιμασθούμε όλοι. Κρίνεται η δουλειά και η προσπάθεια όλων.
Η μόρφωση είναι ύψιστο αγαθό και θα έπρεπε να είναι προσβάσιμο σε όλους. Εγώ, προσωπικά, πίστεψα και αγωνίστηκα γι’ αυτό. Ίσες ευκαιρίες για όλους. Εκπαίδευση με κέντρο τον άνθρωπο.
Είναι πεποίθηση όλων ότι αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον η παιδεία είναι το μέσον προς αυτό. Το «δικαίωμα στην μόρφωση» ας είναι το σύνθημά μας.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, όλοι πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας με υπομονή, δύναμη, μεθοδικότητα και το κυριότερο ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Καλή δύναμη. Καλή επιτυχία", αναφέρει ο Νίκος Ζαμπουνίδης. Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

αρδας 2008

Πολλοί αναρωτιούνται αν θα γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις του Άρδα. Επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει, όμως μάλλον είναι απίθανο να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις. Άλλωστε ήδη ακούγονται ονόματα καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Πασχάλης Τερζής. Όσο για τους Σκόρπιονς, μακάρι να έρθουν, αλλά χλομό το βλέπουμε…
Πάντως στη σελίδα του φεστιβάλ www.ardas.gr, υπάρχει αναφορά ότι οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου. Διαβάστε περισσότερα...

ορεστης

«μπορείς να γράψεις κάτι για τον Ορέστη Ορεστιάδας?»

Αναγνώστης ζήτησε να γράψουμε για τον Ορέστη Ορεστιάδας. Δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά από ποδόσφαιρο, όμως υποστηρίζω την τοπική ομάδα και εύχομαι να πάει εκεί που θέλει και ξέρω ότι αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερη κατηγορία από τη Δ’ Εθνική. Ο Ορέστης επέστρεψε στο περιφεριακό πρωτάθλημα μετά από 2 χρόνια, κερδίζοντας στον μπαράζ τον Εθνικό με 2-1.
Η παιδική ομάδα, έχασε το κύπελλο από την Καπαδοκία, όμως απ’ όσο ξέρω, τα τμήματα υποδομών του Ορέστη είναι πολύ δυνατά και έχουν καλό προγραμματισμό.
Αν τις επόμενες μέρες, υπάρξει ενημέρωση για μεταγραφές κτλ, θα αναφερθούμε περαιτέρω.

Υ.Γ. Τους τελευταίους μήνες γίνονται εργασίες για την ανάπλαση του σταδίου της πόλης. Δείτε σε προηγούμενη ανάρτηση: tomadakis.blogspot.com/2008/05/blog-post_5104.html Διαβάστε περισσότερα...

μουσουλμανοποιηση του εβρου

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αν ξυπνήσουμε έγκαιρα και αντιδράσουμε, σκοτεινοί και γνωστοί κύκλοι, στήνουν και σχεδιάζουν σχέδιο μουσουλμανοποίησης του Έβρου.
Στοιχεία έρχονται συνέχεια στο φως.
Δεν αναφερόμαστε σε εισχωρήσεις γηγενών – Ελλήνων Πομάκων. Διαβάστε περισσότερα...

εδω γραφουμε ολοι

Γίνετε κι εσείς συντάκτες του ιστιολογίου. Στείλτε email με απόψεις, πληροφορίες και ανακοινώσεις. email: tomadak@mail.gr Διαβάστε περισσότερα...

θεατρικο εργαστηρι ορεστιαδας

Αξιοπρεπής η ελληνική εκπροσώπηση στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας και Σάτιρας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Τοπόλοφγκραντ Βουλγαρίας. Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ επέστρεψε από το Φεστιβάλ με το Βραβείο Α΄ Αντρικού Ρόλου που απέσπασε ο Τόλης Τσακιρίδης για το ρόλο του Νερουλού στη «Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη. Η παράσταση ήταν υποψήφια για το 1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, καθώς επίσης για Σκηνοθεσία (Άκης Τσονίδης) και Β΄ Αντρικού Ρόλου (Κυριάκος Παπαδόπουλος).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας και Σάτιρας διοργανώθηκε για 13η χρονιά από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας και το Δήμο Τοπόλοφγκραντ, από 12 έως 18 Μαΐου 2008. Συμμετείχαν συνολικά 21 θεατρικά σχήματα από Γαλλία, Μολδαβία, Τουρκία, Ρουμανία, Ρωσία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Ελλάδα (η παράσταση του ΔΙΟΝΥΣΟΥ συμμετείχε την Πέμπτη 15 Μαΐου ως η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση). Διαβάστε περισσότερα...

γενοκτονια

Πριν από 100 περίπου χρόνια και επί πολλά χρόνια οι Έλληνες του Πόντου, βιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, απομακρύνθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες.
Σήμερα, οι Έλληνες του Πόντου, δεν μιλούν Ελληνικά.
Συνεχίζουν να φοβούνται και να κρύβονται.
Γιατί; Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

πηγες

Είναι τελικά θύμα ξυλοδαρμού γνωστή κυρία του Έβρου;
Πρώτη δημοσίευση Διαβάστε περισσότερα...

ελευθερια διδυμοτειχου























φώτο από πρωϊνή κατάθεση στεφάνων
Διαβάστε περισσότερα...

λευτερης χαμαλιδης

Τις απόψεις του για το κτήριο της αστυνομίας καταθέτει ο Δημοτικός Σύμβουλος Ορεστιάδας Λευτέρης Χαμαλίδης. Απόσπασμα, μπορείτε να διαβάσετε στις επόμενες γραμμές.

"Το επιχείρημα που παρουσιάζει ο Δήμαρχος στην πρότασή του για παραχώρηση οικοπέδου στην περιοχή της Κλεισσούς (έναντι Νεκροταφείων), με πρόσχημα την ανάπτυξη της συγκεκριμένης υποβαθμισμένης περιοχής, μόνο απορία μπορεί να δημιουργήσει. Δυστυχώς οι αντιλήψεις του είδους πως, η ανάπτυξη και αναβάθμιση θα έρθει στην εν λόγω περιοχή, με την χωροθέτηση ενός τεράστιου δημόσιου κτιρίου, είναι απαρχαιωμένες.
Έκπληξη μεγάλη προκαλεί το γεγονός της επιμονής του Δημάρχου να δωθεί στην Αστυνομία, οικόπεδο της κυριότητας του Δήμου Ορεστιάδας. Ιδιαίτερα περίεργο γεγονός που δε στηρίζεται σε πολιτικά επιχειρήματα. Κι ενώ έχει ήδη διαφανεί η διάθεση της Νομαρχίας Έβρου να παραχωρήσει οικόπεδο, το οποίο μάλιστα ικανοποιεί την Αστυνομική Διεύθυνση.
Όλη αυτή η κουβέντα, κάνει σαφή πια την ανάγκη για ένα συνολικό χωροταξικό σχεδιασμό των δημοσίων κτιρίων της Ν. Ορεστιάδας. Δε μπορεί αποσπασματικά να συζητάμε και να αποφασίζουμε, χωρίς να αντιμετωπίζουμε συνολικά το ζήτημα της χωροθέτησης". Διαβάστε περισσότερα...

αερολεσχη διδυμοτειχου

...Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν σας ανακοινώνω την ίδρυση της Αερολέσχης Διδυμοτείχου σύμφωνα με την υπ'αριθ 11/83/7/2008 απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Ορεστιάδας και την επίσημη πλέον δραστηριότητα του σε πρώτη φάση την επικέντρωση του ενδιαφέροντος στην αξιοποιήση του Δημόσιου χώρου Α/Δ Ασημενίου. Αυτό πρακτικά σηματοδοτεί την έναρξη εργασιών με την συνδρομή του Δήμου Διδυμοτείχου ώστε να καταστεί αεροπορικός χώρος,να αναγνωρισθεί απο την Υπηρεσία Πόλιτικής Αεροπορίας και να του δοθεί η επίσημη ονοματολογία του ως Δημοτικό Πεδίο Προσγείωσης Διδυμοτείχου ''ΑΣΗΜΕΝΙΟ''. Μία νέα λοιπόν δραστηριότητα στην περιοχή μας που συμβάλει στην ποιοτική ενασχόληση των νέων -και όχι μόνο- άνθρώπων με στόχο την δημιουργία αεροπορικού πνεύματος και την αποτελεσματική προβολή του τόπου μας,μέσα από πολυποίκιλες δράσεις και προπάντων δημιουργικό και ωφέλιμο για την περιοχή μας τουριστικό δέλεαρ.

από louloudakis.blogspot Διαβάστε περισσότερα...

τροχαιο


Τροχαίο στο Βόρειο κόμβο του Σουφλίου. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 17 Μαΐου 2008

πρασινη λαϊκη







Οι πρώτοι πάγκοι στις πράσινες λαϊκές του Έβρου έκαναν την εμφάνισή τους.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

καστανιες

Το Σαββατοκύριακο έφτασε. Λίγα χιλιόμετρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα του βορείου τμήματος του Έβρου, μπορούμε να χαλαρώσουμε.
Μόνοι ή με παρέα, με φίλους ή την οικογένεια.
Υπέροχοι καφέδες και το παραδοσιακό μαλεμπί είναι πάντα διαθέσιμα.
Και όλα αυτά στο καφέ Αρτίσιο στις Καστανιές.
Ο Στέλιος και ο Βασίλης μας περιμένουν. Διαβάστε περισσότερα...

τροχαιο







Βάλτος. Πριν λίγο.



Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, χωρίς την αναφορά της πηγής.
Διαβάστε περισσότερα...

ο εβρος ειναι υπεροχος


Η «Προβολή του τουριστικού προφίλ του Ν. Έβρου», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Έβρου, στην Αθήνα, στις 12 Μαΐου 2008, στο ξενοδοχείο IMPERIAL.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Χρόνης Αϊδονίδης με το Θρακιώτικο τραγούδι «Φίλοι μ’ καλωσορίσατε».
Μετά το καλωσόρισμα του ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού στο Νομό Έβρου, καθώς και στα θέματα που κάνουν τον Νομό να βρίσκεται πανελλαδικά στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια η Αντινομάρχης Έβρου κα. Ελένη Τσιαούση παρουσίασε αναλυτικά το τουριστικό προφίλ του Νομού αναδεικνύοντας το εξαιρετικό του ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν DVD με το διαφημιστικό σποτ του Νομού.
Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση όπου ο Νομάρχης Έβρου απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολιτικοί όπως, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα. Άντζελα Γκερέκου και ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, οι οποίοι και εκφώνησαν χαιρετισμό, η Διευθύντρια των Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας κα. Άσπα Αλατζατζή, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Νικόλαος Βαφειάδης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Νικόλαος Γρηγοριάδης, ο Δήμαρχος Φερών κ. Γεώργιος Ούστογλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΤΑΦ κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, δημοσιογράφοι από εφημερίδες και περιοδικά που ασχολούνται με θέματα του Τουρισμού, καθώς και τουριστικοί - ταξιδιωτικοί πράκτορες από γραφεία της Αθήνας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα του Έβρου συνοδευόμενα από τοπικά κρασιά. Το γεύμα είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού Αισύμης.
Σε όλους τους παριστάμενους μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα, έντυπο και ηλεκτρονικό διαφημιστικό υλικό του Νομού.
Διαβάστε περισσότερα...

ηλιελαιο

Η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Έβρου, σε σύνολο ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, 16 Μαΐου 2008, στην περιοχή του Έβρου, σχετικά με την ύπαρξη ορυκτελαίων σε ηλιέλαιο προερχόμενο από την Ουκρανία, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι διενεργήθηκαν έλεγχοι σε συνολικά 37 σούπερ-μάρκετ του Νομού. Σε 18 από αυτά, βρέθηκαν συνολικά 2.830 λίτρα επιμολυσμένου ηλιέλαιου στις αποθήκες, συσκευασμένα για απόσυρση και επιστροφή, ενώ σε 1 κατάστημα βρέθηκαν 9 λίτρα επιμολυσμένου ηλιέλαιο σε διαδικασία απόσυρσης από το ράφι. Επίσης, ενημερώθηκαν τα Νοσοκομεία του Νομού για τις επίμαχες παρτίδες. Παράλληλα, η Υπηρεσία εποπτεύει τη διαδικασία απόσυρσης/ανάκλησης και γενικότερα τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και με κάθε νέα εξέλιξη θα υπάρξει και άμεση ενημέρωση των καταναλωτών. Διαβάστε περισσότερα...

ελευθερια διδυμοτειχου








Διαβάστε περισσότερα...

καρπουζια


Το ότι γεμίσαμε καρπούζια, δεν σημαίνει ότι ήρθε το καλοκαίρι...

Ας είναι καλά η εξέλιξη της επιστήμης.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

τo ονειρο, μέρος 2ο

Το όνειρο δεν βγήκε. Τα παιδιά της Ορεστιάδας δεν τα κατάφεραν. Σκεφτείτε πως ξεκίνησαν και που έφτασαν. Ξεκίνησαν από το τίποτα και έφτασαν στον τελικό.
Χάσαμε το όνειρο, εμένα δεν μου βγήκε, όμως υπάρχει ακόμα η ελπίδα. Για του χρόνου. Θέλει δουλειά και στήριξη, απ’ όλους μας. Δεν θέλω και δεν μπορώ να γράψω άλλα τώρα.
Τις επόμενες μέρες. Διαβάστε περισσότερα...

εκτακτο δημοτικο συμβουλιο ορεστιαδας

Σήμερα το βράδυ στις 8 έχει Δημοτικό Συμβούλιο στην Ορεστιάδα, με θέμα την παραχώρηση οικοπέδου στην αστυνομία. Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

4 σετ

5-5 στο 4ο σετ


χάνουμε 20-17
χάνουμε 24-23

τέλος παιδιά. Χάσαμε 25-23
Δεν πειράζει. Να αγκαλιάσουμε αύριο τα παιδιά που θα επιστρέψουν Διαβάστε περισσότερα...

4 σετ

σε εξέλιξη βρίσκεται το 4 σετ. Διαβάστε περισσότερα...

ορεσταρα για Α1

ο αγώνας στη Σύρο είναι σε εξέλιξη. Δυστυχώς χάσαμε το πρώτο σετ με 25-19
1-1 παιδιά.

Πήραμε το 2ο σετ με 17-25
Στο τρίτο σετ αποτέλεσμα τώρα 19-19

Χάσαμε το τρίτο 25-20 Διαβάστε περισσότερα...

θεατρικο εργαστηρι ορεστιαδας

«Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ» των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα
Η σύγχρονη κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου - Μιχάλη Ρέππα «Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόκ» συνεχίζει την πορεία της από την Κεντρική Σκηνή, με παραστάσεις στις πόλεις του Έβρου:
- Σάββατο 17/5 : Ν. Ορεστιάδα. Δύο παραστάσεις στο κιν/θέατρο «Αλέξανδρος» (6 & 9 μ.μ.). Ισχύουν εργατικά εισιτήρια.
- Κυριακή18/5 : Σουφλί. Δημοτικό Θέατρο, 8:30΄μ.μ. Οργάνωση: Ιδ. Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «ΜΠΟΥΡΟΥΛΙΤΗ». (Είσοδος: € 5, υπέρ του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης).
- Δευτέρα 19/5 : Διδυμότειχο. Δημοτικό Θέατρο, 8:30΄ μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Διδυμοτείχου «Ελευθέρια 2008».
- Τρίτη 21/5 : Αλεξανδρούπολη. Δημοτικό Θέατρο, 9:30΄ μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης «Ελευθέρια 2008».
Το έργο είναι βασισμένο στην φάρσα του Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν». Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, ενώ τα σκηνικά και κοστούμια του γνωστού σκηνογράφου - ενδυματολόγου Ντίνου Πετράτου. Παίζουν: Αργυρώ Καραβά, Ιωάννα Μουτουσίδου, Άννα Πατούνα, Νίκος Πατούνας, Σαράντης Σαραντίδης, Μπάμπης Τριανταφυλλάκης και ο Άκης Τσονίδης. Διαβάστε περισσότερα...

σταδιο ορεστιαδας











Ένας αναγνώστης από την Γερμανία ζήτησε πριν λίγες μέρες φωτογραφίες από το στάδιο Ορεστιάδας. Είχαμε την ευκαιρία να τις βγάλουμε και τις δημοσιεύουμε. Στο στάδιο τους τελευταίους μήνες γίνονται εργασίες ανάπλασης, οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, λόγω και της συχνής παρουσίας του προέδρου και του αντιπροέδρου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ορεστιάδας
Διαβάστε περισσότερα...

ανανεωτικη ιατρικη κινηση

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους συναδέλφους που μας εμπιστεύθηκαν και στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Ανανεωτικής Ιατρικής Κίνησης στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου.
Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Οι δεσμεύσεις μας πρόκειται να τηρηθούν στο ακέραιο.
Η Ανανεωτική Ιατρική Κίνηση θα είναι μαχητικά δίπλα στους συναδέλφους σε οποιοδήποτε πρόβλημα, ατομικό ή συλλογικό αντιμετωπίζουν.
Η συμμετοχή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δεν ήταν αυτοσκοπός.
Οι προτάσεις, οι θέσεις, οι πράξεις και η δράση μας την προσεχή τριετία πρόκειται να επιβεβαιώσουν απόλυτα ότι έχουμε πει.

Για την Ανανεωτική Ιατρική Κίνηση


Παπανδρούδης Ανδρέας - Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ. Έβρου και Γεν. Συνέλευσης Π.Ι.Σ.
Βαφειάδης Κωνσταντίνος - Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ. Έβρου
Σιναπίδης Στέφανος - Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ. Έβρου και Γεν. Συνέλευσης Π.Ι.Σ. Στεφανάτος Λέανδρος - Μέλος Δ.Σ. Ι.Σ. Έβρου Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

πηγες

Πληροφορίες αναφέρουν, πως αν υπάρξουν αλλαγές στη διοίκηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, τη θέση του διοικητή θα αναλάβει ο πρώην Δήμαρχος Ορεστιάδας Γρηγόρης Τζότζολας.
Πρώτη δημοσίευση Διαβάστε περισσότερα...

τo ονειρο, μέρος 2ο

Τα ξημερώματα ξύπνησα απότομα. Είδα και πάλι ένα όνειρο. Θα το δημοσιοποιήσω, όπως και την προηγούμενη φορά. "Η Ορεστάρα, έπαιζε στη Σύρο. Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος, σηκώθηκε ψηλά, κάρφωσε και η ομάδα πήρε τη νίκη". Ελπίζω εύχομαι και προσεύχομαι να γίνει και αυτό πραγματικότητα. Όπως και την προηγούμενη φορά, που ο αρχηγός έβαλε γκολ…
Αύριο το βράδυ τα νεότερα, με τις ευχές και την αγάπη μας στην ομάδα. Καλή επιτυχία. Διαβάστε περισσότερα...

δημαρχειο χωρις σημαια

Τι άλλο να πούμε πια; μόνο να εκφράσουμε τι θλίψη μας για την απουσία της ελληνικής σημαίας από κρατικό κτίριο και να τονίσουμε ότι η σημαία μας ούτε υποστέλλεται ούτε εξαφανίζεται, παρά μόνο είναι και πρέπει παραμένει ψηλά.Εξάλλου αυτό ορίζεται και από το ελληνικό σύνταγμα.
alatzias.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

απαγορευση ψαρεματος στον εβρο ποταμο

Μέχρι το τέλος του μήνα απαγορεύεται το ψάρεμα στον ποταμό Έβρο, από τη Νομαρχία, για λόγους προστασίας της αναπαραγωγικής διαδικασίας των Κυπρινιδών.
Οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που υπάρχουν. Διαβάστε περισσότερα...

βραβειο μεταφρασης μαριος πλωριτης

Με την απονομή του Βραβείου για τη θεατρική σαιζόν 2006-2007, από την κ. Κάτια Δανδουλάκη ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης απονομής του Βραβείου Θεατρικής Μετάφρασης ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Μαΐου 2008, 9 μ.μ., στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη».
Νωρίτερα θα προβληθεί ένα αφιερωματικό βίντεο για τη ζωή και το έργο του ΜΑΡΙΟΥ ΠΛΩΡΙΤΗ που επιμελήθηκε η επί σειρά ετών στενή συνεργάτις του, δημοσιογράφος κ. Σοφία Ιορδανίδου, ενώ ο θεατρικός κριτικός κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος θα μιλήσει για τον κορυφαίο άνθρωπο του Θεάτρου και των Γραμμάτων, στη μνήμη του οποίου θεσπίστηκε το Βραβείο.
Την πρώτη τελετή απονομής θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Πειραιά, γενέτειρα του Μάριου Πλωρίτη, κ. Παναγιώτης Φασούλας, καθώς και οι διοργανωτές, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ κ. Άκης Τσονίδης και η διευθύντρια του Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ. (Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης - Λογοτεχνία και Επιστήμες του Ανθρώπου) κ. Ελένη Ζέρβα.
Την εισήγηση για το Βραβείο θα κάνει ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κ. Σάββας Πατσαλίδης.
Υπενθυμίζεται ότι το «Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης Μάριος Πλωρίτης» θέσπισε και οργανώνει από τη φετινή θεατρική σαιζόν το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος», με πρωτοβουλία της κ. Σοφίας Ιορδανίδου. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μεταφραστές θεατρικών έργων (πλην αρχαίου δράματος) με πρωτοεμφανιζόμενη, από το πρωτογενές θεατρικό κείμενο, μετάφραση που παρουσιάστηκε σε επαγγελματική θεατρική σκηνή της Ελλάδας, κατά τη θεατρική περίοδο Οκτώβριος 2006 - Σεπτέμβριος 2007.
Η επιλογή και πρόκριση των μεταφράσεων γίνεται από ειδική επιτροπή, με πρόεδρο τον καθηγητή Θεατρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σάββα Πατσαλίδη και μέλη ειδικούς που γνωρίζουν την πρωτογενή γλώσσα γραφής των θεατρικών έργων. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι: Ξένια Καλογεροπούλου (ηθοποιός - μεταφράστρια - σκηνοθέτις - συγγραφέας), Μαρία Ευσταθιάδη (συγγραφέας - μεταφράστρια), Χριστόφορος Χαραλαμπάκης (καθηγητής Γλωσσολογίας Παν/μίου Αθηνών).
Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Σοφία Ιορδανίδου.

Οργάνωση: Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
- Με την οργανωτική υποστήριξη του Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης - Λογοτεχνία και Επιστήμες του Ανθρώπου
- Μέγας Χορηγός: ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
- Χορηγοί Επικοινωνίας: Δ.Ο.Λ., MEGA Channel
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Θεάτρου. Διαβάστε περισσότερα...